- Fórumok
- Infotech
- Google Android
- (téma lezárva)
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Ha:
- a normál telefonok lévő J2ME Java Midlet-ekre gondolsz, emulátor kezdemények vannak de azokról inkább ne beszéljünk, szóval nem mennek.
- az asztali PC-ken használt Java SE-t, akkor ezek sem mennek, az Android-nak teljesen saját Java virtuális gépe van (Dalwik); eleve a Java SE-ben használt AWT vagy Swing megjelenítő felületet sem ismeri. -
DarkByte
addikt
üdv!
mit vegyek dilemmába vagyok, remélem el tudjátok dönteni mérlegem nyelvét
budget android telefon
t-s vagyok, kötött...
tehát vagy van a galaxy spica 50K-ért, vagy függetlenül a tattoo 70-ért...
vagy inkább spóroljak még össze az acerre? esetleg t-mobile pulse? bármi más alternatívám lehet?
válaszokat előre is köszi.Ha agyon akarod tuningolni a telefont akkor talán a Hero a legjobb választás. Én a Pulse-t sem bántam meg, viszont a ROM kínálat gyakorlatilag nulla. Egyelőre csak reménykedünk hogy jön ez Eclair rá hamarosan.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
nemtudom lattatok-e a Verizon motorola droid reklamjat, kurvanagy.
aki meg nem, annak erre tessek.
Van egy másik webes verziója is ennek: [link] Itt az az érdekes hogy ha figyelitek a technikai felsorolást később a logó alatt, akkor Android 2.0-át írnak. Vagyis úgy tűnik az Eclair itt kopogtat az ajtón.
#552: pont ezt kerestem berakni ide, csak nem találtam.
Néhány év és nem férnek el a sok sütitől 
-
DarkByte
addikt
Hát én minden másnak fordítanám a bittorrent-et csak ennek nem. Eleve az ilyen car-to-rent meg hasonlók analógiájára másra gondolnék.
Egyébként a roaming-ot már én is olvastam barangolásként. Annyira szerintem nem vészes.Konflikt: elég durva havi 8k-ért korlátlan net és végtelen számú SMS meg még ezer perc duma. Miért van az az érzésem hogy ilyen konstrukció nálunk sosem lesz.

-
DarkByte
addikt
lesz azert jobb android. pl. par heten belul (remelehetoleg nalunk is, mert UK-ban, hollnadoknal mar megjelent) elerheto lesz a huawei U8220, aka t mobile pulse.
azaz vegre lesz egy 3,5"-os andorid. (bnom nagyon rakattant az andorid jatekokra, foleg a bonsai-ra, meg amugy is bevan tervezve neki egy pulse
)Én már reménykedtem hogy a hollandokkal együtt nálunk is bejelentik ma a Pulse-t.. de még mindig várni kell
Legalább egy promó megjelenne már a T oldalán. 
-
DarkByte
addikt
Nagyon jól hangzik, de tuti hogy a Tré vagy 2x ennyit fog kérni érte mint itt írták...
PR-nak nagyon jó, de várjuk ki a végét! 50-ezerért még én is vesszek egyet a G1 mellé!

Én most itt szeretnék hinni a csodákban.
Jól eltalált részletfizetéssel és egy legalább 1GB -os net előfizetéssel társítva engem megvesznek kilóra ha a mobil is ok. -
DarkByte
addikt
T-Mobile Pulse magyar gyors teszt
Ááá de várom már. Remélem nem igaz amit írnak hogy 2010 januárjában jön. Iszonyat tetszik, eddig a mini jack dugó amit bánok. A videó dekódolás pedig olyan dolog hogy mivel én úgy is újratömörítem majd a dolgokat amik rámennek, ki lehet tapasztalni melyik beállítást bírja és melyiket nem. -
DarkByte
addikt
Amennyire eddig átlátom a dolgot (mivel még nincs Market fejlesztői fiókom, se hardverem hogy foglalkozzak az aláírással), minden fejlesztő tud magának generálni egy saját hitelesítő kulcsot, amivel aláírja a programját. A soron következő update -eket is ezzel kell aláírni hogy a frissítések működhessenek. Mivel ez a kulcs nem publikus, mi nem tudunk a Google aláírásával programot ellátni.
-
DarkByte
addikt
Cyanogen megoldotta a dolgot, emint elkészül vele "biztonsági mentés" formájában át lehet menteni a google progikat... [link]
Az új 1.6os NDK tegnap jött kis és van benne némi OpneGL támogatás...
The ability to use OpenGL ES 1.1 headers and libraries If your application targets Android 1.6, your native code can now directly call OpenGL ES 1.1 functions to perform graphics rendering. This will help those programs that need to send large amounts of vertex data to the GPU. Note, however, that activity lifecycle and surface creation must still be performed from the VM. This NDK contains a new sample ("san-angeles") that shows exactly how to do that with a GLSurfaceView object.
Az NDK -ból megint kimaradt a natív audio kezelés, de ne legyek telhetetlen. Úgy látom a C++ támogatásra is rágyúrtak kicsit végre, de biztosat akkor tudok mondani ha leért

#379: SDK -ban egy ideje adott a lehetőség hogy magyar lokál is szerepeljen a program mellett. Ha arra van állítva az emulátor (és gondolom ilyen opció az igazi mobilokban is van) akkor minden progi ezt látja default -nak. Az persze egy dolog hogy a gyári programok nagy része még nem tudna úgy sem magyarul. (pl. GMail progi forrása nem nyílt, mint ahogyan a Cyanogen mod -al való szórakozásból is kiderült)
-
DarkByte
addikt
Folytatom akkor off -ban az írkálást a haladásról. Integráltam egy 3 sávos EQt és frankón működik is. Egy bibije van csak, hogy így C formájában nagyon erőforrás pazarló. Megpróbálom assembly -be portolni, de ez nem lesz egyszerű kör. (mobil környezetben sajna minden számítás igényes dolgot így kell megírni) Egyébként emulátorban ha csak az egyik csatornára engedem rá még épp elbírja.

-
DarkByte
addikt
Amint az NDK biztosítani fog screenbuffer hozzáférést (esetleg elkészül az OpenGL ES réteg), neki lehet fogni a dolognak. Addig sajnos szerintem JNI -n át értelme nincs barkácsolni, valószínűleg jelentős lenne az overhead.
Sajna ötletem sincs mikor jön a következő NDK és hogy mi kerül bele. Google semmiféle roadmap -et nem tesz közzé ezzel kapcsolatban, ami mondjuk elég gáz egy ekkora Opensource projektnél. -
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Nekem közben sikerült összehozni az alap tesztesetet. MP1, MP2, MP3 dekódolás megy, a teljesítmény sem jelentősen rosszabb - a CPU használat mérő szerinte ami az emulátorban van - mint a gyári OpenCore dekódereket használó lejátszónál (igaz az NDK -ban volt egy bug ami végett a libmpg123 ARM assembly gyorsításai nem fordultak le, de szerencsére találtam rá megoldást levelező listán). Azt hittem a JNI jobban ront majd a teljesítményen; másodpercenként kétszer van jelenleg hívás ami a buffer pótlást végzi. Megpróbálok valami egyszerű fájlválasztó ablakot (esetleg egy egyszerű három sávos EQ -t) belerakni és akkor keresnék pár tesztelőt akik valódi vason is megnéznék hogyan megy a testcase.
-
DarkByte
addikt
OMG! Ezt a hírt láttátok? Ekkora idiótaságra nem számítottam volna a Google aktakukacaitól...
Ha nem tudnak megegyezni (magyarul nem hagyják békén Cyanogent), akkor megyek, és veszek egy iPhone 3Gs-t. Úgyis sokkal kényelmesebb rendszer.
Nem tudom meg tudná-e oldani hogy ezek a programok induláskor opcionálisan letöltődnének egy Google által megtűrt forrásból. Mert akkor meg is van oldva a gond.
-
DarkByte
addikt
Hát hogy hardcore vagyok, az túlzás. De programozó lévén általában mindig ba***a a csőrömet hogy mit lehetne írni egy-egy ilyen kütyüre. Kicsit C -vel kellene jobban megbarátkozni (nem sokat használtam eddig) mert most egyelőre ez a legnagyobb hátráltató tényező.
Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni. -
DarkByte
addikt
Hat, vegyes. Vannak jo programok, csak ritkak. Most konkretan az MSN-kepes programokra gondoltam: a Hi MSN nem erdemel szot, a Meebo leszakadozik (foleg ha elvaltasz rola), az eBuddy-nak a UI-ban vannak nyugjei... mas meg tudtommal nincs.
A losslesst nem fogod igy megoldani, ahhoz fozott ROM kell, amiben benne van a nativ kodek a FLAC olvasashoz (a legtobben benne van). Az EQ-ra nem tudok mit mondani.
Már forgattam libmpg123 -mat natívban, nem kell ROM -ot foltozni, simán NDK -val megoldottam és JNI híváson át akarom olvasni tőle a dekódolt sample -kat, API -ban pedig van AudioTrack osztály amivel lehet írni PCM mintákat az audio hardwarre. Sajna még ténylegesen összekapcsolni nem tudtam őket, nem volt időm (terv van csak meg), de a libmpg123 -ra megcsináltam pár teszt esetet és látszólag oké lesz. Ugyanígy át akarom portolni a libflac -t is idővel (meg gyakorlatilag bármit átlehet ami fordul Linux -on). Saját belső mixert akarok írni natívban, ugyanígy EQ -t is, és csak a végső fázisban mennek a sample -k java -hoz. Legjobb az lenne ha a foobar -os igényeim átmennének, de ez még jócskán odébb van. Szóval csak szépen apránként. Jobban fog ösztönözni ha lesz hardware a kezemben és nem emulátorral kell debugolni. Teljesítményre leszek kíváncsi, sajna a JNI ront a helyzeten, de amit lehet natívban akarok csinálni és csak a végső rész illetve az UI kommunikáció lesz java. Ha lesz NDK -ban natív audio hardware kezelés akkor majd értelemszerűen ezt is át akarom írni (vagy lesz opció rá hogy megmaradjon a kompatibilitás).
-
DarkByte
addikt
Általánosságban bugos szarok a programok Droidra?

Én most igyekszem fejleszteni egy audio lejátszót amit áthidalná a beépített lejátszó gyerekbetegségeit (DSP -k hiánya mint egy EQ; lossless fájl lejátszás; egy kis vizualizáció), igaz még nagyon gyerek cipőben van, jóformán csak tesztelgetek (gáz ez a JNI gányolás natív és java kód között illetve szoknom kell hogy más a filozófiája a platformnak mint más helyeken). Na meg kevés is az időm rá sajna. Munka, edzés, szakdoga írás. Örülök ha van pár órára időm leülni böngészgetni este.

-
DarkByte
addikt
De nem csak mobilnetes kártya gondolom. Egyébként nekem is van egy ilyenem de az csak simán modembe van használva fixen; tesóm és a család használja szóval azt nem igazán lenne előnyös magammal vinni.
Az a baj hogy ha valami értelmes árú netet akarok mindenképpen előfizetés kell és akkor már fizetnem kell a voice szolgáltatás díját is (amit egyébként nem nagyon vennék igénybe), szóval 4-5k alatt úgy sem úszom meg. Az 1GB még vállalhatónak tűnik, úgysem töltögetni kell hanem böngészni, emailezni, MSN -ezni, Twitter -ezni, ilyesmi.#342: késő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DarkByte
addikt
Ha már így előkerült a sorozatosdi, én is kérdezek egy off -osabbat. Ti milyen előfizetéses csomaggal használjátok a droidot? Net nélkül ez a telefon sem ér sokat.
Én egy T-Mobile Ikon 200 -on gondolkodom a leendő mobilom mellé.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
Milyen program van amelyet tudsz javasolni memória használat figyelésére? Jó lenne ha a külön apk lenne mert emulátorba mást nem tudok betelepíteni. Remélem nem sokáig kell már görcsölnöm emulátorral

-
DarkByte
addikt
Ismet egy kalap ala vonod az asztali JVM-et a mobil kornyezettel. Harom nagy kulonbseg van ,es mindketto kritikus: 1) sokkal kevesebb RAM all rendelkezesre mobilon, ezt gondolom nem kell magyarazni; 2) asztalon az esetek nagy reszeben kulon JVM van Java alkalmazasonkent, aminek kovetkezteben egymast nem befolyasoljak (vo az Androidon egy VM-ben fut mindenki), valamint asztalon ott a swappeles lehetosege is; 3) asztalon a GC futasa fel se tunik ,mert eleg eros.
Azert nem kell lebecsulni a G1 hardveret se, bar FPU nincs benne, 3D gyorsitas van. Az OpenGL ES hasznalja is. A baj nem is itt, hanem a tenyleges jateknal van - nem szabad se memoriat foglalni, se elengedni (nem szabad ingerelni a GC-t), ami azert nagyon durva poolingot es tervezest igenyel. Mas szoval felesleges szopast, csak es kizarolag a Java miatt.
Szigorúan szvsz: 1) a programok nagy része SDK kód hívás amiből igen sok takar natív kód hívást, ezek a lib-ek pedig így is úgy is betöltődnek. Az alkalmazások külön memória igénye így szerintem relatíve kicsi (bár emulátoron ezt még nem néztem meg, csak tipp). Játékoknál maximum a sok adatfájl, textúra lehet a meghatározó, de ezekből az épp használatban lévőeket valószínűleg az OpenGL betölti a dedikált videó memóriába, ha van ilyen 2) Másolom az SDK -ból: "Each process has its own Java virtual machine (VM), so application code runs in isolation from the code of all other applications." [link] Pont ez a lényeg hogy mivel saját process -ben futnak, ki tudja használni a platform a Linux kernel folyamat izolációját (minden progi unique user ID -vel fut) és így nem kellett egy újabb biztonsági réteget betervezniük. 3) Szerintem ha egy progi jól van megírva akkor a GC relatíve ritkán fut, ha pedig memória szivárgás van (objektum referenciák bennragadtak) akkor már úgy is mindegy, előbb-utóbb úgy is elfogy a memória, előtte persze küzd egy jót a GC fokozatosan leölve az alkalmazást.
Max. a játék folyamatosságát befolyásolja a GC, nem tudom hogyan van megoldva a Dalvik -ban, de tippre külön szálban, alacsony prioritással kerül rá sor x% threshold limit elérése után.Azért vonok párhuzamot az asztali JVM és az Android Dalvik JVM -je között, mert hasonló optimalizálási úton fog ez is végigmenni. Hotspot fordító ugyanígy nem volt az első JRE -kben. A Google -nak meg van az az előnye hogy tanulhat az asztali Java fejlesztéseiből és kapásból egy hatékony javítást tud rajta eszközölni.
Mindezek ellenére tény hogy az Android -os Java jelenlegi állapotában nem nagy teljesítményű játékra termett, ezt a Google I/O -n is elmondta az egyik játéktervező aki egy platform játékot demonstrált első körben. De jön még kutyára teherautó

-
DarkByte
addikt
És ki fogja a lebegőpontos számításokat végezni?
Meg azért ennél durvább különbségek is vannak a két környezet között... Mondjuk ami a leggázabb jelenleg, akárhogy is nézem, az az, hogy egy virtuális gépen fut minden - ha egy folyamat GC-t idéz elő, mindenki beakad.De ezt már károgtam az előbb is.
A GC tényleg problémás, ezt elismerem. Habár a Jake2 is megoldja valahogyan hogy ez ne legyen észrevehető. Játszottam vele, de nem emlékszem hogy akadozott volna. Viszont az OpenGL ES -re csak van már olyan mobil hardver ami tudja gyorsítani. Vagy az iPhone 3GS -ben is a CPU számolja a grafikát?
Csak mert ha nem, akkor Android -os vas alá is kerülhet ilyen gyorsító. De egyébként is, amint jön a natív támogatás, a játékok is elmozdulnak felé. -
DarkByte
addikt
Nézd meg a Jake 2 teljesítményét ahogyan fejlődött a jogl és a Java Hotspot kliens: [link] Gyakorlatilag tejesen beérte a natív változatot. Szóval Java -val is lehetne jó dolgokat csinálni, csak hogy a Google csinált egy saját Dalvik virtuális gépet ezzel lépéshátrányt fabrikált magának; ennek most megint végig kell mennie azon az optimalizálási folyamaton mint a Sun féle runtime -nál.
-
DarkByte
addikt
Keresgéltem kicsit Google -al
[Doom] [Quake], egyébként a Quake II -t is elkezdték portolni [link]. Ez kisebb munka lesz mivel már jelenleg is van Java port a Jake2 személyében asztali gépre. Mondjuk nem tudom mekkora munka az OpenGL ES API -hoz illeszteni, de a Java -s Android játékokat teljesen tönkreteszi hogy egyelőre nincs JIT előfordítás a platformon. 
-
DarkByte
addikt
Nem árt ha itt is megvan:
T-Mobile Pulse Magyarországon is
Nagyon piszkálja a fantáziámat, kíváncsi vagyok milyen konstrukciókban lesz elérhető.
-
DarkByte
addikt
HTC Hero a hazai Vodafone -nál
Az a 99k -s hűséges ár elég sok szerintem, kevesebbre számítottam. -
DarkByte
addikt
Ahogyan nézem túl sok embernek még nincs Android -ja. Én gondolkodom egy G1 -en, de most nem szeretnék a sok minden mellé még ezt is venni, kicsit kiköltekeztem magam (laptop, táska, router
). Valamikor késő ősz, vagy karácsony felé visszatérünk a témára, addigra talán lesz nagyobb kínálat is. -
DarkByte
addikt
nem rossz ez a hero csak 150k-t nem ér a hiányosságai miatt.
meg ugy általában látszik hogy még nem pakoltak bele mindent androidba.
én ezért nem is veszek még idén telót megvárom a jövö évi samsung kinálatot.
bár idén még 2 samu andro jön mobile review szerint de azok butábbak lesznek mint a galaxy.Nálam a Hero még esélyes lehet ha Pannon -nál valamilyen céges flotta kedvezménnyel vihető lesz. Az árnak kellene esnie mert ez a 150k nagyon sok. Max. 80k lenne a reális de még azt is nagyon meggondolnám ha egyben venném meg.
Egészen megtetszett így részleteiben a kezelő felület. Mondjuk kár hogy ezt a szürkés témát nem lehet cserélni, már az is jó lenne ha csak mondjuk Win7 Aero szerűen a színét lehetne variálni.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
A HTC Goldcard egy olyan SD kártya, aminek az MBR-jében van egy magic kód, amit ha az SPL meglát, ellenőrzés nélkül enged bármilyen teljes firmware-t telepíteni. A generálásához szükséges a kártya Card ID-je, ezt telefonnal a legegyszerűbb kiolvasni (az ASTRO fájlkezelővel például pár pillanat), QMat demóverzióval meg kell fordítani a kódot, majd egy online goldcard.img generátorba beírni a végeredményt. Ha ez meg volt, emailben jön egy 384 byte-os fájlocska, amit dd-vel kell betolni az MBR-be (de ha van valakinek Windowsos megoldása, azért érdekelne
) .A DREAIMG.NBH egy teljes firmware-t szimbolizál, így lehet megtalálni, és így is kell elnevezni. Egy olyan amerikai verziót kell belőle letölteni, ami még sebezhető volt (azt hiszem RC29, de meg kell nézni pontosan), fel kell tenni a gold cardra, és az SPL-lel felflashelni. Eztán van még egy kis konzolos varázslás, youtube-on jól el van magyarázva.
A HardSPL egy olyan bootloader, ami nem végez tanúsítvány-ellenőrzést a telepítendő ROM-okon, mindent megeszik. Ennek egy továbbfejlesztett verziója a Haykuro-féle SPL (hallottam már DangerSPL-nek is hívva, mert ha elkúrja az ember, akkor egy szép kis téglát kap), ami máshogy szervezi a flash memóriát - ez kell a Hero ROM-okhoz és a Rogers-esek többségéhez. A rootolás utolsó előtti lépése a HardSPL telepítése - ezzel lehet ugyanis felrakni a jobb firmware-eket utána.
Köszi.
Kár hogy relatíve nagy rizikó faktora van, főleg annak aki még életében nem hackelt valamilyen PDA szerű jövevényt. Fix hogy az első hibaüzenettél elvinne a szívinfarktus. 
-
DarkByte
addikt
Van szerencsére, két védvonal is a ROMok cserélgetésekor: ott a Recovery partíció, amellyel magát a szoftverfrissítést végzi az ember, és nem kerül felülírásra; és ott az SPL, amihez legfeljebb kétszer nyúl az ember, és legrosszabb esetben is egy HTC Goldcard + egy DREAIMG.NBH segítségével feltámaszthatja a telefonját.
Három rizikósabb (2 kötelező, 1 opcionális) pont van: az USA-beli G1-re transzformálás a Goldcarddal, a HardSPL telepítése, és (ez opcionális) a DangerSPL telepítése. Meg a rádió ROM-okra nem árt odafigyelni. De ezek mind olyanok, amiket egyszer csinál meg az user, komolyan.
Ez a Golcard és a HardSPL micsoda is? Nem különösebben találtam róla leírást eddig. A Dreaming.nbh egy egyedi bootloader lenne?
-
DarkByte
addikt
Azért, mert a többi platformon körülményes a lejátszása (főleg ingyen, vö. CorePlayer), és ez egy remek példája a nyílt (és értelmes) rendszer előnyének. Egyszerűen ennyi.
Persze ha valaki nagyon mazochista, beépíthetné a Symbian MMF-be is akár. De valamiért ez az évek során egyszer sem történt meg

Vagy úgy. Na ezzel teljesen egyet értek.
Nagy kár hogy az ilyen hackelések esetén ugrik a garancia. Tök jó lenne hogyha mondjuk elrontom a frissítést, akkor is lenne egy olyan bootloader réteg amely még tud kommunikálni PC -vel annyira hogy újra fel lehessen írni valami mást. Bár lehet ez most is megvan csak én nem tudok róla. 
-
DarkByte
addikt
Na emberek, itt a világvége. Legalábbis a többi platform számára.
Cyanogen a CyanogenMod 3.9.3-ban egy új dolgot integrált: FLAC támogatást a teljes rendszerhez (eredetileg Kruton munkája).
Én most töltöm a frissítést, majd kipróbálom
Meg azt is, hogy milyen az az "elromlott videó" - kísérleti firmware-ről van szó amúgy is.student: A Donut folyamatosan létezik - így hívják a fejlesztés alatt álló verziót. Cyanogen már most áthozott belőle pár dolgot, mondjuk a Power Control widgetet, meg a legújabb verzióban PPTP-t meg WPA-Enterprise támogatást.
A FLAC miért is hozza el a világvégét? Attól hogy nagyon állat minőségben felraksz egy zenét, a legtöbb Android eszközben lévő audio DA nem biztos hogy hozni tudja azt a szintet ami miatt egy Q7 -es auTuV Vorbis -nál vagy Q0.65 -ös Nero AAC-LC -nél többet érdemes lenne feltenni egy ilyen mobilra. A másik hogy tárhellyel sem győzi az ember a lossless -t, főleg nem memóriakártyán.
-
DarkByte
addikt
Nem erre gondoltam. Volt egy előadás ami csak annak volt szentelve hogy összevetették a Dalwik WM -es Java, a V8 motoros AJAX Javascript és az NDK -s natív teljesítményt.
Áh, meg is van. Csak ez a videó volt az: [link] 50. perc környékétől van összehasonlító táblázatok sora. De érdemes az egész videót megnézni. Ha jól emlékszem életjátékot csinált az előadó mindhárom platformra.
-
DarkByte
addikt
A fejlesztői listán én már lobbizom egy ideje válaszra várva azzal kapcsolatban hogy van-e valami módja hogy a beépített audió dekoderektől az ember nyers PCM -et kapjon (lenne egy durvább audió lejátszó ötletem
) és sajnos ezek sincsenek még megoldva. Egyik ürge viszont átportolta a libmpg123 dekódert NDK -val (ezen gondolkodtam én is, csak hát mégis a beépített még gyorsabb, lehet hogy a telefon hardware -es DSP -jét is ki tudja használni az OpenCore mag), és összevetette egy másik illető Java -s tapasztalataival (java MP3 dekóder is van JLayer néven), durván 10x -es a sebesség különbség.Valamelyik Android -os Google I/O videóban is volt összehasonlítás szép grafikonokkal és demóval, de most hirtelen nem találom.

-
DarkByte
addikt
A baj az hogy hiába is forgatod át az FFMPEG -et az NDK -val a rendszerhez, nincs olyan API hívás amivel közvetlenül az NDK -s kódból tudnál a screenbuffer -be írni. Addig amíg ezt nem csinálják meg, szerintem nem nagyon fognak kísérletezni a videó kodekek portolásával, sem videó hívást biztosító progikkal.
-
DarkByte
addikt
Hát, amikor a madárka rányomja a HD videót és a teló behányik, akkor majd megtudja mifán terem a konvertálás... meg amikor szítkozódik, hogy rátett 2 filmet és nincs hely a zenéknek...
És már van kóder ami felhasználó barátabb... és én megvárom azt az időt, 4 magos procival és olyan progival ami ki is használja nem tart olyan sok ideig...
Nem kell ahhoz két magos proci. Mobilokra még úgy is csak H.264 Simple Profile megy rá, egy Core2Duo már nagyon gyorsan átkódolja. Max. akkor lassú ha a forrás HD.
-
DarkByte
addikt
Nagyon jó kérdés hogy az egyedi gyártók hogyan fogják engedélyezni az update -eket, főleg akik kicsit jobban beletúrnak az alap kódba. Addig szerintem erről nem nagyon fogunk megtudni semmit amíg gyakolatban nem látjuk. Az szinte 100% hogy a hivatalosabb Google telefonokat (G1, Magic) lehet majd még jó ideig frissíteni. (én a Magic -et szívesen elfogadnám csak ugye itthon nincs hivatalos forgalmazás)
-
DarkByte
addikt
Nyilván, ezt írtam én is hogy az átlag user nem akar konvertálgatni, főleg hogy azt sem tudja mi fán teremnek az egyes kodek beállítások/profilok. Biztosra veszem hogy lesz rá megoldás, csak idő kérdése. Elég sokan kérik, lehet hogy a Donut -ba beteszik alapból rendszer szinten az XviD core -t.
-
DarkByte
addikt
Csak fejlődjön kicsit az NDK és úgy is átportolják az XviD -et a platformra, az pedig már tud DivX -et is dekódolni (legalább is a régi H.263+ alapút biztosan). Habár én is azt mondom hogy a H.264 modernebb kodek és hatékonyabban tömörít. Persze a többségnek az fáj hogy a torrent üzletlánctól beszerzett videókat nem lehet egy az egyben ráhajítani, hanem ki kell várni a transcode időt

Más: van ilyen oldal is: [hundroid.com]
-
DarkByte
addikt
Ha tippelnem kellene a hazai mobil boltokban lévő 0 percesek is valamilyen úton a Market -ből származnak , persze lehet tévedek és valamelyik úniós országban van egy nagyobb elosztó pont ahonnan a helyi szolgáltatói telefonok jönnek valamilyen furfangos módon. Jó kérdés pl. egy XXLGSM -es G1 -en van-e Market.
-
DarkByte
addikt
Nem tudom milyen a tapasztalatod az egyedi HTC felületekkel kapcsolatban, de elég jól kivitelezettek és rugalmasak... WMes készülékek esetén kiiktathatóak voltak... amikor először mutatták be az Android felépítését, az is előtérbe került, hogy az UI is cserélhető olyan egyszerűséggel mint 1 téma...
Szóval emiatt nem aggódnék... viszont a lehetséges Heromról nem fog hiányozni a Google Logo
De az extra funkcionalitás, pl exchange az jól fog jönni
Na igen, sejtettem hogy a WM -es HTC módosításokat felhozzátok. Igazából én is csak így gondolom a dolgot, aztán majd ha megjelenik a Hero többet tudunk majd meg, jó lenne ha a félelmeim megalapozatlanok lennének.

Ahogyan látom a Hero a Speedshop -ban már előrendelhető: [link]
-
DarkByte
addikt
Igen, a Hero elég kellemes telefonnak tűnik, habár nekem annyira nem tetszik hogy a HTC belenyúlt a kezelőfelületbe. Talán rosszul gondolom de ez a hivatalos SDK -val készült alkalmazásokkal hozhat majd olyan kompatibilitásbeli gondokat amelyek végett majd minden programból lehet az összes Android derivációra fordítani külön alkalmazásokat (a Symbian -nak is ez a rákfenéje a különböző release -ekkel; a gáz itt az hogy a Java alapúság az Android -nál pont az ilyen gondok kikerülésére van). Nem tudom mennyire törekedtek arra hogy ezzel ne legyen gond; ha minden gyártó visszaforgatná a fejlesztéseit a közösbe akkor nyilván ezzel nem lenne gond, de egyértelműen ezt nem fogják megtenni, így előbb utóbb minden gyártónak lesz egy saját Android branche.
Másrészt ez a telefon megint lesz 100k körül. Egy ideig nem nagyon lesz ennek feléért modellek, bár ha a G1 ára az új versenyzők hatására lemenne, egy fehéret bevállalnék
Arra valószínűleg a hivatalos Google update -ek fel fognak menni még egy ideig. -
DarkByte
addikt
A WiFis megosztás igazából másodlagos a lényeg maga az internet leosztás, arra viszont leszek kíváncsi, hogy mit hoz erre a piacra az android, ha tényleg megjelenik a piacon.
Persze, jelen van most is... de alig 1 pár készülékkel, míg az ellenlábasok készülék garmadájával képviseltetik magukat...
Igazából én vagyok szerintem már nagyon türelmetlen (mondjuk azt hiszem még vagyunk páran így), érdemes volna megvárni az őszt, illetve a karácsonyi szezont. Addigra szerintem lesz egypár lehetőség, bár kicsit félek attól hogy hazánkban nagyon kevés készülék lesz hivatalosan kapható, főleg az alapján hogy a gugli nem nagyon tervez egyelőre Európára. Persze addigra változtathatnak a véleményükön, őszre talán a Donut is megjelenik.
-
DarkByte
addikt
És az miért is rossz?
Legalább a kevésbé bevállalósoknak is van valamilyen eszköze.Sajnos itt is kijön, hogy hasonlóan az iPhone-hoz, ez is elsősorban egy amerikai bázisú rendszer - a szolgáltatók elég sokat belepofáznak a készülékek képességeibe, és amit nem engednének eladni, azt minek fejlesszék ki központilag.
Nem azt mondtam hogy rossz, de Alukard fent is leírta hogy elsősorban WiFi hotspot szerű megosztást szeretne, mert ilyen eszközökkel szeretné használni. Nyílván ezt ezzel a programmal nem lehet.
Egyébként sajnos én is azt látom amit írsz. A szolgáltatói érdekek (és ide én a Google -t is belesorolnám) miatt van az hogy némely dolgokat szánt szándékkal kihagynak egy rendszerből. Hála az égnek most a Symbian is megnyílik a közönség előtt, reméljük ezek konkurens fejlődése majd hozza magával a kényszert hogy az ilyen gyérebb szolgáltatások is bekerüljenek pl. az Android -ba.
Egyébként az Android 85k -s áránál nincs már valami egyéb olcsóbb alternatíva? Én egyelőre csak a Samsung i7500 -ról tudok, ami talán már kapható, mondjuk hazai mobil oldalt még nem láttam hogy letesztelte volna.
-
DarkByte
addikt
Azt azért vedd észre, hogy az NDK csak most jelent meg, a program meg már márciusban is működött. Apropó, a Google a root-fóbia esetén is segít.
Ez a program egyelőre csak USB -n tudja megosztani a telefon netkapcsolatát a géppel. [link] "Currently PdaNet supports USB tethering on all Android OS's and devices."
-
DarkByte
addikt
Sok nyitott kérdés maradt, foltozzunk egy kicsit

Lehet hogy már megtaláltad a választ, ezesetben bocs.vtechun: "Legújabb kérdésem az lenne, hogy amikor ugye vágólapra másolok valamit, akkor azt, hogy tudom beilleszteni?"
Hosszúkatt a szövegdobozon, a megjelenő menüben ott lesz a Paste text.
vtechun: "Egyébként fejleszt itt valaki androidra?"
Még nem, de már nagyon tervezem
vtechun: "Azt kérdezném a G1 tulajoktól, hogy a dobozban elvileg van füles, de annak a csatlakozója milyen? A HTC féle?"
A HTC-féle ExtUSB csatlakozós, nem szétszedhető. Elég fos minősége van... Átalakító meg nincs a csomagban. A Speedshopban lehet kapni ilyesmit.
Én inkább BT headsetet használok.
Alukard: "WMWifiRouter, muBook"
Ott a Wifi Tether for Root Users, működik Wifivel, Bluetooth-szal, tud WEP-et, teljesen ingyenes, és már most is elérhető
Root jogok kellenek hozzá mondjuk.EBookolvasásra meg már megjelent az FBReader Android portja, nem tudom mivel tudna kevesebbet, mint a mu, én inkább Bebookot használok
DarkByte:
Ennek ugyan semmi köze nincs az NDK-hoz. Lásd előző pont.
vtechun: "Kérdésem az lenne, hogy a böngészőben van vmi trükk ami mondjuk az End bill.-nek megfelelő eredményt hordoz?"
Nem tudok róla eddig
Volt az a bookmarklet, ami Javascripttel az oldal aljára ugrik, de nem tudtam beírni a böngészőbe (automatikusan elérakta, hogy http://
). A kicsinyítéssel hamar le lehet tekerni szerencsére.Alukard: "érdemes beleolvasni, hátha benne van a válasz, ha nincs akkor ott tedd föl, mivel az ő "temékük""
Tévedés, a live-android és az SDK emulátor (amit vtechun használ) két teljesen különálló dolog. A live varázs csak egy házi hackelés - bár kétségkívül érdekes cucc
A kérdést inkább az android-discuss levelezőlistán kéne feltenni."Ott a Wifi Tether for Root Users, működik Wifivel, Bluetooth-szal, tud WEP-et, teljesen ingyenes, és már most is elérhető
Root jogok kellenek hozzá mondjuk."
Ez szép és jó, de egy 80k -s telefonon amihez itthon semmiféle garancia nem jár én nem kezdek el nem gyári ROM -okat telepítgetni. Más valószínűleg elszántabb ilyen téren, én nem. Addig amíg hivatalos Android ROM -al nem lehet ezt megcsinálni addig engem ez nem tud meghatni. Egyébként valószínűleg ez is JNI/NDK -t használ, gyanítom hogy a kernel -hez vannak plusz modulok leforgatva amiket a root jogokkal így már el tud érni. Mivel ennek valahogyan köze van a kezelőfelülethez, gondolom JNI -n át kapcsolódik hozzá a Java -s rész. De mindjárt belesasolok a forráskódjába mert kíváncsi vagyok, lehet nincs igazam.
Mod: FAQ -ban írják hogy a kernel -ben lennie kell a netfilter modulnak, ezt csak egyedi ROM tudja, és úgy látom ilyen csak a G1 -hez van egyelőre. -
DarkByte
addikt
A PSP és a nintendo DS kivételével mindennel sikerült megosztani így a netet...
A gond az, hogy Ad-Hoc módban működik (igaz, DHCPvel), és nem AP kénet... ha ezt meg lehetne oldani akkor tulajdonképp minedennel működne...A gondom az, hogy még csak hasonló progit sem találtam mint mondjuk az ICS... Internet Connection Sharing, amivel mazzagon vagy BTn keresztűl tudnám megosztani a telefon netjét 1 adott géppel...
A WiFi projekt az NDK-val valószínűleg hamarosan megvalósítható lesz, habár egyelőre ahogyan néztem semmi konkrét API -t nem vezetettek ki az alap header -eken túl, így pl. audio -t vagy a grafikus megjelenítést sem lehet vezérelni natív kódból. Ilyen szempontból eléggé le vannak maradva.
-
DarkByte
addikt
Lehet saját alkalmazásokat is telepíteni az emulátorra. Miközben fut, nyiss egy konzolt megint csak a tools mappába és add ki ezt:
adb install <telepítendő_apk_fájl_útvonala>
Az Android alkalmazás csomagok kiterjesztése apk.
#74: orientációt a Ctrl+F11 -el tudsz változtatni (ez eldönti az eszközt). Terminál kérdésre nem tudom a választ, azzal még nem foglalkoztam egy egyszeri elindításon túl.
A GTalk lehet hogy külön nem letölthető, csak a Market -en keresztül. A Market pedig az SDK -ban nem kapott helyet.
-
DarkByte
addikt
Ebben tudok segíteni. Belépsz az SDK tools mappájába és nyitnod kell egy parancssort. Innentől kezdve úgy veszem hogy 1.5 -ös SDK -d van. Ebben mielőtt bármit is kezdhetnél, létre kell hoznod egy virtuális eszközt (Android Virtual Device - AVD) valamelyik meglévő profil alapján. A lehetséges eszköz profilokat így lehet kilistázni:
android list target
Itt mindegyik neve mellett van egy ID, jegyezd meg amelyik neked szimpatikus (nálam pl. a HVGA -s Android 1.5 platform a 2 -es ID -jű). Ezután létre kell hozni az eszközt aminek nevet is kell adni. Nálam ez "default" lesz:
android create avd --target 2 --name default
Itt a target utáni szám a fenti ID, a name utáni pedig az avd neve amit te határozol meg.
Meg fogja kérdezni hogy szeretnél-e egyéni hardware profilt létrehozni, itt az egyszerűség kedvéért válaszd a no -t.Ha ez megvan akkor lehet is indítani az emulátort az avd név megadásával. Szintén a tools mappában:
emulator -avd default
-
DarkByte
addikt
Azt hittem ez valami home-made cucc, jobb lett volna előbb beírni gugliba (ouch).

Egyébként ez több valamiben mint ha felrakom az SDK -t és abban elindítom az emulátort?
(az egyszerűbb kipróbálást leszámítva off korz)#68: értem, töltöm le. Adok neki egy esélyt VirtualBox -ban.
Mod: a boot határozottan gyorsabb, persze az SDK -ban egy ARM emulátor van, ez pedig x86 binárisokká van lefordítva ha jól gondolom.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
A fejlesztői telefonon biztosan le vannak tiltva a Market, mivel így korlátlanul lehetne róla leszedi a fizetős programokat és áttenni más mobilokra. Hogy a T-Mobile G1 mennyire olyan mint a HTC Dream ilyen szempontból azt nem tudom.
Érdekes mobil ha tényleg 150 euróért lehet majd kapni: [link] Mondjuk a 3G egy érdekes pontja hogy nincs, viszont van WLAN és GPS is. Google Maps mondjuk GPRS -el érdekes lehet.
-
DarkByte
addikt
Ez legközelebbi a témához amit tudok mondani...
Ezt majd átböngészem, köszi!

Várom a budget Android mobilokat, főleg a Huawei -t.
#55: na igen, a Huawei egyik hiányossága a GPS, ez azért a G1 -ben megvan. Még a Samsung i7500 az ami nagyon tetszik [link] csak ez valószínűleg elég elszállt árakon lesz

Apropó, Android -ra milyen felület átszabó progik léteznek? Emulátorban kicsit próbálkoznék velük. Programokat végre rájöttem hogyan lehet betelepíteni.

-
DarkByte
addikt
Valaki tud esetleg olyan listáról ahol megnézhető milyen Andorid telefonok fognak kijönni az év során és körülbelül mikor?

Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Infotech
- Google Android
- (téma lezárva)
- www.olcsogamerpc.hu- ÚJ GamerPC 999 - Intel Ultra 7 265KF - RTX 5070 - 32GB DDR5 -2TB NVMe -GARANCIA
- Lenovo ThinkPad 14"/i5-1135G7/32GB/240GB/magyar bill.
- Lenovo ThinkPad 14"/Ultra5-125U/16GB/480GB/magyar bill.
- ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI DDR5 Alaplap
- Xiaomi Redmi Note 15 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- LG 32GS95UV-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5331
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

válaszokat előre is köszi.

PR-nak nagyon jó, de várjuk ki a végét! 50-ezerért még én is vesszek egyet a G1 mellé!

Mindenki kiábrándul az Android -ból? 
En felhasznaloi szemmel ertettem a dolgot, nem gondoltam hogy ilyen hardcore vagy
Android -ra ráadásul még lehet olyat írni amivel pénzt is lehetne keresni.
). En csak bongeszek, GTalkozok, emailezek meg MSN-eztem anno, de beleuntam a bugos szar programokba ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg azért ennél durvább különbségek is vannak a két környezet között... Mondjuk ami a leggázabb jelenleg, akárhogy is nézem, az az, hogy egy virtuális gépen fut minden - ha egy folyamat GC-t idéz elő, mindenki beakad.