Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
BPFeri
senior tag
-
BPFeri
senior tag
Tiszta sor.. értem.. nos a jobb hűtés már +van ( Big Typhoon ) sőt jönnek jobb RAMok is .. ez a szorzós dolog lassan kezd világossá válni buta agyamban. Bár a teljes tisztánlátástól még messze vagyok.
Viszont ezek az Orthos hibák bosszantóak.. lehet hogy a deszka nem bírja ( ezt mondjuk nehezen hiszem) vagy a proci nem kóser !!! Vagy ?!?! -
BPFeri
senior tag
Még vmit.. nem értem ezt a ''szorzó'' ügyet.. itt ez a proci (E6600) 9x szorzóval alapból. brutál!! . ha 400FSB -n járatom ami nem is sok, a RAM 1:1 -ben , akkor ha jól értem 400Mhz -t mennének a memók.. Igy van??
Miért nem indul le 9x szozóval , miért nem indul 8x szorzóval és miért megy hibátlanul 7x szorzóval !!!
Ilyen módon veszek kissebb procit ahol ki tudom használni az ''alap'' szorzót.
Bár lehet hogy csak engem zavar ez a dolog mást kevésbé, nem tom ?!?!?
Szóval kisebb szorzó és magasabb FSB... ( idézném Gorneck- et mert ha jólemlékszem Ő az inkább alapszorzó híve)
Na.. még ezt akartam !!! -
BPFeri
senior tag
Köszi.. lehet hogy megteszem.. de valszeg hibátlanul fent van az F10 -es BIOS...
.. kicsit sokat leveleztem ma Veletek.. már ennyi.. megy a meccs ( kisfiam üvölt a szomszéd szobábóll )!! Holnap innen folyt. köv !!
KÖSZI A SEGÍTSÉGET !!!!

ja még annyit hogy 8x405 / 1.35v on is BEPIRULT az az átkozott !!!!
Szvsz nálam vmi nem kerek ( proci, deszka , táp, ram .. ) ?!?!?!?! -
BPFeri
senior tag
Orthos - tartva a jószokását - ismét bepirult rögtön indítás után most ezzel a beállításal 8x405 / 1.35 V !!
Kezdek majrézni ettől a feszemeléstől .... mehet még feljebb ?!?! ( 1.35625v következik ) -
BPFeri
senior tag
Orthos ismét bepirult rögtön indítás után.. ezzel a beállításal 8x405 / 1.34375V
Még emelek egy kis CPU feszt... megyek feljebb ( 1.35V )
Teszt indul... sok sikert nekem !!! -
BPFeri
senior tag
válasz
detroitrw
üzenetére
Na szóval ezt irja:
BIOS
Version: F2
Date: 01/12/2007 !!!
By the way .. egy e6600 -al küzdök ( 8x400 ,CPU:1.33750v) ..vindoz indul rendesen de Orthos 20 sec után bepirul !!!!
Viszont 7x415 -el fut hibátlanul !!! Vegyem vissza a szorzót 7 -re vagy emeljém picit feljebb a CPU feszt ?!? Tényleg max. meddig emelhetem ?
F. -
BPFeri
senior tag
Sziasztok !!
1.39 -es CPU-Z azt állítja hogy F2 -es BIOS-om van holott F10 van a gépen !!!
MIÉRT van ez ?!!? Csak nálam vagy ez általános ???
Mennyire szavahihető'' ez a progi.. gondolok itt a többi információra is ( Voltage, stepping stb.)
F. -
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nézd meg a korábban melléklet link-en a GIGA honlapján a Specification, Overview .. egyebeket.. elég jól össze van foglalva minden ( cpu support list, memory support list.. stb.)
-
BPFeri
senior tag
Tiszteletem.. megelőztek !!!
-
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A magasabb FSB-t már a rev3.3 -as DS3 [link] is tudja !
-
BPFeri
senior tag
DS3P teszt: [link]
-
BPFeri
senior tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ha nem tévedek akkor a DS3P .. ugynevezett ''CrossFire'' ready vagyis 2db PCIe x16 VGA Slot -ot tartalmaz ! Nagyjából ennyi .. a többi kisebb ''különbségről'' nincs infom.. BOCS !!!
-
-
BPFeri
senior tag
#2970 .. kerestem az a bizonyos C1E -t.. megtaláltam .. erre próbáltam utalni.
Most (talán) stabil... igy:
7x460 , PCIe : 100Mhz, SPD Mult. : 2.00, SPD timing : AUTO, DDR2 Over Volt.: +0.3V, CPU Volt.: 3.1875V)
EZ IGY MOST INDUlL ( többször próbálva) ÉS A TESZTEK RENDBEN LEFUTNAK !
Kérdés CPU fesz..emeljen, vagy sem ?
F. -
BPFeri
senior tag
@Gorneck !
Hegesztem a BIOS -t ''lapod'' és korábbi instrukcióid alapján.
Kérdés: azt írod.. Disable ''C1E''.. na ezt hol találom ??
+ azt is írod ''Set PCI freq... 100Mhz '' de utána azt hogy ( ''Auto'' for DS3.. ) akkor most melyik legyen ?
a ''CPU voltage'' .. most 3.1875V .. adjak többet vagy elég a CPU 7x460 -áll !!
F.
[Szerkesztve] -
BPFeri
senior tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére

-
BPFeri
senior tag
-
BPFeri
senior tag
válasz
petyus_
üzenetére
Problémám hasonló...
..adott egy konfig ( ds3/f10 & e6300(7x465) & 2x1gbGeil Ultra(5-5-5-15) & 1:1 & +0.3V & 1.375V) belőve. Tesztek ( memtest , orthos , everst stb.) fut hibátlanul . Kikapcsolom.. majd a következő bekapcskor..NEM INDUL !!!!!... többszöri próba... végre.. BIOSba-be és látom hogy az ÖSSZES beállítás.. megváltozott... Cpu Host clock control: DISABLE az SPD pedig. valami hülye érték kap a beállított 2.00 ( 1:1) helyett olyan mitha „alapra” állt volna vissza.. ismét kezdhetem a beállításokat előröl. A többi érték (fsb, ram timming, fesz...) változatlan maradt !!!
Kérdés miért nem indul rendesen, miért veszíti el a beállításokat ?!?!
F. -
BPFeri
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Elmondom...
én totál tök vagyok a tunnighoz és bár olvastam ''oldalad'' valahogy nem mertem (tudtam) hozzáfogni a BIOS buheráláshoz.. itt a PH!- n találtam vkit ( TE !! is ismered elég jól, tőle tudom ) és ő csinálta ezen beállításokat.
időközben megvan a hiba az SPD nem 2.0 -án állt !!! Most hibátlan még ezekkel a beállításokkal is...
F. -
BPFeri
senior tag
YUPPPEEE !!!
Masina műkszik.. csak türelem kérdése ( és persze a kapott tanácsok!!) kellettek hozzá !!
Még 1 xköszi... szóval ilyen beállításaim lennének:
F10
6x485
1:1
5-5-5-18
cpu: 1.325v
ram:+0.3v
DE A FENE VIGYE ÁLLANDÓAN VISSZATESZI MAGÁT A BIOS ALAPRA .. ÉS HA ENGEDÉLYEZEM ( ENABLE ) AKKOR NEM INDUL !!!
MIÉRT ????????????????? -
BPFeri
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nos .. beljebb vagyok.. áramtalanítás.. pici pihenő.. ugytünik segített ( KÖSZ , Gorneck !!!) de most + a a qrva videó jel nem gyün ki a.. masina már hasít(ana) csak a monitor nem kap jelet NEM MUTAT SEMMIT vagyis fityiszt nekem .. már hogy ''EZT'' működök !!!
próbálom a másik kimenet.. talán ott kapok jelet.
F. -
BPFeri
senior tag
Sziasztok !!!
Segítséget kérek.. a gép játék közben ''kiakadt'' .. kikapcs ( RESET gomb ).. utána WIN indult rendesen .. CPU-Z megnézve láttam hogy a BIOS letiltotta a tunningot (disable ) .. minden ''alapon'' áll... semmi gond gondoltam.. kikapcs.. nyomom DEL.. bios-ba be.. átállít ENABLE -ra.. majd save Y és iditás.. DE nem indul.
a ventikek felpörgeti... HDD -t is .. majd lekapcsol.. pár pillanat indit ujra ( próbálja) ismét venti felpörög majd ismét lekapcsol.. ezt csinálná a végtelenségik. valszeg . kikapcsoltam !!
Mi a teendő, mit csináljak és hogyan ?!?!
Köszi Mindekinek a jótanácsokat !!
üdv, F. -
BPFeri
senior tag
válasz
slayer006
üzenetére
Szerencsés ember !!!
Most melyik veriós BIOS van Nálad ?!?
Nos a GIGA honlapján is kiemelik hogy alapbeállítások mellet kell elvégezni a BIOS frissítést sőt ott még azt sem ajánlják hogy nagy lépésekben hanem step by step...
Én döntöttem tanácsotok megfogadva délután feltolom a F2 -re az F7 -et .. lesz ami lesz !!
F. -
BPFeri
senior tag
Köszi !
Igen olvastam itt a fórumon is és a GIGA honlapján hogy CSAK alapbeállításokkal szabad végezni a fríssítést. Köszönöm a segítséget de bevallom fosok mint egy galamb attól ne hogy elkeféljem a fríssítést.
A DS3 saját, BIOS alól indítható ( asszem QBios a neve ) programjával szeretném csinálni !!
F. -
BPFeri
senior tag
Sziasztok !
Kérdés.. lehetséges F2 –ből F7 –re (v. F10 –re) a BIOS frissítés vagy gond lehet ez a ''nagy lépés'' és célszerűbb kis lépésekben megtenni ?!?!
Tapasztalat ezügyben ?!?! esetleg vélemény ,
tanács nekem egy kezdő „BIOS buherátornak” !!
Köszi és üdv,
F.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

CI-e OverVoltage : NORMAL .. van szó, ugye .. itt állítsak 100-101 -t !!! vagy mellik ez a mező a BIOS-ban ?!??