Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-25 13:45:40

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9651) Chapel válasza DeFranco (#9650) üzenetére


Chapel
addikt

Elnézést, hogy ismeretlenül bele vauvau; ugyan értékelendő a leírt sztori, sőt igen jó reklám is a cégnek....de legyen már minimum offba rakva, vagy másik fórum. ;)

End-Ru: Jó lett ,most sokan vannak érdemes menni. :K
M3-ason Eger felé a napokban, tele velük végig a szántóföld...csak azért nem bosszankodtam nagyon a kocsiban, mert még nincs mivel lekapnom őket. Különben tuti félreállok és elkezdem cserkelni őket...asszony legnagyobb örömére valószínűleg :D

[ Szerkesztve ]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#9652) cOxeR válasza DeFranco (#9650) üzenetére


cOxeR
Ármester

Szerintem ez egy jó hozzáállás és sok helyen lehet azért ezzel találkozni. Ezért vannak ott, nekik az a fontos, hogy valaki elégedetten távozzon. Viszont mérnök óraként titulálni ezt a "favágást", meglehetősen túlkapás. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9653) *Ropi* válasza DeFranco (#9650) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ez akkor piros pont a fotomarket.hu-nak, mert idáig csak rosszat hallottunk (meg tapasztaltunk a cégről: ügyfelem vitt hozzájuk képet a megkérdezésem nélkül, aztán amikor minden képén volt egy függőleges csík - gondolom egy nyomóhenger sérült vagy valami koszt szedett fel - megcsináltatta az általam ajánlott nyomdában és egymás mellé tette a képeket "leesett a székről" jó értelemben)...

"Közben beszélgettünk, és kiderült, hogy ott csúszott el a dolog, hogy a gép, és a szeme is arra van ráállva, hogy a jellemzően házi készítésű kompaktok által eltolt képeket hozzák arra a szintre, amit a vevő látni szeretne, és mivel ezek a képek teljesen más géppel, színvilággal stb. készültek, így csúszhatott el a dolog."

Pontosan ezt írtam a #9609-ben. A lényeg, hogy korrekt képanyagot kell nekik beadni és ki kell emelni, hogy semmit se korrekciózzanak rajta! Akkor a visszakapott anyag is megfelelő lesz.

"A végeredmény várakozáson felüli, szuperek lettek a képek, még az általam gondoltnál is jobbak (kicsit húztam is ennek eredményeképpen a monitoron, mert kiderült, hogy a luminance kicsit túl lett tolva eredetileg)..."

Szemre nem sokat érsz a monitor állítgatásával: műszeres kalibrálás nélkül csak Te hiszed, hogy jó képet ad. Aztán ha majd bekalibráltatod rájössz, hogy amit addig láttál, annak mennyi köze volt a valósághoz. :))

"...viszonylag kezdő fotós csinálta a képeket (egy éve dolgozik) lehet kicsit cukorkaboltnak nézte a fotoboltot. Ha valakit érdekel, átküldeném az eredetiket, és mondhatna róla egy véleményt ebből a szempontból."

Gondolom azért választottátok őt mert tetszett a weboldalán látott képi világa, személyes találkozáskor pedig fotópapírra kidolgozott fine art könyvekben mutatott referencia anyagokat. Akkor pedig tudtátok, mire számíthattok akár monitoron akár papíron, tehát az "eyecandy" képek sem érhettek meglepetésként: azt kaptátok, amire befizettetek. Ha nem így történt, akkor viszont a Ti saratok, mert látatlanban ugrottatok bele valamibe és az "orosz rulett"-faktor győzött. Az már megint más kérdés, ha a fotós nem tudta rendesen használni a felszerelését és nyomdai felhasználásra használhatatlan anyagot adott ki a kezéből: mivel a fotópapír optikai tulajdonságai nagyon mások mint egy monitoré, ezért nyomdára máshogy utómunkázunk mint webre. Itt kerül képbe az, hogy fotósként nem csak a gombot kell tudni nyomni, hanem sok minden mást is. ;)

Átküldhetsz képeket, meg is nézhetjük és ha tényleg csuklóropogásig túl vannak húzva és ezt elmondjuk, attól mi változik (Mert ugye a képeket már kidolgoztattad, nem fognak a papíron megváltozni, mint a "vissza a jövőbe" c. filmben...)? :)) Max. minden résztvevőnek rossz szájíze lesz: nekünk azért mert valakire rosszat kellett mondanunk, Neked azért mert rájössz, hogy rosszul választottál, neki meg azért mert szembesül önmagával...Inkább élvezd a javított képeidet, ezt meg tedd el tapasztalatként! ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9654) DeFranco válasza Chapel (#9651) üzenetére


DeFranco
nagyúr

igazad van, megyek is a modkerbe offba rakatni, elnézést. látom valaki megelőzött :)

nem reklámnak szántam, de pozitív tapasztalat, és mivel a negatív oldal már le lett írva a fórumban, úgy korrekt, ha a pozitívat is leírom.

@cOxeR: nekem ez kb. annyira mérnökóra, mint amikor a fotós utómunkázza a képeit. q "mi kerül ezen az esküvői fotózáson 200k-ba" című műsornál szokott felmerülni, hogy azt is ki kell fizetni. nem fényezem, nem ismerem a szakmát, de azt láttam, hogy eszközt használt, anyagot használt, addig az "enyém" volt a nyomtató, a szerkesztő gép, láttam, hogy amit ő csinál a képekkel, azt én nem tudnám megcsinálni, mert szakismeretet igényel, ez nekem mérnökóra.

@*Ropi*: profiknak lehet hogy kevés a cég, sem az áraik nem olyanok, sem az alapbeállításaik ezek szerint.

A lényeg, hogy korrekt képanyagot kell nekik beadni és ki kell emelni, hogy semmit se korrekciózzanak rajta!

én mint laikus azt látom amit látok, hogy az korrekt-e azt nem tudom felmérni, csak hogy nekem szubjektívan tetszik-e, meg nyilván azzal sem voltam eddig tisztában, hogy itt bármiféle korrekció van-e egyáltalán bármilyen esetben az előhíváskor. Laikus vagyok, nem is kell tudnom.

műszeres kalibrálás: persze ez szükség esetén pótolhatatlan ha találok rá embert, aki ezt nekem háznál vállalható áron megcsinálja akkor megcsináltatom, eddig a ha-n néztem, ott egy ember van az is szolnoki. lakossági felhasználásnál már ez is overkill, hogy egyáltalán eszembe jut, meg hogy nem az első tn-es csodát vettem meg. nagyjából be van lőve, nagyot nem téveszt, sokat foglalkoztam vele, hogy jó legyen, mintákkal, ellendarabokkal, stb. tesztelve. tudom hogy ez messze van a 100%-tól, de a gép használata 95%-ban kimerül a netezésben és kis játékban. azt sem tudom, ezt a típust (samu 970p) lehet-e egyáltalán kalibrálni még.

fotós: tudtuk kit választunk, láttuk az anyagait, tetszettek. a végeredmény is tetszik, nagyon is, seggre ültünk tőle, és most már a papír printek is tökéletesek. ezt én el tudom dönteni, nekem ezek szubjektíve 100-asak. ha valaki esetleg ránéz, és azt mondja, hogy ez akkora kontraszt-geddon mint az állat, és ilyen színek még egy disney filmben sincsenek akkor is ez lesz a véleményem, max. megállapítom hogy a saját ízlésem perverz, de attól az élmény ugyanúgy 100-as lesz. az esküvői fotóinkkal már eljátszottam ezt, komoly kritikát kaptam rájuk többek között Tőled is (amit azóta is köszönök), nem ráz meg a dolog, csak "szakmai" kíváncsiság vezérel.

azt nem tudom, hogy mennyire szokásos, amit írtál, hogy készül egy verzió webre, meg egy printre de hogy így átadva nem láttam az biztos. gondolom ez akkor él, ha a fotós is hívatja elő a képeket :)

[ Szerkesztve ]

(#9655) *Ropi* válasza DeFranco (#9654) üzenetére


*Ropi*
félisten

Laikusként nem kell tudnod, de ma már mindenki megkérdezi az ismerőseit (még a képek kidolgoztatása előtt), hogy hova érdemes vinni a képeket ahol jól csinálják meg: akkor pedig elmondják ezt is, mint ahogy én is megtettem. ;) A lényeg: minden ilyen (DM, MM, FM, Porst, stb...) cég automata laborgépei a kompaktos (életlen, szűk dinamikájú de cserébe jó színzajos) minőség javítására vannak beállítva. Ha eleve túlhúzottan, de még akkor is ha korrektül beállított anyagot kapnak akkor az automata korrekciózásnak köszönhetően szétesnek a képek, mint az ábra is mutatta. Ezért nem szabad őket belenyúlni engedni. Egy normális laborban eleve nem nyúlnak a képekhez (maximum külön kérésre), mert ott elvárás, hogy korrekt anyagot adjon át az ember.

Műszeres kalibrálásra a korábban linkelt topicban az utolsók közötti hozzászólásomban írtam 2 céget mert más is kérdezte. 8000 Ft-tól indul a helyszíni kiszállásos alap kalibrálás, ha jól tudom a két említett Pesti cégnél is. Nekem szezonban nem éri meg 2-3-4 órát eltölteni egy ilyennel (a kalibrálás maga jó esetben fél-egy óra, de mindig belefut az ember valami váratlanba - akkor már csináljuk meg azt is + utazás), mert többet keresek fotózással. ;)

A Samsung 970P egy S-PVA paneles monitor: érdemes kalibrálni, mert igaz csak 6 Bit + AFRC-s, de ahhoz mérten eléggé "jóképű". :) Mondjuk a menüjének hiánya és az azt pótló MagicTune szoftver elég nagy hátrány, de szerencsére a jobb kalibráló szoftverek képesek DDC/CI buszon vezérelni és beállítani.

Az a lényeg, hogy nektek tetsszenek a képek és évek múlva is merjétek vállalni őket! :)

Egyébként én is csináltam már grafikus + anime rajongó párnak (szerintem ismered is a Budapesti topicból) olyan anyagot aminek a 90%-a Photoshop. Viszont úgy jött vissza a könyvben, ahogy vártam: meg is nézheted ha kíváncsi vagy rá. ;)

Nem tudom másnál hogy van, én a saját anyagaimat mindig így (külön utómunkázva) adom át. Mindig végleges méretre kell kidolgozni, ha szép eredményt akar elérni az ember: kicsinyítésnél a részletvesztés kigyalulja a részleteket (ráadásul minél nagyobb forrásméretről kicsinyítesz, annál több részletet vesztesz el közben), így lesz egy teljes felbontáson utómunkázott gyönyörű és részletgazdag portréból bőrpórusok nélkülire kivasalt "plasztika" amikor leméretezi / felnagyítja az ember a webre vagy könyvbe. Ugye 100% méretben látod azt és úgy, ami valójában ott van a képen: leméretezésnél a programok csak 25-50-75-100%-os kicsinyítésnél tudnak veszteségmentesen interpolálni (na jó ez így, ebben a formában nem igaz mert 100%-nál kisebb méretben mindenképpen veszteséges, de értjük a lényegét). Tört értékeken mint 33-67% az éppen használt algoritmustól függ, hogy milyen pixeleket hogyan von össze és mennyit dob el, ebből következően mit látsz belőle végül...Ugyanígy élesíteni is mindig végleges méreten szabad csak, vagy több lépésben.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9656) DeFranco válasza *Ropi* (#9655) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a reakciókkal ment privát, itt már nem szeretném borzolni a kedélyeket az offolással :)

(#9657) Marky21 válasza *Ropi* (#9653) üzenetére


Marky21
aktív tag

ezt mondtad :" mivel a fotópapír optikai tulajdonságai nagyon mások mint egy monitoré, ezért nyomdára máshogy utómunkázunk mint webre."

ez engem érdekelne kifejtenéd bővebben,hogy milyen különbséggel utómunkáztok,vagy te hogy utómunkázol ?

(#9658) *Ropi* válasza Marky21 (#9657) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ebbe időhiány miatt most nem ugranék bele: nem két mondatban összefoglalható tudásbázis, többek közt az Epson Print Academy tananyaga.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9659) Gondwana válasza Marky21 (#9657) üzenetére


Gondwana
addikt

(Ez engem is érdekel, hogy miben màs, mert még csak 11 éve dolgozok fotòlaborban. Az meg reméltem, hogy triviàlis, hogy ahol nem levilàgìtanak, hanem nyomtatnak, oda csak vészmegoldàsként megyünk.)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#9660) Marky21 válasza *Ropi* (#9658) üzenetére


Marky21
aktív tag

Köszi!
Megnézem.

(#9661) L4mie válasza DeFranco (#9650) üzenetére


L4mie
veterán

WoW jó hallani ilyenről itthon :Y :R

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#9662) buci30


buci30
addikt

Ha állványról fotózok nappal vagy este akár akkor a rekesz érték felmehet maxra nálam ez 18-135obinál F22-ig és az állvány úgyis kitartja a zársebbegéset vagy akkor is csak 9-10-ig engedjem fel, hogy éles kép legyen?
:R

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#9663) radi8tor válasza buci30 (#9662) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez inkább kezdő fotós kérdés. :U
Tedd fel itt a kérdést: [link]

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#9664) buci30 válasza radi8tor (#9663) üzenetére


buci30
addikt

:R Az igaz csak itt nézelődtem de azért írhattál volna egy gyors választ :D Thx :)

iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro

(#9665) _seth_ válasza buci30 (#9662) üzenetére


_seth_
veterán

Biztos vagy benne, hogy a haladó fotósoknak vannak ilyen kérdéseik? :(((

A logouton amatőr fotósoknak vannak nagyon jó cikkek, mint pl ez: [link]. Hihetetlen módon már az első oldalon le van írva a válasz a kérdésedre, valamint sok korábbi és várhatóan sok későbbi kérdésedre. Persze ahogy eddig, ezután sem fogod elolvasni a cikkeket...

Az ismét egy másik kérdés, hogy nem 22 a legszűkebb rekesz azzal az optikával... persze a gyutáv is érdekes lehet...

radi8tor1: megelőztél :)

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#9666) forceberg


forceberg
veterán

Pár kökörcsines kép, nem gondoltam volna, hogy még lesznek...

Itt a többi is: [link]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#9667) radi8tor válasza forceberg (#9666) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szépek! Csak nem Hármashatár hegyen voltál?

⭐ Stella

(#9668) forceberg válasza radi8tor (#9667) üzenetére


forceberg
veterán

THX.
A Börzsönyben, tényelg nem gondoltam, hogy ápr. 10-e után még lesznek...
2 kullancsba került ez a pár kép. Szerencsére nem másztak belém, még kívül megfogtam őket...

[1x]

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#9669) #31757056


#31757056
törölt tag

Egy kis naplemente giccs:

[link]

(#9670) Telomanikus


Telomanikus
senior tag

Sziasztok,
hoznék néhány képet a skanzenből. :)
[link]

(#9671) total90 válasza Telomanikus (#9670) üzenetére


total90
Topikgazda

Maga a sorozat bejon, 1-2 helyen talan a vagassal van gondom, de osszessegeben tetszik. Pl. a disznos, jobb alul kar a belogo fejert...

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#9672) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Ilyeneket mikor fotóztok? :Y

⭐ Stella

(#9673) Larry303 válasza radi8tor (#9672) üzenetére


Larry303
addikt

Majd ha szerzel egy vulkant...

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#9674) nimfas válasza radi8tor (#9672) üzenetére


nimfas
addikt

Ha lenne ilyen szűrőm amivel ilyen hosszú záridőt (lásd csillagok elmozdulása...) tudnék kicsiholni a kis 350D Canonból.... bármikor :)

Villámot már fényképeztem.... mindjárt meg is keresem, ha megtalálom a gépen....

[ Szerkesztve ]

(#9675) *Ropi* válasza radi8tor (#9672) üzenetére


*Ropi*
félisten

Lefotózzam a képernyőt? :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9676) nimfas válasza nimfas (#9674) üzenetére


nimfas
addikt

(#9677) papaya válasza radi8tor (#9672) üzenetére


papaya
senior tag

nem mindegyik éles, meg nagyon zajos is, talán a vágás sem a legjobb, de majd legközelebb jobb lesz ;] ;]

(#9678) forceberg válasza Larry303 (#9673) üzenetére


forceberg
veterán

Nem kell az, utána mit csinálunk vele?!
Elég, ha állja a fotós túránkat hozzá :D

Hogy képet is dobjak:

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#9679) Larry303 válasza forceberg (#9678) üzenetére


Larry303
addikt

jaja jogos, bár ha alszik síelhetnénk rajt télen ;]
klassz a kép, de én nem biztos, hogy ennyire visszahúztam volna az előteret

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#9680) m3ss válasza forceberg (#9668) üzenetére


m3ss
veterán

(#9668) forceberg :C grat. funnykeppel kerultel be? ;] :P

(#9670) Telomanikus tetszenek. ennek a nikon 35-osnek amugy fincsi rajzolata van. ha meg mindig azzal lodozol...

en is hozok par portret

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9681) Gondwana válasza m3ss (#9680) üzenetére


Gondwana
addikt

Ugye, nem leszek elzavarva, ha megemlítem, hogy számomra néhány képen aránytalanul hangsúlyos a váll a testalkathoz képest, ráadásul ezt a helyzetet rontja a feszülve gyűrődő ing is, a másodikon ezt talán csökkentené némi kivágás. A pozitívumokat meg a tetszikeket nem sorolom, azokat mindenki látja.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#9682) *Ropi* válasza Gondwana (#9681) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igen, eléggé "kamionsofőr" karja van a hölgynek. Mondjuk ebben nagyban közrejátszik a ruházat is (ez a felső ezzel a melltartóval - ami egy számmal kisebbnek tűnik a kelleténél - megvakuzva nem működik). Lányoknak mindig el kell mondani fotózás előtt, hogy a vakuk ahogy a gyengébb sminken, úgy a ruhán is átvillantanak, ha olyan. ;)

Apróság, de pl. a nyaklánc egyik oldala kint, másik bent: vagy legyen mindkettő kint, vagy mindkettő bent...

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9683) L4mie válasza radi8tor (#9672) üzenetére


L4mie
veterán

majd ha 12 órázás után befotózom a szemem :D

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#9684) m3ss


m3ss
veterán

koszi a velemenyeket. legtobb emlitett dolog nekem is feltunt... :) a nyaklancot viszont nem ertem, melyik kepen all feltunoen rosszul?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9685) *Ropi* válasza m3ss (#9684) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mindegyiken, amelyiken szemből látszik. ;) Mert nagyon aszimetrikus és "kiugrik" a képből. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#9686) Telomanikus válasza m3ss (#9680) üzenetére


Telomanikus
senior tag

köszi. ezt hogy érted? "ha meg mindig azzal lodozol..."

(#9687) GrmnShepherd


GrmnShepherd
tag

Lenne egy képem, úgy érzem talán beleillik a haladó topicba, építő kritikáért nagyon hálás lennék.

(#9688) Real_Necro válasza GrmnShepherd (#9687) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nekem kicsit festményszerű, eltűnt a textúra az épületekről. A lila bokor pedig egyenesen húzza a szemem.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#9689) m3ss válasza GrmnShepherd (#9687) üzenetére


m3ss
veterán

sajnos nem vmi jo. sablonos, elcsepelt kompo, meglovi naponta kismillio ember. az orgonak(?) szepek, de igy komponalva nem szerencses. elhuzza a szemet, kepszelen van. pedig lehetett volna jo kepeket loni, belekomponalva az orgonat is, akar hosszabb obival.
ez a glow szeruseg meg total hazavagja a texturakat, elesseget.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9690) GrmnShepherd


GrmnShepherd
tag

:R LR-t gyakorolnom kell még bőséggel, a beégések legyilkolásának eredménye a textúravesztés, a "festmény jelleg"-re viszont törekedtem, nekem álomszerűen jobban tetszik. Kompi szempontjából pont a kezdő topicban volt téma az inspirációvesztés, illetve a lehetőségek hiánya, sajna munka után este nincs sok lehetőségem egyedi helyeket és dolgokat felfedezni, de ennek ellenére szeretnék fejlődni, jobb és jobb képeket készíteni, így a kliséket is végigjárom. Egyszer csak meglesz az áttörés úgy érzem, addig is minden kritikáért hálás vagyok. :R

Este megpróbálom majd alternatív szintekkel és vágással elkészíteni.

[ Szerkesztve ]

(#9691) sweet122


sweet122
tag

(#9692) ccs2929 válasza sweet122 (#9691) üzenetére


ccs2929
senior tag

Nekem alapjában véve tetszik, jól összejönnek a színek, viszont kár a bal alsó sarokban a belógó szárakért, eléggé rontják a kompozíciót szvsz.. Az élesség is inkább a belógó valami alsó felén van, ha jól látom, és nem a témán, illetve a téma hátterében lévő zöldet is a helyszínen ki kellett volna szedned.

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#9693) sweet122 válasza ccs2929 (#9692) üzenetére


sweet122
tag

Max azert tunik ugy, mert majdnem egy sikban vannak, de a tema elesebb. Elokeppel, manualba csinaltam, szoval egeszen biztos, hogy ott a legelesebb, ahol kell. Pont a hatter miatt tetszettek a ma keszult kepek, ahogyan mossa az obi a hatteret, az valami gyonyoru, ezert sem zavart engem, hogy belog a tobbi noveny. Ettol fuggetlenul megertem, ha neked nem tetszik. :)

(#9694) Noddy válasza sweet122 (#9693) üzenetére


Noddy
senior tag

Szerintem is kár a bal alsó éles növénydarabért, elhúzza a szemet a témáról. De ettől függetlenül szép képet csinál az obi.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#9695) m3ss válasza sweet122 (#9691) üzenetére


m3ss
veterán

sztem nem rossz probalkozas. kisse tul kaotikus a kornyezet, vmivel letisztultabban jo lenne. engem pl nem zavar a bal also eles resz, inkabb a virag mogotti zold szarak vannak rossz helyen. meg nekem az utolagos lensflare sem kellene...vagy ezt az obi csinalja? :B

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9696) sweet122 válasza m3ss (#9695) üzenetére


sweet122
tag

Lebuktam, utolagos. :D

(#9697) m3ss válasza sweet122 (#9696) üzenetére


m3ss
veterán

itt elegge muanyagnak tunik, de lattam ugyanezt az effektet masik 28-70-es kepeden, amihez jobban is illett, es gondolkodoba estem.. :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9698) JohnyBlue válasza m3ss (#9697) üzenetére


JohnyBlue
őstag

neki 28-80 van 2.8-4 van :) nem pedig 28-70 :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#9699) Chapel


Chapel
addikt

Első teszt kép az új szerzeményel; Sigma 150-500.

-

2 napig cserkeltem vele hétvégén, közel távol nem jött semmi. Cserébe az állvány+váz+obi cipelés esőben/sárban egyre jobban edz :D

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#9700) nesa válasza Chapel (#9699) üzenetére


nesa
veterán

Nem rossz , legyen szinesbe is :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.