Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Zsotti824
tag
Sziasztok,nem rég óta van meg a 6000esem.következő hiba jelentkezik.ha áramtalanítom és vissza van hogy az lcd hibásan mutatja az adatokat.ilyenkor próbálkoznom kell a ki be kapcsolással.van hogy 1-2 újra áramtalanítás után normálisan mutat az lcd de van hogy annyiszor próbálkozok a ki be kapcsolással hogy rá unok és úgy hagyom. szóval hibás az lcd.mit tudok vele csinálni?garanciával vissza a boltba?ja pécsi vagyok és neten vettem az Ipon-ról
-
Speedlink88
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Genius SW-HF 5.1 5005 5.1 hangcuccom, ezt LCD TV csatlakoztattam, amit a TV fejhallgatón keresztül tudtam elérni! Mindegyik hangszóróból jön a hang (tudom sztereóba megy, csak kikeveri a hangokat hogy mindből menjen a hang)!
Létezik olyan erősítő/átalakító lehetőleg olcsón, aminek a segítségével 5.1 térhatást érhetnék el LCD TV-n, olyat mint PC-n?
Azért LCD TV csatlakoztattam mert Xbox 360 LCD TV hangszóróitól valamivel jobb hatás akarok elérni! -
pilka
csendes tag
sziasztok
nekem egy genius dht 510 .em van és megkérdezném miért ég néha az elején piros led vagy villog és akkor nem szól ki be kell kapcsolgatni vagy egy idő után működik
segítsetek
és elnézést ha rossz heléyree írtam -
Hogiii
tag
Érdemes lecserélnem az 5050 V2-őmet egy sima 5050-re? Ahogy látom annak nagyobb teljesítményű a mély és talán nagyobb is a doboza. Van valakinek sima 5050? szívesen várok teszteket
-
Hogiii
tag
Komárom-Esztergom megyében van valakinek Genius 6000-e ? szívesen meghallgatnám
-
Levin01
őstag
válasz
Lacika03 #2179 üzenetére
Nekem pontosan ugyan ez a problémám a 3600-as Home Theater-el.
Csak a poticserére 10ezer Ft-ot mondtak és azzal a kihagyás még nincs megoldva csak a sercegés.
Az a baj, hogy olyan áron javít a Genius, hogy nem éri meg. Ér a Home Theater 14-15K-t és a javítás is lenne ugyan ennyi. -
Lacika03
csendes tag
Hello , nekem van egy genius 5.1 5000 cucom és a fő hangerő potit ha tekergetem akkor van mikor recseg és valamikor nem szól valamelyik hangszóró , valószínűleg ki kéne cserélni mert mit lehet már mindet meg csináltam és nem találok sehol ilyet és már szerelőket is kérdeztem és azt mondták ilyet nem lehet hozzá venni , végül is a genius cégtől kérdezném hogy ilyet lehetne-e venni vagy esetleg bontottan kapni vagy lenne-e rá valami meg oldás mert ezért nem szeretném ki dobni a házimozi rendszett .
Előre is köszi a választ. -
Hogiii
tag
Van olyan Genius SW-HF 5.1 6000-es aminek a távirányítóján van Stand By gomb?
-
sada07
csendes tag
Lattam ezt a kabelt, de nekem 9pin-es kell ez pedig, s-video, ha jol latom. vagy ez csak illusztralt pic?
-
GeniusHU
aktív tag
nagyon nincs eldugva, még az ára is ott van
-
Levin01
őstag
Megvettem ma a 6000-es 5.1-es Genius-t. Holnap tesztelgetem.
Az elődje, egy Home Theater majd 7évig volt hűséges társam, igaz az elmúlt 3évben már nem működött tökéletesen. Remélem a 6000-es kibír hiba nélkül 2évet, utána úgy is egy Hi-Fi cucc jön. -
sada07
csendes tag
Sziasztok.
Senkihez nem tudok mar fordulni.
De ti biztos tudtok segiteni. A hangkartya es sound system koze milyen fajta kabelt kell szereznem. Sehol nem talaltam olyat ami a harom kulonbozu szinu jacket atalakitja erre a 9 pin analog jack-re!!!
Ennek a cabel-nek a megnevezese is eleg lenne amin eltudok indulni!!
koszonom....
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Mardel92 #2166 üzenetére
Szerintem apáddal karonöltve próbáljátok meg a csöndesítést, lehet kell egy kis műgyantát juttatni a trafót tartó lemez alá is. És akkor szerintem csönd lesz.
De első körben fordítsd fel és az alján a süllyesztett csavarokat húzd meg, azok tartják és lehet fellazultak...
-
kaposi1
tag
Sziasztok!
Akkor talán a legjobb helyen kérdeznék.
Genius SP HF 1800A Vagy Genius SP-HF 1255A között gondolkozom.
Előbbi mellett ami szól gondolom a hangzása .
Mivel három utas gondolom sokkal szebben szól .
Viszont a formája nem igazán tetszik.
Nem nagyon illene be a szobában található fa színekhez.Viszont az utóbbi nagyon tetszik formailag csak ott meg egy kicsit a két hangszórótól félek,hogy nem igazán tudja kiadni a magas hangokat.
Esetleg a formát hajlandó lennék beáldozni a hangzás miatt, ha valóban az 1800A hangzása számottevően jobb mint az 1255A.
80-as évek Italo Discoját ill. New Italo Discot hallgatnék rajta mp3 320 ill. Bakelitről rippelt lossless formájában.
Inkább csak belehallgatás céljából lenne.
Zenét nem ezen kell hallgatni.Szóval ha a választás eldöntésében hasznos infót tudnátok adni azt nagyon szépen megköszönném.
-
válasz
Mardel92 #2166 üzenetére
Ne használjon kötőszert az amelyik magas hőmérsékleten elolvad, megreped vagy kiég, legrosszabb esetben zárlatot/elektromos ívet okozhat. Vagy cserélhet csendesebb trafóra, figyeljen a kimenő feszültségre és amper erősségre vagyis mekkora trafó teljesítményre lenne szüksége, leolvasható az adatok a trafóházon. Sokféle trafó típus létezik, van amelyik szeret túlmelegedni.
Van amelyik túl nagy a trafó méret.
Azért búg, mert olcsó. Láttam olyan német gyártmányú műanyagházas trafót, az amelyik nem búg és kb. 40~50~60 Celsius fokon tartja magát, az természetesen drága.
-
sada07
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnem a Genius SW-HF 5.1 5000-es hangfalszettemet osszekotni az asztali gepemmel es ehez kernek segitseget ugyanis 5.1-be szeretnem. Melyik hangkartyat ajanlanatok hozza? Genius Sound Maker Value 5.1-es jo hozza? vagy valakinek valami tapasztalat ezzel kapcsolatban? Ugyanugy az olcso gagyi is mukodik?
koszonom a segitseget!
-
Mardel92
tag
Sziasztok!
Van egy Genius SW-HF 5005 hangfalrendszerem. Megvétel óta kicsit búg a trafó, ha áram alatt van a cucc, ezért esténként le is szoktam kapcsolni. Eddig nem volt vészes, de egyre hangosabban búg. Csak a trafó, a hangfalak némák. Olvastam, hogy gumit vagy hasonlót tesznek a trafó alá és megszűnik. Mennyire válhat be ez a módszer és mennyire van esélyem elcseszni?
Apám elektroműszerész, van nekem is kevéske tapasztalatom, nem vagyok full kezdő. Esetleg valami más ötlet?
Köszi!
Üdv: Mardel
-
Zsotti824
tag
ja még egy észrevétel a 6000essel kapcsolatban.szerintem a 3600as fél hangerőn sokkal hangosabban szólt mint ez.nem próbáltam sokáig mert bejáratom de egy fél percre fel nyomtam maxra szerintem a 3600as lepipálta hangerőben.nem tudom hogy lehetséges ez.fel nyomtam maxra ezt és kérdeztem magamtól hogy ez most ennyi?ez tényleg ilyen vagy valami nem oké?
-
Megjegyzésképpen a tökéletes mélynyomó sugárzó mérete 30cm-tól hatékony, ezalatt gyengébb vagy sokkal vékonyabb hangja van, pl. 5050-nek 6.5” 8ohm sugárzója van, ez kb. 16 és feles cm. Volt ilyen 20cm sugárzóm, az is hasonló élményben voltam, de az nem az igazi. 12" colos (30cm) mérettől kezdve az már élethű kategória, ahogy megírták korábban a másik fórumozók, ezt az elméletet be is bizonyították és hittem neki és valóban igaza van.
Tudom hogy ez a PC és hallásvédelmi közelség miatt nem nagyon lehet nagyobbat összedobni.
De ezek voltak a tapasztalataim az első Kolink 10cm-es mini 2.1-es subwoofertól kezdve. Nehogy lemaradjatok az igazi élményeitól sem, a méret az tény.
-
Zsotti824
tag
na megjött ma a 6000es minden oké meg vagyok elégedve vele.stand by se hiányzik max soha nem kapcsolom ki az lcd nem zavar hogy világít.eg 3600-as volt előtte és az lenne a kérdésem hogy ha a 3600as rear hangszóróiról a hátuljáról le csavarozom a kis felfogató füleket amivel fel lehet akasztani falra és rá csavarozom a 6000es front hangszórók hátuljára akkor el veszik a garancia?amúgy Ipon-ról vettem a cuccot.
-
Zsotti824
tag
meg rendeltem az ipon-tól 6000-es genius-t holnap érkezik elvileg.az lenne a kérdésem hogy be kell e járatni mint ahogy páran szokták említeni vagy nem kell ilyet csinálni vele?ha kell mennyi ideig ajánlatos?
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Overlocker #2144 üzenetére
www.genius.hu - szerviz@genius.hu - 239-7020
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy az 5050 és a 6000-es 5.1-es szetteknek milyen a meghibásodási aránya? A Home Theater-em már nagyon megérett a cserére. Recseg a poti, kihagynak a hangszórók.
-
Hogiii
tag
válasz
Overlocker #2144 üzenetére
Ha nem garis akkor szedd szét nézd meg milyen poti van benne, rá van írva hány Ohm vagy KOhm, ugyan olyat vegyél bele, elektronikai boltba kapsz, pár száz Ft.
-
Overlocker
veterán
Genius 5005-ösöm elszállt a potmétere... Hol tudnék újjat venni és milyen árban van? Köszöntem előre is!
-
fattila92
csendes tag
Hali emberek! Van nekem egy Genius SW-HF5.1 5000 hangfalszettem immáron 4 éve. Nem volt vele semmi gond, de néhány napja a mélynyomó nagyon erősen elkezdett rezonálni, aztán mára már egyáltalán nem is ad le mélyet. Jó esélyem van rá, hogy meghalt az egész?
-
chros
őstag
@Hogiii: nem, balance rendben, sot, akkor lesz kb jo, ha winamp balanszat 33%-ra rakom balra ...
A kezratetelt kiprobalom, s jelzek vissza ...
De kisebb hagszoroknal (Genius 350x) nincs ez a jelenseg !!! (es ott is ures az egyik doboz)Van valaki itt akinek van 1250x-e, es mindket hangszoro ugyanugy szol?
-
chros
őstag
Sziasztok!
Most tettem szert hasznaltan egy Genius SP-HF 1250X-re. Minden szep es jo, egyet kiveve: a bal oldali hangszoro (amiben nincs erosito) sokkal halkabb mint a jobb, es mintha maskeppen is szolna: kicsit tobb benne a mely, a jobb oldaliban pedig a kozep tobb.
Kiprobaltam mas kebelekkel is, nemcsak hatul, hanem elolrol is, hangfalosszekoto kablt is csereltem, ugyanez ...
Tudok-e tenni ellene valamit?
Koszi a segitseget! -
GeniusHU
aktív tag
[genius_2_0_fadobozos_hangrendszer] topicban szerintem több infót kapsz a kérdésedre...
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy Genius SP-HF1255A hangszóróm.
elég dobozos a hangja,valahogy nem az igazi.
hogy hozzam ki belőle a maximumot?
hangkártya creative 7.1 se -
xtremer
tag
Sziasztok!
Van egy genius 5005ös rendszerem már nem garanciális viszont a minap elszállt benne a mélynyomó hangszórója azóta egyszer lett cserélve azonos hangszóró bele ha jól emlékszem 8ohm 75W azzal 2hetet ment és ugyanúgy kinyiffant a mély...tudna valaki ez ügyben segíteni?
-
redaved
csendes tag
válasz
GeniusHU #2124 üzenetére
40db-ot vettünk egyszerre még nincs egy éve.., és én magam - illetve az iskolatitkár közreműködésével - 4-5 db kipróbálása után megállapítottuk, hogy ez a billentyűzet nem való gépírásoktatásra, illetve a szaktanárok is panaszkodtak. Szóval, hogy konkrétan hány darab a "hibás" azt így nehéz lenne megmondani, de szerintem sok. Tíz újas gépelésnél rendre kihagy 1-1 betűt. A ph! Milyen billentyűzetet fórumán is olvastam tegnap néhány hozzászólást, hogy másnak is volt/van ezzel a típussal problémája.
A gond csak az, hogy újabb 60db-ot vennénk belőle - mert külsőre bejön - de ilyen (bizonytalan) használhatóság mellett nem mertem bevállalni. Megpróbálom rendelni a kb-220e usb-s változatát. Árban és külsőre végülis megfelelő, pusztán annyi, hogy nem slim.
Természetesen ha segíteni szeretnél nagyon szívesen felajánlok bevizsgálásra 1-2 slimstar 110-est a fenti problémával, vagy akár személyesen is megtekinthető "működés közben".. -
potkem
aktív tag
Bocs ezt nem ide akartam.........
De még sikerült szerkeszteni. -
redaved
csendes tag
Hello!
Sorry, de nem volt időm végigolvasni a topic-ot, pedig lehet, hogy másnak is volt már hasonló gondja. Céges (iskolai) környezetbe vettünk tavaly 40db Slimstar 110-es USB-s billentyűzetet. Azt tapasztaltuk, hogy a gépírás órán ezek a keyboardok katasztrofálisan működnek. Kimaradoznak a betűk, lassan lehet írni csak, stb. Most újabb 60db billentyűzetet kellene vásárolnunk, de ezek után nem merek Slimstart választani. Pedig szeretnék a Genius mellett maradni , mert örülnék ha egyforma gyártótól lenne az egér és a billentyű (az egerek netscroll 200 laser usb-sek, hibátlanok, nagyon beválltak a diákoknak - már kettőt haza is loptak
). Van ötlet esetleg, hogy milyen billentyűt vegyünk ebben az árfekvésben (nem kell csicsa, csak az usb feltétel, meg az , hogy olcsó legyen) ,illetve , hogy a 110-esnek ez a LAG problémája megoldódott-e már?
Köszi, üdv
-
GeniusHU
aktív tag
Szerintem mind küzd kicsit a reflex betegséggel, de ez gyógyítható.
Belül kell némi zajcsillapítást alkalmazni, túl üres a doboz.Ajánlom figyelmedbe ezt a topicot. Olvass vissza.
-
Hogiii
tag
-
Hogiii
tag
válasz
GeniusHU #2111 üzenetére
Most nézem mit írtam, egész nap szobát rendeztük meg felújítás
Na szóval az lett volna a kérdésem hogy ha tv össze van kötve a Geniussal, mert ugye hátulján az van hogy 2 ch (tv,vcd/mp3,game) hogy akkor is tud 5.1-be szólni vagy csak 2 csatorna. Mert rá akarom kötni a TV-t gépre, hogy majd úgy nézem a filmeket, csak nem tudom hogy 5.1 úgy is fog szólni. -
Maxtreme
addikt
Igen, a 6k-s széria valóban "érdekesre" sikerült. Jómagam is használtam pár hónapig a géphez (X-fi extreme gamer-el hajtva) aztán átkerült "házimozi" hangfalnak a TV-hez.
Ide pedig beszereztem egy 5100-ast. Meggyőződésem hogy összhatást tekintve sokkal jobb hangja van mint a nagytesónak, és mellé még olcsóbb is. Főleg dinamikát tekintve. A 6k-snál szerintem valami csúnya konstrukciós hibát követtek el kialakítás téren. (gondolok itt a bass reflex nyílásra) -
Hogiii
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Genius 5050 V2 és majd veszek tv-t Led stb. ugye rátudom kötni. Ha esetleg van olyan film, vagy a gép össze van kötve a tv-vel tud 5.1 hangot adni? Inkább ha géppel van összekötve a tv.
-
Genius SP-HF 850x termékről van szó, csak megjegyzésképpen leírom hogy túl sok a többi "lerobbant" terméket látom itt, így a termékemről csak annyit hozzáfűzők, hogy a kapcsolója szó szerint "leolvadt" (kidomborodott) !
Csak nyomogatáskor jön elő a feszültség, így áthídaltam csúszósaruval kapcsoló tetején lévő egyik oldalsó tüskéket, persze külső 230V egycsatlakozós elosztókapcsolót alkalmaztam hogy tudjak kapcsolgatni.
Sajnos erről nem készítettem fotókat és nem fogok bevinni a szervízbe, így is megfelel a külső kapcsoló. De baromi nagyon melegszik a trafója.
Van egy nagyon jó pozítivumom, nagyon intenzíven tud terhelni és nem romlanak el a hangszórók évek óta kb. 70% hangerőn, ez egy külön dícséret jár neki.
Másik termékem a Genius Comfy KB-21e Scroll keyboard, minden úgy működik úgy ahogy van, habár a burkolatból már leválik róla az ezüst festék, ez alóla drapp színe bukkan fel. Olcsó húsnak híg a leve, ez megértem.
Genius K5402001-R1 kék színű szövetes, gumialátétes egérpadot több mint 15 éve nyúzom, nem válik le a szövetréteg. Akkor azon gondolkozom, hogy érdemes minőségre fordítani a gyártó, lehetőleg két ágazatra (minőség és olcsó) tervezzen minőségbeli besorolással, pl. egyik termék prémium vagy mittomén, akkor tudni fogja az ember hogy ez a minőségi/megbízható termék és jobban kell belenyúlni a pénztárcába. Sajnos nemigen jellemző a Logitech a Value-Premium, pl. Z-5500-ból rengeteg a meghibásodások aránya.
Legelső kellemetlen élményem volt réges-régen a Genius NetScroll optikai egér, a bal gomb félig működik-félig használhatatlan nehézkes szervízi bizonyítás után visszakaptam a pénzet. Ezek a sztorik után nem hiszem hogy érdemes venni még egyet, de már tudom hol áll a választási szénám. Azok nem szarok, csak más a világom...
-
dj69kk
csendes tag
Küldöm köszi.
-
dj69kk
csendes tag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést, hátha tud valaki segíteni vagy valamilyen ötletet adni.
Van egy Genius 5,1 home theatre cseresznyefa hangrendszerem.
Mélynyomó egyben az erősítő is.
Felugrott vmi. windows ablak és adta a szokásos hangot.(Aznap még be se volt kapcsolva, zene semmi nem volt hallgatva rajt)
Ezután egy pukkanás majd petárdaszerű sistergős hang..
Ránézek a mélynyomóra látom, hogy a mély hang kivezető lyukján belül valami lángol majd eloltódik..
Azóta minden oké megy minden és a mély hangok is kijönnek..
Szétkaptam,csináltam pár képet róla, hogy mi is égett ki/le.
Mit lehetne ezzel most kezdeni? Azóta is minden működik, de nem akarom azt se hogy leégjen a ház és újra sincs pénzem..
Egy kisvárosba lakok, fogalmam sincs hova lehetne vinni.. Eddig azt a választ kaptam , hogy ami leégett vagy egy dióda vagy egy ellenállás.
Hálás vagyok, ha valaki aki ért az ilyesmihez és a nyomtatott áramkörökhöz tudna valamilyen kisegítő választ adni.Képek:
http://imageshack.us/photo/my-images/508/img1480n.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/196/img1481tv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/856/img1482p.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84/img1483o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/143/img1484m.jpg/ -
GeniusHU
aktív tag
válasz
gyilkos répa #2101 üzenetére
Bármi is okozza, meg kell hozzá bontani.
Szerintem küld vissza, ne találgass.
-
gyilkos répa
tag
Aktív témák
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest