Új hozzászólás Aktív témák
-
santosic
csendes tag
Sziasztok!
Valaki legyen szíves és írja le lépéről lépésre, hogy hogyan tudom megfrissíteni a Nüvi 250 térképeit. A korábban közölt linkeken már nem található semmi. Kezdő vagyok a témában úgy hogy eléggé szájba rágósan kellene a dolog. Előre is köszi! Üdv!
-
ZooLee
senior tag
Feltöltéshez először fel kell oldani a térképet, ehhez kell a 25 jegyű regisztrációs kód, és azt beadni (ha jól emlékszem) térképek kezelése menüpontban.
Ha ez megvan, akkor a térképet nagyítós módból át kell váltani kijelölős módba (felül van egy gomb, és akár megyénként kijelölheted, hogy mely térkép részleteket szeretnéd kezelni (praktikusan a gumikerettel az egész országot kijelölöd. Ezután már csak a feltöltés gombra kell kattintani, és ott kiválasztani, hogy térképet szeretnél felölteni.
Z.
-
ZooLee
senior tag
Szia,
A City Navigator-ban van Magyarország térkép, de az nem az, amire T e gondolsz. Az "igazi" részletes Magyarország térkép az a Naviguide Hungary térképcsomagban található. A kettő (Citynavigator + Naviguide) jól elfér egymás mellett. A feltöltéshez Windows alatt a Mapsource program kell, ami letölthető a Garmin oldaláról ingyenesen. A szoftver installációja után a térképeket kell installálni, miután megvan, a GPS-t csatlakoztatni kell a géphez. A Mapsource felismeri és felajánlja, hogy feltöltheted rá a térképeket.
Z.
-
dzs85
csendes tag
Bocsi nem 225w hanem nüvi 765
-
dzs85
csendes tag
Sziasztok
nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre nekem van egy 255w és az lenne a gondom vele hogy nincs rajta Magyarország térképe
Szóval azt szeretném felrakni rá az sem volna baj hogy csak az lenne rajta csak legalább már jó lenne
Az a nagy helyzet hogy nem is tudom hogy hogyan is fogjak hozzá pár torrent oldalon utána néztem és találtam ezzel a címmel Garmin City Navigator Europe NT 2012.20 feloldott
Garmin City Navigator Europe NT 2012.20 bemásolós egy torrentet csak az a baj hogy nem tudom hogy hogyan is lássak hozzá ebben kérném a segítségeteket hogy hogyan is kellene feltelepítenem rá és persze hogy elegendő lenne hogy ha a 4 gb memókártyára raknám felaki tud azt megkérem hogy segítsen előre is köszi
-
7ER
aktív tag
Azok a hangon szerintem jók. Én is használom. Ha nem vagy vele megelégedve akkor szerkeszthetsz magadnak bármilyen hangot, összeállítást ha letöltöd a Voice Utility_working-ot. Vagy a GarminVoiceStudio-t. Például itt találod. Sok sikert.
-
7ER
aktív tag
Azok a hangon szerintem jók. Én is használom. Ha nem vagy vele megelégedve akkor szerkeszthetsz magadnak bármilyen hangot, összeállítást ha letöltöd a Voice Utility_working-ot. Vagy a GarminVoiceStudio-t. Például itt találod. Sok sikert.
-
goyo206
senior tag
Garmin Nüvi 255T készüléket vásároltam (remélem nem gáz, h. itt kérdezem, saját totyikja nincs...), érdeklődnék, tudok-e rá tenni új hangot. Szoftver rendben, minden oké, csak a hang nekem "kicsit" gépiesnek hat...
Köszönöm előre is!
...mondjuk pont levélírás közben megtaláltam EZEKET, szóval így stimm, h. tehető és van is mit, uh. már csak azt kérdezném, h. ezeken kívül esetleg valaki tud még forrást? -
ZooLee
senior tag
Jogos, kimaradt, hogy csak térképet akarnak frissíteni, nem szoftvert. Akkor MapSource.
OFF: Összekapta magát a Garmin, és Macre is megcsinálta minden szoftverét, most már nem kell csak az update-ért, vagy ládák feltöltéséért Windowst indítanom. Még egy külön nagy-nagy pirospont!
Z.
-
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Cimbinek egy Garmin nüvi 250-ese van és frissíteni kéne a térképet. A garmni oldalán ezt találtam.
Nekem meg fog felelni az első - SD kártyás verzió? Annyi, hogy felülírom az SD karin az IMG fájlt és kész is?
Csak mert ugye azt írja, hogy
"Az új térkép telepítése után ajánlott a GPS készülék szoftverét is megfrissíteni a WebUpdater alkalmazással!" csak neki nincs hozzá adatkábele, nekem meg fingom sincs, milyen kell hozzá, mert gondolom ehhez a webupdater frissítéshez az is kell... Egyáltalán mindenképp szükség van erre vagy tényleg csak "ajánlott"?
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #426 üzenetére
fennt is van, megy is szépen, az országot is ki lehet választani, szóval minden okés!
-
Mike1223
csendes tag
válasz
diablo1984 #424 üzenetére
Az tényleg nem bemásolós, de itt a fórumban korábban és a torrent oldalán, valahol a lap közepén is le van írva a feloldás menete.
Üdv, Mike -
7ER
aktív tag
válasz
Mike1223 #418 üzenetére
Nem feltétlen szükséges frissíteni mert az csak a határon való áttervezést segíti, ezek az utak meg ritkán változnak... Csak a főbb utak vannak rajta. Egyébként ha nem jársz külföldre, akkor akár ki is törölheted vagy átnevezheted. Így gyorsabb lesz a betöltés. Esetleges kitörléskor (átnevezéskor) az első újbóli bekapcsolásnál "reklamál" a GPS, hogy nincs. De a későbbiekben már nem.
Tégy kedved szerint. -
Mike1223
csendes tag
Halihó!
Egy nüvi 250w-t vettem. A rajta levő basemap (ha jó helyen néztem, Beállítások/Rendszer/Névjegy) World Routable Highway Basemap v3. 3.00.
Ezt szokás frissíteni? Ha igen, akkor mi a legfrissebb?
A neten találtam egy Garmin Worldwide Autoroute DEM Basemap NR 5.01-et. Az jobb?
Üdv, Mike -
7ER
aktív tag
Az esetlegesen hibás UNL fájlok akkor okoznak hibát, illetve nem működik a GPS, ha a rajtalévő térkép nem bemásolós. Mert ugye ekkor hiba keletkezik az UNL fájl és a térkép fájl összehasonlításakor. Ha bemásolós a térkép, akkor semmi gond. Működnie kell. Az tény, hogy ha nem passzol az UNL fájl a feltöltött térkép IMG fájlhoz, akkor nem is keres műholdat mer miután kiírta a figyelmeztetést le is áll.
Egyébként el lehet rontani a GPS vevőt, de csak akkor ha nem Webupdater-rel frissítik a szoftvert. Illetve akkor, ha frissítés közben elmegy a nett. Ebben az esetben viszont csak manuálisan lehet helyreállítani.
Nálad ez nem áll fenn mert működik. Egyébként meg a Goggle-be beírva találsz oldalakat, olyant ami a te GPS hibáddal foglalkozik (mert biztosan nem egyedi a probléma) és akkor megoldhatod a kérdést. Goggle találatnál (ha nem tudsz angol vagy más nyelven) kattints az oldal fordítására . Igaz, kicsit kusza lesz a fordítás de kitudod belőle hámozni a hiba megoldását.
Egyébként ha a PC-den lenne a Garmin mobil xt térképpel, akkor a számítógépen is láthatnád a GPS működését mert akkor mint külső GPS vevő működne. Így nem zavarna meg az esetleges hibás térkép.
Más ötletem nincs, csak még annyi: tegyél fel bemásolós térképet hátha az általad említett hiba zavarja meg... -
smirdex
tag
Nos a reseteltem is már és a szabadban is eltöltöttem vele időt...semmi eredmény....
Az akkumulátor jelnél való megnyomásra előjön a rejtett menü, azzal nincs baj. Egy magyar nyelvű leírásban itt a fórumon is belinkelt oldalon láttam, hogy a nüvi 250-nél ha a kijelző bal felső sarkánál lévő gps jel mértékét jelző 5 kis téglalapocskánál megnyomjuk az eszközt megjelenik a műholdakat mutató ábra. Nem tudom a nüvi 200 tudja-e ezt, de ennél nem működik. Ha címet adok meg neki, akkor műholdak bemérése jelenik meg a képernyő felső sávjában, de azon kívül semmi
Más ötlet? Netán hardwares probléma?
Gondolom az esetleges hibás unl fájlok nem okozhatnak ilyet..... -
7ER
aktív tag
Szerintem nincs azzal semmi baj. A magyar nyelv bármikor és manuálisan is feltölthető. Egyébként hosszabb idejű kikapcsolás esetén előfordul hogy sokára vagy nem talál egyből műholdat. Ez azért van mer az XML fájlba elmenti a kikapcsoláskori műhold adatokat és bekapcsoláskor ezen a ponton keresi. Már mint a műholdat.
Vidd ki a szabadba és többszöri ki-be kapcsolás után biztosan működni fog, hacsak nincs a beállításoknál letiltva. Ha másként nem megy , akkor RESET-eld le. Reset gomb a készülék hátoldalán van, valószínűleg a címke alatt. Nem kell szétszedni.
Egyébként: Rejtett menü Vagy Itt nézz szét -
smirdex
tag
Sziasztok!
Hozzám került egy garmin nüvi 200-as eszköz, ami korábban kifogástalanul működött, igaz német nyelven. Előttem valaki magyarította (szerintem web update-tel) így most a legfrissebb software van rajta. Azonban gps jelet nem talál azóta, a műholdakat nem látja. A rejtett menüből sem tudom elővarázsolni ( ugyan nem vagyok benne biztos, hogy úgy müködik mint a nüvi250) a készülék bal sarkának nyomásával a műholdas menüt. Ami még meglehetősen érdekes, hogy a rendszer névjegyénél megjelenik a szoftver verzió 5.0, a készülék azonosító, hang verzió szám 2.00, Gps szofververzió 0.00m...
Körbe googliztam, de nem találtam semmit erre vonatkozólag. Garmin eszköznél még nem találkoztam műhold hibával, nem látok erre vonatkozolag fájlt aminek köze lehetne hozzá.(talán device xml??) Az igo sys txt-jét már ismerem ez ügyben., de garmin-nal többnyire térkép frissítés ügyben találkoztam.Ha van valakinek ötlete a hiba megoldására , netán mentése egy működő nüvi 200-ról , hálás lennék érte...
-
7ER
aktív tag
válasz
diablo1984 #411 üzenetére
Megoldásról nem tudok. Nálam térképcserével jött helyre. Pedig nem szokták törölni. . . Van ott torrent letöltés is.
-
diablo1984
veterán
-
7ER
aktív tag
válasz
diablo1984 #408 üzenetére
Ami kimaradt: "rátoltam a kártyán lévő mapokat a kütyüre" Mappát sohasem másolj legalább is egy az egyben ne. Ugyanis felül ír(hat)sz olyan mappát, amiben hasznos vagy nélkülözhetetlen adatok vannak a GPS számára. Lehet, hogy esetedben ez történt. Csak IMG fájlokat másolj vagy írj felül. Természetesen azokat is kizárólag a megfelelő mappába.
-
diablo1984
veterán
-
7ER
aktív tag
válasz
diablo1984 #403 üzenetére
GMAPSUPP.UNL-t ne töröld ki mert ez biztosítja a térképek frissíthetőségét. Az old dolgokat kitörölheted mert azokat a GPS nem tudja csak manuális átnevezés után feldolgozni. Javaslom, hogy a kitörlés előtt azért a GmapTool programmal nézd meg milyen térkép is az. Az infója kiadja a térkép verziószámát és azt is hogy megy ország térképe. Lehet az akár topográfiai térkép is....
-
7ER
aktív tag
válasz
diablo1984 #404 üzenetére
A térképek összefűzéséről már korábban írtam. Nem akarom mégegyszer leírni. Olvass vissza egy kicsit. Egyébként a Mapsource is összefűzi de van egy speciális kis program ami fűz és vág is. Gmaptool a neve.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Pityesz78 #396 üzenetére
Ahogy 7ER írta, PNA készülékre nem, de esetleg Symbian series 60-as telefonra Garmin MobileXT-t lehet tenni.
De Garminban pont a hardver az ami nagyon jó, a szoftvere (bár ez nézőpont kérdése) nem annyira kifinomult, mint egy iGo. Nem rosszabb, de az ájgó szebb, jobban konfigurálható.
Z.
-
diablo1984
veterán
hogy lehet img-ket összefűzni? mert a nyugat európában nincs magyar.....
-
7ER
aktív tag
válasz
diablo1984 #399 üzenetére
Nem egészen. Ugyanis, ha a téárkép bemásolós, akkor minden további nékül működni fog a GPS memóriájában is. De ! Ha kártyához kötött, akkor nem fog működni sem a GPS-en, sem más kártyán. Megnézheted: Ha van a kártyán SW.UNL és GMAPSUPP.UNL akkor a térkép nagy valószinüség szerint csak azon a kártyán működik. Természetesen a bemásolós térkép ettől függetlenül müködik kártyán is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez, alkalmazásokkal és térképlicencekkel kapcsolatban is!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest