Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
atus
senior tag
válasz
GeorgeTerror #9 üzenetére
MidiModot csinálsz? :) Miután befejeztem, el akartam rejteni a tápkábelt az alaplaptálca mögött, de ahhoz nagyon rövid volt a kábel. Vettem 500Ft-ért egy bontóban egy ősATATX lapot, és kiforrasztottam róla a 20 tüskés csatit. Nem volt jó móka... :( Namind1, kiszedtem, meghosszabbítottam, örültem neki mint disznó háttal a jégen.
Aztán elmentem az AT->ATX cikkben említett Computer Art-ba, ahol az ismerős eladó felhívta a figyelmemet egy gyári P4 tápátalakítóra, ami pont az amire nekem szükségem lett volna a kábelhosszabbytáshoz, ráadásul 300Ft körüli áron. :O Szóval a kis történetem lényege, hogy menj be egy random számtech boltba, és kérj sima ATX táphoz való P4 átalakítót. Ne állj neki forrasztgatni... :P -
Hold
őstag
srácok én nyáron egy sima mezei szobaventilátorral hűtőm az oldaát levéve a háznak..
-
Il Padrone
senior tag
válasz
GeorgeTerror #29 üzenetére
Nem en is ezert csinaltam tulnyomast, mert akkor nem mindenhol akar bejonni a levego, hanem csak ket helyen lesz minden poros.
Udv ;] -
Il Padrone
senior tag
válasz
Sandstorm #25 üzenetére
Hat hol is kezdjem,
a hatso proci melletti venti nem tudom mennyin megy, de nem hallom a hangjat, es alaplaprol taplalom (fordulatszamszabalyzos?).
Az elso cd-k kozti venti egy magassagban van a hatso ventivel, koztuk meg ott a proci, nekem jo lenne, hogy legsav alakulna ki, mert a cpuhutom vizszintes bordain keresztul alakulna ki ami a cel lenne.
A meleg tenyleg megreked.
Van sok jo abban amit mondassz, megemesztem a dolgokat.
Koszi -
Sandstorm
tag
válasz
GeorgeTerror #27 üzenetére
:)
-
Sandstorm
tag
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Hali!
Hűtésnél általában az a lényeg, hogy legyen egy jól működő légsáv a gépen belül. (ki gondolta volna...)
Ha te előre is és hátulra is teszel egy 8cm-es ventit, akkor az jó, csak arra figyelj, hogy cseles a levegő! Ugyanis, ha a hátsó ventit is teljes fordulatszámon hajtod, előfordulhat, hogy a levegő olyan sebességgel megy, hogy ''elfelejt'' betérni a procihoz, és csak átmegy a házon! (Tapasztalat, mert nyáron sokat szórakoztam vele én is, same konfig (2000+))
Javaslatom (nekem legjobban bejött): a hátsó ventit az 5V-os ágra kösd, és magát a ventit a ház külső oldalára szereld hátul. Ennek is eccerű oka van. Jön a levegő, bemegy a ventibe, és mögötte a levegő jó része a rácsba ütközik, majd visszatér (''visszafújódik'') a proci előtti térbe, ahol ezekután faszán megreked a meleg. Amit viszont a kívülre szerelt venti kivitt, az már nem jön vissza. :)
Na az első ventiről: szerintem akár nem is kell, mert ha hátul vissza veszed a V-ot, akkor csak túlnyomást csinál a házban, ami azt eredményezi, hogy a levegő mindenhol akar eccerre távozni, nincs egyirányú áramlás, és megintcsak megreked a meleg.
Na ennyit erről, ezek csak tanácsok, nekem beváltak.
Üdv: Sandstorm -
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #21 üzenetére
Mármint, hogy kibarkácsold belőle a szükséges hosszúságú csövet...
-
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #21 üzenetére
És sima porszívód nincs kéznél? :D
-
tanti
csendes tag
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Hello!
Nem lehet, hogy a proci és a hűtő között van valami ami szigetelőként viselkedik? Nekem már szereltek össze így gépet. Feltünően meleg volt a PIII 733, de 1 év után vettem ezt észre. Rajta hagyták a szilikonpaszta védőfóliáját... Végülis kibírta, de a határon volt. Nagyságrenddel nem lehet csökkenteni így a hűtést. Tudom, hogy a mostani procik nagyobbak, forróbbak, mégis talán...
Üdv. Tanti -
Il Padrone
senior tag
válasz
GeorgeTerror #17 üzenetére
Nem kapkodok mint Bernat a menkuhoz, mert azert megakarom tartani a hazam kulcsinet.
Meg lassu munkahoz ido kell. :D -
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #18 üzenetére
Otthon tekerd ki a porszívóból azt a csövet, egy éles késsel + harapófogóval (ha dróttal is meg van erősítve) vágj le a végéből annyit, amennyi kell. :DDD Az ipari porszívócső hogyan néz ki? Abban is van drótmerevítés?
-
GeorgeTerror
senior tag
válasz
Il Padrone #14 üzenetére
Pár hónap? Te aztán rákészülsz :)
Nyugi énis, de ezt a tetejét leszedem ezt ki fogom próbálni, aztán ha megy egy 8-as venti kicsit visszafogva, aztán hajrá -
Den
veterán
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Egy vastagabb porszívó csőből kivágsz egy darabot, és már csak azt kell megoldani hogy hogy aplikálod a prociventire és a proci melletti 8 centis ház ventire. Sőtt így a proci hűtő sem kell csak a befelé fújó 8 centis.
-
Il Padrone
senior tag
válasz
GeorgeTerror #11 üzenetére
Meg hagyom erlelodni, valami komoly baj lehet nalam, mert +ket venti es 2 fok-.
Lehet, hogy a cd-knel levo ventivel kifele kellene fujatnom, mert eddig felul gyult ossze a meleg levego?
A sik gombolyisetese pedig otletes. :DDD
Aztan lehet, hogy par honap mulva megiscsak megfurom a tetejet (csak nincs ventiracsom), de ha ontozom a rajta levo viragot akkor nem lehet baj? :D
Udv -
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #8 üzenetére
Még valami: nálam a szalagkábelek ívesen össze vannak hajtogatva és egy befőttesgumival összefogatva. Amelyik nem azt a drive-bölcső és az alaplaptepsi közé rendeztem lapjával. Az összes többi kábel össze van bandázsolva. Lehetőség szerint semmi nem áll a szabad légmozgás útjába. Segíthet ez is. :)
-
Pacák
senior tag
válasz
almásrétes #4 üzenetére
A vicc az, hogy tegnap este kerestem valamit az elfekvő alkatrészeim között és megtaláltam az első gépem (olivetti 286-os:)
-
GeorgeTerror
senior tag
válasz
Il Padrone #10 üzenetére
Kezdetnek nemrossz.
Ötletemhez mit szólsz, gondold át... Még akár jó is lehet :)
Szándékomban áll most ramhűtőt ácsolni többi később -
Il Padrone
senior tag
válasz
GeorgeTerror #9 üzenetére
Eloszor azt hittem, tudok neked segiteni csak aztan rajottem, hogy csak AT-s alaplapjaim vannak lomnak. :((
-
GeorgeTerror
senior tag
válasz
Il Padrone #8 üzenetére
Felülre luk, ha javul a hejzet levett tetővel, ventirács és fémszálas szúnyogháló segítségével megoldottad a beleesés problémáját.
Teljesen más: rövid a tápom kábele. A gar miatt, nem szeretném roncsolásos módszerrel hosszabbitani, ezért szeretnék csinálni egy atx hosszabbítót. Tud valaki aljzatot szerválni hozzá. Ojan kell ami az alaplapon van. Előre is kösz.
Hosszabítás célja tápáthejezés -
Il Padrone
senior tag
Szia,
gondoltam erre is, egy 8cm-es odaferne, de nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom csinalni, meghogy erdemes-e.
Egyebkent a hazam lathato helyen van, a tetejet is latni, most is ott van a parh. zip lemezem, nem akarom, h. valami beleessen, egy csavar stb. a ventibe.
Koszi
Udv
nem akarom a kezeteket, otleteiteket tulsagosan megkotni, csak elmondoma limeseket :DDD -
Il Padrone
senior tag
válasz
almásrétes #4 üzenetére
Az otlet meggondolando, mert az egyik kicsit zavaro helyen van, csak ugy ki van feszulve, mint a vitorla, mert eppen csak olyan hosszu, mint az athidalando tavolsag.
Koszi -
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #3 üzenetére
Ez esetben nem szóltam. :)
-
Pacák
senior tag
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Ha a házad teteje függetlenül levehető az oldallapoktól fügetlenül, akkor ideiglenesen kipróbálatod, hogy jelent-e hőmérsékletcsökkenést, ha leveszed... Ha igen, akkor esetleg előrajzolhatnál a tetőre egy csinos hálót a táp és a CD-k közötti részen, és a háló pontjait pontozó+fúrógép segítségével kifúrhatod. Venti nem tudom, hogy fér-e oda, de a meleg levegő felfelé száll és így nem reked meg ott... :)
-
almásrétes
tag
Egy jó 5let:
[L]http://www.ocworkbench.com/articles/cable/cables1.htm[/L] -
Il Padrone
senior tag
válasz
Satan-Claus #2 üzenetére
Hello,
erre gondoltam en is csak nem talalok, tudok ilyen csovet kapni szerezni.
Gondoltam arra is, hogy a proc felett kifurom a hazat, de nem tetszett az otlet, mert ez maradandoan karositana a lemezt.
Koszi,
otletek?
Udv -
Satan-Claus
senior tag
válasz
Il Padrone #1 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a szívóventitől, egy bermann csővel egyenesen a procihűtőre irányítod a hideg levegőt. Nekem most ez a fixa ideám, csak sehol nem kapok átlátszó bermann csövet. A szűkítéseket pedig meg lehet oldani műanyag tölcsérrel, amit ott vágsz el, ahol akarsz.
-
Il Padrone
senior tag
Sziasztok,
tegnap volt 2 szabad oram es azt gondoltam javitok egy kicsit a hazam szallozesen.
A gepem: AMD 2000, Ti4600, Falconrock huto,
Alapban a proci mellett volt egy kifele fujo venti 8cm-es.
A hazam gyengesege, elolre nem tudok ventit tenni, mert az elolapi USB eltakarja teljesen a kulvilagtol.
Beletettem a gepbe a PCI -os helyekre egy 8cm-es szivo ventit 5V-on, es a CD-iro es DVD koze ket 5 1/4 helyre egy szinten 8cm-es 5V-on meno ventit, ami szinten befele fuj.
Problema: a CPU homersekletem terhelesen 53-rol lement 50-51-re, ami szamomra nem szignifikans elteres. A system 33 korul van.
Ha nem terhelem gyorsan hul a szoftveres hutesnek koszonhetoen.
Kerdes: hagyjam az egeszet a fenebe, mert 2 fok az semmi, vagy tudtok javasolni valami jobb elrendezest a ventiknek (van talonban meg egy 12cm, es egy 8cm-es, nem vettem oket, hanem regi gepekbol szedtem ki).
Koszonok minden segito hozzaszolast.
ui: nem kinom, hogy minel minusz 10 fokos legyen a rendszerem, nem is szoktam nezni a homersekletet, csak erdekelne hogy tudnek javitani a hutesen.
Udv
Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest