Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-25 13:45:40

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10451) radi8tor válasza sztyui2 (#10450) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Flickr-es galériát lehet linkelni, de saját weboldalon találhatót nem (mivel az reklám az oldalnak).

⭐ Stella

(#10452) sztyui2 válasza radi8tor (#10448) üzenetére


sztyui2
őstag

Pont ezaz, most tegyek be egyszerre 100 képet?

(#10453) radi8tor válasza sztyui2 (#10452) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha mind a 100-at meg akarod mutatni, akkor igen. De szerintem elég csak a legjobbakat berakni egy sorozatból, a többit úgyis megtalálják az oldaladon. Nem?

⭐ Stella

(#10454) sztyui2 válasza radi8tor (#10453) üzenetére


sztyui2
őstag

De, csak mondjuk kb másfél 2 év alatt ami összegyűlt, kb úgy frissült az oldalam most hogy simán van 100-200 tök új kép fent. Na mindegy, megértem a döntést, biztos van mögötte valami logika, bár nem értem mi baj volt az eddig évekig működő rendszerrel :)

(#10455) *Ropi* válasza sztyui2 (#10450) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nekem is tök jó galériáim vannak (az aláírásomban :D) - főleg, hogy most írtam át automata méretezésűre ami akár 4K-ig is az adott megjelenítőhöz mérten méretezi a képeket plusz még érintésvezérelt is, de nem linkelem be, mert nem szabad. ;) :DDD Én pl. egyenként szoktam csak betenni, így:

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10456) cOxeR válasza sztyui2 (#10450) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nem az a baj, ha képet akarsz megmutatni, hanem hogy csak akkor jössz, mikor látogatottságot akarsz... és ha valóban képet szeretnél mutatni, akkor nem 100 képet tennél be... hanem az éppen aktuális kedvencet.

Persze szét van hullva a topik, mert a lényegi része nem megy... mert senki semmi érdemleges reakciót nem ír semmihez... ha meg ír, megy a sértődés.

Weboldal megoldásokról beszélgettek most is, a képek értékelése és értelmezése helyett... az angol nyelv = külföldi alanyokkal meg nem értek egyet, de ezt nem fejtem ki és a rideg valóság se ezt mutatja. :)

(#10457) Real_Necro válasza cOxeR (#10456) üzenetére


Real_Necro
veterán

Lehet most lenne érdemes egybe gyúrni a két fotós topicot. Itt manapság elég kevesen képelnek, abból is egy- egy alkalommal betéved egy "meg nem értett művész" aztán csak a fölösleges harc megy, ami aztán a törölt hozzászólások között végzi.

A kezdőben olykor jó lenne egy magasabb tudású emberke véleménye... :B

Egyébként a 100 kép belinkelését meg én sem értem, akkor tényleg ott az aláírás, aki akarja megnézi, különben meg tényleg csak reklám szaga lenne.

Na de most reggeli meg addig meglesem sztyui oldalát, most ráérek. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10458) torzo válasza Real_Necro (#10457) üzenetére


torzo
Ármester

A haladó topic nem éppen befogadó hangulatáról híres. Túlságosan zárt közösséggé lett. Mondom úgy, hogy az utóbbi néhány lövésemet már megmutattam és nem zavartatok el, de most is inkább a kezdőbe képelnék bátrabban.

[ Szerkesztve ]

(#10459) Fandango válasza torzo (#10458) üzenetére


Fandango
veterán

De ha egybe van a 2 fórum, akkor mind1, hogy a "haladók" mennyire zárt közösséget alkotnak, mert oda mind1 hogy milyen szinten van aki képet rak be, csak mindenki látja aztán vagy ír valamit vagy nem. Viszont elkerülhető lenne, hogy valakit egyből a kezdőbe irányítanak, mert olyan már nem lenne.

[ Szerkesztve ]

(#10460) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Több ok miatt is jobb lenne a két topic egyben: mert akkor a kezdők (jó esetben) inspiráló példákat láthatnak a haladóktól, plusz nem kell mindig 2 topikot átbogarászni. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10461) torzo válasza *Ropi* (#10460) üzenetére


torzo
Ármester

Nem lenne rossz a két szint ettől függetlenül, mert jelenthetne némi rangot a haladó. A gond, hogy merevvé vált, mondom még 1x, nem befogadó. Viszont így meg hulla.
Majd kitalálja a főnökség a tutit. :K

[ Szerkesztve ]

(#10462) total90


total90
Topikgazda

+1 a 2 topik összegyúrására. Az ötletem, hogy az egyik topik maradna meg átnevezve és a másikba belépve átirányítva lenne a megfelelő topikba. Esetleg eleinte valami pop-up ablak, hogy mi is történik.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#10463) radi8tor válasza total90 (#10462) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Popup nem létezik a fórumban, téma összefoglaló való erre.

⭐ Stella

(#10464) forceberg válasza torzo (#10461) üzenetére


forceberg
veterán

De, befogadó, csak xart nem eszik...
Kivéve, aki úgy jön, hogy az "én képem az überfaxa, ti meg a vakok vagytok". De ezek nem is kellenek.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#10465) torzo válasza forceberg (#10464) üzenetére


torzo
Ármester

Én csak a saját fílingemet írtam le. Lehet, nincs igazam. Mindenesetre hetek telnek el úgy, hogy semmi sem történik erre. Az pedig nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#10466) Larry303 válasza torzo (#10465) üzenetére


Larry303
addikt

jaja sok előnnyel járna, bár lenne negativum is az tény

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#10467) Real_Necro válasza radi8tor (#10463) üzenetére


Real_Necro
veterán

Egyiket átnevezni, másikat archiválni lehet? Kezdő mehetne tovább, összefoglalóba meg bekerül ez a topic mint archivált előzetes. :B ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10468) radi8tor válasza Real_Necro (#10467) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze.

⭐ Stella

(#10469) cOxeR válasza forceberg (#10464) üzenetére


cOxeR
Ármester

Veled értek egyet.
Ha egybekerül elveszik a motiváció, hogy mi az ami megüt egy jobb szintet... mi az ami meg nem és előzetesen önkritikát gyakorol a képelő, hogy na vajon ez milyen szint, ezt bukjuk az összevonással.

(#10470) torzo válasza cOxeR (#10469) üzenetére


torzo
Ármester

Az nagyon durva 5let, h lennétek néhányan, akik rangsorolhatnak és akkor szétdobálnátok a képeket szinttől függően? Sok sértődést is el lehetne kerülni ezzel. Tudom, extra meló, de egy profinak max. egy perc eldönteni, h a kép milyen szintű, nem? Ha hülyeség, nem szóltam.

(#10471) Mercutio_ válasza Real_Necro (#10467) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ennél kisebb forgalmú topicokat se archíválnak, miért pont ezt, csak mert mostanság nem pörög?

Szvsz tök normális, hogy ciklikusan termelődnek ki újabb haladók a kezdők közül, azaz nincs állandó utánpótlás. Mivel ez egy fejlődési folyamat értelemszerűen sokkal többen képelnek a kezdőbe, és azok nagyrésze megreked egy szinten (vagy nem tud fejlődni, vagy nincs motivációja, vagy nem lesz elég kitartása) emiatt lesznek "holtidőszakok" ebben a topicban.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10472) petrosilov


petrosilov
tag

Ki dönti el, hogy mi a haladó és mi a kezdő? Mihez képest? Hol a határ? Mi a mértékegység? Milyen értékrend szerint? Milyen műfajban? És aki szép hádéert csinál, az bejöhet? Vagy csak az jöhet be? Vagy pont az nem jöhet be? És miért? És így tovább és így tovább... Igaz elég ritkán járok erre, de ezek a kérdések nem rosszindulatból fakadnak, csak úgy.

(#10473) total90 válasza cOxeR (#10469) üzenetére


total90
Topikgazda

A motiváció dolog az mondjuk tényleg, de tegyük fel egybe van gyúrva a 2 topik és az itteniek képelnek, akkor ugyanúgy megkapják a választ... Viszont így a kezdők is kapnának a haldóktól.
Sokan itt csak a haladót topikot nézik, holott a kezdőbe kellene több segítség.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#10474) torzo válasza petrosilov (#10472) üzenetére


torzo
Ármester

A fotóspályázatok zsűrije szerinted hogy dolgozik? Úgy, hogy ezekre elég jól tudja a választ. Elég világos szabályrendszer alapján lehet egy képet pillanatok alatt rangsorolni, legalábbis azt, hogy kezdő vagy haladó. A finom distinkciókat meg úgyis megadja a közösség.

(#10475) Mercutio_ válasza total90 (#10473) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerinted az ide képelőknek van ideje/energiája a kezdőket javítgatni, pláne azt a réteget, aki még az alapokkal sincs tisztában? :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10476) petrosilov válasza torzo (#10474) üzenetére


petrosilov
tag

Ó, én nem értek ilyen okos dolgokhoz, én csak kérdezek: Ha fotópályázat zsüriről beszélünk: itt ki a zsüri? Mi a szabályrendszer, ami alapján egy képet pillanatok alatt lehet rangsorolni? Ezek csak ártatlan kérdések, semmi több.

(#10477) Mercutio_ válasza petrosilov (#10476) üzenetére


Mercutio_
félisten

Topic összefoglalót elolvastad?

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10478) petrosilov válasza Mercutio_ (#10477) üzenetére


petrosilov
tag

El, de ez alapján senkit nem lehet elküldeni a balfenékre, hogy menjen a kezdők közé. Szerinte jól sikerült, feltölti. "A topic lényege, amire való: -jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle -kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle stb stb..." Ezért érdeklődtem a szabályrendszerről, feltételekről.

(#10479) Mercutio_ válasza petrosilov (#10478) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem fotozz.hu ez :N

Jön a fotó, leirják ha tetszik, ha nem, akkor azt mi a hiba vagy mit lehetett volna jobban/másként, esetleg mutatnak hasonló képet amihez lehet viszonyítani.
De ha megnézed az előzmény topicokat szerintem ott is látszik.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10480) Real_Necro válasza cOxeR (#10469) üzenetére


Real_Necro
veterán

Igen, csak ehhez élnie is kellene ennek a topicnak, ami most sajnos nincs meg. Mostanában a hivatásos réteg nem tesz be annyi remekművet, mint korábban, inkább csak a haladó hobbisták képelnek. Így meg gyakorlatilag többségében szét van offolva a topic és nem látszik irányadóként az a színvonal amihez a kezdőknek fel kellene érni. Legalábbis szerintem. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10481) torzo válasza petrosilov (#10478) üzenetére


torzo
Ármester

Bőven van a ph-n annyi profi, h ez simán megoldható lenne. Persze némi pluszmeló, de szerintem ez képenként nem több, mint egy perc. Nem kell részletes bírálatot fogalmazni, csak annyit, hogy ez ide, az oda. A részleteket majd a publikum. A szabályokról nem írok, ezek elég világosan megfogalmazott direktívák (kompozíció, technika, utómunka stb.), jó pár könyv szól erről.
De ha így marad, az sem tragédia. A kritika nélküli összeolvasztás szerintem nem jó 5let.

(#10482) Chapel


Chapel
addikt

Na, hivatalosan is átmentünk off topikba. ;]

Woody Allen jut eszembe:
"Egyszer elmentem egy verekedésre, ahol hirtelen kitört egy hoki meccs"
:D

Hogy ON is legyek (félig, mert túrista cserkelős fotó számomra):
Jó idő volt Gemencben, én is hasonlóan néztem ki a végére.

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#10483) cOxeR válasza Real_Necro (#10480) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ennek nagyon egyszerű a miértje, akik tudnának ide való képeket belinkelni, túlságosan egoisták egy idő után és inkább nem képelnek, mert nem szeretik a negatív kritikát.
Vagy egyszerűen nincs már idejük ide képelni és néha betoppannak és reklámfelületnek használják az oldalt.
Van egy sírós réteg (akik miatt az offolós topikot ignoráltam) kik szerint miattam nem lehet itt képelni, érdekes, hogy ők miért nem véleményeznek?
Magyarán a sírós emberek nem fektetnek arra energiát, hogy érdemben reflektáljanak az ide betett képekre, szóval ez egy érdekes helyzet, vagy csak szimplán alkalmatlanok, ez megint egy más tészta.
Nincs 3-4 ember, aki érdemben tudna és akarna is véleményezni, enélkül nehezen fog menni.

(#10470) torzo
Lenne belőle nagy sírás rívás, kivitelezhetetlen, bár értem az ötletet és nem is elveszett, csak... na működésképtelen. ;)

(#10482) Chapel
Nekem ez nagyon szűk és nagyon oldalsó perspektíva, a "svenk" bemozdulás viszont egyik pillanatban tetszik, hogy van, másikban pedig nem, szóval arra nem tudok mit mondani. :)
Az a földön lévő kis fa, nagyon zavar, ami a fejéből kiáll, persze ez egy természetkép, szóval el lehet tőle tekinteni, de attól még zavaró. ;)

[ Szerkesztve ]

(#10484) Chapel válasza cOxeR (#10483) üzenetére


Chapel
addikt

:) Lesz még pár, csak nem volt időm foglalkozni velük. A fát én is kiszúrtam, de annyit kéne mókolnom vele hogy szépen kiszedjem, hogy az meg már a fotós énemet bántaná, túl műanyag lenne számomra.
A szűk léte pedig lehet valóban így van, de mivel nem lesből van, így eldobom (a maradék) hajam ha végre valamit ilyen közelre tudok cserkelni. Van szemből is, jön még.
Na tessék, itt bőven megvan az érzelmi oldal ami lehúzza a képet más szemével. :)

Egyik nap azon vagyok, hogy eladom az egész cuccot a fenébe, minek ez nekem...aztán meg ha néha haza jutok, első dolgom kimenni az erdőbe. Lehet egyszer győz a "minek ez nekem" érzés...

Amúgy jogos, majd rakok még :R

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#10485) Novics válasza cOxeR (#10483) üzenetére


Novics
senior tag

Mert te nem láttál még egyszarvút - vaddisznót? :P ;]

Ha már mindenki offol. :DDD

[ Szerkesztve ]

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#10486) qnadam


qnadam
veterán

akkor most félve és óvatosan egy régebbi :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#10487) *Ropi* válasza qnadam (#10486) üzenetére


*Ropi*
félisten

A sorminta jó, csak kicsivel előbbre, fejjel a sötét rés(z)re kellett volna állítanod.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10488) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Csak beugrottam... :D

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10489) qnadam válasza *Ropi* (#10487) üzenetére


qnadam
veterán

ott az árnyékos rész veszne bele :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#10490) *Ropi* válasza qnadam (#10489) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az arca a lényeg, az pedig világos, tehát pont, hogy jobban kiemelődne a sötét részből, plusz nem vágná fejbe a két traverz hátulról (szvsz).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10491) Larry303 válasza *Ropi* (#10490) üzenetére


Larry303
addikt

+1
plussz a híd végére egy repülő ;] vagy halálcsillag, vagy .... :DDD

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#10492) Real_Necro válasza *Ropi* (#10488) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ha még az a csatornafedél meg a jobb oldalon félbe vágott szellőztető eltűnik, persze annak tudatában, hogy láttuk, hogy ott van, akkor azt mondom zsír. :D ...vagy túl nagy perverzió lenne? :DDD

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#10493) *Ropi* válasza Real_Necro (#10492) üzenetére


*Ropi*
félisten

Viszketett is miatta a kezem a Wacom táblán, de hajnalban nem akartam vele többet piszmogni (ahogy kivételesen a lehullott falevelek egy részét is meghagytam). :)) Bőven elég volt a falat átalakítani. ;) :DDD

(#10491) Larry303: Magas labda volt. :DDD

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10494) halagabor


halagabor
tag

Sziasztok!
Nem tudom, hogy haladó fotósnak számítok-e, először a kezdők topikjában próbálkoztam, de nem nagyon foglalkoztak a fotómmal :) Szóval gondoltam szerencsét próbálok itt is, mert biztosan tudtok segíteni jó tanácsokkal. El tudom viselni a kíméletlen kritikát is, igazából ezért jöttem :)

Az első kép, amihez a véleményeteket kérném:

https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/

(#10495) *Ropi* válasza halagabor (#10494) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az is egyfajta kritika, ha nem szólnak hozzá: valószínűleg nem mozgatta meg a fantáziájukat (egyébként nekem sem). ;)

Ez a divatos kontrasztszegény deszaturáltság ezen a képen pont nem jól jön ki: ha a páva kontrasztosabb lenne, akkor szinte lemászna elénk a képernyőről, így viszont csak ürességérzetem van, ha ránézek.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10496) Mercutio_ válasza *Ropi* (#10495) üzenetére


Mercutio_
félisten

A páva depis, ezt akarja a művész a deszattal kifejezni :U

:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#10497) *Ropi* válasza Mercutio_ (#10496) üzenetére


*Ropi*
félisten

Photo-Csernus rovatunkat olvashatták. :DDD

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#10498) cOxeR válasza *Ropi* (#10487) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem az már mesterkélt és nagyon beállított lenne, így spontánabb sokkal.

(#10494) halagabor
Nekem bejön a kontraszttalanság, viszont nagyon zavar a világos a testről a bal sarok fele tartó kiégett "vonal".

[ Szerkesztve ]

(#10499) cOxeR válasza *Ropi* (#10488) üzenetére


cOxeR
Ármester

Nekem ez egy kicsit szűk, elsősorban felül. A dőlést még el tudom nézni, mert ad egy kis pluszt a mozdulathoz. A csatorna engem is zavar, meg a szellőző is, de ha kiveszed meg steril lesz, szóval inkább maradjon. :)

(#10500) *Ropi* válasza cOxeR (#10499) üzenetére


*Ropi*
félisten

Összezavarunk mindenkit? :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.