Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Syl: UPS - te áldott!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Hm. Az én nagy eszem... Panaszkodtam, hogy nem megy rendesen az automount.
Ha beteszek egy dévédét, a KDE úgy csatolja, hogy nem tudok userként belépni.
Nos, kiderült, egyetlen egy DVD-vel csinálja ezt - azzal, amivel próbáltam, mert éppen kéznél volt.
Mással megy szépen, ahogy kell. A /media könyvtárai a usernév jogaival jönnek létre, más nem érheti el, de én igen.
Kivéve ezt az egyet, ami ráadásul egy eredeti, gyári játék-DVD. Valami kavar van az UDF-struktúrájával. Bár nem értem, miért kell emiatt root:root-ként csatolni... Ezzel, vagy tetszőleges más cd/dvd-vel próbálva, a mount opciói ugyanazok a csatolt filerendszernél. Annyira, hogy mindkettőre azt írja ki, user:users jogokkal tette fel. De a gyárinál mégsem ez lesz érvényben.
Magyarul: a /media/hdd a gyári esetén root:root, 0750 jogokkal. A mount azonban azt írja ki a /media/hdd csatolásra, hogy uid=1000, gid=100. Ami én, a user vagyok...
Az egyedüli különbség az, hogy a működő dévédék iso9660, a nem működő pedig udf filerendszerű. Csak az udf-nél van umask a mount opciói között. (Bár ez mindegy lenne, ha rendesen, az én nevemben csatolná fel, mindenképpen menne.)
Ez a fura, hogy a mount parancs szerint az én nevemben van, az ls -la /media pedig root:root-nak írja ki.
Mi a fene van az udf filerendszerrel?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Google Chromecast topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Végleg búcsúzik a New World: Aeternum – megvan a leállás dátuma
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest