A kari nemrég került hozzám, kb. 2 hónappal ezelőtt. Előzőleg gondos kezek által megépített gépben szolgált. Jelen pillanatban pedig még az én gépemben teljesíti hibamentesen, teljesen korrektül a rá eső feladatokat.
A múltjára visszatérve még annyit megemlítenék, hogy anno külföldről vándoroltatta be valaki, újonnan
, mivel a Galaxy hazánkba nem szállítja a termékeit.
Már az 1. szülinapját is megünnepelt kártyáról érdemes tudni a negatívumait, ami annyit jelent, hogy doboza sajnos nincs, tehát teljesen OEM verzió; egy DVI átalakítón kívül a kártya mellé nincs semmi más, illetve a külföldi származása révén garanciát -mivel én sem kaptam rá, és anno az előző volt tulaja sem- csak én tudok adni, 1 hét kipróbálásit.
Ezen negatívumokat azonban úgy érzem ellensúlyozza, hogy a kártya gyárilag emelt órajeles 370/1000 Mhz; illetve most a 6800 Ultra bios van benne, ami órajelben kifejezve 400/1100 Mhz-et jelent, és ezt a kártya tökéletesen, hibátlanul is viszi. A tervezők nagy gondosságot fordítva, hogy megfelelő legyen a kártya hűtése, illetve hogy mindemellett a moddingot szeretők kedvében is járjanak, egy egyedi megjelenésű UV Sensitive Arctic Cooling nVidia Silencert szereltek a kártyára.
A kártya hűtése mellett pozitívumként szolgál továbbá az egyedi elrendezésű kék nyák, amit egy aranyozott - narancssárgás színű merevítővel is kibővítettek.
A kártyáról amit még fontos tudni: 8xAGP-s; 16 pipeline / 6 vertex shader; 256 bites és 256Mb-nyi GDDR3-mas, Samsung 2.0 ns ramokkal szerelt.
Az órajeleket már fentebb említettem, annyival azonban még kiegészíteném, hogy 420/1200Mhz-en is működött a kártya, stabilan ugyan, de nem volt huzamosabb időn át tesztelve.
Tudom, hogy jönnek majd a kérdések, ezért válaszolok:
- Miért adod el?
@ Azért mert nem használom ki, azt nem mondom, hogy egyáltalán, de ezen kártya által nyújtott ''erőt/tudást'' csak kevésbbé, és szinte egyre ritkábban. Amivel én játszok, illetve használom a gépet, arra elegendő lenne számomra egy sima Geforce 6600-as kártya is.
- Ha nem használod ki akkor miért vetted meg?
@ Nos, ez egy hirtelen fellángolás volt. Amúgyis kártya vásárlás előtt álltam, és számolgattam, hogy a keret olyan 30k körül lenne karira, erre megláttam ezt, beleszerettem, függetlenül, hogy a keretet jócskán túlléptem, azonban, tudjuk, hogy a szerelem nem ismer határt
, és mert anyagilag amúgyis kicsit jobban álltam a kelleténél, ezért belevágtam a dologba. A kíváncsiság is nagy úr ugyebár, és mivel még sosem volt ilyen erős kártyám, ezért többnyire ez érdekelt. Késztetést éreztem, hogy láthassam, vajon mire képes egy ilyen kártya a saját konfigomban. (?)
- 3D Mark eredményeket tudsz mondani?
@ Persze, hogyne tudnék! A saját konfigommal (Soltek nforce2; 3200+ Barton; 2x512/400 Mhz Dual Channel ram; talán nem a legjobb, de a legújabb ForceWare driverrel; illetve kissé összeomlott Windows oprendszerrel), a kártya 400/1100 Mhz-en :
3D Mark 2003-ban ~11500 pontot; 3D Mark 2005-ben pedig ~5500 pontot teljesített.
- Mennyire melegszik?
@ GPU-t még nem láttam 60 fok felé szökni.
Végezetül pedig két kép illusztrációként /annyiban különbözik az enyém, hogy ilyen lángolós matrica nincs rajta/
[link]
![[kép] [kép]](http://www.eks.lt/img/vga_51.jpg)
Azt hiszem ennyi. Ha további kérdése van valakinek, nyugodtan felteheti.
Az orrodban pedig bátran túrkálhatsz bárhol-bármikor, kivéve itt és most. Netán ha mégis van valami fikázni való, természetesen meghallgatom, de ha nem muszáj, akkor inkább kerüljük a kevésbbé építő jellegű hozzászólásokat.
Köszönöm.
Az ára pedig fix 50.000 HUF.
[Szerkesztve]