Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pecc
őstag
Sziasztok! Gondoltam lemásoltatnám haverom orion hs700-as dobozait és egy egy big bull x2-t vennék bele mélynek. Az lenne a kérdés, lenne rá esély hogy ez jól tudjon szólni(?), mert az eredeti hs700asok hangja gyári méllyel nagyon teccik. A váalszokat elöre is kösz.
-
Pecc
őstag
Köszi a jellemzéseket. Ezesetben olyan kérdésem lenne, mivel nekem tetszik a hs700(gyári hsz.) mélye, milyet ajánlotok ami ugyanolyat tudna szólni? Olyasmi árban mint a belinkelt bigbull.
-
Pecc
őstag
Köszi a válaszokat. Valóban olcsóbbak a belinkelt hangszórók.
-
Pecc
őstag
Sziasztok!
Logotechnél van kiszállítás?
Ha igen mennyibe kerül?Köszi.
-
Pecc
őstag
Tudtok valahol segédlet leírást az ilyen hangfaltervező programokhoz (nem konkrétan egy bizonyos alkalmazásra gondolok, hanem akár többre is)? Olyat ami egyértelműen laikusok számára is leírja milyen érték mit jelent és azt hol kell alkalmazni az adott programban, melyik menüpont mit csinál stb. Magyar nyelven.
Köszi.
-
Pecc
őstag
Tudnátok ajánlani kb 20cm átmérőben jó minőségű és küllemre is szép mélyközepet nem a tizenezer forintos kategóriából?Pl fellelhető valami diebisi márkájú ami küllemre tetszene, de arra a márkára azt mondják a salnál is roszabb. A jövőben egy kétutas álló dobozt szeretnék épiteni, magasam van, váltót majd hosszas olvasgatás után építenék hozzá.A h2000es hangszórók külleme nekem nem tetszik, mielőtt ilyen ajánlást kapnék.
Köszi előre is. -
Pecc
őstag
válasz Revox66 #13259 üzenetére
Sztereóra építeném, pontosabban 2.1re. Szeretném majd ha a távoli jövöben jo hangzást biztosítana elsősorban olyan 50hz-ig allatta ott a sub. És mindezt ugy, hogy a megjelenése hasonló legyen a sokszor annyiba kerülő hangfalakkal.
A meglévő magas fogalmam sincs, eurotech vagy mi a márkája majd lefotózom, mérni nemm tudom, nincs olyan mikrofonom ami itt sokaknak van. Hallottam pár ilyen egy kétezer ft-os salt, meg régi videotont, azoktól az én fülemnek nagyságrendekkel részletesebb, jobb hangja van.
Ja és köszi a linket
[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
Köszi a tippeket
Azért gondoltam a nagyobb membrán átmérőre, mert tapasztalataim szerint annál több mélyet produkál. 25cm-es hsz-el szerelt subom van. Adott egy onkyo avr és es sony 550ES amivel jelenleg a subot hajtom, bár néha stereora használom csak. Erőltettem volna én ezeket az ugymond minőségibb zenéket amik számomra jól szólnak kis falakon is loudness nélkül de nem igazán maradtam annál. Hamarabb hallgatok rnb-t, mint bowers teszt zenét, az emlitetteket abszolút nem. Kicsi szobába menne a cucc, 12m2. Az anyagiak határozzák meg mikor készülhet el, az anyag megvan. Azért álló doboz az elképzelés, mert az szebb nekem, ha már lúd legyen kövér alapon
-
Pecc
őstag
válasz Turbina33 #13276 üzenetére
Szia!
Ha ez sokkal jobb, mint az eddig ajánlottak akkor ilyet veszek majd. Ha csak kicsivel vagy ugyanolyan, akkor ugy vagyok vele inkább legyen szép, hiper szuper hangzása ugysem lesz, nem tervezek szövetet tenni majd a dobozra a szórók elé. Konkrétan azért nem tetszik, mert a perem és a membrán nagyon eltér egymástól színárnyalatban. Van ilyen hangszóróm, csak 13asban elérett peremekkel.
-
Pecc
őstag
válasz Magique Dee #13536 üzenetére
Ha megépíted és bevált, leírod majd a tapasztalatokat, "titkokat" összeköltséget és egyéb infókat ? Jópár ember megköszönné szvsz.
-
Pecc
őstag
-
Pecc
őstag
válasz TESCO-Zsömle #13688 üzenetére
Szerintem elég lesz a 19es. Napokban szedtem szét a 25ös hsz-el szerelt harman kardon ládámat és meglepődtem mikor megláttam az 1es vastagságú mdf-eket benne.
-
Pecc
őstag
válasz fero02 #13809 üzenetére
Miért, egy Vidi 6363 erősítő nem képes kiadni értelmes hangot, illetve meghajtani elég erővel? Egyébként technics, sony, grundig stereo is megfordult nálam többek közt. Végülis igazad van, nincs azokkal baj, ha azt nézzük hallhatunk milliós cuccot is viccesen szólni az árához képest
Orionok se sokkal jobbak szvsz, abból is hallottam párat. HS700 legalább ad mélyet -
Pecc
őstag
válasz tzsolesz #14684 üzenetére
Én is ugyanígy vagyok, mint Te. Szivesebben nézegetnék rajzokat, terveket, kész diy hangfalakról képeket és szvsz Te is és még sokan mások. Szinte az összes fórumon csak a szájtépés van oldalakon keresztül, meg 20millió mérés, okfejtés, aztán abból kiderülő semmi, meg az se jó, ez se jó, semmi nem jó.
-
Pecc
őstag
Adott egy Infinity RS 5001. A jelenség: mindkettőben halkabban szól a ribbon, a közép és mélyhez képest. Először azt hittem, hogy elhalkult, mert öreg. Majd kipróbáltam egy másik hangfal válóján a magasat és rendben normális hangerővel szólt, ugyanolyan hangosan, mint a tekercses magasam. Itt a váltó rajza 1,2 és egy kép róla. Van a váltón két poti is a hátfalon, amihez tweeter és midrange van írva, na ezek nem müködnek, ebből adódóan gondoltam az egyik potiról a két vezetéket kiforrasztom és összekötöm, így viszont a magas nem kap semmit, így nem szól. Vissza forrasztottam, és így megint szól, csak továbbra is a fentebb írt jelenséget produkálja mindkét doboz. EQ-val az egekbe emelve a magasat teljesen jó, csak jobb lenne ha ugy müködne, ahogy eredetileg kitalálták. ON: Szóval szerintetek a váltón mi fáradhatott el, mit kellene nézni, mérni, cserélni, hogy felhangosodjon a magas a többi hsz-hez Sehol nem látok rajta égést vagy hasonlót, belebarmolva nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
válasz shalafi66 #14959 üzenetére
A magas potiját kiiktattam a körből, próbáltam úgy, és nem szólt a magas. Egy másik hangfal váltójára kötve szólt megfelelő hangerővel ugyanaz a magas. Teljesen belenyúlásmentesnek tűnik, a forrasztások rendre egyformák. Nekem az a rajz nagyon bonyolult, nem tudom miért kell ennyi alkatrész. Első próbálkozásom kontakt spray volt, de nem is olyanok a a tekerők, hogy recsegnének vagy hasonló egyszerűen nem csinálnak semmit bármelyik állásban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pecc
őstag
válasz Turbina33 #16537 üzenetére
Hallottam ebből 30centiset egy összetákolt dobozban, alsó frekiket erőteljesen adta, ahogy egy subnak kell. Nem hiszem, hogy olyan szörnyű lehet 20asban.Ennek az elődje volt nekem is, kék széllel, sokáig használtam 40Hz-et még szépen szólaltatta. Hallottam én már velodyne-t is egy állítólag jól beállított rendszerben, losz@rt sem ért.
-
Pecc
őstag
Kellene egy cimborának 13 vagy 16os PA közép hangszóró, olyan ami bir tartósan 100W-ot esetenként torzítva is.
20k-ért talált valami stage line-t, de ettől olcsóbban kellene. Szét tudnátok nézni? -
Pecc
őstag
Régen jászberényben is voltak ilyen hangszórók, még használtan is, azt hiszem az eurotech-ben. Mára már bezárt a bolt.
[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
Ez egy jó kérdés. Ha tényleg 600W, akkor egy 600W elég hozzá. Ha sokkal kisebb a terhelhetősége, akkor elfüstöli az erősítő, ha sokkal nagyobb akkor meg a torzítástól hal meg a hangszóró is. Viszont a mai világban legtöbb esetben 600W az kb 200 egy erősítőnél, illetve hangszórónál. Pici túlzással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest