Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Bencsizy

csendes tag

válasz Humbucker #15903 üzenetére

Nem olyan nehéz az, csak gyakorlást igényel, sokat!
    Főleg, ha csak pengetővel tanultál eddig játszani.
    Nekem könnyebb, mert ujjpengetéssel kezdtem a tanulást, van jó pár szám, ami hasonló volumenű, és simán el tudom játszani, és más is el tudja játszani lefogadom innen a fórumról is. :)

A lényeg, hogy a felső három (de legtöbbször inkább kettő), vastag húrokon a basszus hangot játszod (Pl egy G mollnál/dúrnál lefogod az e húrt a 3. bundnál). A maradék három/négy húron pedig a melódiát/énekszólamot/gitárszólamot.
    A hüvelykujj ugrál az E és A (illetve D, de ezt ritkábban szokták megpengetni ilyen flamenco szerű játéknál) húr között, a maradék 4 húrra pedig ott a többi ujjad, de általában úgy van, hogy mutatóujj kapja a G húrt, a középső a H húrt, a gyűrűs pedig a vékony e húrt.
    Innentől kezdve csak gyakorolni kell különböző pengetési patterneket, illetve elővenni a kedvenc zenéid, és lejátszani az éneket pl vmilyen viszonylag kényelmes pozícióban. Ha az megvan, akkor megkeresed a legkönnyebb ujjazást (szerk: és itt benne van az is, hogy más hangolást, illetve gyakran más hangfekvést alkalmazol), illetve ahol kell, kompromisszumra törekedsz (pl néhol elhallgat a basszus húr, sokszor jól is szól ez!), és csak gyakorlod a stabil tempót. Esetleg te is ütheted a gitár oldalát vagy a húrokat, egyrészt jól hangzik, másrészt segít tartani a tempót is.

Muszty-Dobay Rulez :) Aki végigpötyögte becsületesen, az már tudja a titkát ennek a játéknak :)

Új hozzászólás Aktív témák