Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4848) Shadowfax válasza Rivaul (#4846) üzenetére


Shadowfax
addikt

Szimpatikus a krav maga de nekem bonyolult erzesem van vele szemben (gyerekkent kung fu-ra jartam ott is tanulni kellett a sok mozdulatot).

A Krav Maga az ösztönös, reflexszerű mozgásválaszra épít, ezért könnyű megtanulni, és ami még lényegesebb, stresszhelyzetben könnyebb és gyorsabb is végrehajtani. Egyáltalán nem kell bonyolult mozgássorokat "bemagolni", nem olyan, mint egy karate kata vagy ilyesmi. Természetesen sokat kell gyakorolni, mire tényleg automatikussá válnak a mozdulataid.
A thai boksz megtanít ütni meg rúgni (feltéve, ha jó helyre jársz). DE! Arra nem tanít meg, hogy mit csinálj pl. ha késsel fenyegetnek, ha torkon ragadnak és fojtogatnak, ha le akarnak vinni a földre, stb.
Az otthoni zsákolás arra jó, hogy amit edzésen megtanultál, azt csiszolgasd, elsősorban az ütéseket, rúgásokat. Ehhez azonban kell egy jó edző, aki a technikát helyesen megtanítja, s időről-időre ellenőrzi. Ha rosszul tanulsz meg valamit és gyakorolsz be, akkor 2x annyi idő kell majd az áttanuláshoz...
Másrészt az otthoni zsákolás nem készít fel az utcai harcra... Ahhoz edzésen sokat kell püföljétek egymást sparringon (=bunyó), hogy átérezd a harc dinamikáját, megtanuld, mi az, ha becsúszik pár ütés, és milyen az, ha egy másik embert megütsz. Sokan ugyanis már az első pofonnál lefagynak az utcán, s onnantól kezdve vége is van a dolognak... :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.