Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-25 13:45:40

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Chapel válasza m3ss (#995) üzenetére


Chapel
addikt

Nagyon szépen rámentél a megtervezett, beállított képekre, illetve legalábbis a hatást nézve. Egyből 1x.com jut eszembe a képek hangulatát tekintve. Ez eddig rendben van. Viszont a képek 90%-ánál ugyan az a gondom ; még pedig: iszonyatosan kicsi a dof. Alig van valami éles, - ezáltal néznivaló - részlet a képeken. Tudom hogy kb. milyen módszerrel/cuccal csinálod őket és ezért nem is értem miért nincs mély dof. Vagy picit távolabbról, jobban rekeszelve, vagy focus staking lehet a megoldás.

Ha a dof rendben lenne, akkor kb. a legtöbb képen nem igazán tudnék kiventi való dolgot találni, mert a látásmód és kivitelezés már látványosan halad a jó irányba. (Ez csak az én ízlésem, de nekem néha sok ez a szaturáció, túlságosan mese világ már, bár értem ha ez volt a cél ;) )

End-ru: Nekem úgy tűnik mintha kicsit elcsúsztak volna a képek színei a lila tartomány felé, ha direkt akkor nem szóltam. Amúgy az utolsó előtti tetszik, csak kár a belógó fűszálakért. Látom írtad hogy "takarítottál", remélem holnap sikerrel jársz ;) A fán ülőből egy picit jobban megvágva alul/felül esetleg? Vagy akkor már necces a minőség?

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1002) m3ss válasza Chapel (#1001) üzenetére


m3ss
veterán

koszi. hat igen a dof...probalok neha tavolabbrol is loni, de pl a harmadik kepnel mar ugy nem nez ki jol a fu. amugy sok rekeszelve van a gombasak kozul, ennel jobban nem tudom/akarom...majd probalok valamikor focus stacket is.
amugy a modszer amit kerdezel, nincs ebben semmi kulonos :) 1:1 korul ennyire kicsi a dof, egyszeruen kicsik ezek a gombak...6. kep pl f7.1. vagy 1 cm mely a kalapja, nem fer bele a dofba. hatter miatt meg nem lehetek sokkal messzebb.

(#999) End-ru jo lehet ilyen madarakat fotozni :K hol keszited a kepeket? kar az utsoert hogy nem fert bele.
(#998) Santiagain koszi

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1003) m3ss válasza Chapel (#1001) üzenetére


m3ss
veterán

meg nem csak a doffal van itt gond, a 4.-nel pl kicsit hatrafokuszaltam, az utolsonal meg nem sikerult teljesen jo helyre helyezni a jobb oldali gombat....a tobbivel nekem nincs bajom :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1004) Chapel válasza m3ss (#1002) üzenetére


Chapel
addikt

Nem kell erőltetni az 1:1-et. A gombás képem se jött volna össze úgy. Helyette távolabbról, picit kisebb nagyításban, 7.1-en, cserébe nagyobb a dof. Aztán abból vágsz. Tudom hogy 105mm vs. 150mm nem feltétlen mérvadó (ezt majd egyszer leteszteljük valamelyik - remélem - makrós :) fotóstalin), de az a gomba sor sem volt több mint 3cm széles, a kis gombák értelemszerűen 1 cm alattiak voltak.

Persze nálam is a jobb szélen lévő kalapnál már elfogyott a dof, ha lett volna lehetőség és több időm újra lőttem volna, de ment le a nap elég gyorsan. Készítettem akkor több verzió, majd akkor mutatok más félét is ;)

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1005) cOxeR válasza m3ss (#995) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem is egy kicsit már túl színesek lettek, és nagyon kevés az éles tartomány is. Azt próbáld meg picit erőltetni, mert így nem érzem élesnek a képeket.

(#1006) cOxeR válasza End-ru (#999) üzenetére


cOxeR
Ármester

Megtaláltad sátorlakó a jó helyet? :DDD Meglesz a hőn áhított kép... már csak idő kell hozzá!
Úgy látszik bejön a csirkefej...

(#1007) S e t h válasza spanyoll (#992) üzenetére


S e t h
nagyúr

Azt te sem gondolhatod komolyan ,hogy a tavalyi rendőr attack után most csend lesz és minden úgy fog menni, mint a korábbi években.Ha ezt hiszed, akkor szerintem lesz meglepetés nálad.Szerintem Ozora kicsit más lesz mint eddig és nem a hangulatot illetően, hanem a körülötte lévő feltételek szigorodása miatt.Én csak azért írtam, hogy lesz mit fényképezni, mivel a rendőrség - szórakozni vágyók közötti kontrasztot baromira lehet majd érzékeltetni.
Viszont maradjunk annyiban, hogy augusztus végén térjünk erre vissza. :)

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#1008) #40935168 válasza gab.m (#987) üzenetére


#40935168
törölt tag

Pedig ők is ilyen kis genyók, nem kell most körbeudvarolni itt senkit.. ;] ;] :)) ;)

(#1009) #40935168 válasza *Ropi* (#991) üzenetére


#40935168
törölt tag

Ezt én is így gondolom, én pl. ezért megyek workshop-ra, bárkiére (a Tiétekre is szeretnék). Sokan gondolják, hogy a technika a minden és ha már tudom a "nagy cOxeR trükköt" ;) akkor azt a képet bármikor hipphopp utánacsinálom. Fenéket .. :U A fotós személyisége, kapcsolata az ügyféllel, és még rahedli kevésbé fotós, de inkább emberi tényező, kreativitás, stb.. ami végül olyan képeket eredményez, a fotózás légköre, és még sorolhatnám.

Az emberi téren még fejlődést igénylő fotósokkal pedig szerintem Dunát lehet rekeszteni. Nem beszélve azokról, akik utánozzák a másikat (ezért emeltem ki a két szót), nem pedig eredetit alkotnak.

(#1010) cOxeR


cOxeR
Ármester

Sanyival erre jártunk nemrég, hát a fények nem nekünk kedveztek, de valamit azért összehúztam belőle... még is csak az első pár filmkocka az új vasból.

[link]

(#1011) kiskornel


kiskornel
addikt

(#1009) Eperkutyus: szerintem nincs olyan látásmódban, hogy vele születik. Ez hülyeség. Ha valaki állandóan témát keres, annak arra tolódik el a figyelme, arra élesednek ki érzékei. Először végigmentem az erdőn úgy, hogy egy gombát se találtam, pedig azt kerestem és ott voltak. Aztán megtaláltam 1-2-t. Most meg még a hó alatt is megtalálom őket. Ugyanez van tájfotókkal. Keresd a témát, cuppanj rá, és affelé fog orientálódni a figyeled, érzékeid.
Technikai részt meg elmondják a fizetős előadásokon, netes cikkenen, vagy ki lehet tapasztalni saját magad, mondván: ezt vajon hogy csinálják, és elkezdesz kísérletezni (én ezt szeretem a legjobban, bár néha kegyetlen sok kacat beszerzésével és pénz elszórásával jár).
Az utánzás meg egy tanulási módszer. Nincs azzal gond. Van aki végül túlszárnyalja azt, amiről másolt. Mondjuk ez is kell, hogy legyen a cél.

(#999) End-ru: tete. Rossz szavam se lehet, mert tudom ez kb. mennyi munka. :C :R
Attól a belógó cucctól eltekintve mind szép. (az is szép, csak az tényleg zavaró). Én is mindig belefutok a "takarítás elmaradása" miatti problémákba.
Kíváncsian várjuk az új eresztést! :K Csak így tovább!

(#995) m3ss: Mélységélesség terén: nagyon úgy fotózol, mint aki meg akarja úszni az állvány használatát.
Kicsiben jók a színek, mert figyelemfelkeltők, nagyban már kicsit túlzásnak találtam.
Most a cseppesek tetszenek.
Én tudom milyen fél centis gombákat fotózni, és mennyire nem áll jól a háttérnek, ha le van rekeszelve ilyen mohamezőn. Ezért is lenne jó számodra a focusstacking. A másik megoldás 2 expo, háttércsere. Ha színezned sikerült a hátteret, akkor lecserélni se lesz nehéz.
Tudom ajánlani még a liveview beugrasztott blendével való mahinálást. Úgy faxán be lehet úgy lőni, hogy pont csak az legyen az élesség síkjában, aminek bent kell lennie. Beugrasztott blendével fókuszálni.

(#994) kovadika: tetszenek. A fekete-fehérek nem bejövősek. Sokkal jobb, természetesebb színesben. Kicsit meghúztad a színeket, ezért túl szaturált, de amúgy szépek. Jó a fejtartás. Ami nem áll jól a leányzónak, ha kilátszó fogakkal mosolyog és kissé felfelé néz.
Ahol az árnyékokkal játszottál, ott a sötét részekre rakj egy kis zajszűrést. Először azt hinné az ember, hogy azok bőrpórusok, de szakértő szem egyből kinyomja, hogy magas ISO érték zaja. Minimális kis szűrés és faintos lesz. Szép a modell, és jó irányból van fotózva.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1012) gab.m válasza cOxeR (#1010) üzenetére


gab.m
senior tag

Whaaaaaat? Megvan az 5dIII? Gratula! :) Végre lett egy normálishoz közelítő fényképezőgéped.. ;]

Vissza erre a workshop témára: az amit írtál, az 100%ig rendben van, nem is erre gondoltam. Aki koppintásból él, az lehet, hogy egy ideig elevickél ezzel, de hosszútávon biztos nem lesz sikeres.
Amire én gondoltam (és ez nem is kritika, vagy bármi hasonló, mert én is így teszek/tenném) az az, hogy a leginkább féltve őrzött kis apró, akár technikai részleteket nem adod ki, de ez evidens.

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#1013) Larry303 válasza #40935168 (#976) üzenetére


Larry303
addikt

foltokat, horizontot már elmondták, én megnézném kevesebb szautárcióval és/vagy kevesebb élénkséggel

mess: nekem is uez kb, hogy akicsi dof miatt nagyban annyira nem élvezhetőek sokáig...így azt mondanám ebből a sorozatból 5. a kedvenc

endru: nagyon jók, grat hozzá...engem amúgy nem minden esetben zavarnak a belógó dolgok, van hogy inkább számomra növelik a térérzetet....persze nyilván, ha nem teljesen zavaró helyen vannak...

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#1014) m3ss válasza kiskornel (#1011) üzenetére


m3ss
veterán

(#1011) kiskornel ezt a beugrasztott blendes fokuszalast nem ertem, meg uj a gep. liveview-ban fokuszaljak tulajdonkeppen erre gondolsz? majd kiprobalom. van nalam allvany, nem lustasag :P konkretan melyik kepre gondoltok, mindre? mert kb mindbol keszult rekeszelt verzio is, meg tudom mutatni miert nem jo :DDD sajnos ilyen temanal kozeli hatternel tenyleg fokusz stackelni kellene, nincs mese...nem tudom mennyire megvalosithato ez sin nelkul, majd kiprobalom hogy addig tekergetem a fokuszt 2-3 kep erejeig amig az egesz kalap benne nem lesz az elessegi sikban...

(#1004) Chapel oszinten szolva azt hittem a te gombaid nagyobbak, de mind1 is. gondolom ott a tema es a hatter kozott rengeteg tavolsag volt. ha ez all fenn akkor persze tudok kisebb lekepezes+croppal kombinalni, vagy rekeszelessel, de itt pl a harmadik meg az utolso kepen amit linkeltem annyira kozel van a hatter a temahoz hogy hiaba megyek hatra, vagy hiaba rekeszelek. persze masik lehetoseg hogy kigazolom, de nemelyiknel direkt inkabb meghagyom a dzsungelt...utolso kep azt hiszem f4.5, es igy nez ki f7.1-en a hatter mar..igaz hogy itt viszont legalabb jo szogbol lottem es a jobb oldali gomba is dof-ban van de ez mas kerdes :DDD

(#1010) cOxeR :K

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1015) spanyoll válasza S e t h (#1007) üzenetére


spanyoll
addikt

Dehogy lesz csend. Mindenki várja majd a kommandósokat, sokkal kevesebb lesz a külföldi, ilyenek. Ettől függetlenül viszont nem lesz semmi extra. Aki tudja, hogy nincs miért parázni az nem parázik, aki meg amúgy is rámenne ilyen dolgokra az rá fog. Nem lesz itt semmi extra, néha benéznek a yardok, röhögünk egy jót, lövünk pár jó fotót aztán csókolom.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1016) End-ru válasza Chapel (#1001) üzenetére


End-ru
aktív tag

Teljesen igazad van a lilát illetően. Egy kicsit vissza kellett húznom a hideg felé a WB-t, ezért egy kicsit lilás lett a színhő. A feldolgozás kzepén vettem észre (az ölyvön már korrigáltam, ott szerintem rendben van), a már kész képekre nem mentem vissza. Majd szerintem javítom.
Hogy sikerrel jártam-e? Majd eldöntitek, egyelőre olvasztom a lábujjaimat, de jó hír, hogy amputálni nem kell. :D

(#1002) m3ss: tényleg jó. :) Főleg, ha már van sikerélmény. Még fotózás nélkül is elnézegeti az ember őket, ahogy 8-9 méterre ott eszegetnek tőle.
A komponálás baromi nehéz. Igyekszel max. fókusztávot használni, hogy a téma minél inkább kitöltse a képkockát, aztán amikor akció van, a széttárt szárnyakkal a madár hirtelen 10X-esére nő. Komponálgatni persze nincs idő, csak nyomod az expógombot, mint süket a csengőt. :)

(#1006) cOxeR: Úgy tűnik meg. Csak énekes madarakat etettem itt, meg kiszórtam egy kis aprólékot rókának, erre ez lett belőle. :)

(#1013) Larry303: köszi!

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#1017) forceberg


forceberg
veterán

Ha már működik, még egy tavalyi képet feltettem...

Kezdődhet a bontás?


katt a képre

(#995) m3ss: a színek továbbra is zseniálisak, a nagy bokeh körös vízcseppes jön be leginkább.
(ma majdnem vettem spriccelőt, de sajnáltam rá az 500Ft-ot + nem volt kicsi, csak min. fél literes...)

(#999) End-ru: jók lettek ezek is, ezeket a madarakat nagyon szeretem, de én csak a fa tetején ülve szoktam őket látni. Kár a csirkefejért, a természetességnek ellentmond.

(#1010) cOxeR: Jó-jó! A bal oldalon fennragadt a CA, csak ennyibe tudok belekötni, esetleg még morcosabbá lehetne tenni, de akkor hogy nézne ki a "szeretet képek" felirat rajta? :))

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#1018) nesa


nesa
veterán

#995) m3ss
A vizcseppes a legjobb, a tobbinel lehetne kicsivel tobb eles resz, GRAT!

#999) End-ru
Az utolso elotti komoly nagyon, kar hogy belog a gaz.

Hoztam egy friss kekcinket, azthiszem ez mar a felszereles hatarit feszegeti ennel tobbet ebbol az uvegbol nemigen lehet kihozni.

(#1019) spanyoll válasza nesa (#1018) üzenetére


spanyoll
addikt

Wow, gratula, elég jóra sikerült a cinkécske!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1020) TayRol válasza nesa (#1018) üzenetére


TayRol
veterán

55-200? ügyes!

(#1021) nesa válasza TayRol (#1020) üzenetére


nesa
veterán

Koszi:)
Igen 55-200 vr

#1019) spanyoll
Koszi:)

#1017) forceberg

Ez jo, Grat!

[ Szerkesztve ]

(#1022) Horbal


Horbal
őstag

Jó régen jártam erre mutatnék két D7000-es szárnypróbálgatós képet:

Egy realista:

És egy absztrakt:

[ Szerkesztve ]

Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!

(#1023) cOxeR válasza forceberg (#1017) üzenetére


cOxeR
Ármester

Jogos! :)

Nálad meg nagyon eltűntek a csúcsfények. :)
A perspektíva és az elnevezés viszont remek!

(#1024) cOxeR válasza nesa (#1018) üzenetére


cOxeR
Ármester

Egyetértek, szerintem is elérted a felszerelés határát! :)

(#1025) cOxeR válasza Horbal (#1022) üzenetére


cOxeR
Ármester

Az elsőnél, nekem egy kicsit hiányzik a kép jobb alsó részéből az üveg alja.
A második viszont bejön.

(#1026) Larry303 válasza forceberg (#1017) üzenetére


Larry303
addikt

hehe nagyon jó meglátás és cím :DDD

nesa: sztem a legjobb madárfotód amit eddig flickeren láttam...egy kis helyet hagynék még bal oldalon, mert így egy kicsit középen van nekem.

horbal: tök jó az első színvilága.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#1027) End-ru


End-ru
aktív tag

Tegnapi vöri lemaradt :)

Ezek meg a maiak. Hát elég felemás. Leginkább csak sikerült mindig lemaradni a pillanatról.

:)

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#1028) cOxeR válasza End-ru (#1027) üzenetére


cOxeR
Ármester

Szerintem már ezek is meglehetősen jófélék lettek! :)
Megy az irigykedés... :D

(#1029) Chapel válasza cOxeR (#1010) üzenetére


Chapel
addikt

Szép hely, tetszik a hangulat és utómunka is.
Mark III.-nál ez a jpg ami kiesik a gépből? Még azt is elhinném hogy ráböki a logódat ha akarod :D

Grat a vázhoz :C

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1030) cOxeR válasza Chapel (#1029) üzenetére


cOxeR
Ármester

Sírnál, ha látnád, miből gyúrtam. :DDD
Sokan járnak ide esküvői fotózásra, habár meglehetősen drága a belépés fotózásra...

Köszi. :)

De legyen egyszer jó napotok:

(#1031) Santiagain válasza cOxeR (#1030) üzenetére


Santiagain
senior tag

Ilyen semmitmondó égboltnál nem lenne jobb szűkebbre venni az épületet, az eget meg simán kiégetni? Akkor nem kéne ennyire alexpózni, több részlet maradna.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1032) Chapel válasza Santiagain (#1031) üzenetére


Chapel
addikt

Ha megnézed a kész képet, szerintem elég egyértelmű hogy kellett az égbolt. Rengeteget dob rajta, a nélkül nem müködne a kép.

Horbal: Az absztrakt tetszik, jó pofa lett. Füstölő az alapja?
(És anatómiában jártas ember mást is egyből belelát... :)) )

cOxer: Na ja, így aztért már más a dolog, volt vele munkád :)

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1033) cOxeR válasza Santiagain (#1031) üzenetére


cOxeR
Ármester

Milyen semmitmondó égbolt? :)
Ilyenkor 2-3 expót szoktak csinálni.. egynél az ég a helyes expó, és egynél az épület.
Amúgy örültem, hogy nagynehezen befért az üveg a kerítés rácsai között. ;)

Rájöttem, szerintem a kész képet nem láttad: [link] :))

[ Szerkesztve ]

(#1034) S e t h válasza spanyoll (#1015) üzenetére


S e t h
nagyúr

Én pont azt írtam ,hogy nem lesz csend,sőőőőt, de többet nem írhatok, majd utána megvitatjuk.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#1035) spanyoll válasza S e t h (#1034) üzenetére


spanyoll
addikt

"de többet nem írhatok" Miért, tudsz valamit? Írd már meg :DDD

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#1036) m3ss


m3ss
veterán

(#1018) nesa :C
(#1022) Horbal masodik tenyleg jo :K nalam nezve mintha mehetne ra egy kicsit tobb fekete es minuszexpo, de nem vagyok bekalibralva...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1037) Horbal válasza Chapel (#1032) üzenetére


Horbal
őstag

Igen füst/füstölő pálcika. 30 kép abból 3 használható és ez volt a legérdekesebbre "szimmetrizálható".

m3ss:
RGB 20 körül mozog a fekete - lehetne kicsit sötétebb valóban
Ahhoz képest, hogy nem kaptam csak sötétszürke kartont a papírboltban egészen fekete lett :DDD

[ Szerkesztve ]

Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!

(#1038) m3ss


m3ss
veterán

(#1027) End-ru ezek is klasszak, elmennek egyszer egy ilyen bejaratott leshelyre... :DD
utolso foleg, olyannyira hogy en kiretusalnam azt a par gazszalat (hatterben, meg elol is parat), mivel eleg homogen a hatter sztem teljesen jol meg lehetne csinalni keves munkaval.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1039) Larry303 válasza m3ss (#1038) üzenetére


Larry303
addikt

na engem pl abban a képben pont nem az a pár belógó gaz zavar, hanem, hogy a háttér színvilága nagyon megegyezik a témáéval...megnézném egy jobban eltérővel

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#1040) Santiagain válasza cOxeR (#1033) üzenetére


Santiagain
senior tag

Lehet, én vagyok túlságosan épület mániás, de nekem ez az égbolt nem túl érdekes, nem elég drámai. Én többet látnék a templomból.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1041) m3ss válasza Larry303 (#1039) üzenetére


m3ss
veterán

de igy hogy havas a taj eleg erdekes lenne ha elhuzta volna valamerre a szineket :N

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1042) m3ss válasza Santiagain (#1040) üzenetére


m3ss
veterán

sztem pont jo az a kep, akartam is linkelni ellenpeldakent az enyemet, mire odaertunk mar be volt zarva igy nekem is at kellett dugnom az objektivet a keritesen :DDD sztem szellosebben mint coxere sokkal jobb.
meg sztem nem kell dramai egbolt mindenhova, nekem pont bejon annak a kepnek az utomunkaja meg foleg a szinvilaga...de hat szubjektiv dolog ugye...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1043) TayRol válasza End-ru (#1027) üzenetére


TayRol
veterán

maxi. respect, nagyon jók ezek a képek! :K

(#1044) _csocso_ válasza cOxeR (#1030) üzenetére


_csocso_
senior tag

Nah ilyet még lehet én is összehoznék.. :D

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#1045) Santiagain válasza m3ss (#1042) üzenetére


Santiagain
senior tag

Coxer-é jobb szögből van, és jobb rajta az utómunka (nekem egy picit sötét), de arányait tekintve a tiéd jobban bejön.

http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/

(#1046) m3ss válasza Chapel (#1001) üzenetére


m3ss
veterán

hmm ez erdekes. hattermosas hogyan alakul makroobiknal...180/150/50mm d800-on. kell egy sigma 180 vagy 150 ;] :B 180 mennyire kenyelmes vajon kezbol hosszutavon? ki lehet tartani jol? monopodozni nem akarok...

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1047) forceberg válasza m3ss (#1046) üzenetére


forceberg
veterán

Fejo-nak van egy 180-asa, igaz C-ra, jó képek is vannak vele valahol :)
Azok már elég méretesek a 105-ös mellett.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#1048) Chapel válasza m3ss (#1046) üzenetére


Chapel
addikt

Hát megszokás kérdése, nem egyszerű téma, szó szerint ;]
Azt mondom hogy ha nincsenek tökéletes fények és még 1:1 tájékán is vagy akkor kell állvány, úgy a tuti.
Persze megy a nélkül is,de rengeteget segít; ezek kézből voltak:
1
2
3

Én vettem egy monopodot, régóta vágytam rá. Néha kínszenvedés, mert útban van, néha viszont áldásos tud lenni. Az igazi egy gyors cseretalpas lenne, úgy tudnám a legkevesebb időt elcseszni a fel/re rakással.
Próbáltam többször Fejó 180-asát, az még egy kb. 30%-al nagyobb, tehát ott végképp erősen ajánlott az állvány.

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1049) Larry303 válasza m3ss (#1041) üzenetére


Larry303
addikt

nem is a havas részére gondoltam, hisz az fehér :)
de ha pl zöldelne az ami most barna...persze tudom, hogy nyáron sajna az etetők és az odaszoktatás nem nagyon működik...

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#1050) #40935168 válasza cOxeR (#1033) üzenetére


#40935168
törölt tag

Szerintem nagyon szép kép, tetszik minden rajta. Egyedül az nem, hogy picit balra dőlő hatása van.
Lehet így jó, de figyelembe véve az obi torzítását - többnyire középen torzit legkevésbé - a középen lévő vonalakat hoznám egyenesbe, tehát a háromszög "kupola" nélküli torony felénk legközelebb eső éle mentén fentről lefele húztam volna egy vonalzót ACR-ben, ami ahhoz igazítva függőlegesbe rántja azt a falat és ugye az egész képet ...
.. lehet, hogy akkor a baloldali boltíves részeket elválasztó függőlegesek lesznek ferdék, de azok dőlésszöge amúgyis változik ahogy kintről (balról) haladsz befele (jobbra) a képen, mindensetre kipróbálnék egy olyat. Amúgy nekem az ég kifejezetten tetszik, olyan repülőgépszimulátoros :DDD ;)

(De az is lehet, hogy ha "egyenesbe rántod", szinte rá akar majd esni a baloldal a toronyra.. nem tudom)..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.