Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
up neki egész nap ég
-
qdak
addikt
csatlakozok a "klubhoz" anyu is gyomor égéses de nekem volt h az ő gyogyszere sem hat, ált tejet iszok semmi cola meg iesmi, nem fogyasztok sósat, edség szinte semmit s mégis, leht gyomor ideg is? ugyanis van h amit eszek az egybol visza jön
, mag vszinu étel alergiam is van legalábis ha sosat eszek kipattogok
-
cikasz
őstag
Kipróbáltam ezt a tejes megoldást. Csak 1 időre mulasztja el sajna
-
Steelheart
senior tag
-
Steelheart
senior tag
Nemtom, találtam az E330-ról valamit, még el sem olvastam... de én ilyen dologban nem nyilatkozom, kémiából 2esre állok
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Den
veterán
válasz
Slayer Valor #39 üzenetére
nemérted... az aszkorbinsav nem az e330-ban van, hanem maga az aszkorbinsav szabványjelölése az e330. érted... e330=aszkorbinsav aszkorbinsav pedg minden gyümölcsben zöldségben van valamilyen menyiségben. Annak idején, Szentgyörgyi Albert paprikából vonta ki először nagyobb mennyiségben.
-
Den
veterán
válasz
Slayer Valor #38 üzenetére
heh? a keményítő milyen hülyeséget tartalmaz? ez már télleg lol, a keményítő egy konkrét vegyület (egy szénhidrát) az nem tartalmaz semmilyen hülyeséget, a keményítő, az keményítő, pont. A kenyérben pedig azért van, mert a liszt tartalmazza. tehát az általatok sütött kenyérben is van keményítő, a menníyiség csak a liszt tipusától függ. de keményítőtartalma szinte az összs nüvényi eredetű ételnek vsan, kiugróan sok pl. a krumpliban, rizsben, kjukoricában, éretlen banánban van. de gyakoratilag szine mindenben van. A keményít alapvetően nem ártalmads, sőtt hasznos anyag, mit te is említeted a vastagbélben élő baktériumok olyan anyagot állítanak elő ami gátolja a vastagbélrák kialakulását.
keményítő eg esetben nem jó, ha olyan hasnyálmirigy betegségben szenvedsz, hogy a hasnyálmirigy nem termel elég olyan enzimet, ami a keményítő lebontásához kell.
Kenyérsütő minek? pl. azért kell kenyérsütő nekünk, mert a családban senkinek nincs ideje kenyérsütéssel vacakolni. Ha ti abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy van aki megkever, megkeleszt, és megdagaszt mindennap egy adag kenyértésztát, akkor nektek természetesen nincs szükségetek kenyérsütőre. -
Lolabola
csendes tag
Mi is magunk termesztjük a gyümlcsöket, és szerintem sincs bennük bármilyen tarósítószer.
Ami az élesztőt illeti, azzal teljesen egyetértek slayerrel. Sütőpor, keményítő... ezeket mi sem használjuk. -
Den
veterán
válasz
Slayer Valor #35 üzenetére
akkor ne egyél semmilyen gyümölcsöt meg zöldséget, mert tele van ezzel a ''veszélyes rákkeltő'' anyaggal.
döbbenet az embereket hogy belehet paráztatni minden hülyeséggel.
az aszkorbinsav nem hogy nem rákkeltő, hanem kimondottan hasznos sok egyébb mellett a rák egelőzésében, mivel antioxidánsként megköti a szervezetben keletkező szabadgyököket....
na mindegy mindenki abban hisz amiben akar, mindenesetre ha vmi pszichológus lennék, buztos csinálnék egy tanulmányt hogy az emberek 99 százaléka miért vesz kritikátlanul készpénznek egy listát, aminek sem az erdetét, sem a benne szreplő adatok pontos jelentését ne ismerik... -
-
Slayer Valor
őstag
Ezt fussd át gyorsan. Bővebben: link
Igaz, az E330-ról nem ír, de én mindeddig úgy gondolom, ( így is hallottam) hogy ez az egyik legveszélyesebb rákkeltő anyag.Nagyon sokak tartják így.
-
Den
veterán
válasz
Slayer Valor #28 üzenetére
a kenyérsütőgépben is lehet élesztő nélküli kenyeret csinálni, mi csináltrunk már kovásszal, és sütőporral is (szódabikarbóna).
Ami nem jut eszedbe az a keményítő
az hogy meddig süt, az az adagtól, kenyérfajtától, barnaságtól, stb is függ. viszont mindet be lehet programozni hgy mikor kezdjen sütni, úgyhgy ha este belarakod a cuccokat, és beprogramozod, reggel mire felkelsz, frissen sült kenyér vár -
Den
veterán
nekünk van kenyérsütő gépünk. fasa dolog, jó kenyeret süt bár kicsit más mint a sütőben sült. Kis gyakorlást igényel mire sikerül eltalálni az összetételt, meg meg kell találni hol tudz megfelelő minőségű lisztet venni, mer a mezei finomliszt túl alacsony sikértartalmú. ésrdemes külön sikért is venni
-
cikasz
őstag
válasz
Pagan Fears #29 üzenetére
Van erre 1 mondás
''Minek iszik aki nem birja??'' -
Pagan Fears
csendes tag
ÖÖ... nekem is gyenge a gyomrom.. Másnaposan szinte tuti a rókabőr. Erre esetleg valami taktika? Ha van rá mód gyorsan...
-
Slayer Valor
őstag
Egyszerűen csak sütőben. Nyáron volt nekünk egy elég jónak kiadós kenyérsütőgépünk. Próbáltunk vele vagy 5x csinálni, de egyik sem sikerült. Az meg a másik, hogy abba kellett ám élesztőt rakni, és sót is, de nem keveset. Máskülönben nem puffadt volna meg. Ja és 6 óráig sütött egy sületlen kenyeret... És vadiúj volt a gép.
Só kihagy, élesztő kihagy... na meg az élesztő vmivel keverődik (ez a kenyérben van, de nemjut eszembe a neve), akkor a vastagbélrák egyik legnagyobb okozója lehet. Ezért csinálunk kovászos kenyeret. -
g@bo
nagyúr
a reflux más, nekem volt hozzá szerencsém, a stressz hozta ki ( némi nexium segitett, nomeg az új munkahely ) szerencsére azóta nincs gond...
a reflux kb olyan effektel bír, mintha infarktusod lenne, megy mellé némi hidegrázás, keserű fémes szájíz, szédülés... elég gány... de nem gyomorégés. -
cikasz
őstag
válasz
Slayer Valor #24 üzenetére
csak ugy sütöben sütitek???
Mi a vélemény a kenyérsütőgépekről??? -
cikasz
őstag
Nekem is sok a savam, és biztos, hogy az étrendtől van
Zabálom a csokit, meg a kóbászt!!!
bekapok néha 1 rené-t de nem mindig segit... Az a baj, hogy pont attól lessz szar a gyomrod amit legjobban szeretsz... Telebasszák sok tartósitószerrel megE-kkel a kajákat te meg elsorvadsz
-
Slayer Valor
őstag
Ha egy jó ideig nem eszel élesztővel készült kenyeret, mondjuk pár napig, és újra elkezded enni, elkezdhet fájni a gyomrod, és közben a torkodon jön föl a gyomorsav. Nálunk ez az egész családban így volt, míg élesztős barnakenyeret ettünk, és voltak ilyne 2 hetes kenyérmentes időszakok. (Havi 60-80 1kg-s barnakenyeret megtudunk mi enni. 5en testvérek
) De most kovássza készítjük.
És én mondom sokkal finomabb a saját készítésű kenyér, mint a bolti. És még jóval egészségesebb is.
(((((Hozzávalók:
Mittomén mennyi tönkölybúza liszt. Természetesen barnaliszt. Víz ( ere forrásvizet szoktunk alkalmazni), só az nemkell, mert marhaegészségtelen, tojás az meg emészthetetlen az ember számára... Kovász.
Úgy szoktuk mi csinálni, hogy liszt+kivász egy kis vízzel összekeverve, egy óráig hagyjuk kicsit állni lefedve egy tálban, aztán ha ez megvan, lisz+víz jó sok, hogy jó sok ''kenyér'' készüljön belőle. Tepsikbe kilapítjuk lepényként, felkozkázzuk, kb 3/4 dm/2 - re, és kb 1 másfél óráig sütjük. És egy nagyon finom kenyér készül belőle. Persze aki nagyon hozzá van szokva a sóhoz, annak az elején kicsit vízízű, de megszokja. És nem is érzi majd, hogy vízízű, csak azt, h milyen finom)))))
[Szerkesztve] -
Ati9500
senior tag
nekem volt gyom fekélyem..
igyál kamilla teát... undorító de nagyon hatásos
[Szerkesztve] -
Old Death
senior tag
a tej
két okból: egészséges és ténylegesen csökkenti a gyomorsavat, ha ezután is fáj a hasad akkkor más miatt van pl.:vizsgák előtt v izgulsz v más
most a kölcséghatékonyabb a fontos v az egészség?
a gyógyszerről meg annyit, h ha már van egy természetes ''gyógymód'' v eszköz erre a célra akkor minek kell gyógyszerhez nyúlni? ne szedjünk már mindenre gyógyszert...
ha meg már krónikus gyomorfájás, akkor el orvoshoz, onnan gyomortükrözésre lehet, h nagyobb a probléma és a gyógyszer sem segít...
de lehet, h a gyomortükrözés ''élménye'' után már nem fáj többet.. -
Notes
senior tag
Szerintem mindenképpen keress fel egy szakorvost, aki normálisan foglalkozik a panaszoddal! Addig is tüneti kezelésnek háztartási keksz rulez!
-
scooby555
csendes tag
Én is a Salvus vizet ajánlom. Nekem is ez használ a legtöbbet és legalább nem szedek be egy rakat gyógyszert.
-
Blackmate
őstag
-
khalox
őstag
válasz
Blackmate #10 üzenetére
Igyál Salvus vizet kúraszerűen - gyomorégés ellen 1-1,5 dl kell és pár perc alatt rendbejön. A hatása viszonylag tartós. Kapható gyógyszertárban, bár kicsit drága (3-500Ft/ 1,5 l).
Ezenkívül figyeld meg, hogymit eszel (pl. Lóla, meg ilyenektől szokott lenni, fánk, paradicsomos kaják, Lasagne, és társai...) -
Pá
addikt
Ha csak ritkán van az is lehet, hogy nincs is semmi bajod, csak annyi, hogy ha pl rohansz valahova és állva, menet közben csak gyorsan bekapsz valamit aztán rohansz tovább, erre még rájön egy adag stressz mivel általában akkor csinálsz ilyet, ha sietsz valahova, esetleg késében vagy, na szóval az ilyesmi is okozhat eseti gyomorégést -->tanács, enni csak szépen, nyugodtan.
-
w9033626
aktív tag
válasz
Blackmate #10 üzenetére
Nekem is volt ilyen (sokszori erős gyomorégés), főleg gimiben. De kitapasztalgattam, hogy milyen kajáktól és aztán ezeket kerültem. Ami furcsa az egészben, hogy pl. a dió, a por és édespaprika (a Pirosarany és a Gulyáskrém nem csinálja), a Pepsi (érdekes a Coca-tól semmi bajom), valamelyik ropi és a sütik okozzák. Én is nyomtam a gyógyszereket, de semmit nem értek, vagy csak ideig-óráig. A szódabikarbóna az hat egyből, de azt is ki kell tapasztalgatni, hogy mikor és mennyit harapjon ebből az ember, mert ugye egy vasárnapi ebéd után, ha szétlúgozod a gyomrod, akkor az emésztéssel is gondok lesznek. Ajánlom még a karbonátos ásványvizeket, de ezzel is vigyázni kell, mert egyszer kaptam egy ismerősömtől egy zsugor Ukrán gyógyvizet, aminek a karbonáttartalma 4500 ~ 7500mg/l volt. Komolyan ez volt a flakonon. Ezzel viszont az volt a gond, hogy a nagy (Na+) és (K+) tartalmat meg a vérnyomásom vette zokon, úghogy ezt befejeztem pedig nagyon jó volt az íze. A Balfi ásványvíz tűnik jelenleg a legjobbnak a maga kb 1000mg-l -es karbonátjával. Én spec dokihoz nem mentem, de sztem azért, mert tudom kezelni, de sztem mindenképp fordulj orvoshoz.
-
Blackmate
őstag
Kösz Mindenkinek!
Old Death: a tejet kiprobaltam, neha bejött, neha nem
fLeSs: a sokat ülsz igaz (napi 8 ora), a csokit meg ki nem szereti?/azert nem zabalom magam halalra vele/, a többi negativ
-=Ghost=-: na igen, lehet jobban jarok anyagilag a bogyoval, de a tejbe meg van sok vitamin is (bar ezek a mai ''reggeli friss italok''...) -
atuci
őstag
Azt hiszem reflux betegségnek hívják, keress utánna a neten.
Valami olyasmi, hogy a gyomorszáj nem zár teljesen és a gyomorsav feljut a nyelőcsőbe.
Tüneti kezelésre jó a Renie meg a szódabikarbóna, háztartási keksz, de igazából az okot kell megszüntetned,menj el orvoshoz. -
csudri
őstag
Nekem is ég a gyomrom, de nekem a cukortól. Ezért kell a VBK-t light colával innom.
(Ha sima Coca-val nyomom, akkor felfordulok, annyira szar a gyomrom)
Amúgy én a Talcid nevű gyógyszert használom, asszem 20 szem és kb 400-500pénz. Nagyon bevált, csak ajánlani tudom. -
fLeSs
nagyúr
Kövér vagy?
Szereted a zsíros kajákat?
Szereted a csokit?
Dohányzol?
Sokat ülsz? -
Loretto
veterán
Olyankor vegyél be egy kávés vagy teáskanálnyi szódabikarbónát.
-
Den
veterán
étrend változtatás szükséges szvsz. ugyanezzel küszködöm egyébként.
a nagyon töményen zsíros dolok, pl szalámi, ilyesmi ami kerülendő, az édesség, bizonys zöldségek, pl paradicsom, de elég pontos infót találsz a neten.
meg a nagy zabáláősok kerülendők, inkább többször keveset -
Blackmate
őstag
Azt hiszem koros gyomoregesben szenvedek. (Marha letezik ilyen) Bizonyos idöközönkent (van hogy honapokig semmi) minden egyes kajalas utan olyan, mintha tüzet raktak volna a gyomromba, es eg (füst nelkül). Barmit eszek (ertsd kenyeret vizzel) elöjön, es irto szar orakon keresztül hüppögni, meg elviselni azt az erzest.
Voltam vele dokinal, de a hiresen magyar eü egy ver-, vizeletmintabol es nemi hasnyomogatasbol megallapitotta, hogy makk egeszseges vagyok, nem tudnak vele mit kezdeni.
A Renie nevezetü gyogyszer egesz jol bevalt, csak epp nem valami költseg hatekony napi 3 szem.
Van valakinek olyan, ami tuti bevalt? Akar a gyomoreges azonnali megszüntetesere, vagy pedig valamilyen etrendre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest