- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scutter
csendes tag
válasz
Rolly21 #2753 üzenetére
Hat ez a problema nagyon ismeros. Nekem kb. 1 eve volt, akkor nem tudtam megoldani es aztan mar nem nagyon erdekelt a dolog. Nekem is Audigy-m volt, de Creative T6060 hangfalakkal. Szerintem a hangkartyaban lehet a hiba. Az alaplaprol ment rendesen, de ha atkotottem, akkor nem ment a center (a sub-ra nem emlekszem, de talan azzal is volt valami baj). Ha visszakotottem, akkor ment, tehat a hangfalban szerintem nincs ertelme keresni a hibat. Nekem csak tippem volt, talan a Jack-ek a kartyan es a hangfalon nem kompatibilisak (ha jol tudom, egy atmeroben tobb fele osztasu letezik), vagy valami hardver/szoftver gond a kartyaval. En egy ido utan meguntam az egeszet, mivel a hangfalakban is nagyot csalodtam es rajottem, hogy az Audigy kartya is fagyaszt mindent maga korul a gepben, ugyhogy kidobtam es maradtam a mezei alaplaposnal hangkartyanal , ami maig rendben szol a hangfalakkal. Hozzateszem, ezen megy is minden csatorna. Ugyhogy szerintem valamit kicsit elbenazhattak creative-ek az Audigy tervezesenel... Azelott Live! + Creative P380 kombinaciot hasznaltam es az kis szoftveres hangolassal eszmeletlenul jo parost alkotott. Konnyelmuseg volt tolem, amikor odaadtam a dragaszagomnak
-
HF-5000
csendes tag
válasz
Rolly21 #2769 üzenetére
Üdv Rolly! Na de várjál eddig nekem ez a gondom nem volt soha, csak arra a pár napra amit írtam, azelőtt mindig volt hangja amikor nagyedig felcsdavarodva bekapcsolt! De az a recsegés dolog nekem is megvolt kezdetek óta! Egyszerűen azt az egy pontot kikerültem! Mondok jobbat, már az a pont is megszűnt! Teljesen tökéletesen megy!
-
HF-5000
csendes tag
válasz
Rolly21 #2760 üzenetére
Hali! NF7 2.0-ám volt régen,az akkori 5.1-et nem volt rgyszerű megszólaltatni! Teszt alatt szólt a mély de amugy sehol! Án úgy emlékszem hogy leszedtem valami frissítést az **bit honlapjáról meg állítgattam a ***amp-ot és egyszercsak ment,DE a center nem,vagy csak úgy ha mindig aktiváltam! Ennyi amire emlékszem!
-
pd
tag
válasz
Rolly21 #2760 üzenetére
Nem tudom, audigyknél hogyan van, de nekem korábban volt egy 5.1 Live! Digitalom, és azon ha 5.1-re volt állítva a hangfal, nem lehetett bass boostot állítani. Most X-Fi van, itt már nincs is ilyen lehetőség, csak a THX panelen lehet egy 15dB-es subwoofer gaint állítani.
Úgyhogy szerintem annak nem is kell állíthatónak lenni. Próbáld ki, hogy sztereóra, vagy 4 hangfalra állítod, szerintem akkor lehet.
Uff. Közben rájöttem, hogy másik gépben Audigy SE van, és úgy van ott is, ahogy fentebb leírtam, ill. ott is van egy subwoofer gain pipálási lehetőség a bass managementnél.
Illetve nemtom, hogy ez most nálad is probléma-e Rolly21, de ez a #2759 egy részére válasz.
-
pd
tag
válasz
Rolly21 #2756 üzenetére
Hát ha jó helyre van dugva, akkor nincs ötletem. Talán lehet, hogy rossz a hangkártya csatlakozója. De azzal meg nem vagy kisegítve...
Hát, ha tudod, próbáld ki másik 5.1-es hangfallal! Nem mintha hemzsegnének bárkinél is otthon a hangrendszerek, de jobb ötletem sajnos nincs. Hátha valaki más mond valami okosat, akinek szintén audigyje van.
Esetleg megpróbálhatnád másik slotba rakni a kártyát. Bár nemtom, attól miért javulna meg.
-
pd
tag
válasz
Rolly21 #2753 üzenetére
Mélynyomónál próbáld meg a #2749-es hsz-ban írtakat. Center zenénél nem feltétlenül szól, ahhoz újabb hangkártya kell vagy olyan lejátszó. Filmeknél próbálkozhatsz az ac3 kodek hangolásával, de sok hang nem ac3 tömörítésű.
A ki van szürkülve a center/sub ott mire gondolsz? Az audigy kártya is át van állítva 5.1-re? Lehet, hogy pl. a vezérlőpultban és a saját programjában más van állítva (bár mindegyik át szokta állítani a másikat is, de ki tudja...). Meg mielőtt teszteled, ne felejtsd el megnézni, hogy a gépet átállítottad-e arra a hangkártyára, amin éppen próbálod a hangot (hátha ez a baj).
Ha egyik sem segít, írj, és valamit csak kiokoskodunk itt.
-
Enton
addikt
válasz
Rolly21 #2681 üzenetére
Kösz az elismerést!Sokat rohangáltam utána de meglett minden hozzá!
Számomra még felejtős a 4GB ram, nincs jelenleg olyan programom ami igényelné!Viszont ha a Genius-nál jobb minőséget akarsz akkor inkább érdemesebb külön erölködőt venni és hozzá válogatott mélynyomót és satteliteket!Csak az már sok pénz nagyon!
-
pd
tag
válasz
Rolly21 #2650 üzenetére
Ha DVD-re kötöd, akkor a lejátszótól függ, hogy felkeveri-e, de azokhoz sajnos nem értek. Vannak itt szakértők, akik biztos tudnak ebben segíteni (gondolom csak van olyan, ami meg tudja oldani). Viszont arra figyelj, hogy a lejátszón kell, hogy legyen analóg 5.1 kimenet, különben nem fog menni a dolog. Volt mát itt többeknek is gondjuk korábban, akiknek csak digitális kimenet volt rajta.
-
pd
tag
válasz
Rolly21 #2641 üzenetére
Hát ha a szürke tetszik jobban úgy általában is, akkor az 5005-öst vedd, mert az 5000-esből csak faszínű van. Én eddig az 5000-rel meg vagyok elégedve, egyedül a búgás tud zavaró lenni (ha meghallom). De mint mondtam, csak négy hónapos most, úgyhogy még van ideje rakoncátlankodni, de azért remélem, nem kerül rá sor!
De úgy egyébként tényleg igényes darab, teljesítményre és kinézetre is. Nekem a sötét színű van, és nagyon jól megy a bútorhoz. Szépen van mindenhol összeillesztve (minden dudor és hiba nélkül), és amennyire én meg tudom ítélni, a hangja is úgy szól, ahogy kell. Ha kell, tud hangosan is, torzítás nélkül, de halkan is ugyanolyan jó a hangja. Vagyishát nem olyan, hogy ha lehalkítod, erőtlen trutyi lesz, hanem ugyanaz a hang, csak halkabban.
Az elején a beállítására érdemes időt szánni, hogy ahol a legtöbbet vagy, ott lehessen rendesen hallani mindegyik hangfalat nagyjából egyformán, akkor lesz az igazi (ha már 5.1, hátulról is hallj valamit) - nem csak a tekerőivel, hanem a hangkártyánál (a legtöbb nem alaplapinál lehet ott is hangolni), és a lejátszóknál is. A mélynyomóra sokan panaszkodtak, hogy nincs elég ereje, de szerintem teljesen megfelelő. Ha maxra csavarod, bőven sok. Nekem középen van a tekerője, és szoftveresen is lejjebb van még halkítva, és így a jó (semmi jó nincs abban, ha csak dübög).
A hangfalon szerintem nem lehet állítani, hogy 5.1 legyen, vagy 2.1, azt a hangkártyád szoftverével vagy a lejátszóval tudod, ha lehet. Nekem a sztereó filmeket is felkeveri mindegyik hangfalra. Persze nem úgy mint az igazi 5.1 hangnál, hogy beszéd csak a középsőből stb., hanem a hátsókból is szól, megfelelő oldalról a megfelelő sztereó, meg a középsőből is "nagyjából a közepe". De ez tényleg a kodekeknél, hagkártyánál meg a lejátszónál lehet állítani. Ha sztereóba szeretnél valamit hallgatni, akkor egyszerűen át kell állítani, hogy sztereó a hangfalad, és akkor csak onnan zörög.
-
Enton
addikt
válasz
Rolly21 #2637 üzenetére
Ez jó kérdés!
Az 5000-es kicsivel több erővel rendelkezik de nincs rajta kijelző ami nem is lenne baj mert úgysem azt bámulom!Viszont ahogy néztem csak az 5005-ösből van cseresznye színű változat, szóval sötétebb tónusú mint a sima 5000-es!Ami nekem kicsivel jobban tetszene a bútorokhoz!
De az sem semmi hogy a magyar Genius portálon még csak említést sem tesznek az 5005-ösről mintha nem is létezne és valamivel ritkábban is tűnik fel a boltok listáján!
Tanácstalanság!
Érvelhetne a két különböző verzió mellet az akinek van, hogy mégis mi az ami tetszik neki benne!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest