Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-25 13:45:40

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9654) DeFranco válasza Chapel (#9651) üzenetére


DeFranco
nagyúr

igazad van, megyek is a modkerbe offba rakatni, elnézést. látom valaki megelőzött :)

nem reklámnak szántam, de pozitív tapasztalat, és mivel a negatív oldal már le lett írva a fórumban, úgy korrekt, ha a pozitívat is leírom.

@cOxeR: nekem ez kb. annyira mérnökóra, mint amikor a fotós utómunkázza a képeit. q "mi kerül ezen az esküvői fotózáson 200k-ba" című műsornál szokott felmerülni, hogy azt is ki kell fizetni. nem fényezem, nem ismerem a szakmát, de azt láttam, hogy eszközt használt, anyagot használt, addig az "enyém" volt a nyomtató, a szerkesztő gép, láttam, hogy amit ő csinál a képekkel, azt én nem tudnám megcsinálni, mert szakismeretet igényel, ez nekem mérnökóra.

@*Ropi*: profiknak lehet hogy kevés a cég, sem az áraik nem olyanok, sem az alapbeállításaik ezek szerint.

A lényeg, hogy korrekt képanyagot kell nekik beadni és ki kell emelni, hogy semmit se korrekciózzanak rajta!

én mint laikus azt látom amit látok, hogy az korrekt-e azt nem tudom felmérni, csak hogy nekem szubjektívan tetszik-e, meg nyilván azzal sem voltam eddig tisztában, hogy itt bármiféle korrekció van-e egyáltalán bármilyen esetben az előhíváskor. Laikus vagyok, nem is kell tudnom.

műszeres kalibrálás: persze ez szükség esetén pótolhatatlan ha találok rá embert, aki ezt nekem háznál vállalható áron megcsinálja akkor megcsináltatom, eddig a ha-n néztem, ott egy ember van az is szolnoki. lakossági felhasználásnál már ez is overkill, hogy egyáltalán eszembe jut, meg hogy nem az első tn-es csodát vettem meg. nagyjából be van lőve, nagyot nem téveszt, sokat foglalkoztam vele, hogy jó legyen, mintákkal, ellendarabokkal, stb. tesztelve. tudom hogy ez messze van a 100%-tól, de a gép használata 95%-ban kimerül a netezésben és kis játékban. azt sem tudom, ezt a típust (samu 970p) lehet-e egyáltalán kalibrálni még.

fotós: tudtuk kit választunk, láttuk az anyagait, tetszettek. a végeredmény is tetszik, nagyon is, seggre ültünk tőle, és most már a papír printek is tökéletesek. ezt én el tudom dönteni, nekem ezek szubjektíve 100-asak. ha valaki esetleg ránéz, és azt mondja, hogy ez akkora kontraszt-geddon mint az állat, és ilyen színek még egy disney filmben sincsenek akkor is ez lesz a véleményem, max. megállapítom hogy a saját ízlésem perverz, de attól az élmény ugyanúgy 100-as lesz. az esküvői fotóinkkal már eljátszottam ezt, komoly kritikát kaptam rájuk többek között Tőled is (amit azóta is köszönök), nem ráz meg a dolog, csak "szakmai" kíváncsiság vezérel.

azt nem tudom, hogy mennyire szokásos, amit írtál, hogy készül egy verzió webre, meg egy printre de hogy így átadva nem láttam az biztos. gondolom ez akkor él, ha a fotós is hívatja elő a képeket :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.