Hirdetés
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Szerintem nem kell semminek győzedelmeskednie
A hallás természetesen egyrészt a fiziológia, másrészt viszont a fizika törvényei szerint működik. (ki gondolta volna)
Viszont, az átvitelnél több fizikai jelenséget illetve törvényszerűség játszik szerepet (és kell ezért szem előtt tartanunk), mint elsőre gondolnánk.
Én is értetlenkedtem, miért lehet jó a tömör kábel, amikor ugye tanultam a skin-hatásról (a freki növekedtével az elektronok egyre inkább nem a teljes keresztmetszeten, hanem csak egy ''héjon'' haladnak, azaz a freki növekedtével csökken a behatolási mélység (semmi pajzánra nem kell gondolni) ), aminek kivédésére találták ki a sodrott kábelt (ugyanazon keresztemtszethez így nagyobb a felület).
Meg hogy ez praktikusabb is, mert jobban hajlik, meg minden.
De ez csak az egyik oldal, mert hogy a vezetőn való áthaladáskor a jel hogyan módosul, azt a vezető szerkezete is befolyásolja. Minél több a rácshiba, annál jobban. És minél többet hajlítgatom a vezetéket, annál több a rácshiba... és ez - gondolom - igaz bármilyen képlékenyalakításra, azaz a dróthúzásra is (és mivel a sodrott kábelben vékonyabb, többször húzott drótok vannak...)
Ott van persze a kapacitás is az erek között, aminek nem örülünk, meg még ez-az.
És még van sok-sokminden...
Aktív témák
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840x2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- IPhone SE 2020 gyári független gyári 99% akku ios 15!!!
- IPhone 16 Pro natur titán gyári független 2026.08.11. Apple jótállás 49 ciklus
- Lenovo Thinkpad 40A9 Dokkoló
- Thermaltake Level 10M gaming mouse egyedi gamer egér
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop // 7-10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest