Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

válasz consono #37382 üzenetére

Az hülyeség, hogy a technikához kell. Ez olyan, mint amikor Marcus Miller elmesélte a hülyéknek, hogy nem azért játszik olyan Fenderen, amin van pickup cover, mert annak bármi köze van a hanghoz vagy a technikához, hanem azért mert gyerekként ilyen gitárja volt és megszokta, hogy néha támaszkodik rá és emiatt zavarja, ha nincs ott a cover.
    Ettől még nem kell a slap-hez pickup cover csak neki az a kényelmes, ha ott van.
    Sima slap mozdulatra gondoltam egyébként, amikor mondjuk hüvelykujjal van egy tá aztán mutató és középső ujjal gyors egymásutánban egy titi.
    Én ilyenkor a húr mellé teszem mindkét ujjam egyszerre. Ha „beleakad” valamibe hozzáérek valamihez az zavar, mert olyan gitáron próbáltam elsőre, ami 20 bundos és emiatt ha a nyak végén ütöttem meg hüvelykujjal akkor a mutató és a középső ujjamnál nyilván nem volt semmi csak a húr és alatta a test, mert annak rövidebb a nyaka, így a hangszedők hátrébb vannak, potméterek pláne sehol, így azt is megszoktam, hogy a behajlított kisujjam és gyűrűsujjam ujjpercei tudnak csúszni a testen, amikor hüvelykujjal már a D-nél vagyok . Ha ott a poti akkor nem.
    Érted, ha nincs ott semmi, se hangszedő se fogólap se semmi az a kényelmes. Csinálsz amit akarsz. Ha van ott valami akkor eldöntöd, hogy meg tudod szokni vagy neked túl kényelmetlen. Minél több dolog van útban neked, annál gázabb. Ez nem a technika hanem hogy Te mit szoktál meg. Aki kezdi, hogy neki mindegy mert ő aztán bárhogy bármin az egy világsztár csak a világ nem tud róla.

Új hozzászólás Aktív témák