Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
I_Am
veterán
Előre leszögezem Én egyik oldalhoz sem húzok, vannak materialista ''nézeteim'' is, de nem tartom egyiket sem teljesen magaménak. Azt vallom, ''amig nem tudsz valamit 100%-osan addig ne is állítsd az ellenkezőjét viszont kérdezni szabad.''
''mekkora nyomor lehet már 'odafenn' és a pokolban...''
Csak egy kérdés merült fel bennem, ha léteznek is honnan tudod, hogy mekkorák?
Következtetsz a jelenlegi méretekből mikor még azzal sem vagyunk tisztában mekkora az univerzum?
Másik kérdés ez most a hit ellen érdemes elgondolkozni rajta:
Tud-e Isten akkora követ teremteni, amit már Ő maga sem képes felemelni?
Nekem anno, mikor édesapám feltette ezt a kérdést nagyon megtetszett. És akkor gondolkodtam el. Én ugy gondolom az emberi fejlődés szakaszaiban mindíg kellett valami ami a ''lelket tartja bennünk''. Ezeket az elszigetelt életmódot élő emberekre is vissza lehet vezetni. Mert nézzük csak meg sok ''isten'' létezik sokféle néven. Sőt bizonyos elveszett kúltúrákban több is egy ''főistennel'' (mint pl Zeus). Én ugy vélem a kereszténység egy jó marketingfogás, hiszen ha végignézünk a történelmen és az ugymond keresztény történelmen, akkor láthatjuk ''egyik pillanatról a másikra pattant ki'', jött egy égi jel, egy égő csipkebokor, hirtelen sok ember megvilágosodott...kövessétek Ti is és megvilágosodtok és ''megbocsájtást nyertek'' (ez az igéző szócska, amivel tömegeket meg lehetett anno fogni). Az inkákról eddig keveset tudni, de egy valamit igen: materialisták voltak, teljesen anyagi síkon fogták fel a világot. Ők miért?
Vagy az ősember miért járt esőtáncot (nem csak az indiánok tették) vagy miért mutatott be áldozatokat? Mert a természet kiszámíthatalan dolgait levezette a maga kis matematikus agyával és megpróbált mindenre magyarázatot találni? Áldozatot mutat be és lesz jó vadászat ergo szeretik az istenek, áldozatot mutat be és nincs jó vadászat ergo nem szeretik az istenek. Na akkor hogy is van ez?
Az emberrel csak egy ''baj'' van: mindennél nagyobb és okosabb akar lenni, mindenre magyarázatot keres (ami bizonyos esetekben nem baj), de vannak határok amiket nem lesz képes soha átlépni: ez pedig nem más, mint saját maga.
Halál egy kérdés melyre megkapom a választ, ha itt az ideje. (és itt az idő szó, melyet HiperG kolléga is próbált boncolgatni amolyan Einstein-i elméletet felvázolva:D) Idő: mire is van levezetve mihez képest mérjük és miért pont úgy? Mert valaki ezt is kitalálta és nekünk az jó volt, aztán teltek múltak a napok és mikor már fejlettebb volt a tudomány akkor valaki pontosított rajta? (értem ez alatt az egységnyi idő fogalmát valamint a másodpercét megnemmondom melyik anyag felezési idejének az akármilyét.....keresgéltem most a neten de nem találtam hasznos inforációt).
Egy dolgot ne feledjetek: ''nincs is kanál'':DDD
[Szerkesztve]
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest