Új hozzászólás Aktív témák

• KillHates

nagyúr

válasz capulet75 #8205 üzenetére

Én bátorkodok egy listát írni; igazából eléggé megmozgat a notebook-ok hangzásvilága ezért ha megtehetem letesztelem a nálam járó notik hangját. (persze ha arra érdemes technikát látok benne)

Asus NX90 -ez egy 18.4-es szörny; amit a David Lewis a B&O mérnöke tervezett. Igazából ez hangrendszer ami alá épített az Asus egy notebook-ot. Hangereje nem valami erős, de elképesztően tisztán szól, döbbenetes részletesen adja vissza a hangot. Egy szobát azért könnyűszerrel betölt a hangja, úgy hogy nincsen mélynyomója !!!

MSI GT663R - ebben debütált a Dynaudio notebook fronton. A kis 15"-ös gépbe belepasszíroztak két elég komoly szatellitet és egy öblös mélydobozkát. Az igazi dinamikát a karbon membránok és a földfém mágnes motorok adják. Meg is mutatkozott a 17-es modellnél már az MSI silánysága, hogy ott sima hangszórók kerültek már bele, persze úgy, hogy a Dynaudio felírat "véletlenül" fent maradt a gépen. (mint ahogy az Asus-nál a Bang&Olufsen :D)

AW M18x R1 Klipsch referencia - az AW a 18-as zászlóshajójába dolgoztatta bele a Klipsch-el a hangrendszert, pénz nem számít alapon, ha már SLI meg ilyenek... Viszont itt is beindult a sz@rrágás; egyes modelleknél úgy ismerni meg a Klipsch hangszórókat, hogy azoknak fehér szilikonos a membrán csillapító gumijuk nem fekete!

Toshiba X300 X305 Harman Kardon - az igazi gettódöngető! Halkan és felhangosítva is brutális dinamikával szólaltatja meg a hangokat. Aki nem vágyik audiofil élményre csupán annyival megelégszik, hogy lobognak a fülei mikor a gép fölé hajol annak tökéletes választás. Szerintem leordítja bármelyik más gyártó notebookját.

Jól példázza, hogy ezek a hangszórók vannak benne; a legkisebbek is akkorák mint egy cigisdoboz!

Hallgattam még a Dell XPS-ek JBL-jét és a HP Beast audio-ját is, de szerintem a fentiek mellett labdába sem rúgnak...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés