Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mikisys #38647 üzenetére
Ezt irtad:
Állítom, hogy ma egy jól tervezett, kivitelezett és rendesen beüzemelt moziban nagyon jó a hangminőség, legyen szó analóg filmhangról, vagy digitális filmhangról.
Ehhez képest a házimozi gyenge utánzat.
Most meg ezt:
Az a nagyképű Imax idehaza igen rosszul szól, Lurdy ház pláne
Akkor melyik szavadnak higyünk? Mivel álitolag mozit üzemelsz be, milyen szakember is vagy????
Sztem se folytasd, ez a része nem megy neked... lehet más témában jó lehetsz de it ne osztogass tanácsot, vezetékről pláne.. Ezt minden roszindulat és személyeskedés nélkül irom.. én se megyek trollkodni oda amit nem értek. -
törölt tag
válasz tipcsibacsi #38740 üzenetére
Kimeneti feszültség értékét adja meg dB skála az erősitőn a 0 dB az effektív, ezt adja alapbol az előerősitö, i ha husszorosára erösit akkor20 dB a teljesilyenkor van nyitottra állitva a végfok, innen mint teljes A osztályu erősitőként üzemel tovább, Ha 20 dB a teljes, 0dB-nél már csak 1/10 -20 dB-nél 1/100, -40dB-nél 1/1000-e a maximális feszültségnek. 80-nál 1/10 000-e ehát ha 28 Volt a max, akkor 0.0028 Volt tehát alig vagy egyáltalán nem fogod hallani.A leadott teljesítmények aránya nagyjából azonos a telj/ dB definíciója miatt. A különbség hallásra azért nem ilyen eltérő, mert a hangintenzitás érzésünk logaritmikus, de 0n-nál fele,-20 annak a fele,-40 is annak a fele lesz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tipcsibacsi #38763 üzenetére
Pedig értőnek ezzel könyebb számolnia..
Tételezzük fel, hogy 86 dB (Jbl SCS178) hangfalaid vanak Ez azt jelenti hogy 0 dB-en egy méterről halgatva egy hangfal 86 dBell hangerőt fog leadne, 2 méterről hallva a felét ami 43 db, a kettő már többet, az 5 pedig hangerőre az 1 hangfal másfélszeresét fogja leadni a 64-65 db. De Ha JBL ES100-at veszel, akkor majdnem a duplájára fog nöni a hangerö a 91 db-es érzékenységgel (92 vel nöne a duplájára) természetesen 1 méterről vagy 5 darabbal 75%-ra (69dB) ha 2 méterre vannak a hangfalaid. -
törölt tag
válasz MasterMark #38777 üzenetére
Pici t eltérnek: tape amagasabb a fej mágnesezettség miatt (ezért máshova dugva a magnót zajos is lehet a kimenő jel) az AUx és a Line in ami egységes lenne, ezt kellene belrétire használni.. beltéri hangerőállitó gombjával lehet emelni valamennyire az értékét, de ez nincs hatással a digitális átvitelre igy a digitálist preferálnám.
-
törölt tag
válasz Toobee #38783 üzenetére
Te tudod rosszul sztem: Érzékenység: ennyi dB/1W és 1m ezt általában 2.83 volttal 1 kHz-en mérik. De ezen fogadhatunk is: tétül egy Elektra-hallgatásban benne vagyok.
Béci: én ugy tudom az a feszültségszint tehát 2.83 volt fesz mellett adja le az 1 Wattot, de lehet jobban tudod.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tipcsibacsi #38798 üzenetére
Igen....
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz sanchy #38815 üzenetére
Ha main board lap akkor bizony huzos ha csak vmi alkatrész vagy csak GND (közös föld) akkor filléres dolog. Nem vagyok szervizes, nem tudom megmondani... ( De egyezkedhettek is: javittatást fizeteted ki, ha eddig nem tudtad kipróbálni mert különben jó kis mozieerősitő.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Old FatBoy #38855 üzenetére
-
törölt tag
válasz Old FatBoy #38859 üzenetére
Mégis hogy oldod meg a HÉV -et rezgésmentesiteni?
Anak talpazatát sztem nem olcsó, inkább a házat kelletne, kb mint MÜPA-t anyira. Legjob lene vákuummal körbeveni a házat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Old FatBoy #38874 üzenetére
A készüléked szegeteled el a többi készülék, hangfal, szoba, stb. rezgésektől és így tisztább hangja lesz... De ehhez a többi komponensnek is hasonó szinten kell lennniük szigetelve.
-
törölt tag
válasz Old FatBoy #38884 üzenetére
Sztem sokan.. Ki kell próbálni. Toobee készülékeit már ajánlott elszigetelni. De teszkós cuccokat vagy belépő-alap készülékeket nem érdemes.
-
törölt tag
A-210-> coax -> VA lenne a legjobb eredménnyel kecsegtető.
Szerintem igy oldható meg jól: optikain is be kell kötnöd és m,ás bemenetként hozzárendelned (ha van hely természetesen) És coaxra csak PCM-et engedni- amennyiben a DAC nem tartalmaz más kodeket- , optikai meg legyen r. így egyszerü erősitőn keresztüli bemenetváltással máris megoldott átálitgatás- dugdosás nélkül a zene-mozi elkülönités. -
-
törölt tag
válasz Old FatBoy #38981 üzenetére
Azt kétlem...
-
törölt tag
válasz szasza74 #39027 üzenetére
Wharfedale mellé nem szerencsés se Yamaha, se Onkyo, és zenére sem jó egyik sem. Denon vagy Marantz lenne jó választás.
Vardus nekem elég vérszegénynek tünt anno és lomhának. Crystal vagy Diamond sztem jobbb választás lenne.
Ja és nem kelll lemondanod a nagyokrol akkor, ha a faltól el tudod húzni 1 méternyire.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Old FatBoy #39102 üzenetére
Nem lehet: biztos hogy tévedsz. Pl. WBT is használ aranyozást és sok helyen csatlakozásoknál használnak mert az arany a jó vezetőképesség mellett azzal a jó tulajdonsággal is bír hogy kicsi az elektromotoros ereje.
Nebulo5: kár volt szétszedni.
Mastermark: képen az alsó rész fémmel ven futtatva és ahogy kicsavarod, épp beleillik a villa a rések közé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djwinyo #39110 üzenetére
Ha nem alkalmas az erősitő hidkötésre csunya baleset lesz a vége..., Füstölni fog inkábbb ne, maradjon csak igy. Ráadásul az impedanciát lefelezed. Ami nem lene baj ha alkalmas lenne rá az erösitö..
BravoH : Önmagában egy hangszoro se szól jól az akusztikus rövidzár maitt, de a hiba sincs kizárva..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Neszójábe #39195 üzenetére
Az hogy valami hány.2-vel több, az még nem jelenti azt hogy jobb is annyival. Lásd: 1 sz hsz végén.. Milyen erősitőd van?
7.1 akkor jó ha legalább huszonvalahány négyzetmétered van és mögötted legalább másfél-két méter hely van az SB sugárzóknak..2 az ugyanaz mint az 1 tehát mono subjel megy. Jelenleg lemezről 13.2 a max elérhető, de nagyon ritka a 7.1-nél több hangsávot használó filmek.
HD-nál minőség is jobb de ahhoz hogy kijöjjön legalább középkateriás erősitőnek és ezekhez megfelelő hangfalaknakkell birtokában lenned, vezetékezésnek is szinten kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
létetik 120 magasságában pár Onkyo, ezeket is csak ugy merem ajánlani ha vállalsz késöbbiekben egy hangfal-upgrade-t (tehát lecseréled majd egy jobbra, amint megteheted) magad is rájössz miért.. Pioneer 422 elég alap gép de márvállalható, ennyiért én inkább ezt venném.
ldave: Onkyo erősebb valamivel, de állohangfalas dobna nagyot a szobán, bögrék csak éppen jobbak.. 15-16 nm. felett már azt tennék mindenképp. nem azt jelenti hogy használhatatlan csak különbség nagyob mint az árkülnbözet ami egy álló és szatelithangfalak között van. Uj tipus május elején várható de árban magas lenne sztem. Anyiból ez megvan egy Onkyo 414-el egyetemben.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Neszójábe #39214 üzenetére
Sztem nem visszhang a problémája, hanem un. ajakszinkron-csúszás. ami értelmezés szerint a hang fázis-szinkronjának való eltérése a képhez képest. Ezt lehet állitani: lip sync néven van az erősitők menüjében. Pl. épp az emlitett ajtócsapódás vagy lővés zaja eltér a látottól, késik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sorozatot jelent de én se repesek az ilyenekért: gyerekesnek tartom. Mondom ezt 16 év értelmi sérültek mellett való gondozás után.. Béci "szavai" közül 1-2 elfogadható van, többi "genetikai hulladék".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest