Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #10854 üzenetére
jajj, nem figyeltem tényleg ott vannak a linkek
megint külföld... kéne egy ismerős aki be tudná nekem szereznitüskék: először akkor megy a szub alá, és megpróbálom hog lesz e előrelépés.
a centert akikor egyelőre nem bántom, jelenleg is valami polifón vagy milyen anyagból készült korongokon állnak, a hátsó korongok alacsonyabbak, így az eleje magasabb, úgy vélem így jobb a center hangja
ha ,majd nagyon unom magam akkor lehet szerzek a spiky03 által linkelt ragasztható tüskékből, mert az jó ötlet, a szép centerem nincs szívem fúrni faragnispiky03: rendben be fogok számolni róla, igaz nálam nincs szomszéd veszély, mert magán házban lakom, de hátha valamit tudok hozzá tenni, a lényegesen magas mozi élményemhez. (és persze ez nem a végeleges , hanem az eddig elért/átélt élményem)
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Shokkolo #10862 üzenetére
én itt helyileg veszem egy műszaki üzletben, max a ragaszthatókat fogom megrendelni, mert az itt Szegeden nincsen, vagy nem tudok róla hol kaphatnám meg.
hogy lehet hogy nem egyforma magasak?
nem állítható a lábak magassága? nálam lehet állítani, persze nem centiket, hanem milliméterek, de lehet állítanicenter: épp ha feljebb olvasol, ott van, írták a többiek, hogy nem "annyira" fontos mint a szubnál
én is elnapoltam és a szub lesz elsőre tüskésítve[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Beni2360 #10867 üzenetére
& BBeci:
hopppá, látod erre nem is gondoltam...
no akkor előbb mérek és az adatok tudtában döntöm el hogy legyen e tüske vagy lehet elég az a műanyag valami amit adtak hozzá.
köszönöm a szemlélt kiigazítást, jó tudni ezt, mert a tervezők okkal adtak neki ilyen lábat.Nemir Ombe: jaaa értem, nem csak olvassak, értelmezzek is
rendben, szóval akkor lehet a centert veszem előre a hangsorba, mert a szubnál futnom kell egy kört, a biztonság kedvéért"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #10869 üzenetére
maximálisan igazat adok neked, tudod, mint mindig
de mint írtam is megkeresem a kedvenc ismeretlen ismerősöm hamarosan és hátha tud nekem segíteniés igen, jobbak az árak ott, már mint külföldön, és még véletlen sem sértésnek szántam, de ezt úgy is tudod
-
Lacielvtárs
nagyúr
no Uraim, jövőhéten szub kábel csere és teszt.
kíváncsi vagyok mit kapok, vagy mit fogok tapasztalni.
gondoltam rákérdezek hogy mire számítsak, vagy jobb ha nem számítok semmire, és meglepődöm és/vagy nemvalamint hogy kábel cserélnél érdemes a rendszert újra mérnem a bemérő mikrofonnal?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #10900 üzenetére
Értem, igy fogok tenni
-
Lacielvtárs
nagyúr
Nem jó kábelt linkeltem...
Ez az érkező kabelrol készült kep...Liszi70 : értem en is erre gondoltam hogy igy pozitív vagy negatív előítélet nélkül ülök neki, tapasztalni...
Meglatom mire jutok...
Érdekel mert a hangfal kábel cserenel is hallottam különbséget.Ui. Van valami javaslat nekem mint kezdőnek hogy tudnám 'tesztelni'?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
az új kiszemelt háttér hangsugárzóim (egy kis dicsekedés)
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz szpali #11004 üzenetére
nem az újaim a vékonyak, hanem a kábel a vastag.
akartam csinálni fotót a méretről viszonyításként, DE most inkább hagyom, hanem élvezem a mély hangot amit kaptam.
semmit nem állítottam, egyszerűen csak kicseréltem a kábelt, és mondom ellenőrzöm kap e jelet, és a teszt hangra mentem az erősítő menüben, és olyan dinamikus mély fogadott, hogy össze kócolta a hajam, és majd hanyatt estem, és nem volt semmilyen dübörgés, zuhogás, úgy mint a reflexes esetén
tudtam hogy valami változni fog, de hogy ekkora változás lesz, álmomban sem mertem gondolni.én magam a kezdő hívő szintről feljebb rakom magam a haladó hívő szintre.
Uraim, már tudom hogy Ti mit éreztek és mit tudtok, de elismerés jár nektek!
nem győzőm elégszer leírni, hogy a jó házimozihoz pénz kell, sok sok pénz...
én magam is költöm a költhetőt, de durva hogy nem tudok megállni a lejtőn[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MasterMark #11006 üzenetére
értem, akkor javítom, vagy ez a hsz törölhető, mert hála a PH-nak még volt időm a másikat szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Norbi 72 #11019 üzenetére
hát a kisujjamnál tuti vastagabb
amúgy a kis cantonomból olyan dinamikát hozott elő, ami még soha nem hallottam.
Párbeszéd köztem és az eladó között:
Én: "megdobbant a szívem, és nem a mély miatt, mi a sz@rt csináltál a cantonnal
ezek a mély hangok eddig hol voltak?"
Eladó:
"Szerintem bennemaradt a subkábelben a Pio LX és a Canton 1200R közötti jel és most jött ki belőle"én mondom, hogy mindenben igazatok van, és jövök felfelé én is mint a talajvíz, és olyan élményekkel leszek gazdagabb, amiket muszáj cikkbe ölteni
a linkelt kábeled meg olyan mint az ugrókötél
a lemezjátszóra meg rákérdezek Optimusznál[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11029 üzenetére
Tényleg. Ez is milyen igaz. Épp ossze számoltam az eddigi egyenleget, es mar meg is haladom az erősítőm árának nemhogy a dupláját, lassan beerem a triplájat
Minden elköltött Deák Ferenc, megerte.
Ezt az iratlan szabályt, tizenegyedik parancsolatkent, erdemes lenne kőbe vesni, szerintem is...[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11034 üzenetére
Dolgozok, sokat melózok azon hogy AVR csereljek... De most már Atmos alá nem fogok menni, es vagy onkyo 1xxx vagy a pio Pioneer SC-LX78 vagy valami hasonló lesz a következő.
Csak nehogy az erősítő csere után meg a mostani hangdobozok, legyenek 'kicsik'[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11036 üzenetére
Ha majd odajutok akkor jövök úgyis kérdezni.
Amugy az onkyo 8xx vagy 9xx sorozat...
Azt nekem nem volna érdemes?
Az is csak szolgáltatásban tobb?[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11038 üzenetére
Az igen, az tényleg jo áron van.
Gondolom hasznaltban ilyet nem tudok beszerezni, mert akinek van, nem adja el...Plusz egy, a mindenféle néző membranos Cantonnak
Az a földi halandó hívők próféta tanonca[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz balu999 #11033 üzenetére
Ha a pcn nincs analóg 5.1, ami hat jack aljzat, akkor sehogy.
Az 5.1en van optika?
Ha nincs, akkor az is veszett fejsze...
Max veszel a pcdbe egy pci hangkartyat amin van analóg 5.1.
Es szerintem ezzel be is zárult sajnos a lehetőségek tárháza[ Szerkesztve ]
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11096 üzenetére
nem a hangdobozt gyilkolom, hanem a falat, kisebb nagyobb és kevesebb eredménnyel
spiky03: bizony, ELAC lesz a rendszer, és most jutottam el oda hogy minden hangfal ez a márka legyen, holnap jön a bemérés és a teszt...
lehet beszámolok majd róla"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Norbi 72 #11118 üzenetére
köszönöm
ha hiszed hanem már azon agyalok hogy milyen erősítő legyen a kövi, mert tudod, ha ezen a lejtőn megindulok, akkor nincs megállás.
ma hallgatom meg őket, és nagyon úgy néz ki állvány lesz a vége.
ezek már minőségi hangfalak, és van súlyuk is, és a vályog falak nem bírnak megtartani normásan, biztonságosan egy ilyen hangalatBBéci: nálam az LG tv kezeli az ARC-ot az jelenlegi Onkyo erősítőmmel.
Igaz a biztonság kedvéért, benn van az optika kábel is az a tv és erősítő között[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
Uraim. Eddig is tudtam, csak nem sejtettem hogy igazatok van, ez ismét bebizonyosodott....
Kiváló egységet alkotnak az ELACok.
Most hogy mind egy márka es kozel azonos kategória, a tér hatás is sokkal egységesebb lett.
Es tenyleg nem kell 20nm-re a 7.1.
Nekem volt, de az elacok egységes annyira kellemes térerzetet ad hogy hamarosan lebontom a két plusz hangfalat.
A back surroung hangja egyébként is kilog, hallhatóan a hangzásbol.
Ez nagyon kijon a gravitacio c. filmnel...
Viszont cserébe ha mozog, forog a kamera es vele a beszéd hang, most nem érzek szinte különbséget a beszéd hangnal.
Ugy érzem most sikerült elernem valamit, amit szerettem volna.
Jelenleg a Tron örökség film eredeti hangsavval tesztelek, es nem tduok betelni a hangzással
Örülök hogy koztetek lehetek, es hála az itteni nagyoknak, vegre egesz korrekt rendszert ertem el.
Most hamarosan jon a háttér hangfal kabel csere, majd az erősítő csere.
De most, mint ahogy a bibliaban írva vagyon, mondá az úr a hetekig napon, hogy minden vala jo, es meg pihent.
En is igy teszek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MasterMark #11133 üzenetére
bizony bizony, én voltam ám az
[link]és a létező legrosszabb elhelyezésű szubom
jah és a jelent: a Transformers c. filmben is van ilyen, pontosan nem tudom hol, mert már rég láttam, de az első részben tuti, amikor keresi a srác a szemüveget és kinn vannak a robotok és szövegelnek, meg amikor előszór találkozik az összes robottal az idegesítően sokat beszélő főszereplő és ott mondja az egy robot hogy a feromon szag alapján párosodni akar a nővel.
az még ilyen hang hatást ad.
az egész gravitáció ilyen még, de főleg amikor mondja Georger Clooney, a baleset után, hogy az űrállomásra kell eljutniuk, és rámutat, akkor a kamera így kerül és körbe megy a beszéd hang, kiválóBeni2360: azt látni kéne, és hallgatni, én magam több irányba is raktam anno a back surround hangfalakat.
mindig áltattam magam hogy mennyivel jobb, és most kiderült hogy nem lett jobb, hanem normális háttér sugárzók kellettek volna anno is
tanácsokat még nem szívesen adok senkinek, mert még én is most tanulok, tapasztalok, így majd a nagyok jobb tanácsot tudnak adni, mint énNemir Ombe: abban biztos vagyok, és mennyi lenne a matekja?
tartom valószínűnek hogy olyan kicsit lenne ahhoz a pénztárcám, mint a fenti képeken látható szekrény szubom[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11138 üzenetére
félkövérrel szedem ami nálam hatalmas gondot tud okozni
"Nyugi, pár év és már "egész jó áron" megvehetők lesznek...."
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Beni2360 #11147 üzenetére
Tanulás ide vagy oda, kérdezni mindig lehet.
En sem vagyok nagy , mégis szoktam otletelni.Viszont nekem is lenne egy kérdésem mindenkihez.
Teny hogy minden filmnél ami dts-hd hanggal most próbálok, sokkal jobb az 5.1 mint a 7.1.
Foleg hogy a filmek zöme 5.1.
Erzem, hallom hogy a térhatás rovására megy a 7.1 keveres az 5.1el szemben.
Viszont érdekelne a vélemények hogy ami gyárilag 7.1,ott is ugyan ez lehet a helyzet?
Keresek 7.1es filmet hogy azzal is tesztelhessek, de hatha gyorsabban kapom tőletek választ.
Meg nem bontottam le a plusz hangfalakat, hanem kikapcsoltam az erősítőben a 7.1et.
Érdemes 7.1ben hallgatni a gyari 7.1es hangsavot?
Jol gondolom hogy ott ez esetben 8 hangcsatorna van, es nem az erősítő keveri ki a plusz back surround hangokat?
Lehet tévesen következtetek?
Előre is köszönöm a választ[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MasterMark #11149 üzenetére
De, vannak 7.1es filmjeim, csak nem emlékszem hogy melyik is az...
Igaz az egység miatt gondolom mas lesz, de van meg a tarsolybam egy par elac, amit nem vettem meg.
Azért is kérdeztem, de akkor előbb kiprobalom.
20-22nm-es a szoba. Eddig ugy érzem, nem szükséges a 7.1.
No meghallgatom milyen teret kapok a gyari 7.1es hanggal es utana döntök/dontuk van e értelme meg két elac surround hangfalnakAmit az Onkyo alapból kever, minden allitgatas nélkül.
Nekem ez tetszett eddig a legjobban.
Amugy neked, nektek, melyik az ajánlottan?
Van neo6 vagy mifene meg thx2, meg egy rakás...[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11151 üzenetére
Értem, nem is erőltetem, csak mielőtt lebontom, gondoltam rákérdezek
Jobb avr plusz plafon sugárzó, jol hangzik.
Tényleg az elacnak van Atmos plafpn sugarzoja? Majd ra keresek.Jobb avr, egy szint alá mar nem vagyok hajlandó menni, igy az zsebbe nyúlós lesz, de nem baj...
Legalabb gyakorlom a türelmét.Bemi2360: köszönöm a tippeket
Rajuk lesek, bar a warcraftot neztem eredeti hanggal, a hang rendben volt de a film...
Bar a Mad max uj része is mintha 7.1 lenne, Dolby True Hdban, es az etalon a hangzást illetően...[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11154 üzenetére
köszönöm a linket. majd háromszáz ezer magyar píííz...
ebből használt tuti nincs, így majd marad az új.
az igen egy jobb avr és ezek, és több mint fél mikulásnak mindért meg is lesz a helye[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #11158 üzenetére
Ejjjha komolyan, 600 ezer lenne a pár?
Milyen kategória az?.
Nem esek kétségbe, majd ha oda jutok, addigra úgyis olcsóbb lesz, remélhetőleg."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
véletlen kitöröltem a topikot a listából, a legfontosabb topikot
ezért írtam most ezt... sorry"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Beni2360 #11316 üzenetére
más: képzeljétek, annyira jó lett az egység a hangfalaim között hogy még a "gagyi" bulimódban is egységesen szól a zene a rendszeremen.All channel sztereóban.
nem hallok közte különbséget, egyik hangfal között sem.
pedig a suroound back hangfalaim, a régi Sony-k, és azok hangja sem tér el nagyon az ELAC-tól, amin magam is meglepődtem.
pedig le akartam őket cserélni ELAC BS 52.2-re, mert 40 ezerért ajánlottak egy párt, de egyelőre nem vagyok meggyőződve arról hogy érdemes e még arra költeni.
most az erősítőre gyúrok és majd az Atmos-ra...
de ezek még a távolabbi tervek, mert most is elégedett vagyok vele, de a kisördög nem nyugszik bennem.mondjuk érdekelne hogy egy olyan ELAC pár (bs 52.2) az jó lenne e plafon hangszórónak az Atmos-hoz, vagy ahhoz a speciális hangfalat volna érdemes vennem?
sok gondoltat pörög az agyamban, de most a tesztelési fázisban vagyok, ezért nem aktívkódok, és rontom itt a levegőt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest