Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz Horka1 #3846 üzenetére

A kelet- nyugat ellentétet én sokkal általánosabban értettem (filozófia, művészet, kultúra, vallás), ennek egy része csak a harc, és ezt a jelzőt csupán a földrajzi elhelyezkedés miatt kapta (nem én találtam ki olvass utána), tőlem akár hívhatnák piros és zöldnek is, lényegtelen, a lényeg hogy a felfogás, a gondolkodásmód ellentétes, és ez kifejlődött, tehát az az oka, hogy ezzel éltek túl az ottani emberek, mert a számukra adott feltételek mellett ez volt az optimum.

Ismerem a szín izom bokszolókat, kiskoromban Tyson volt a kedvencem, és én is gyúrtam 6 évig, az edzés, biokémia, táplálkozástudomáény volt a mindenem, és a WT miatt hagytam abba, mert le kellett építenem az izomzatomat hozzá. cirka 10-12 kilót fogytam pár hónap alatt, nem ettem csak aeróboztam egyfolytában, és kb 1 év után tudtam elmondani magamról, hogy megvan az a lazaság ami ehhez kell. Ezt 100% biztosra tudom mondani, hogy akármilyen tömeget szedsz fel relatíve lassulsz. Ez nem azt jelenti, hogy ha izmot szedsz fel magadra, nem gyorsulhatsz, hanem a tömeg/gyorsaság arányod romlik. Egyrészt a hatásfok ahogy az izom működik a tömeggel romlik (ugyanúgy mint egy gépnél ami nagy teljesítményt ad le, az nagy teljesítmény is veszít) másrészt a nagy izomtömeget el kell látni energiával, ehhez pedig sok raktározott glikogénre van szükség, ami megint csak + tömeget jelent (nem is beszélve a kötőszövetekről amik egy nem nőnek úgy mint az izom, és egy idő után "folytanak"). Máskülönben igen gyorsan elfárad az izom, és ahogy növeled a tömeget egy idő után ez a két faktor odáig rontja az izomműködés hatásfokát, hogy nem hogy egy átlag emberé fölé hanem alá esik. Lehet, hogy egy Bob Sapp akkorát üt mint a lórugás, de egy perc után a seggén veszi a levegőt, és olyan lassú, hogy egy kicsit fürgébb embert soha nem fog eltalálni. Az optimumot megtalálni nehéz, és mint mondtam nincs jobb út, lehet erővel is győzni a gyorsaság felett, viszont annak olyannak kell lenni, hogy erősebbet üss mint amennyire a másik gyors (lehet, hogy ezt most hülyén fejeztem ki de érted).

Azt hogy Erdei győzne e Mádai ellen én fordítva látom, pedig utálom azt a szamurájt, Erdei meg mindig is szimpatikus ember volt, de ez nem ezen múlik. Ha azt mondod, hogy ő gyors, akkor te még nem láttál gyors embert. Gyors nálam az aki 10 mp alatt 100 lin wan kuen fölött üt, és tudod, hogy ezek sem gyenge ütések, és azt is tudod, hogy ő oda centire pontosan fog ütni, ahol a legnagyobb kárt okozza, ha ebből 1-5 betalál az azonnali ájulás/eszméletvesztés, és akkor még jön rá a többi. És persze nem csak az ütése gyors, hanem mindene, plusz ott van, hogy a bokszoló nem használ lábat, kb az első adandó alkalommal miszlikre szedné a térdkalácsát. Akármilyen kemény vagy, izületre nem tudsz "gyúrni", lágy részeket nem tudod edzeni, max védeni valahogy nehogy elérje de egy gyors ember ellen ezt baromi nehéz. Meg azt sem tudom Erdei hogyan reagálna arra, amikor a saját ereje maga ellen fordul, a bokszban 0 tapasztalatot szerzel ezirányban.

Amit kitaláltál lehet eredményes egy bizonyos szintig, de szerintem amit nyersz a réven, elbukod a gáton, így saját magad ellen dolgozol, de az is lehet tévedek, és majd 20 év múlva rámcáfolsz :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés