Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tynike
csendes tag
Sziasztok
Még a honap elején vetem a kis csöpséget most akad vele kis gondom ma vetem hozzá 16gb microsd és az a gondom vele hogy sehogy nem tudok ráteni játékot amit már letöltötem áruházbol hogy ne a belsön legyen.
Esetleg valaki tudrá valami megoldást?
A másik kérdésem hogy nem tudom hogy kinek mit mond de nekem a Build-szám az P717.6.04.07.0A
gyárto oldalán nem látam P717kezdödő fw akkor a 6.04.07.0A kell nézni?
Elöre is köszönöm a válaszokat -
GangBAng^
tag
Szisztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy ZTE MF112 3G stickel működik-e? Beállításokban elvileg van ilyen, hogy 3G support information. Ilyen tabot szeretnék venni, és fontos lenne a 3g. Előre is köszi a választ! Szép napot!
Üdv,
-
Arpsoft
tag
A menüben lévő elemeket tudja valaki hogy kell átrendezni?
-
nyemetz
csendes tag
Update!
[link] -
Gala Pad
újonc
Kedves mckangi!
Köszönöm gyors válaszod és az ötletet. Még nem próbáltuk ki. Egyelőre nincs időm kísérletezgetni a masinával, s most ráadásul jobban bosszant, hogy csak akkor tölt a gép, ha kissé lefelé feszül a csatlakozó a kábel súlyától. Remélem, nem tört el a töltőaljzatban semmi, bár ez az érintkezési gond ilyesmit sejtet.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
mckangi
senior tag
Ebben lehet valami.
Más hasonló gondom volt nekem is.
Az a baj,hogy a chrome böngésző a feltelepített flash player ellenére sem hagyja a flash tartalmak megjelenítését.A firefox nálad nem tudom miért nem kompatibilis?
Elméletileg majdnem minden androidra letölthető kell legyen.
Az én nexus 7-emen ia az van a gyárilag feltelepített chrome melett,hasonló flash problémák miatt.A telefonokon és a barátod tabletjén a "böngésző" címen található is chrome alapú,de érdekes módon az megjeleníti a flash tartalmat.
A tanácsom a következő:
Tegyetek fel a barátod tabletjére egy progit ami le tudja menteni a böngészőjét.
Titanium backup vagy hasonló.
Mentsétek le az ő böngészőjét,majd átmásolás után te is ugyanazzal a progival "restore"-zd vissza.Ebben az a rossz,ha a barátod androidja csak 4.0.4-es.
Akkor nem biztos hogy sikerre vezet a fenti művelet.
Ha igen,akkor sem fogod tudni a letöltött zipet kicsomagolva futtatni,mert az index.html-re kattintva nem a böngésző nyilik meg,hanem egy html megjelenítő,a kernelben levő program.Az android file rendszere miatt még az sd kártyára kicsomagolt filehoz még könyvjelzőt sem tudsz készíteni,hogy a böngésző nyissa meg.
Ha a fenti mentéses -visszaállításos módszerrel is csak a weboldalon levő tankönyv képére klikkelve tudod csak online módon megnézni.
-
Gala Pad
újonc
Köszönöm, hogy reagálsz kérdéseimre.
Igen, hiába töltöm le, nyitom meg a file-t, elindítani nem tudom az swf file-t. Számítógépen Explorerrel működik teljesen jól. Az NTK segédlete szerint a Firefox és a Safari is kompatibilis. Barátom Samsung P6200 tabletje gond nélkül kezeli, talán Firefoxból, de erre nem emlékszem biztosan.
Köszönöm segítségedet.
-
Gala Pad
újonc
Örömmel jelentem, hogy a GPS Status alkalmazást telepítve megtáltosodott a masina. Egy percen belül talált a GPS Status elég műholdat, ezek után elindítva a Google Térképet azonnal megtalálta magát a kütyü.
Most már csak a flipbookok kezelését kellene megoldani.
Tud valaki segíteni?
-
Gala Pad
újonc
Sziasztok!
Általánosságban elégedett használója vagyok a gépnek, a gyorsasága remek, élvezetessé teszi használatát, de van egy-két bosszantó gondom.
A fontosabbik, hogy tanárként az NTK flipbookjait szeretném használni a tableten.
Pl. ezek közül a töriket ( http://flipbook.ntk.hu/index.php?r=flipbook/list&id=6 ) .
Tudtok erre valami megoldás? Adobe Flash Player és Dolphin Browser telepítésével már próbálkoztam, ahogy azt a szintén 4.1-es Nexus 7-ekhez javasolták, de nem lett jobb a helyzet.
Az NTK flipbook segédlete szerint a Firefox tudná kezelni a könyveket, de a Firefox meg nem települ kompatibilitási probléma miatt.
A másik a GPS, ami nagyon lassan és nehezen talált jelet.
A fórumot végigolvasva egy bejegyzés nyomán telepítettük a 6.04.07.0A firmware-t. Ez után még lassabb lett, szinte használhatatlan a GPS. Furcsállom, hogy a GPS Test alapján sok műholdat lát, de nem használja őket.
Feltételezem, a firmware verziók közül az újabbakat kell csak telepíteni, nem mindegyiket szépen sorban.
Köszönöm előre is segítségeteket.
-
borsama
csendes tag
Sziasztok mindenki, a kérdésem, hogy új Galapadosként miként tudnám nézni a az internet oldalak videóját?
Mindig Adobe flash letöltését kéri, de az Adobe oldalán meg közli, hogy a gépemre nem jó.
máskülömben én elégedett vagyok a Galapad 7-tel.Még csak a frissitéssel foglalkozom. -
mckangi
senior tag
-
nyemetz
csendes tag
Nekem van egy ilyenem. A Wifi garantáltan az egyik legnagyobb erőssége, minden más készüléket kenterbe ver, amit eddig próbáltam (laptop, galaxy s, egyéb telefonok). Android verzió egyenlőre még csak 4.1.1, xda-n sem leltem még fel custom romot. Az egyetlen problémám, hogy nagyon maszatolódik a kijelző felülete, bármi legyen is az. A Palit leányvállalata a Gainward, a Galaxy Tab meg a modell neve, szóval mindhárom ugyanaz, szerintem. A hardver meg bőségesen elég bármire, gyors, semmi akadás. Ja, hd filmek lejátszásakor nagyon melegszik, de mondjuk annak nem sok értelme ekkora kijelzőn. Kivéve, hogy az áll rendelkezésre, de ha tudom előre, hogy ezen nézem majd meg, akkor ugye kisebb felbontás is jó.
-
mckangi
senior tag
Hát ez nem egy pörgős fórum az tény.
Most vagy nagyon kevés embernek van ilyen gépe,vagy senkinek nincs összehasonlítási alapja?
(vagy csak egyszerűen le vagyok sz*rva)
Utána nézve nagyon nyomják ezt a gépet a kínai webshopok.
Hiába néztem utána és fordítottam le egy csomó kinai weboldalt nem derült ki számomra,hogy most milyen a gép minősége (nem a külseje !)Nagyon hajazok arra,hogy ez is csak egy "klón" készülék lesz,a szokásos "cheap" belső minőséggel.
Kénytelen leszek elolvasni a párezer hozzászólású Nexus fórumot is,sajnos.Lenne még három kérdésem mielőtt feladnám:
A legújabb hivatalos frissítés is még 4.1.1 vagy 4.2.x ?
Ki végzi itt Magyarországon a hivatalos szervizelés-t,ki a forgalmazó?
A 3 brand között mi a különbség a táblagép tekintetében (Gainward , Galaxy , Palit ) ?
Melyik az "eredeti" és melyik lehet a klón? -
mckangi
senior tag
Köszi!
Igen ezt olvastam már fentebb,hogy nagyon gyors.
Igazából én az "erősségére" szeretnék rákérdezni,illetve megtudni,hogy mennyire képes meg is tartani azt a bizonyos gyorsan megtalált jelet.A jobb megértés végett:
A modem a szobámban,mellette egy wifi-s router.
Az első androidos telóm,egy ZTE Blade volt.
Ennél ha kimentem a konyhába,vagy a wc-re olvasgatni(sz***s közben)
,a kkor volt wifi,tudtam olvasni,igaz kicsit döcögősen,de ment.
Utána volt egy aTAB5 telefon,na az kész volt,elmentem a wifitől 4 métert a házon belül és már halott volt.
Erre bepöccentem és vettem a konyhába is egy routert,öszzekötöttem őket wifivel WDS módban.
Ha a szobában voltam akkor a szobai,ha a konyhában akkor a konyhai routerre csatlakozott automatikusan a telefon.Ez a teló eladtam egyéb okok miatt.
Vettem nemrég egy Nokia Lumia 620-at,az már abszolút nem igényelte a wds-b e öszzekötött router-t.
A konyhában is ugyanugy tudtam netezni,youtobot nézni,annak ellenére hogy a konyhai router be sem volt dugva hálózatba.Mivel hiányzott az android,vettem egy Ainol Crystal 2 tabletet.Ennek az egyetlen rossz pontja pont a wifi volt,még a routertől is pár méterrre állandóan leszakadt róla.
Mivel custom rom nincs rá,a wifi problámát meg nem orvosolták,tegnap előtt egy kicsit ideges lettem rá, és egy kicsit meghaljítottam (kb 90 fokban).Azért vaccillálok,most milyen tabletet is szerezzek be.50E-ért egy refurbised Nexus7 (amit remélhetőleg nem a wifi "erőssége" miatt vittek viszza) egy év garival,vagy ezt amit ti is használtok (Galatab 7).
A nexus mellet szól a képernyőpanel,a legújabb hivatalos android frissítések
Hátrány a kicsi belső memória,meg eleve nem tudom meg lehet-e bízni a refurbised készülékekben.
Azt sem tudom,hogy ha rá is dugok OTG-vel egy pendrive-ot,azt hogyan tudnám használni:
Csak tárolásra : zene,film,doksik , vagy egyből futtatható programot is rá lehet-e telepíteni és onnan indítani(mintha sd kártya volna)A Galapd mellett szólna a jó wifi (a nexus7-é nem tudom milyen) amire várom a választ.
Előny még a bővithető memória és az hogy teljesen új és, nem 1 hanem 2 év rá a gari.A wifinek át kéne lőni két harminc centis falat 10-11 méteren belül.
Idáig a Lumia 620-nak sikerült ezt megtenni teljes minőségben.Ezért kap egy 5-öst.
A ZTe Blade kapott egy 3-ast,Az aTAB5 2-est, az Ainol Crystal 2 pedig 1-es alát.Na most kéne eldöntenem melyiket is vegyem.
( a Hardver nem szempont ,a képernyőfelbontás sem izgat nagyon ,mivel gyakorlatilag maga a vas ugyanaz.)Erre valaki?
-
mckangi
senior tag
Azt szeretném megkérdezni,hogy más készülékekhez képest mennyire erős a wifije a készüléknek?
Azért lennék rá kíváncsi,mert tele van a tököm már a noname kínai gyárakban összerakott gépekkel.
Épp tegnap hajlitottam össze mérgemben egy ainol tabletet.
Most a két rövidebb oldala 90 fokos szöget zár be egymáshoz képest.Gondolkozom egy ilyen tablet beszerzésén,ugyhogy ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban,azt szivesen venném ha megosztaná.
Van egy refurbised nexus 7 8gb is még képben,és el kellene döntenem melyik mellett döntsek.
-
-
speeddk
csendes tag
válasz
Fireferi7 #69 üzenetére
Szia Fireferi7!
Hát ha jól sejtem, akkor az xTab-on ICS volt.
Sajnos a googli kiszedte azt a feature-t a JellyBean-ből, mert hát minek, ha e'ccer a Nexusban úgysincs kártya-slot (hulekotsogok).
Szóval nem a Galapad hibája ez, és megoldás is van egy app jóvoltából (rootolt masinákon természetesen):
..., és mielőtt megint elfelejtem gigaköszönet a YouTube tesztért (is)
-
Fireferi7
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, h szeretnék a micro sd kártyáról is futtatni játékokat, alkalmazásokat (mivel a gép saját memóriája csak 8GB), de sehogy sem tudok rájönni hogyan vehetném rá a készüléket erre.
Amit a wayteq xtab 70 dci tud, hogy a belső memóriára telepített alkalmazásokat át lehet helyezni a külső kártyára a galapad nem tudja.
Találtam benne egy kapcsolót amivel lehet váltani a kártyák közt, hogy a belsőt v a külsőt preferálja, ennek nagyon megörültem, viszont korai volt az örömöm, mert átkacsolás után a gép automatikusan újra indul és amint bebutol kikapcsolja a külső sd kártyát...??? nesze neked preferált meghajtó:-(.
úgyhogy most itt tartok... ha van ötletetek kérem segítsetek.
előre is köszönöm. -
emex3
csendes tag
egész jó kis gép ez, ha belakja az ember.
- szép a kijelzője
- nagyon jó a wifije. a második emeleten lakunk, és a ház előtti parkos részből még fogja a jelet.
- nincs telepakolva hulladék alkalmazásokkal
- gyors, akadozásmentes működés
- kifejezetten szép a készülék, jól van összerakva (leszámítva az SD kártya nyílását)ajánlom mindenkinek.
-
emex3
csendes tag
néhány napja vettem egy ilyen gépet. az első benyomások nem voltak jók, konkrétan nem bírtam működésre fogni a GPS-t, ezért majdnem visszavittem a tabot. a 6.04.07.0A firmware-t felrakva a probléma megoldódott (a 6.05.00.0A-el nem működött). a másik ami felnyomta az agyam, az a microSD kártya nyílásának a fedele. csak bicskával tudtam lepattintani, és miután betettem a kártyát a fedél kicsit kiáll az oldal síkjából. nem egy nagy dolog, de zavarja a szemem. a mezei avi videókat nem játsza le a gyári lejátszó, felraktam az MX playert, így a probléma megoldódott, a hagot kell néhány fájlnál SW dekódolásra állítani, hogy szóljon. ami viszont nem megy, az a készülék csatlakoztatása PC-hez külső meghajtóként. elkezdi telepíteni a drivert, de sikertelen lesz a telepítés (WIN7). erre tudtok esetleg valamit? a készülék honlapján csak XP driver van fent.
-
speeddk
csendes tag
válasz
kozmacs1027 #60 üzenetére
ennyire elkeserített ez a 3G molyolás?
én is gondolkodtam az eladásán, de rájöttem, hogy nincs a piacon jobb ár/teljesítmény viszonnyal rendelkező cucc.
amúgy OTG kábel külön ... ho'gyé?
(a fóliás az mit jelent? milyen típust raktál rá?)
-
kozmacs1027
csendes tag
Hello!
Eladó egy ilyen tablet! 1 hetes tökéletes állapot, fóliás. Számlával, garanciával. Adok hozzá otg kábelt is, ami gyárilag nincs hozzá. Bolti ára 53.000 Ft, én odaadom 47.000 Ft-ért.
Érdeklődni.: 06202464131 -
speeddk
csendes tag
válasz
kozmacs1027 #58 üzenetére
Én is fostam a rootolástól (a Huaweiemnél még mindíg az eredti firmware van), de amit leírtam az első oldalon az tényleg semmit nem csinál, csak hozzáférhetővé tesz rejtett/olvashatatlan/írhatatlan file-okat, amiket jelen esetben az alkalmazás módosítana a 3G használhatóság érdekében.
Én a core kikapcsolás miatt rootoltam, de valószínüleg az USB 3G sem véletlenül nemműködik, szerintem a googli tiltotta a kernelben 3.1 feletti verzióknál.
(szabadságot a usereknekalapon javaslom a rootolást, de megértem, ha nem teszed, nekem is idő kellett hozzá)
-
kozmacs1027
csendes tag
a ppp widget használatához rootolni kell, s nem szeretném. :-(
-
speeddk
csendes tag
válasz
kozmacs1027 #54 üzenetére
Szia!
Az MKV-kat nekem is hang nélkül játsza le az MX player és nálam is a BSplayer volt a megoldás.
Az USB-s 3g modemnél próbáltad ezt:
PPP widget
Installálási videoSajna nekem nincs OTG kábelem ezért nem tudom tesztelni.
-
kozmacs1027
csendes tag
Szia!
Köszi a választ, azt szeretném még kérdezni, hogy nem tudod külső 3 g modemet egyáltalán támogat, eddig én 2-öt próbáltam...semmi...megkérdeztem a boltban is ahol vettem azt mondták, hogy ők 5 félével próbálkoztak egy se ment. Ezt csak azért sajnálom, mert az előző tabletem medion e7310(aldis) sok típust megevett, igaz csak azért vittem vissza 3 hét után mert állandóan lefagyott, kicserélték, de a másik még rosszabb volt fél óra youtube alatt 5x kellett resetelni.És akkor ,olvasgattam milyet vegyek, erről voltak a legjobb vélemények, csak egy kicsit sajnálom hogy ez 53 e Ft-ért nem tudja azt amit egy 30-35 ezres tablet. Mindegy most kénytelen vagyok venni egy hordozható routert.
-
Maxtreme
addikt
válasz
kozmacs1027 #54 üzenetére
nem tudom, én a gyárit egy androidos eszközön sem erőltettem eddig soha. (ahogy kindózon is alapból rühellem a mediaplayert)
Mx player, és minden gondod megoldódik -
kozmacs1027
csendes tag
Üdv!
Nemrég vettem egy ilyen készüléket, ráraktam két mkv filmet, meg 5 avit. Az mkv-t hang nélkül játszotta le, az öt aviból meg 2 nem játszott le, le kellett szednem a bsplayer így működik, nektek sincs rajta gyárilag videólejátszó? -
speeddk
csendes tag
válasz
MacMaiger13 #50 üzenetére
Szia MacMaiger13!
Ahogy Maxtreme is írta firmware update-et kell eszközölni, ami innen tölthető le és itt is a van az update menetének a leírása:
Galapad download pageTokot és fóliát sem találtam még sajnos és a galapadhoz való eredeti hátlapot sem tudom honnan lehetne megrendelni.
-
speeddk
csendes tag
Szia Sharp_54!
Szerintem próbálkozz ezzekkel
VER 1:
POWER gomb hosszan nyomvatartása.
ha ez nem sikerülVER 2-3
Galapad Recovery mód:
1. Vedd ki az SD kártyát
2 Volume DOWN + POWER gomb nyomása amíg meg nem jelenik a "RECOVERY" felirat (ekkor engedd el a gombokat)
3 bejön egy menü (egy idő után)
4 / 1 Restart SYSTEM menűpont van kijelölve alapból
5 megnyomod a POWER gombot egyszer (ez ebben az esetben az ENTER)Ha ez nem oldja meg akkor...
Az első három lépés megismétel, majd:
4 / 2 Volume DOWN gombbal lemész a "Wipe data / factory reset" menűpontra
(ha továbblépsz véletlenül akkor értelemszerűen a Volume UP-pal tudsz felfelé lépkedni a menüben)
5 megnyomod a POWER gombot egyszer (ez ebben az esetben az ENTER)Ez utóbbi variációnál
AZ ÖSSZES ADAT EL FOG VESZNI A TABLETRŐL
(tehát alapállapotba kerül, mint amikor a boltból kihoztad, eltünnek a telepített alaklmazások és az általad felmásolt beépített 8GB-on tárolt file-ok.A hangerő gombok és az SD kártya nyílás közötti lyukacskába nyomtad a csavarhúzót? ...azt ne tedd, mert, az a mikrofon .
Sikeres életrekeltést kívánok
.
Majd légyszi írd meg hogy sikerült-e és melyik módszerrel.
-
Maxtreme
addikt
válasz
MacMaiger13 #50 üzenetére
Az első kérdésre a válasz, fel kell tenni a frissítést. Pontosan a szóban forgó hibát javítja.
-
MacMaiger13
csendes tag
Sziasztok!
Én is e szépség mellett tettem le a voksom és nem bántam meg. Azonban lenne két kérdésem, amiben hátha tudtok segíteni.
- Valaki tudja, hogy egy Galapad 7-nél mi lehet az amit a google play hiányol, és inkompatibilitást jelez telepítési kísérlet kor?!?!!? Pl.: Ever note
- Masszív műanyag tokot és fóliát( ez utóbbit már német országból rendeltem, de nem tökéletes) Ti honnan, és hogyan szereztek be??Köszi
Mac -
mazo1
csendes tag
Ezt találtam és eddig még jól működik sok egyéb funkcióval:
https://play.google.com/store/apps/details?id=Anfo.Core&hl=hu
-
mazo1
csendes tag
Ha ezeket felrakom a gépre, utána le tudom szedni róla ha akarom?
-
mazo1
csendes tag
Abban segítsetek, hogy hogyan kell telepíteni a core kikapcsoló programot.
Köszi!
-
Sharp_54
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel töltőre tettem a galapadom és nem kapcsol be azóta, bekapcsolt állapotban tettem fel, zenét hallgattam róla, az lejárt aztán már se kép se hang. Restartolni hogy is kell pontosan? Ott van az a pici lyuk, de mégis oda benyomtam olyan pici csavarhúzót de semmi nem történt, bekapcsoló gombot is nyomogattam mellé... semmi... tipp-ötlet?
Köszi -
Fireferi7
csendes tag
Sziasztok!
Lemértem folyamatos wifin you tube HD filmekkel-ez mondjuk nem igaz- de jó minőségű videó lejátszása közben (képernyő minimumon) 5óra 50 perc alatt merült 100%-ról 14%-ra.
Az még hozzá tartozik az igazsághoz, hogy két magot én is kikapcsoltam :-), hála Speeddk-nek :-)!
Valamelyik nap kipróbálom az IGO-t is két maggal:-).Üdv
-
mazo1
csendes tag
Próbálkoztam autós navi-ként használni. Tökéletesen működik, csak többet fogyaszt, mint amit képes az usb szivargyújtó töltővel pótolni. A szivargyújtó usb adapter elvielg 2A-es mint a gyárilag adott hálozati töltő, de mégsem képes utántölteni.
-
speeddk
csendes tag
válasz
Fireferi7 #39 üzenetére
Köszi szépen a pontos tesztet, szerintem nem rossz az a majdnem 5 óra navigáció (nekem van egy Wayteq X820-am (4,3", 480x272, asszem 900mAh) is az újkorában is csak másfél órát ment aksiról).
Várjuk a további méréseket, én egyszerűen nem tudtam még kitalálni hogy milyen videoval csináljam a YT tesztet.
HD-s 3 órás videokat nézegettem, de csak tengerpart, meg tüz, szóval ilyen relax bénaságok vannak YT-on, de lehet, hogy azok is jók tesztre csak azoknál nem dinamikusan és pláne nem nagyarányban változik a megjelenítendő kép és ezért - lehet hogy rosszul gondolom- szerintem nem lenne ugyanaz az eredmény mint egy filmnél.Köszi mégegyszer az eddigi tesztet.
-
Fireferi7
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap én is beruháztam erre a készülékre.
GPS tökéletesen működik, IGO és Osmand egyaránt.
Elég gyorsan rááll a műholdakra, még aránylag árnyékolt (betoncserép alatt) körülmények között is.
Csak viszonyításként Asus TF101 ugyan ott nem fog holdat.
Ami még jó hír táp nélküli külső vinyót (NTFS) gond nélkül ír-olvas:-)
Csak szinte szemmel látható ütemben merül közben :-(
Akkut ma teszteltem folyamatos GPS térkép navigálásssal 100%-ról 14%-ra 4 óra 36 percet bírt.
Ezt kissé keveslem, legalább 1 de inkább 2 órával többet elvártam volna...
Ha feltöltött az akku letesztelem nonstop wifin you tube HD filmlejátszással.
A Samsung Galaxi Tab2 így 6 óra 30 percet bírt. -
speeddk
csendes tag
Jofélének tűnik csak fizetős
akkumérés ismét:
youtube 1 óra - 20% merülés
50% fényerő, 50% hang hangszorón, 2coreegyébként én is olvasgattam a nexus7 tulajok (inkább hívők
) méréseit és a csúcs asszem 9 és fél óra volt -na persze aztnem írta hogy mit is csinált pontosan
a tomshardwer valami 7 óra feletti időt tesztelt browsolásra a nexusnak, de a teszt náluk az, hogy 12 percenként egy újabb wiki oldalt hoznak be (no flash meg nagy képek)
-
speeddk
csendes tag
Sziasztok!
Akkor a core-kikapcs:
1., rootolni a masinát az [itt] található update.zip-pel a szintén itt leírtak alapján2., a [Core Control]-t feltelepíteni és használni
szerk.: természetesen a legutolsó verziót telepítettem az 1.4.2-tMivel a CoreControl-t HTC-X-re írták (szintén Tegra 3), ezért nem teljesen 100%-os a kompatibilitás, eddig csak azt vettem észre, hogy a program indítása boot-oláskor az nem marad bekapcsolva, ezért a Battery profiles-nál beállítottam, hogy "Battery 100 (%) - then use - 2 core" így viszont működik tökéletesen.
YO bütykölést kívánok az érintetteknek
Maxtreme, vagy akinek rootolva van bármilyen Tegra 3-as masinája, meg néznétek - még core controll telepítés előtt- hogy a
/sys/kernel/debug/tegra_hotplug/min_cpus
file-ban milyen érték van (nekem most 2, de csak a program telepítése után néztem meg)Hátha át lehet állítani 1-re
-
mazo1
csendes tag
Most beszélünk valamiről, de ezt meg is tudnánk oldani?!
Ha valaki tudja a megoldást, akkor tegye közzé!!!
-
zsgyurix
csendes tag
hát ha a 4 mag evett 1,6 wattot max órajelen ( magonként ugye 400mAh) 2 magot kikapcsolsz attól még a másik két mag együtt 400mAhx2-t fog fogyasztani maximális terhelésnél..... csak hát fele annyit merít az akkun mint a 4 bekapcsolt mag
(én legalábbis így látom reálisan)
-
zsgyurix
csendes tag
-
zsgyurix
csendes tag
válasz
Fireferi7 #26 üzenetére
Soha ne abból indulj ki mennyit ír róla a gyártó. Mert mindig minden a felhasználótól függ. Lehet hogy valaki wifi mellett még zenét is hallgat vagy böngészés mellett skypeol. Ugye h nem mind1...
Sajnos itt csak egy kb üzemidőt lehet belőni aztán megveszed és kitapasztalod. Átlagban azért minden tablet képes 5-6 órás folyamatos wifizésre.
de egy "gazdi" úgyis jobban tudja kedvence adottságait
-
Fireferi7
csendes tag
igen:-). ezt a cikkedet olvastam először, utána találtam rá a fórumra:-).
Végül is az akku üzemideje folyamatos wifi használat, netezés, youtube film nézés közben hány órára tehető?
Érdekes,h referenciában a Galapadról 400 óra a Nexus7 ről 300 óra készenléti időt írnak.
Folyamatos használat mellett a Nesus 8-9 órát bír a fórum visszajelzések szerint... Ha jól értem a Galapad kevesebbet. itt azért van egy kis ellent mondás a gyári értékekkel szemben.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Fireferi7 #24 üzenetére
Külső táp segítségével elképzelhető, anélkül viszont szerintem nem.
Egyébként ha már cikk, itt egy kis iromány tőlem
-
Fireferi7
csendes tag
Sziasztok! Nagyon jó kis cikk és nagyon jó kis gép! Éppen én is egy valami hasonló vásárlásán gondolkodok. Ez és a Nexus7 között vacilálok... Segítségképpen meg tudnátok nekem mondani, hogy a Galapad olvas e külső HDD-t (NTFS-t)? Azt tudom, hogy a Nexus nem. A segítségeteket előre is köszönöm.
-
karsany
csendes tag
Sziasztok. Az a kérdésem, hogy valaki próbálta már a vele a gps-t? Nem konkrétan navigációra akarom használni :-) , de afféle vésztartalékként megfelelő szoftverrel vajon használható-e?
-
zsgyurix
csendes tag
Nagyon patika kis készülék
-
speeddk
csendes tag
"Jó lapos itt a hangulat gyerekek"
No kicsit jobb kedvel írok most, mivel sikerült az akksiidőt feljebb tornáznom.
Mint írtam egy Huawei S7 Slim, a párja a Galapadnak, és az teljesítményben ugyan elmarad, de akkus üzemidőben legyakta ezt a szépséget. (Ugye, ha beleszoksz a tutiba akkor már magasabbak az elvárások
).
Nekem a Huawei sebessége is megfelelt amire használtam (film, könyv, net), ezért megoldásként a core kikapcsolást választottam.
Valakik megtalálták azt az egy filet, ahol a magok száma állítható a Tegra 3-as cuccokon, más valaki meg írt egy programot (igaz hogy HTC-re), amivel rootolt masinán egyszerűen állítható és nem téglásítod véletlenül sem a masinát.
A Battery HD (vagy a play-en magyarosítva Akkumulátor HD) kalibrálási eredmények:
WiFi 30perc 4 Core bekapcs 12% merülés (összes becsült WiFi idő 4óra 20perc)
WiFi 30perc 2 Core bekapcs 8% merülés (összes becsült WiFi idő 6óra 30perc)Az akkus üzemidő növekedés nem csak a tesztben, hanem használat közben is érezhető szóval tényleg megvan a 20-30% növekedés.
A 2 magos AnTuTu eredmény 7680 mindössze a (Huawei-é kb. 2500, a négymagos meg az első hozzászólásban
).
A két maggal ugyanúgy tökéletesen fut a Hungry Shark Evolution mással nem teszteltem.Ha valakit érdekel, akkor megkeresem a magkikapcsolós linkeket leírásokat csak most nincs időm.
Hosszú akku-üzemidőt mindenkinek.
-
speeddk
csendes tag
No odáig eljutottam, hogy:
1024x600-as IPS panel fogyasztása kb. 2-2.3WA proci fogyasztása a Kal-El project whitepaper szerint:
4 core 480 MHz-en 579mW
4 core 1GHz -en 1261mWNagyjából tehát a 4 core 1,3GHz-en 1,6W-ot fogyaszt.
vagy hagyjam abba az ezen lovagolást?
-
speeddk
csendes tag
Ez az hogy csak szinte biztos
Na mindegy a T30L nek sem találtam meg a fogyasztását így nem is biztos, hogy sok nyerhető frekvenciabuherával. Valószínüleg a kijelző viszi úgyis a pálmát akkumerítésben, de ahhoz is kellenének ezek az adatok, hogy egyáltalán megéri-e a szórakozást a procival, vagy nagyon eltörpül a CPU fogyasztás a kijelző mellett.
Ja igen azt még elfelejtettem írni, hogy 90%-ban legkisebb fényerővel használom a Galapadot (csak nappal kint kell felesre állítani) és úgy jöttek ki ezek az akkuidős eredmények.
A kijelzőnél nekem van egy furcsaság (de lehet hogy ez a normál működés) legkisebb fényerőn mintha lassabban regálna a színváltozásra, tehát ha böngészés közben - mondjuk itt az általad indított topikban- görgetek lefelé megállok az első képnél (dominál a fekete) egy kicsit, majd továbbgörgetek kicsit és megállok (dominál a világosbarna), akkor ilyen lassan 3-4 lépcsőben utánna állítja a fényerőt (lejjebb veszi). Nem tudom ez érthető-e így. Nem vészes, csak nem tudom hogy ez feature vagy bug
.
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy ez a SU mód még nem annyira veszélyes
, de ilyenkor a lehetőségek is korlátozottabbak, vagy csak meg kell még találni a géphez illő beállítgató programokat?
-
speeddk
csendes tag
Hát ja nem egy bika a Huawei, de nekem mindenre jó volt.
Persze hamar beleszoktam a pillanatok alatti WiFi kapcsolódáshoz, meg a gyorsan gördülő honlapokhoz, meg a tűéles képhez, szoval az S7-re már nem vágyom
főleg mióta kiteljesítettem IGOrral a mitfahrerrel.
Az IPS is többet fogyazt, de eddig sehol sem találtam megközelítő érrtéket sem hogy mennyit, no meg a Tegra3 ból sem találtam biztosra, hogy melyik típus van benne (talán a T30L, mivel Wiki szerint a Nexus 7-ben ez van)) és a TDP-jét sem.
Ja igen a rootolásra elfelejtettem válaszolni én is keresgéltem az undervoltolás (deszépmagyarszó) vagy core-kikapcsolás miatt (me' hogy a nagy erő nagy felelősséggel (és kevesebb akkus üzemidővel) jár
:
superpfpf megoldása az xda-developers-en
Nem teszteltem, mert még egyáltalán nem csináltam ilyen buherát, szóval kicsit f.sok, ezért még utánna akarok olvasni a rootolásnak, hogy mivel is jár, meg hogy visszaállítható-e a rootmentes állapot stb.
-
Maxtreme
addikt
Azért a 2 Tablet HW-s kiépítettségét is vegyük figyelembe az összehasonlításnál.
A Galapad nyilván jobban merül a 4 magos tegra 3-al, mint az S7 az 1ghz-s 1 magos Snapdragon-al.Amúgy igen, Az üzemidő nem kiemelkedő, de a hasonló tudású kínai tableteknél, itt még mindig sokkal jobb a helyzet.
A Rootolással kapcsolatban, bár pm-ben már megbeszéltük, de leírom ide is.
Egyelőre én nem találtam a dologról semmiféle leírást, illetve forum hozzászólás sem. -
speeddk
csendes tag
Sziasztok!
Én már 1 honapja
elégedetttulaja vagyok egy ilyen kütyünek.Mellette van egy S7 Slim is a családban, ami az összehasonlítási alap.
Az elégedett szócskát azért húztam át, mert baromira csalódott vagyok az akkus üzemidőben.
Amikor megvettem valami 6.03.xx rom volt rajta és az egyik barátom tanácsára feltelepíttetem az "AkkumulátorHD" nevű programot, ami a következőkkel pontosította a JB által akkumulátor menű alatt kiírtakat:
WiFi-s üzemidő 4h 25 perc
3D-s játék üzemidő 1h,06 perc
Olvasás üzemidő 8 óra körül
Video lejátszás 6h 30 percAztán telepítettem az újabb FW-t és ugyanezzel a programmal (de már kalibráltattam is magát) az eredmények:
WiFi-s üzemidő 4h 10 perc
3D-s játék üzemidő 1h,46 perc
Olvasás üzemidő 9:10 óra körül
Video lejátszás 5h 48 percNa mindegy a lényeg, hogy a Huawei-el összehasonlítva, amit elég átlagos használat mellett két naponta tölteni, a Galapadot napota kell (hétvégén meg naponta 2x), de lehet hogy csak annyira szeretem, hogy többet használom mint a másikat valaha is
(egyébként tényleg érezhetően hamarabb merül).
A WiFi-n Youtubozás (nem HD filmekkel) kb. 3óra mindössze amit bír.
Másnak tapasztalat illetve valami pontosabb üzemidőmérés eredménye van?
Az eddigi tesztekben ilyen baromi pontosan definiálják az akku időt kb., hogy:
"két napig használtam volt benne WiFi-n böngészés 1-2óra, GPS 15perc, kb 1óra filmnézés, olvastam is este.. és még így is maradt 30%, szóval nagyon jó az akksija".
(persze nem pontosan idéztem, de kb így szokták "mérni" és még publikálják is ezt az "eredményt" a konklúzióval, hogy az akksi nagyon jó.)Amúgy tényleg jó cucc szép, stabil, okos, gyors stb
.
-
balasko
csendes tag
Szia, próbáltad már rootolni, egyáltalán lehet?
-
Maxtreme
addikt
válasz
-Faceless- #7 üzenetére
10 perc epic citadel loopolva, 54%-ról 42-re merítette az aksit.
Azért a durvább 3D-s alkalmazás nyilván odatesz neki -
-Faceless-
őstag
Szia, én az aksit a legerősebb igénybevétel alapján szoktam mérlegelni, és meg tudnál annyit tenni, hogy megnézed tisztán max terheléssel mennyit merül az aksi mondjuk 10 perc alatt, azután majd kimatekolom én az üzemidőt..
-
Maxtreme
addikt
Mivel olyan jól pörög a topik (
) és kérdezték pm-ben hogy milyen a készülék hangja, leírnám itt is.
Ugyebár stereo hangszórókkal rendelkezik, de csodát nem kell tőle várni, (wayteq x-tab 70DCI-ről váltottam, ahhoz mérten ez SOKKAL jobb. Nem recseg, nem torz, hangos) fejessel viszont már más a helyzet. Hangminőségileg a Galaxy S-emhez viszonyítva kb 1 szint, az utóbbi talán 1 leheletnyit hangosabb.
-
Maxtreme
addikt
Pár saját Benchmark eredmény:
Epic Citadel:
Antutu:
Quadratn:
-
Maxtreme
addikt
Üdv mindenkinek
Azért indítom a topikot hogy minél több ember megismerje e remek kis készüléket.. Nekem a napokban ajánlották a tabletes topikba mint lehetséges alternatíva, hát már a specifikációk alapján beleszerettemNos akkor lássuk is ezeket a bizonyos adatokat:
Általános
Operációs rendszer: Android 4.1
Kijelző típusa: IPS
Kijelző mérete: 7 hüvelykes
Maximális felbontás: 1024 x 600
CPU gyártója: nVIDIA
CPU típusa: Tegra 3 Quad Core
CPU sebessége: 1.3 GHz
RAM típusa: DDR3
RAM mérete: 1GB
Merevlemez típusa: NAND Fast Flash
Merevlemez kapacitása: 8GB
Bővítési lehetőség: T-FLASH (max. 32GB)
Kamera 2.0 MPx (előlapi)
HDMI: Igen
3G: OTG kábelen keresztül csatlakoztathatóak
Bluetooth: Igen
GPS: Igen
G-Sensor: Igen
Hangrendszer: Sztereó hangszórók, beépített mikrofon
Lokalizáció: Minden nyelv támogatott
Akkumulátor típusa: Li-ion 3500mAh
Készenléti idő általános használat mellett: kb. 3-6 óra
Méretek: 196 x 122 x 9.9 mm
Tömeg: 320gCsatlakozók
Portok 1db Micro USB
1db Micro SD kártya bővítőhely
1db fülhallgató bemenet (Jack)
1db Micro HDMI csatlakozó
1db 2.5mm tápcsatlakozóAdatkommunikácó
Hálózati protokoll Fast Ethernet
Vezeték nélküli hálózat WiFi
Wireless szabványok 802.11 b/g/n..és akkor némi tapasztalat tőlem pontokba szedve így 2 nap használat után:
- Az összeszerelés minősége első osztályú, de tényleg. Ahogy kezébe veszi az ember, egy nagy iphone/ipad ju at eszébe. Maga a készülék egy része bár műanyagból készült (gyanítom hogy a kijelzőt sem üveg borítja) de nem a gagyi fajtából. A tabot körülvevő keret, és krómcsík viszont az eddigiekkel ellentétbe fémből van.
- Miután kicsit megismerkedtünk vele, ne nagyon pakoljuk tele mindennel, hanem szedjük le a gyártó oldaláról hozzá a frissítést, ugyanis enélkül nagyon sok mindent nem fogunk elérni a play áruházból, valami kompatibilitási baki miatt.
- A rendszer sebessége egészen kiválló, nagyon jól sikerült optimizálni a készülékre az OS-t.
- A játékok a tegra3 csipphez' elvárható módon nagyon szépen futnak dehát gondolom ez senkit nem lep meg.
- Az akkumulátor készenléti ideje nagyon impozáns. 100%os töltöttségről, és 50%-os fényerő mellett kb 10 perc játék (Riptide GT/Tegra mód) 1.5 walking dead (sima sd divx)+ 2 720p HD yt-s klipp megnézése, (ez így kb 75 perc) pár perc forumozás, után az aku 81%ig merült!
- A töltés nagyon gyors, kb 1-1h:20m alatt 0-ról 100%ra fel lehet tölteni a készülékt.
- ..és hogy egy kis negatívumot is írjak. A kijelző minőségével bár semmi baj nincs (lévén ugye IPS) viszont a fényereje nem oylan átütő mint azt már megszokhattuk más IPS-es készüléknél (mondjuk még így sem fogja senki 100%on használni, mert kiég a szeme)
és elérkeztünk a legjobb dologhoz, ez pedig az ár. A készülék átlagban 62-63e forint körül vásárolható meg, (nekem szerencsém volt, kifogtam egy akciót, így 56-ért jutottam hozzá)
A termék hivatalos honlapját itt tudjátok elérni
Ha valakinek kérdése van, nyugodtan tegye fel, szívesen válaszolok és segítek. (már ha tudok persze
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest