- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: 2025 dude
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
jolti05 #4089 üzenetére
Pesten milyen boltokba érdemes betérni gitárvásárlás gyanánk? Használtak érdekelnek elsősorban.
Tudtommal a Vintage52-ben vannak használt gitárok, nézz szét a honlapjukon. (Meg valószínűleg máshol is, de a boltok többsége csak új cuccokkal foglalkozik)Érdemes venni valamilyen gitároktató DVD-t?
A nálam tapasztaltabbak majd megmondják, hogy érdemes-e. Mindenesetre javaslom, hogy nézz bele a Metal Method nevű sorozatba. Nulláról kezd tanítani és az általam látott gitáros dvd-k (nem túl sok) meg youtube-os oktató bigyók (elég sok) közül magasan a legjobb. (Az egyik rossz fajta az, amikor órákig magyarázza, hogy most melyik ujjadat hova tedd, a másik rossz típus meg az, ahol a lényeg nem azon van, hogy tanulj valamit, hanem hogy megcsodáld, hogy a videón szereplő arc milyen pengén gitározik.). Hátránya, hogy nem ingyenes és hogy angolul van. (de legalább szépen, könnyen érthető angol, nem skót birkatenyésztő tájszólással nyomatja az arc) -
Szten Márs
nagyúr
válasz
jolti05 #4089 üzenetére
Használt gitárt nem tudom milyen üzletekben árulnak, ha újonnan akarnál venni, akkor tudnék ajánlani pár üzletet, ha esetleg úgy gondolod, hogy azok linkje is kell, szólj.
A második kérdésre viszont tudok válaszolni:
A neten is találni jópár elég jó oktató oldalt. Kb. úgy lehet megtanulni gitározni belőlük, mint oktató DVD-kből, szóval ha tanárt nem akarsz, akkor felesleges oktató könyveket és DVD-ket venni, persze ez szigorúan az én véleményem.
Egy csokor linket dobok neked netes oktatóanyagokkal:gitartanfolyam.hu - a gitározás elméleti és gyakorlati alapjai, mindennel, ami kell induláshoz, és kicsit tovább is - ingyen. Sokkal tovább pedig fizetősen.
justinguitar.com - szintén induláshoz, rengeteg hasznos dolog, az alapoktól (azt linkeltem), videókkal, érdemes mazsolázgatni, még érdemesebb mindkettővel (ezzel és az előzővel) tematikusan haladni.
guitarnick.com - egyszerű és még egyszerűbb dalok és riffek akusztikusra, elektromosra, igencsak jó minőségű tabokkal, ahol a ritmust is tökéletesen látod (ja igen, tabot olvasni ajánlatos megtanulni, ha kottát nem is, de ha van kedved a kottába is bele lehet vágni) Ideális ahhoz, hogy ne csak az ujjadat helyezgesd jobbra-balra, hanem pár egyszerűbb, de jól csengő dolgot el is tudj játszani, már a legelején, és közben tanul is az ember.
http://gitarleckek.delay.hu/ - egy blog, gitároktató videókkal
-
Daweee
őstag
válasz
jolti05 #4089 üzenetére
Oktató DVD sztem felejtős, ha rám hallgatsz, elmész egy tanárhoz, akár csak pár óra elejéig hogy az alapokat rendesen tanuld meg, és ha vmit rosszul csinálsz, tudjon szólni, és még időben kijavítson, mert ha később jössz rá hogy mittudomén a pengetőt rosszul fogod, akkor már sokkal nagyobb erőfeszítzés kell a kijavításhoz, tapasztalat. Ha pedig mindenképp magadtól akarsz, akkor Innen érdemes elindulni, én is itt kezdtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest