Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok!
Nézegettem most a felnimet és a gumit ami rajta van és eléggé elbizonytalanodtam..
Az autót kb két hete vettem át édesapámtól és ő használta eddig hibátlanul (most is az). Jelenleg az Q3 S-Line eredeti felni (Part Number: 8U0601025AJ 7jx 18, 5 x 112, ET43) ami van az autón. A gumik (Bridgestone DUELER H/P SPORT) is elég jó állapotban vannak, de az a bajom, hogy 2016-os és igaz nem volt végig autón, de nem mai "fialás", de barázdákat nem láttam sehol rajta.A jelenlegi 235/50 R18 és most beütöttem egy kalkulátorba (autoguminet) és az átmérő különbség -39 mm és -6%.
Egy szezont ezzel volt már használva és nem volt semmi probléma szóval lehet ebből bármi gond hosszabb távon? 2010-es A6 Quattro az autó.
Ahogy néztem a gyári érték az 245/40 lenne. Érdemes lehet rá lecserélni és amennyiben igen úgy milyen lenne az ajánlott?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
Itt néztem meg, ez elég pontos adatokkal szolgál vagy nézzem meg az autóban mindenképp?
Futás terén elég sokat szoktam menni, bár próbálok csökkenteni. Havi 2000 km-el szerintem számolhatunk és szeretek sportosan vezetni!A fentebb említett link alapján a 245/40 R 18 amire váltanék és a Continental ContiSportContact 5P XL 245/40 ZR18 97Y néztem ki. Ez jó választás lehet vagy van jobb alternatíva?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Vagy még én, mint laikus a ContiSportContact 5P mellé az EcoContact 6 MO-t néztem. Elvileg ez fogyasztásnál jobb lehet, de nem annyira sportosan tapad. Viszont ezeket nem "zavarja", hogy Quattro az autó?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Értem.
Akkor eddig a ContiSportContact 5P ami szerintem nekem való esetleg a SportContact 6 amit még néztem, mert elvileg az 5P az Audi Original a 6 pedig Mercedes Benz Original sportosabb fajtája. Van más alternatíva hasonló minőséggel ezeken kívül?
-
veterán
Nem vagyok csak itt dolgozom és erre lenne valamennyi kedvezmény és az itteni adatbázisból néztem csak a gumikat ahol a legtöbb nyilván Conti.
Ezért kérdezem, hogy mik ennek a más gyártó általi alternatívái!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Felszereléssel együtt pontosan 32 Ft / kerék van a 6 és a 5P között..
50/db áron tudnám egyébként ami kb árukereső szint csak a felszerelés ingyenes.
Viszont az nem akkora tényező, mert ismerős vidéken ingyen megoldja és azért kéthetente járok haza kb.Ha van olyan ami ettől "többet tud" relatív nem sokkal drágábban akkor jöhet a tanács, de 100-at nem adnék darabjáért!
-
veterán
-
veterán
válasz Puma K #52278 üzenetére
Hát igazából eddig is ezek a márkák jártak a fejemben, szóval sokkal előrébb nem vagyok.
Megéri pl Michelin Pilot Super Sport XL a 17 ezres felárat darabonként a SportContact 6-hoz vagy Pirelli P Zero XL-hez képest?
A három közül melyik lenne a legajánlottabb? Vagy esetleg ezeken kívül más?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Köszi.
Nem tudok dönteni, de egyelőre nem is annyira ASAP a dolog, mert megnéztem és nem repedt stb a gumi rajta csak hát nem teljesen erre való...
Rendőr bácsi nem hiszem hogy nézi, ha csak nem akar kötekedni, de biztosítás miatt viszont lehet mégis le kellene cserélni lassan.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Megjött a Sport Contact 6, még meleg, 2022/16 hét.
Tetszik, hogy nem ballonos. Remélem az autó még jobban fog mutatni vele!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Adott lenne egy B8 Passat amit most vettem át a tegnapi napon viszont csak egy eredeti van hozzá újszerű nyári gumival és lassan jönnek a hidegebb idők. Mik az ajánlottak esetleg hozzá? Vagy a szokásos top márkák? Nem akarom a legdrágábbat venni, feleslegesnek tartom, ha van olcsóbban is hasonló jó minőség. Napi szinten használom városon belül az autót viszont hetente / két hetente pályázom is kb ezer km-t.
R17 a felni az maradna, csak gumit tervezek. Előre is köszi!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Rosszul írtam. Egy van hozzá eredetileg azt akartam és a felnire gondoltam.
Nyári marad és téli gumit szeretnék venni.
A6-on is Conti volt nekem (cég hű voltam, itt dolgozom.. ), de azzal többet pályáztam most már szeretném csökkenteni, de amint mondtam azért pár hetente beugrana egy M3 oda vissza. Nem akarom még cserélni, de jó lenne megvenni drágulás előtt, ha egyáltalán szokott ilyen tájt.#58225 Igen az van most fent nyáriból.
Tavalyi a nyári és keveset használt szóval abban még minimum egy, de lehet két szezon is van ezért gondoltam csak télire. Kicsit kicsinek tűnik ez az R17 az A6 R18 után, de legalább olcsóbb lesz a gumizás.
Utána nézek a két említettnek. Ilyenkor egyébként még szoktak lejjebb menni vagy épp emelkedni szoktak a tél közeledtével?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Van hely neki, de a mivel jó ismerősöm gumis ezért ingyen szereli és centírozza...
Lehet veszek majd egyébként egy másik felnit, de azon gondolkozom, hogy akkor ez a 17 maradna meg télinek és 18-ast vennék nyárinak csak mivel a nyári gumi még szinte új ezért gondoltam rá, hogy egy szezont még legalább lehúzok vele..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
Elvileg nekem is van benne TPMS, azzal jobb a 4S? Azt szokták mondani, hogy ami mindenre jó az semmire nem jó igazán ezért is tartottam mindig tőle, plusz elég sokat is megyek aztán a biztonság meg fontos télen főleg.
-
veterán
Sziasztok!
Elérkezett a téli gumi vásárlásnak az ideje. Már régebben kérdeztem itt, de egy kis megerősítésre lenne szükségem.
Jelenleg egy gyári VW felni van az autón amin 215/55 R17 nyári gumi van.
Váltóméret szerint ugyan ilyet kellene vennem rá? Nem szeretném a legdrágábbat, de azért a legolcsóbbat sem, mert elég sokat megyek télen is... Esetleges ajánlások?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz gyenesmartin #59728 üzenetére
Van olyan képed ahol a teljes autó látszik a felnikkel? Privátban is jó.
Nekem gyári 17" van csak viszont venni akarok nyárra újat és nem tudom, hogy 18" vagy 19" legyen. Úgy látom ez gyári VW ami a képen van.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz gyenesmartin #59732 üzenetére
Nagyon jól áll rajta. Lehet én is 19"-ra fogok menni nem pedig "csak" 18"-ra.
Jó középen a VW jel, azt hittem simán gyári ehhez!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Hahó!
Megjött a Hankook gumi és fel is lett téve ma. Kellemes csalódás, nagyon stabilnak tűnik szóval köszi az ajánlást. Viszont nem tudok dönteni, hogy 18" vagy 19" legyen majd a nyári. Elvileg mind a kettő 235/40 szóval gumizás terén sok eltérés nincsen. B8 Passat esetén tapasztalatok?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Nagyon gondolkozom, hogy a Superb alá a nyári gumi / felni szett egy 19"-os szett lesz 235/40R19 méretben.
A kérdésem az lenne, hogy mennyivel várható nagyobb fogyasztás, mint a jelenlegi 215/55R17-el?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Egybe néztem ki őket, meg csak úgy eladó a szemezett felni szett, bár már napok óta rágódok rajta nagyon tetszik csak hát az ára...
A gumi rajta Continental SportContact 7 XL 235/40 R19 96Y.
6.5mm-5.5mm minta Dot 2023.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Köszi. Akkor nem kell túl sok növekedésre számítani fogyasztásban.
Igen ez is visszatart még picit, hogy jó most ez a gumi még egy ideig jó lesz, de amikor új fel kell gumizni zsebbe nyúlós történet. Nem is vennék rá ennyiért, ha újonnan kellene venni. Bár magamat ismerve a 2-3 szezont nem biztos, hogy kihúzza nálam az autó...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz vzsryl #62059 üzenetére
Annyira peres lenne? Legtöbbet Pesten belül megyek és pályán.
#62060 Hát az eddigi tapasztalat az, hogy bár 15 éve van jogsim, kb 9 éve vannak autók a nevemen és B1-ben vagyok... De legalább egy bónusz szintet ugrani szeretnék vele.
Igen, külön is eladható szerintem is. Igaz ritkább és prémiumabb amit kinéztem (Acamar Anthrazit), de a mérete az eléggé elterjedt.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest