Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Biznisz Elek

senior tag

válasz torma99 #4156 üzenetére

Sajnos a nagyközönség még mindíg tévedésben van ahogy Ariadne forumozó is, de az ö esetében ez soha nem fog megváltozni ezt már tapasztaltam. Az AB Informatika KFT az Alien Computers KFT-től megvásárolta a domain cím és a logójuk használatát. Ezen felül az üzlethelység tulajdonosától aki nem az Alien Computers KFT béreli az üzlethelységet. A berendezés pedig valóban a régi és az eladók is a régiek mivel új alkalmazottakat betanítani és keresni igen kimerítő munka. Az Alien Computers Kft Biztos létezik de hogy az AB Informatika Kft-nek nem sok köze van hozzá. Az Aliennél vásárolt termékeket sajnos mi is csak az esetek nagyrészében találgatni tudjuk hogy honnan vásárolta az Alien. Az Aliennél vásárólt termékeket nem lennénk kötelesek átvenni!
    Ezt végre mindenki beláthatná hogy az Alien álltal eladott termékekért az AB Informatika miért vállalna bármit is?!
    Lehetne ezen még napokik vitázni de ha valakit nagyon érdekel írjon egy püt egy telefonszámot és felhívom ha még mindíg nem érthető illetve az esetek 80%ban a boltokban is megtalálható vagyok.

• Ariadne

őstag

válasz torma99 #4154 üzenetére

Hmm, megnéztem jobban a topikot, amit linkeltem. Ugye sokat elmond az ott létesült új cégről, hogy az új céget nagyon védő emberke töröltette azokat a hszeket, amelyekben többedmagammal boncolgattuk az ő valótlan állításait az Alien hmm átalakulásáról, meg a garanciális ügyintézés dicséretéről? Legalábbis nem találom az akkori hszeket, nyilván ez lehet az oka. Szép. :U De azért még keresem, hátha máshol voltak, bár nem hinném...

42k-nál nem lesz sok a költség, ilyen nagyságrendű összegnél csináltam végig ezt én egy másik cégnél, de ott eleve nem volt sok esély, mert felszámolás indult már a per közben. 500 Ft-ot azért megkapok a végén :D , de akkor is jól esett, amikor kiküldték a papírokat, hogy büntető eljárás indul az ügyvezető ellen, emiatt már megérte. ;]

mod: Mivel töröltette ezeket a dolgokat, ezért biztos, hogy van köze a dologhoz. Próbáld meg a Kiss Ernő utcai címet, oda vannak most bejegyezve, ott kell elérhetőnek lenniük. A Cégközlönyben akár csak neten rákeresve a cégnévre (Alien Computers) kiadja ingyen a legutóbbi határozatokat, abból látszik, hogy alakulgatott a cég, mi történt vele mostanság.

• Ariadne

őstag

válasz torma99 #4152 üzenetére

Azt nem mondhatnám, hogy vártam, hogy valakinek ilyen gondja legyen, de sajnos sejtettem, hogy elő fog fordulni. :(

A dolog érdekessége az, hogy Jó boltok topicjában Biznisz Elek nicken jött egy úriember, aki fennen hangoztatta, milyen jó is lesz most, hogy "átalakul" az Alien, és garanciális gondoktól nem kell tartani. Első körben javasolnám, hogy már csak az érdekesség kedvéért is írj neki privit, keresd meg, hogy hol marad az a híres problémamentes garanciális ügyintézés... :U

Amit ugyanis leírtál, és természetesen jogász barátnőd is tökéletesen lát, az az, hogy az Alien létező cég, jelenlegi székhelye 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 2. (szépen megcserélték valóban, eddig ugye a Király utcai cím volt az, most viszont már az AB székhelye), tehát ott elérhetőnek kell lenniük. Ha ott nem elérhető a cég és nem intéz garanciális problémákat, lehet a cégbíróságon jelezni, hogy a cég nem érhető el a székhelyén, legyenek oly szívesek törölni azt a cégjegyzékből. :U

A legcélravezetőbb viszont pert indítani a jótállási igény teljesítése iránt, mert ugye annak befejezéséig a Ctv. szerint (94. § (4) bek.) a végelszámolást sem lehet befejezni, így a vásárlóbarát (?) reorganizáció kissé elhúzódhat... A végelszámolót mindenképpen keressétek meg azonnal, ez a legfontosabb, nov. 12-től 40 napig tudtok bejelentkezni (Cégközlöny 2009/46.), a barátnőd tudni fogja, mit kell tenni.

Azért mondom azt, hogy kivételesen tényleg érdemes perelni, mert te innentől már csak a láncaidat veszítheted, ráadásul gyakorlásnak is elmegy barátnődnek. (Én megcsináltam ezt, teljesen hasonló helyzetben, mivel ugye a képviselet ha magam végzem, ingyen van, csak az fmh-ért meg a perré alakuláskor kell pár ezer forintot fizetni.) A helyedben azt hiszem, először megkeresném a végelszámolót és bejelentkeznék (írásban is), majd az Alient megkeresném a mostani hivatalos címén, majd egy tértis levelet küldenék oda, aztán beadnám az fmh-t gyorsan...

És hát mivel végelszámolás, ezért _elvileg_ az összes tartozásra elegendő pénzük kell legyen...

Új hozzászólás Aktív témák