- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Aktív témák
-
Vertigo
aktív tag
3 db kis poti, +1 nagypoti van rajta.
Nekem falikaron vannak a satelitek, nem csusznak le.
A hangero, ha feltekerem zorgeti a szekrenyt, a bejarati ajtot stb, ugyhogy erovel nincs baj.
Ozakinal alapzajra sokan panaszkopdnak, itt ez nincs jelen.
Egyebkent a melynyomoja 80Hz korul picit tul eros, az alatt meg gyenge, szoval ha melyen lecsengo halkan is gyonyoru melyet akarsz akkor inkabb az 5.1 -es THX -es logitech -et ajanlom, igaz soxoros arert, de szamitogephez kotve ebbol hallottam a leggyonyorubb melyet! -
Vertigo
aktív tag
Nehany hete a budaorsi EW -be volt, es tenyleg eszmeletlen szep a melye!!!
(mar mint a logitech -nek, kar, hogy csak 4.1 -es, es az 5.1 -es joval dragabb)
(utolag picit meg is bantam, hogy az elado lebeszelt rola, azt mondta, sorra hozzak vissza a szethajtott melynyomok miatt) -
Vertigo
aktív tag
Szia!
Koszi szepen a segitoszandekot, nagyon kedves Toled!
(ki tudja lehet hogy meg igenybeveszem, tenyleg nagyon koszi!!!)
Szoval tegnap DU. megneztuk haverommal a cuccot...
Eloszor is kiderult az, hogy a lada nagyon kicsi, es vsz. az erosito resze sem teljesen tokeletes...
Alternativa: epitunk egy kb 40x60x60 -as ladat (retegelt falapbol), fontre teszunk egy 20-30as tanyert (kifele nezve), alulra hatra, vagy oldalra nezve egy br csovet, es valami tolcser szeru terelest csinalunk a lada belkselyeben, a tobbit meg kivattazzuk... De ez elott meg meg kell hallgatni, hogy az erosito mennyire gaz, mivel egyes mely hangoknal teljesen halkan sem tiszta!!! Megnezzuk, hogy szimplan egy 30as tanyert rakotve mennyire torz, es ha elfogadhato, akkor mehgety a dobozepites... (cirka 20-bol meg is lenne)
Az erosito elvileg elbirna a dolgot, egyetlen ketseg hogy a torz melyben mekkora a sara az erositonek.
Amugy haver avval nyugtatott, hogy ezeket a dolgokat leszamitva korrekt kis szett, habar a magas lehetne picit elesebb (15kHz fole nem igazan megy tisztan)
Szoval most egy kis pihi, tesztelgetes, aztan ha lesz fejlemeny megirom! ;) -
Vertigo
aktív tag
Megneztem (hallgattam)...
Ugyan az a tunet, mint a zenenel... Hangerotol fuggetlenul leginkabb 65-85Hz kozott berezonal az egesz doboz (ez viszont doboztervezesi hiba, interferal belul nagyon)!!!
Ami meg elojott, a ''moving-moving'' -nal bevisszhangzik a melylada! Az ''ing'' utan egy visszhang hallatszik a melyladabol (egy tompa impulzus szeru uteshez hasonlo, ugyan ezt hallom zenenel a dobok utan)... Ha leveszem a melyet akkor igaz ez eltunik, de evvel egyutt az osszes mely is (sokol feeling).... -
Vertigo
aktív tag
Jajj dehogy haragszom itt akarkire is!
Amugy most eppen mellow-d megy es 1/8 -ad hangeron is puffogo visszhangzo a mely (a visszhang ami a dobozbol kijon az erosebb, mint a kozvetlen), hatterbe hallgatva ingerel a fals ritmus...
Tisztaban vagyok vele, hogy egy jo kulon szett irto draga sajnos
Most ajanlott egy haver (holnap megnezetem vele a mostani szetett, es ha remenytelen visszavisszuk), szoval van egy kenwood 5.1 -es cucc hangfalakkal (kiveve melylada, azt majd meg kene hozza venni) 75ert, es megkuksizzuk azt, nalam hogy szol... Mar ha nem tudunk evvel mit kezdeni, es EW -be sikerul viszabizniszelni!
De amugy tenyleg nincsenek nagy elvarasaim a hanggal kapcsolatba, nem vagyok olyan kukacos... Tudom, hogy az milyen egy ex munkatarsam olyan volt ;)
Csak szeretem a kellemes hangota, ami 60-80Hz nel nem tolti ki hirtelen puffogva a szobat... -
Vertigo
aktív tag
válasz
PeliScan #423 üzenetére
Figyi, azert irom ezt, mert egyreszt k.rva merges vagyok, masreszt, meg hogy aki akar venni ilyet meg, az okuljon a hibambol, es alaposan nezze meg mit vesz, es hogy mire szamithat...
Az olcso cuccokrol meg annyit, hogy mar irtam, ott a 2x mli-480 -asom, nem sokkal rosszabb ennel, sot ha nem uvoltettem, akkor a dobozhangon kivul semmi mas baja sincs (nem mint a geniussal)!
En azt gondoltam, hogy a regi cucc arahoz kepest ez 3x -os ar, plusz mindenki nagyon elegedett vele (mondjuk ezt nem ertem miert), es hogy ezert kapok olyat mint a regi, csak szebb hanggal!
Mellesleg eddig meg nem tudtam arrol, hogy audiophil lennek (lehet, hogy most derult ki?!!?), szoval nem mondanam magam kukacosan igenyesnek hang teren, hallottam mar a nehany ezres vackoktol a tobbmillios cuccokig mindenfelet (belertve a muanyag szarokat, a home made, vagy akar studio cuccokat)
Ezek alapjan felallitottam magamba egy skalat, amibe 40-50e -ert egy szep hangu, kisszobaba eleg, semmi extrat nem tudo, egyszeru kis szettet vartam!
Nem ezt kaptam...
De ugy latom, hogy ha szep hangot akarok kenytelen vagyok dragabban venni kulon erositot+hangfalakat (vagy meg nem tom pontosan mi lesz, van 1-2 terv), amivel viszont be tudok hangositani akar egy kisebb szinpadot is, amire viszont nincs szuksegem, csak hogy elfogadhato (nem kiemelkedoen gyonyoru, csa szimplan kellemes, nem idegesitoen puffogo) melyet varok! -
Vertigo
aktív tag
Ugy latszik geniuseknak egesz jo hasznuk lehet ezen a ''szemetladan''...
Szerintetek meg tudnek abbol elni, ha esetleg nekiallnek, es jo minosegu cuccokat raknek ossze?!?! Mert akkor felhagyok a grafikaval, es atkepzem magam...
(programozo, meg epitesz mar igy is voltam, mibol tartana?!!?) -
Vertigo
aktív tag
Amugy 50-60 korul vannak markas ''mini hi-fi'' -k, muanyag hangfalakkal, 1000x szebb a mely bennuk... Es ott azert dob az aron a marka, es az egyeb kellekek...
-
Vertigo
aktív tag
Az miert csoda, hogy 40-50e -ert, egy szepen szolo kis szetett varok el egy kisszobaba?!?!
Nem kell nekem 5x100W, nem hangositok be egesz lakast...
Csak annyit vartam el hogy ne kopogjon, dubogjon, visszhangozzon a mely!
Ez miert olyan nagy elvaras!?
Ha havernak 25 bol osszeraktunk egy olyan sztereo rendszert, aminek fele minosege is keresztbe nyeli le ezt, akkor 40-50 -korul miert nem varhatom el a f.szom geniustol, hogy egy fele olyat osszerakjon ennyiert 5.1 -be?!?!
Egy hasznalt videoton erolkodo, meg ket konyhaszekrenybol eszkabalt kb20x30x20 -as dobozka 1-1 16-os membranu bolgar valamivel, meg 1-1 piezoval... Ennek miert nem tudja csak felet (5.1 -ben) a genius cucc dupla aron?!!?!?!?
Amugy mit tudtok az EW -n a 3 napon beluli visszavitelrol?
Nem igazan akarjak felvenni a telcsit...
Mert akkor feldugnam nekik keresztbe es hetfon szerkoznek egy 5.1 -es kenwood erositot, meg hozza hangfalakat!!! -
Vertigo
aktív tag
Most nezem az csak 4.1 -es, akkor marad ez ;(
F.szom!!!!
Merges vagyok!!! -
Vertigo
aktív tag
Na most is hallgatom 1/4 hangeronel a mely torz mint az allat...
Aaaaaaaaaa, faszom, ez sz.r!!!
Vissza lehet vinni szerintetek?!?!?
Rafizetek inkabb csak edjanak egy epkezlab cuccot!!!
Tenyleg nem tom mi legyen... Nem tom meg tudok e evvel a visszhangzo zorgo, dobozhangu mellyel baratkozni
(probalkozom) -
Vertigo
aktív tag
De mondjuk filmnezes kozbe is jelenkezik ez a dolog...
Szepen emelkedik a mely...
20Hz kuss
40Hz valami nyoszorog
60Hz hirtelen berezonal az egesz
Szoval nagyon rossz a hangekep!
Vagy nagyon halkan hallok valami melyet, vagy gerjed mindenre a 60-80Hz... -
Vertigo
aktív tag
Persze, hogy a franko 5.1 -es erositok 80 -nal kezdodnek...
De azokra akkora hangfalakat kothetsz ra mint az allat, nem rms1xx W!
De azert egy tisztesseges hangvalto, meg egy minosegibb melylada beleferne ebbe az arba!
Mar ha 3-4x anyiba kerul mint egy mostani MLI490 -es (a 480 ue. csak sztereoban), aminek a melynyomoja nem sokkal rosszab!!!
Viszont egy sz.ros kisszobat (3x3.5m) tudjak mar 40-50e -bol szepen behangositani...
A behangositassal nincs gond, mert uvolt, mint a fabaszorult fereg, inkabb a minoseggel...
Legyen fele ilyen eros, nem erdekelne, csak szolna szepen!!!
Amugy kezdem banni, hogy az elado lebeszelt a logitech -rol, az jobban megerte volna a 75 -ot! Igaz ha igaz amit modott a srac, kb 2 perc alatt kihereltem volna a melynyomojat...
Amugy amit en hallottam aktiv cuccost, es szep hangja volt, az anno 4-5 eve egy 2.1 es altec, meg most az a logitech...
Sajnos az EW -ben azt hittem, hogy a hangvagas hianya miatt ilyen a mely, igy bizakodva megvettem... Kar volt -
Vertigo
aktív tag
Esetleg ha ti is tapasztalatatok ilyet, vagy ha vannak jo beallitasaitok, esetleg direkten sounstorm -hoz, akkor azokra kivancsi lennek, tenylag hatha csak en vagyok bena!!!
-
Vertigo
aktív tag
Szevasztok skacok!
Itt csucsul a szobamba egy beizzitott g5.1ht ''rendszer''
Most azt nem tudom, hogy Ti formuozok nem hallottatok meg szep hangzast, vagy en lettem idokozbe audiophil!?!?
A melyladaja egyszetuen pocsek...
Egyszeruen dobozhangja van!!!
Nincs szep mely lecsenges, 60-100Hz kozott tulvezerelt mint az allat, 30-40Hz meg harmatosan gyenge, vagy torzit...
A hanfal nem selejtes, a soundstorm se, kiprobaltam cdlejatszoval is...
Magasakkal nincs kulonosebb gondom, szolnak...
Nem azt mondom, hogy rossz a cucc, csak a melyladaban csalodtam.
Elotte ket mli480 -asom volt (2x2.1=4.2), es mivel az akkoriban (3-4eve) kerult 20e penzembe, mely teren nem volt sokkal rosszabb mint ez (az is dobozhangu volt, csak nem volt egyes frekikkel problemaja)
Zeneileg leginkabb a techno, es a latin amit preferalok, de amugy vegyesen mindenfelet hallgatok!
Amivel eloszeretettel tesztelgetek melyet, pribce-cream, es a get off...
A mely valahogy tul kozvetlen... Probaltam a zoknis trukkot, de ugy meg dobozabb lett a hangja...
Asztal alatt van (kb 1m3 os doboz), fordittam kifele, befele, felfele, kitettem a szoba kozepere is, de dobozhanguuuuuuu!!!!
A subra meno jelet most elbol 70Hz korul vagom, mert ha affolott van sokkal intenzivebben jelentkezi az abberracio...
Olyan erzesem van, mintha 4 ohmos uvolto gagyit hallgatnek...
(bocs a sarkitasert, csak ennyiert, meg ilyen velemenyek utan sokkal tobbet vartam)
Asszem tobbet nem veszek ilyen aktiv cuccost!!!
(havernak van egy stereo vidijoton erositoje, meg 2db 1 utas!!! bolgar hangszoros, hifimagazin alapjan epitett hangfala/dobozkaja, nos a kulonbseget zongorazni lehet...)
Szerintem halgassatok meg egy jo rendszert, mert ez messze van attol!
Nem tom most mi lesz, probalok baratkozni vele... Vegul is jobb mint a regi...
Meg allitgatom, es ha sikerul jol beloni akkor orulok!
Esetleg ha tul hirtelen iteltem volna, es en voltam a f@sz, akkor elore is bocs, csak meg igy frissen veve tulzottan dulnak bennem az erzelmek... -
Vertigo
aktív tag
Mar mint avalami olyan boltba ahova tomegkozlekedessel el lehet jutni...
-
Vertigo
aktív tag
Szevasztok!
Melyik boltba lehetne kiprobalni ezt a genius cuccot?
Leginkabb ezt a genius 5.1 home theatre, es az ozaki hm010 -re lennek kivancsi...
Amugy egy 3x3.5 -os, parkettas szobaba menne, soundstormmal.
Ha tudtok olyan helyet ahol ezeket ki lehet probalni, legyszi irjatok meg, ma DU mennek el korbenezni/vasarolni (esetleg)!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Robot fűnyírók
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo 40 256/8GB Silver 20hó gyári garancia.
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Getac S410 (G4) - 14" FHD, Core i5-1145G7, 32GB, 1TB SSD, Microsoft Windows 11 Professional
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest