Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
RootRulez
üzenetére
Ha:
- a normál telefonok lévő J2ME Java Midlet-ekre gondolsz, emulátor kezdemények vannak de azokról inkább ne beszéljünk, szóval nem mennek.
- az asztali PC-ken használt Java SE-t, akkor ezek sem mennek, az Android-nak teljesen saját Java virtuális gépe van (Dalwik); eleve a Java SE-ben használt AWT vagy Swing megjelenítő felületet sem ismeri. -
DarkByte
addikt
Akik szeretnek kicsit a felszín mögé látni, Android boot folyamata a bekapcsoló gombtól kezdve: [link]
-
DarkByte
addikt
"A T-Mobile Pulse típus október végén fog megjelenni kínálatunkban." [link]
Hiszem ha látom.
-
DarkByte
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
Van egy másik webes verziója is ennek: [link] Itt az az érdekes hogy ha figyelitek a technikai felsorolást később a logó alatt, akkor Android 2.0-át írnak. Vagyis úgy tűnik az Eclair itt kopogtat az ajtón.
#552: pont ezt kerestem berakni ide, csak nem találtam.
Néhány év és nem férnek el a sok sütitől 
-
DarkByte
addikt
Hát én minden másnak fordítanám a bittorrent-et csak ennek nem. Eleve az ilyen car-to-rent meg hasonlók analógiájára másra gondolnék.
Egyébként a roaming-ot már én is olvastam barangolásként. Annyira szerintem nem vészes.Konflikt: elég durva havi 8k-ért korlátlan net és végtelen számú SMS meg még ezer perc duma. Miért van az az érzésem hogy ilyen konstrukció nálunk sosem lesz.

-
DarkByte
addikt
válasz
dirty.yakuza
üzenetére
Én most itt szeretnék hinni a csodákban.
Jól eltalált részletfizetéssel és egy legalább 1GB -os net előfizetéssel társítva engem megvesznek kilóra ha a mobil is ok. -
DarkByte
addikt
T-Mobile Pulse magyar gyors teszt
Ááá de várom már. Remélem nem igaz amit írnak hogy 2010 januárjában jön. Iszonyat tetszik, eddig a mini jack dugó amit bánok. A videó dekódolás pedig olyan dolog hogy mivel én úgy is újratömörítem majd a dolgokat amik rámennek, ki lehet tapasztalni melyik beállítást bírja és melyiket nem. -
DarkByte
addikt
Amennyire eddig átlátom a dolgot (mivel még nincs Market fejlesztői fiókom, se hardverem hogy foglalkozzak az aláírással), minden fejlesztő tud magának generálni egy saját hitelesítő kulcsot, amivel aláírja a programját. A soron következő update -eket is ezzel kell aláírni hogy a frissítések működhessenek. Mivel ez a kulcs nem publikus, mi nem tudunk a Google aláírásával programot ellátni.
-
DarkByte
addikt
Az NDK -ból megint kimaradt a natív audio kezelés, de ne legyek telhetetlen. Úgy látom a C++ támogatásra is rágyúrtak kicsit végre, de biztosat akkor tudok mondani ha leért

#379: SDK -ban egy ideje adott a lehetőség hogy magyar lokál is szerepeljen a program mellett. Ha arra van állítva az emulátor (és gondolom ilyen opció az igazi mobilokban is van) akkor minden progi ezt látja default -nak. Az persze egy dolog hogy a gyári programok nagy része még nem tudna úgy sem magyarul. (pl. GMail progi forrása nem nyílt, mint ahogyan a Cyanogen mod -al való szórakozásból is kiderült)
-
DarkByte
addikt
Folytatom akkor off -ban az írkálást a haladásról. Integráltam egy 3 sávos EQt és frankón működik is. Egy bibije van csak, hogy így C formájában nagyon erőforrás pazarló. Megpróbálom assembly -be portolni, de ez nem lesz egyszerű kör. (mobil környezetben sajna minden számítás igényes dolgot így kell megírni) Egyébként emulátorban ha csak az egyik csatornára engedem rá még épp elbírja.

-
DarkByte
addikt
Amint az NDK biztosítani fog screenbuffer hozzáférést (esetleg elkészül az OpenGL ES réteg), neki lehet fogni a dolognak. Addig sajnos szerintem JNI -n át értelme nincs barkácsolni, valószínűleg jelentős lenne az overhead.
Sajna ötletem sincs mikor jön a következő NDK és hogy mi kerül bele. Google semmiféle roadmap -et nem tesz közzé ezzel kapcsolatban, ami mondjuk elég gáz egy ekkora Opensource projektnél. -
DarkByte
addikt
Nekem közben sikerült összehozni az alap tesztesetet. MP1, MP2, MP3 dekódolás megy, a teljesítmény sem jelentősen rosszabb - a CPU használat mérő szerinte ami az emulátorban van - mint a gyári OpenCore dekódereket használó lejátszónál (igaz az NDK -ban volt egy bug ami végett a libmpg123 ARM assembly gyorsításai nem fordultak le, de szerencsére találtam rá megoldást levelező listán). Azt hittem a JNI jobban ront majd a teljesítményen; másodpercenként kétszer van jelenleg hívás ami a buffer pótlást végzi. Megpróbálok valami egyszerű fájlválasztó ablakot (esetleg egy egyszerű három sávos EQ -t) belerakni és akkor keresnék pár tesztelőt akik valódi vason is megnéznék hogyan megy a testcase.
-
DarkByte
addikt
Hát hogy hardcore vagyok, az túlzás. De programozó lévén általában mindig ba***a a csőrömet hogy mit lehetne írni egy-egy ilyen kütyüre. Kicsit C -vel kellene jobban megbarátkozni (nem sokat használtam eddig) mert most egyelőre ez a legnagyobb hátráltató tényező.
Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni. -
DarkByte
addikt
Már forgattam libmpg123 -mat natívban, nem kell ROM -ot foltozni, simán NDK -val megoldottam és JNI híváson át akarom olvasni tőle a dekódolt sample -kat, API -ban pedig van AudioTrack osztály amivel lehet írni PCM mintákat az audio hardwarre. Sajna még ténylegesen összekapcsolni nem tudtam őket, nem volt időm (terv van csak meg), de a libmpg123 -ra megcsináltam pár teszt esetet és látszólag oké lesz. Ugyanígy át akarom portolni a libflac -t is idővel (meg gyakorlatilag bármit átlehet ami fordul Linux -on). Saját belső mixert akarok írni natívban, ugyanígy EQ -t is, és csak a végső fázisban mennek a sample -k java -hoz. Legjobb az lenne ha a foobar -os igényeim átmennének, de ez még jócskán odébb van. Szóval csak szépen apránként. Jobban fog ösztönözni ha lesz hardware a kezemben és nem emulátorral kell debugolni. Teljesítményre leszek kíváncsi, sajna a JNI ront a helyzeten, de amit lehet natívban akarok csinálni és csak a végső rész illetve az UI kommunikáció lesz java. Ha lesz NDK -ban natív audio hardware kezelés akkor majd értelemszerűen ezt is át akarom írni (vagy lesz opció rá hogy megmaradjon a kompatibilitás).
-
DarkByte
addikt
Általánosságban bugos szarok a programok Droidra?

Én most igyekszem fejleszteni egy audio lejátszót amit áthidalná a beépített lejátszó gyerekbetegségeit (DSP -k hiánya mint egy EQ; lossless fájl lejátszás; egy kis vizualizáció), igaz még nagyon gyerek cipőben van, jóformán csak tesztelgetek (gáz ez a JNI gányolás natív és java kód között illetve szoknom kell hogy más a filozófiája a platformnak mint más helyeken). Na meg kevés is az időm rá sajna. Munka, edzés, szakdoga írás. Örülök ha van pár órára időm leülni böngészgetni este.

-
DarkByte
addikt
De nem csak mobilnetes kártya gondolom. Egyébként nekem is van egy ilyenem de az csak simán modembe van használva fixen; tesóm és a család használja szóval azt nem igazán lenne előnyös magammal vinni.
Az a baj hogy ha valami értelmes árú netet akarok mindenképpen előfizetés kell és akkor már fizetnem kell a voice szolgáltatás díját is (amit egyébként nem nagyon vennék igénybe), szóval 4-5k alatt úgy sem úszom meg. Az 1GB még vállalhatónak tűnik, úgysem töltögetni kell hanem böngészni, emailezni, MSN -ezni, Twitter -ezni, ilyesmi.#342: késő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DarkByte
addikt
Ha már így előkerült a sorozatosdi, én is kérdezek egy off -osabbat. Ti milyen előfizetéses csomaggal használjátok a droidot? Net nélkül ez a telefon sem ér sokat.
Én egy T-Mobile Ikon 200 -on gondolkodom a leendő mobilom mellé.
-
DarkByte
addikt
Szigorúan szvsz: 1) a programok nagy része SDK kód hívás amiből igen sok takar natív kód hívást, ezek a lib-ek pedig így is úgy is betöltődnek. Az alkalmazások külön memória igénye így szerintem relatíve kicsi (bár emulátoron ezt még nem néztem meg, csak tipp). Játékoknál maximum a sok adatfájl, textúra lehet a meghatározó, de ezekből az épp használatban lévőeket valószínűleg az OpenGL betölti a dedikált videó memóriába, ha van ilyen 2) Másolom az SDK -ból: "Each process has its own Java virtual machine (VM), so application code runs in isolation from the code of all other applications." [link] Pont ez a lényeg hogy mivel saját process -ben futnak, ki tudja használni a platform a Linux kernel folyamat izolációját (minden progi unique user ID -vel fut) és így nem kellett egy újabb biztonsági réteget betervezniük. 3) Szerintem ha egy progi jól van megírva akkor a GC relatíve ritkán fut, ha pedig memória szivárgás van (objektum referenciák bennragadtak) akkor már úgy is mindegy, előbb-utóbb úgy is elfogy a memória, előtte persze küzd egy jót a GC fokozatosan leölve az alkalmazást.
Max. a játék folyamatosságát befolyásolja a GC, nem tudom hogyan van megoldva a Dalvik -ban, de tippre külön szálban, alacsony prioritással kerül rá sor x% threshold limit elérése után.Azért vonok párhuzamot az asztali JVM és az Android Dalvik JVM -je között, mert hasonló optimalizálási úton fog ez is végigmenni. Hotspot fordító ugyanígy nem volt az első JRE -kben. A Google -nak meg van az az előnye hogy tanulhat az asztali Java fejlesztéseiből és kapásból egy hatékony javítást tud rajta eszközölni.
Mindezek ellenére tény hogy az Android -os Java jelenlegi állapotában nem nagy teljesítményű játékra termett, ezt a Google I/O -n is elmondta az egyik játéktervező aki egy platform játékot demonstrált első körben. De jön még kutyára teherautó

-
DarkByte
addikt
A GC tényleg problémás, ezt elismerem. Habár a Jake2 is megoldja valahogyan hogy ez ne legyen észrevehető. Játszottam vele, de nem emlékszem hogy akadozott volna. Viszont az OpenGL ES -re csak van már olyan mobil hardver ami tudja gyorsítani. Vagy az iPhone 3GS -ben is a CPU számolja a grafikát?
Csak mert ha nem, akkor Android -os vas alá is kerülhet ilyen gyorsító. De egyébként is, amint jön a natív támogatás, a játékok is elmozdulnak felé. -
DarkByte
addikt
Nézd meg a Jake 2 teljesítményét ahogyan fejlődött a jogl és a Java Hotspot kliens: [link] Gyakorlatilag tejesen beérte a natív változatot. Szóval Java -val is lehetne jó dolgokat csinálni, csak hogy a Google csinált egy saját Dalvik virtuális gépet ezzel lépéshátrányt fabrikált magának; ennek most megint végig kell mennie azon az optimalizálási folyamaton mint a Sun féle runtime -nál.
-
DarkByte
addikt
Keresgéltem kicsit Google -al
[Doom] [Quake], egyébként a Quake II -t is elkezdték portolni [link]. Ez kisebb munka lesz mivel már jelenleg is van Java port a Jake2 személyében asztali gépre. Mondjuk nem tudom mekkora munka az OpenGL ES API -hoz illeszteni, de a Java -s Android játékokat teljesen tönkreteszi hogy egyelőre nincs JIT előfordítás a platformon. 
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Nem árt ha itt is megvan:
T-Mobile Pulse Magyarországon is
Nagyon piszkálja a fantáziámat, kíváncsi vagyok milyen konstrukciókban lesz elérhető.
-
DarkByte
addikt
HTC Hero a hazai Vodafone -nál
Az a 99k -s hűséges ár elég sok szerintem, kevesebbre számítottam. -
DarkByte
addikt
Ahogyan nézem túl sok embernek még nincs Android -ja. Én gondolkodom egy G1 -en, de most nem szeretnék a sok minden mellé még ezt is venni, kicsit kiköltekeztem magam (laptop, táska, router
). Valamikor késő ősz, vagy karácsony felé visszatérünk a témára, addigra talán lesz nagyobb kínálat is. -
DarkByte
addikt
Nálam a Hero még esélyes lehet ha Pannon -nál valamilyen céges flotta kedvezménnyel vihető lesz. Az árnak kellene esnie mert ez a 150k nagyon sok. Max. 80k lenne a reális de még azt is nagyon meggondolnám ha egyben venném meg.
Egészen megtetszett így részleteiben a kezelő felület. Mondjuk kár hogy ezt a szürkés témát nem lehet cserélni, már az is jó lenne ha csak mondjuk Win7 Aero szerűen a színét lehetne variálni.
-
DarkByte
addikt
Befutott a helyi HTC Hero teszt: [link] Megyek olvasni

-
DarkByte
addikt
Vagy úgy. Na ezzel teljesen egyet értek.
Nagy kár hogy az ilyen hackelések esetén ugrik a garancia. Tök jó lenne hogyha mondjuk elrontom a frissítést, akkor is lenne egy olyan bootloader réteg amely még tud kommunikálni PC -vel annyira hogy újra fel lehessen írni valami mást. Bár lehet ez most is megvan csak én nem tudok róla. 
-
DarkByte
addikt
A FLAC miért is hozza el a világvégét? Attól hogy nagyon állat minőségben felraksz egy zenét, a legtöbb Android eszközben lévő audio DA nem biztos hogy hozni tudja azt a szintet ami miatt egy Q7 -es auTuV Vorbis -nál vagy Q0.65 -ös Nero AAC-LC -nél többet érdemes lenne feltenni egy ilyen mobilra. A másik hogy tárhellyel sem győzi az ember a lossless -t, főleg nem memóriakártyán.
-
DarkByte
addikt
Nem erre gondoltam. Volt egy előadás ami csak annak volt szentelve hogy összevetették a Dalwik WM -es Java, a V8 motoros AJAX Javascript és az NDK -s natív teljesítményt.
Áh, meg is van. Csak ez a videó volt az: [link] 50. perc környékétől van összehasonlító táblázatok sora. De érdemes az egész videót megnézni. Ha jól emlékszem életjátékot csinált az előadó mindhárom platformra.
-
DarkByte
addikt
A fejlesztői listán én már lobbizom egy ideje válaszra várva azzal kapcsolatban hogy van-e valami módja hogy a beépített audió dekoderektől az ember nyers PCM -et kapjon (lenne egy durvább audió lejátszó ötletem
) és sajnos ezek sincsenek még megoldva. Egyik ürge viszont átportolta a libmpg123 dekódert NDK -val (ezen gondolkodtam én is, csak hát mégis a beépített még gyorsabb, lehet hogy a telefon hardware -es DSP -jét is ki tudja használni az OpenCore mag), és összevetette egy másik illető Java -s tapasztalataival (java MP3 dekóder is van JLayer néven), durván 10x -es a sebesség különbség.Valamelyik Android -os Google I/O videóban is volt összehasonlítás szép grafikonokkal és demóval, de most hirtelen nem találom.

-
DarkByte
addikt
A baj az hogy hiába is forgatod át az FFMPEG -et az NDK -val a rendszerhez, nincs olyan API hívás amivel közvetlenül az NDK -s kódból tudnál a screenbuffer -be írni. Addig amíg ezt nem csinálják meg, szerintem nem nagyon fognak kísérletezni a videó kodekek portolásával, sem videó hívást biztosító progikkal.
-
DarkByte
addikt
Nagyon jó kérdés hogy az egyedi gyártók hogyan fogják engedélyezni az update -eket, főleg akik kicsit jobban beletúrnak az alap kódba. Addig szerintem erről nem nagyon fogunk megtudni semmit amíg gyakolatban nem látjuk. Az szinte 100% hogy a hivatalosabb Google telefonokat (G1, Magic) lehet majd még jó ideig frissíteni. (én a Magic -et szívesen elfogadnám csak ugye itthon nincs hivatalos forgalmazás)
-
DarkByte
addikt
Nyilván, ezt írtam én is hogy az átlag user nem akar konvertálgatni, főleg hogy azt sem tudja mi fán teremnek az egyes kodek beállítások/profilok. Biztosra veszem hogy lesz rá megoldás, csak idő kérdése. Elég sokan kérik, lehet hogy a Donut -ba beteszik alapból rendszer szinten az XviD core -t.
-
DarkByte
addikt
Csak fejlődjön kicsit az NDK és úgy is átportolják az XviD -et a platformra, az pedig már tud DivX -et is dekódolni (legalább is a régi H.263+ alapút biztosan). Habár én is azt mondom hogy a H.264 modernebb kodek és hatékonyabban tömörít. Persze a többségnek az fáj hogy a torrent üzletlánctól beszerzett videókat nem lehet egy az egyben ráhajítani, hanem ki kell várni a transcode időt

Más: van ilyen oldal is: [hundroid.com]
-
DarkByte
addikt
Ha tippelnem kellene a hazai mobil boltokban lévő 0 percesek is valamilyen úton a Market -ből származnak , persze lehet tévedek és valamelyik úniós országban van egy nagyobb elosztó pont ahonnan a helyi szolgáltatói telefonok jönnek valamilyen furfangos módon. Jó kérdés pl. egy XXLGSM -es G1 -en van-e Market.
-
DarkByte
addikt
Na igen, sejtettem hogy a WM -es HTC módosításokat felhozzátok. Igazából én is csak így gondolom a dolgot, aztán majd ha megjelenik a Hero többet tudunk majd meg, jó lenne ha a félelmeim megalapozatlanok lennének.

Ahogyan látom a Hero a Speedshop -ban már előrendelhető: [link]
-
DarkByte
addikt
Igen, a Hero elég kellemes telefonnak tűnik, habár nekem annyira nem tetszik hogy a HTC belenyúlt a kezelőfelületbe. Talán rosszul gondolom de ez a hivatalos SDK -val készült alkalmazásokkal hozhat majd olyan kompatibilitásbeli gondokat amelyek végett majd minden programból lehet az összes Android derivációra fordítani külön alkalmazásokat (a Symbian -nak is ez a rákfenéje a különböző release -ekkel; a gáz itt az hogy a Java alapúság az Android -nál pont az ilyen gondok kikerülésére van). Nem tudom mennyire törekedtek arra hogy ezzel ne legyen gond; ha minden gyártó visszaforgatná a fejlesztéseit a közösbe akkor nyilván ezzel nem lenne gond, de egyértelműen ezt nem fogják megtenni, így előbb utóbb minden gyártónak lesz egy saját Android branche.
Másrészt ez a telefon megint lesz 100k körül. Egy ideig nem nagyon lesz ennek feléért modellek, bár ha a G1 ára az új versenyzők hatására lemenne, egy fehéret bevállalnék
Arra valószínűleg a hivatalos Google update -ek fel fognak menni még egy ideig. -
DarkByte
addikt
Igazából én vagyok szerintem már nagyon türelmetlen (mondjuk azt hiszem még vagyunk páran így), érdemes volna megvárni az őszt, illetve a karácsonyi szezont. Addigra szerintem lesz egypár lehetőség, bár kicsit félek attól hogy hazánkban nagyon kevés készülék lesz hivatalosan kapható, főleg az alapján hogy a gugli nem nagyon tervez egyelőre Európára. Persze addigra változtathatnak a véleményükön, őszre talán a Donut is megjelenik.
-
DarkByte
addikt
Nem azt mondtam hogy rossz, de Alukard fent is leírta hogy elsősorban WiFi hotspot szerű megosztást szeretne, mert ilyen eszközökkel szeretné használni. Nyílván ezt ezzel a programmal nem lehet.
Egyébként sajnos én is azt látom amit írsz. A szolgáltatói érdekek (és ide én a Google -t is belesorolnám) miatt van az hogy némely dolgokat szánt szándékkal kihagynak egy rendszerből. Hála az égnek most a Symbian is megnyílik a közönség előtt, reméljük ezek konkurens fejlődése majd hozza magával a kényszert hogy az ilyen gyérebb szolgáltatások is bekerüljenek pl. az Android -ba.
Egyébként az Android 85k -s áránál nincs már valami egyéb olcsóbb alternatíva? Én egyelőre csak a Samsung i7500 -ról tudok, ami talán már kapható, mondjuk hazai mobil oldalt még nem láttam hogy letesztelte volna.
-
DarkByte
addikt
"Ott a Wifi Tether for Root Users, működik Wifivel, Bluetooth-szal, tud WEP-et, teljesen ingyenes, és már most is elérhető
Root jogok kellenek hozzá mondjuk."
Ez szép és jó, de egy 80k -s telefonon amihez itthon semmiféle garancia nem jár én nem kezdek el nem gyári ROM -okat telepítgetni. Más valószínűleg elszántabb ilyen téren, én nem. Addig amíg hivatalos Android ROM -al nem lehet ezt megcsinálni addig engem ez nem tud meghatni. Egyébként valószínűleg ez is JNI/NDK -t használ, gyanítom hogy a kernel -hez vannak plusz modulok leforgatva amiket a root jogokkal így már el tud érni. Mivel ennek valahogyan köze van a kezelőfelülethez, gondolom JNI -n át kapcsolódik hozzá a Java -s rész. De mindjárt belesasolok a forráskódjába mert kíváncsi vagyok, lehet nincs igazam.
Mod: FAQ -ban írják hogy a kernel -ben lennie kell a netfilter modulnak, ezt csak egyedi ROM tudja, és úgy látom ilyen csak a G1 -hez van egyelőre. -
DarkByte
addikt
A WiFi projekt az NDK-val valószínűleg hamarosan megvalósítható lesz, habár egyelőre ahogyan néztem semmi konkrét API -t nem vezetettek ki az alap header -eken túl, így pl. audio -t vagy a grafikus megjelenítést sem lehet vezérelni natív kódból. Ilyen szempontból eléggé le vannak maradva.
-
DarkByte
addikt
Lehet saját alkalmazásokat is telepíteni az emulátorra. Miközben fut, nyiss egy konzolt megint csak a tools mappába és add ki ezt:
adb install <telepítendő_apk_fájl_útvonala>
Az Android alkalmazás csomagok kiterjesztése apk.
#74: orientációt a Ctrl+F11 -el tudsz változtatni (ez eldönti az eszközt). Terminál kérdésre nem tudom a választ, azzal még nem foglalkoztam egy egyszeri elindításon túl.
A GTalk lehet hogy külön nem letölthető, csak a Market -en keresztül. A Market pedig az SDK -ban nem kapott helyet.
-
DarkByte
addikt
Ebben tudok segíteni. Belépsz az SDK tools mappájába és nyitnod kell egy parancssort. Innentől kezdve úgy veszem hogy 1.5 -ös SDK -d van. Ebben mielőtt bármit is kezdhetnél, létre kell hoznod egy virtuális eszközt (Android Virtual Device - AVD) valamelyik meglévő profil alapján. A lehetséges eszköz profilokat így lehet kilistázni:
android list target
Itt mindegyik neve mellett van egy ID, jegyezd meg amelyik neked szimpatikus (nálam pl. a HVGA -s Android 1.5 platform a 2 -es ID -jű). Ezután létre kell hozni az eszközt aminek nevet is kell adni. Nálam ez "default" lesz:
android create avd --target 2 --name default
Itt a target utáni szám a fenti ID, a name utáni pedig az avd neve amit te határozol meg.
Meg fogja kérdezni hogy szeretnél-e egyéni hardware profilt létrehozni, itt az egyszerűség kedvéért válaszd a no -t.Ha ez megvan akkor lehet is indítani az emulátort az avd név megadásával. Szintén a tools mappában:
emulator -avd default
-
DarkByte
addikt
Azt hittem ez valami home-made cucc, jobb lett volna előbb beírni gugliba (ouch).

Egyébként ez több valamiben mint ha felrakom az SDK -t és abban elindítom az emulátort?
(az egyszerűbb kipróbálást leszámítva off korz)#68: értem, töltöm le. Adok neki egy esélyt VirtualBox -ban.
Mod: a boot határozottan gyorsabb, persze az SDK -ban egy ARM emulátor van, ez pedig x86 binárisokká van lefordítva ha jól gondolom.
-
DarkByte
addikt
Fejlesztőknek: Saját Android NDK gyors tesztem [link]
-
-
DarkByte
addikt
válasz
MichaelSD
üzenetére
A fejlesztői telefonon biztosan le vannak tiltva a Market, mivel így korlátlanul lehetne róla leszedi a fizetős programokat és áttenni más mobilokra. Hogy a T-Mobile G1 mennyire olyan mint a HTC Dream ilyen szempontból azt nem tudom.
Érdekes mobil ha tényleg 150 euróért lehet majd kapni: [link] Mondjuk a 3G egy érdekes pontja hogy nincs, viszont van WLAN és GPS is. Google Maps mondjuk GPRS -el érdekes lehet.
-
DarkByte
addikt
Ezt majd átböngészem, köszi!

Várom a budget Android mobilokat, főleg a Huawei -t.
#55: na igen, a Huawei egyik hiányossága a GPS, ez azért a G1 -ben megvan. Még a Samsung i7500 az ami nagyon tetszik [link] csak ez valószínűleg elég elszállt árakon lesz

Apropó, Android -ra milyen felület átszabó progik léteznek? Emulátorban kicsit próbálkoznék velük. Programokat végre rájöttem hogyan lehet betelepíteni.

-
DarkByte
addikt
Valaki tud esetleg olyan listáról ahol megnézhető milyen Andorid telefonok fognak kijönni az év során és körülbelül mikor?

Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- SONY LCD és LED TV-k
- Minden, ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- AMD Ryzen 7800x3d - bontatlan, dobozos, garis
- Eladó PS Portal + kemény tok garanciás 2028.01.14-ig
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere- Beszámítás! R7 5700 / Suprim RTX 3080/ 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Néhány év és nem férnek el a sok sütitől

Mindenki kiábrándul az Android -ból? 
Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kár hogy relatíve nagy rizikó faktora van, főleg annak aki még életében nem hackelt valamilyen PDA szerű jövevényt. Fix hogy az első hibaüzenettél elvinne a szívinfarktus.
Root jogok kellenek hozzá mondjuk."