Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
speeddk
csendes tag
válasz
Fireferi7 #69 üzenetére
Szia Fireferi7!
Hát ha jól sejtem, akkor az xTab-on ICS volt.
Sajnos a googli kiszedte azt a feature-t a JellyBean-ből, mert hát minek, ha e'ccer a Nexusban úgysincs kártya-slot (hulekotsogok).
Szóval nem a Galapad hibája ez, és megoldás is van egy app jóvoltából (rootolt masinákon természetesen):
..., és mielőtt megint elfelejtem gigaköszönet a YouTube tesztért (is)
-
speeddk
csendes tag
válasz
kozmacs1027 #60 üzenetére
ennyire elkeserített ez a 3G molyolás?
én is gondolkodtam az eladásán, de rájöttem, hogy nincs a piacon jobb ár/teljesítmény viszonnyal rendelkező cucc.
amúgy OTG kábel külön ... ho'gyé?
(a fóliás az mit jelent? milyen típust raktál rá?)
-
speeddk
csendes tag
válasz
kozmacs1027 #58 üzenetére
Én is fostam a rootolástól (a Huaweiemnél még mindíg az eredti firmware van), de amit leírtam az első oldalon az tényleg semmit nem csinál, csak hozzáférhetővé tesz rejtett/olvashatatlan/írhatatlan file-okat, amiket jelen esetben az alkalmazás módosítana a 3G használhatóság érdekében.
Én a core kikapcsolás miatt rootoltam, de valószínüleg az USB 3G sem véletlenül nemműködik, szerintem a googli tiltotta a kernelben 3.1 feletti verzióknál.
(szabadságot a usereknekalapon javaslom a rootolást, de megértem, ha nem teszed, nekem is idő kellett hozzá)
-
speeddk
csendes tag
válasz
kozmacs1027 #54 üzenetére
Szia!
Az MKV-kat nekem is hang nélkül játsza le az MX player és nálam is a BSplayer volt a megoldás.
Az USB-s 3g modemnél próbáltad ezt:
PPP widget
Installálási videoSajna nekem nincs OTG kábelem ezért nem tudom tesztelni.
-
speeddk
csendes tag
válasz
MacMaiger13 #50 üzenetére
Szia MacMaiger13!
Ahogy Maxtreme is írta firmware update-et kell eszközölni, ami innen tölthető le és itt is a van az update menetének a leírása:
Galapad download pageTokot és fóliát sem találtam még sajnos és a galapadhoz való eredeti hátlapot sem tudom honnan lehetne megrendelni.
-
speeddk
csendes tag
Szia Sharp_54!
Szerintem próbálkozz ezzekkel
VER 1:
POWER gomb hosszan nyomvatartása.
ha ez nem sikerülVER 2-3
Galapad Recovery mód:
1. Vedd ki az SD kártyát
2 Volume DOWN + POWER gomb nyomása amíg meg nem jelenik a "RECOVERY" felirat (ekkor engedd el a gombokat)
3 bejön egy menü (egy idő után)
4 / 1 Restart SYSTEM menűpont van kijelölve alapból
5 megnyomod a POWER gombot egyszer (ez ebben az esetben az ENTER)Ha ez nem oldja meg akkor...
Az első három lépés megismétel, majd:
4 / 2 Volume DOWN gombbal lemész a "Wipe data / factory reset" menűpontra
(ha továbblépsz véletlenül akkor értelemszerűen a Volume UP-pal tudsz felfelé lépkedni a menüben)
5 megnyomod a POWER gombot egyszer (ez ebben az esetben az ENTER)Ez utóbbi variációnál
AZ ÖSSZES ADAT EL FOG VESZNI A TABLETRŐL
(tehát alapállapotba kerül, mint amikor a boltból kihoztad, eltünnek a telepített alaklmazások és az általad felmásolt beépített 8GB-on tárolt file-ok.A hangerő gombok és az SD kártya nyílás közötti lyukacskába nyomtad a csavarhúzót? ...azt ne tedd, mert, az a mikrofon .
Sikeres életrekeltést kívánok
.
Majd légyszi írd meg hogy sikerült-e és melyik módszerrel.
-
speeddk
csendes tag
válasz
Fireferi7 #39 üzenetére
Köszi szépen a pontos tesztet, szerintem nem rossz az a majdnem 5 óra navigáció (nekem van egy Wayteq X820-am (4,3", 480x272, asszem 900mAh) is az újkorában is csak másfél órát ment aksiról).
Várjuk a további méréseket, én egyszerűen nem tudtam még kitalálni hogy milyen videoval csináljam a YT tesztet.
HD-s 3 órás videokat nézegettem, de csak tengerpart, meg tüz, szóval ilyen relax bénaságok vannak YT-on, de lehet, hogy azok is jók tesztre csak azoknál nem dinamikusan és pláne nem nagyarányban változik a megjelenítendő kép és ezért - lehet hogy rosszul gondolom- szerintem nem lenne ugyanaz az eredmény mint egy filmnél.Köszi mégegyszer az eddigi tesztet.
-
speeddk
csendes tag
Jofélének tűnik csak fizetős
akkumérés ismét:
youtube 1 óra - 20% merülés
50% fényerő, 50% hang hangszorón, 2coreegyébként én is olvasgattam a nexus7 tulajok (inkább hívők
) méréseit és a csúcs asszem 9 és fél óra volt -na persze aztnem írta hogy mit is csinált pontosan
a tomshardwer valami 7 óra feletti időt tesztelt browsolásra a nexusnak, de a teszt náluk az, hogy 12 percenként egy újabb wiki oldalt hoznak be (no flash meg nagy képek)
-
speeddk
csendes tag
Sziasztok!
Akkor a core-kikapcs:
1., rootolni a masinát az [itt] található update.zip-pel a szintén itt leírtak alapján2., a [Core Control]-t feltelepíteni és használni
szerk.: természetesen a legutolsó verziót telepítettem az 1.4.2-tMivel a CoreControl-t HTC-X-re írták (szintén Tegra 3), ezért nem teljesen 100%-os a kompatibilitás, eddig csak azt vettem észre, hogy a program indítása boot-oláskor az nem marad bekapcsolva, ezért a Battery profiles-nál beállítottam, hogy "Battery 100 (%) - then use - 2 core" így viszont működik tökéletesen.
YO bütykölést kívánok az érintetteknek
Maxtreme, vagy akinek rootolva van bármilyen Tegra 3-as masinája, meg néznétek - még core controll telepítés előtt- hogy a
/sys/kernel/debug/tegra_hotplug/min_cpus
file-ban milyen érték van (nekem most 2, de csak a program telepítése után néztem meg)Hátha át lehet állítani 1-re
-
speeddk
csendes tag
"Jó lapos itt a hangulat gyerekek"
No kicsit jobb kedvel írok most, mivel sikerült az akksiidőt feljebb tornáznom.
Mint írtam egy Huawei S7 Slim, a párja a Galapadnak, és az teljesítményben ugyan elmarad, de akkus üzemidőben legyakta ezt a szépséget. (Ugye, ha beleszoksz a tutiba akkor már magasabbak az elvárások
).
Nekem a Huawei sebessége is megfelelt amire használtam (film, könyv, net), ezért megoldásként a core kikapcsolást választottam.
Valakik megtalálták azt az egy filet, ahol a magok száma állítható a Tegra 3-as cuccokon, más valaki meg írt egy programot (igaz hogy HTC-re), amivel rootolt masinán egyszerűen állítható és nem téglásítod véletlenül sem a masinát.
A Battery HD (vagy a play-en magyarosítva Akkumulátor HD) kalibrálási eredmények:
WiFi 30perc 4 Core bekapcs 12% merülés (összes becsült WiFi idő 4óra 20perc)
WiFi 30perc 2 Core bekapcs 8% merülés (összes becsült WiFi idő 6óra 30perc)Az akkus üzemidő növekedés nem csak a tesztben, hanem használat közben is érezhető szóval tényleg megvan a 20-30% növekedés.
A 2 magos AnTuTu eredmény 7680 mindössze a (Huawei-é kb. 2500, a négymagos meg az első hozzászólásban
).
A két maggal ugyanúgy tökéletesen fut a Hungry Shark Evolution mással nem teszteltem.Ha valakit érdekel, akkor megkeresem a magkikapcsolós linkeket leírásokat csak most nincs időm.
Hosszú akku-üzemidőt mindenkinek.
-
speeddk
csendes tag
No odáig eljutottam, hogy:
1024x600-as IPS panel fogyasztása kb. 2-2.3WA proci fogyasztása a Kal-El project whitepaper szerint:
4 core 480 MHz-en 579mW
4 core 1GHz -en 1261mWNagyjából tehát a 4 core 1,3GHz-en 1,6W-ot fogyaszt.
vagy hagyjam abba az ezen lovagolást?
-
speeddk
csendes tag
Ez az hogy csak szinte biztos
Na mindegy a T30L nek sem találtam meg a fogyasztását így nem is biztos, hogy sok nyerhető frekvenciabuherával. Valószínüleg a kijelző viszi úgyis a pálmát akkumerítésben, de ahhoz is kellenének ezek az adatok, hogy egyáltalán megéri-e a szórakozást a procival, vagy nagyon eltörpül a CPU fogyasztás a kijelző mellett.
Ja igen azt még elfelejtettem írni, hogy 90%-ban legkisebb fényerővel használom a Galapadot (csak nappal kint kell felesre állítani) és úgy jöttek ki ezek az akkuidős eredmények.
A kijelzőnél nekem van egy furcsaság (de lehet hogy ez a normál működés) legkisebb fényerőn mintha lassabban regálna a színváltozásra, tehát ha böngészés közben - mondjuk itt az általad indított topikban- görgetek lefelé megállok az első képnél (dominál a fekete) egy kicsit, majd továbbgörgetek kicsit és megállok (dominál a világosbarna), akkor ilyen lassan 3-4 lépcsőben utánna állítja a fényerőt (lejjebb veszi). Nem tudom ez érthető-e így. Nem vészes, csak nem tudom hogy ez feature vagy bug
.
Úgy vettem ki a szavaidból, hogy ez a SU mód még nem annyira veszélyes
, de ilyenkor a lehetőségek is korlátozottabbak, vagy csak meg kell még találni a géphez illő beállítgató programokat?
-
speeddk
csendes tag
Hát ja nem egy bika a Huawei, de nekem mindenre jó volt.
Persze hamar beleszoktam a pillanatok alatti WiFi kapcsolódáshoz, meg a gyorsan gördülő honlapokhoz, meg a tűéles képhez, szoval az S7-re már nem vágyom
főleg mióta kiteljesítettem IGOrral a mitfahrerrel.
Az IPS is többet fogyazt, de eddig sehol sem találtam megközelítő érrtéket sem hogy mennyit, no meg a Tegra3 ból sem találtam biztosra, hogy melyik típus van benne (talán a T30L, mivel Wiki szerint a Nexus 7-ben ez van)) és a TDP-jét sem.
Ja igen a rootolásra elfelejtettem válaszolni én is keresgéltem az undervoltolás (deszépmagyarszó) vagy core-kikapcsolás miatt (me' hogy a nagy erő nagy felelősséggel (és kevesebb akkus üzemidővel) jár
:
superpfpf megoldása az xda-developers-en
Nem teszteltem, mert még egyáltalán nem csináltam ilyen buherát, szóval kicsit f.sok, ezért még utánna akarok olvasni a rootolásnak, hogy mivel is jár, meg hogy visszaállítható-e a rootmentes állapot stb.
-
speeddk
csendes tag
Sziasztok!
Én már 1 honapja
elégedetttulaja vagyok egy ilyen kütyünek.Mellette van egy S7 Slim is a családban, ami az összehasonlítási alap.
Az elégedett szócskát azért húztam át, mert baromira csalódott vagyok az akkus üzemidőben.
Amikor megvettem valami 6.03.xx rom volt rajta és az egyik barátom tanácsára feltelepíttetem az "AkkumulátorHD" nevű programot, ami a következőkkel pontosította a JB által akkumulátor menű alatt kiírtakat:
WiFi-s üzemidő 4h 25 perc
3D-s játék üzemidő 1h,06 perc
Olvasás üzemidő 8 óra körül
Video lejátszás 6h 30 percAztán telepítettem az újabb FW-t és ugyanezzel a programmal (de már kalibráltattam is magát) az eredmények:
WiFi-s üzemidő 4h 10 perc
3D-s játék üzemidő 1h,46 perc
Olvasás üzemidő 9:10 óra körül
Video lejátszás 5h 48 percNa mindegy a lényeg, hogy a Huawei-el összehasonlítva, amit elég átlagos használat mellett két naponta tölteni, a Galapadot napota kell (hétvégén meg naponta 2x), de lehet hogy csak annyira szeretem, hogy többet használom mint a másikat valaha is
(egyébként tényleg érezhetően hamarabb merül).
A WiFi-n Youtubozás (nem HD filmekkel) kb. 3óra mindössze amit bír.
Másnak tapasztalat illetve valami pontosabb üzemidőmérés eredménye van?
Az eddigi tesztekben ilyen baromi pontosan definiálják az akku időt kb., hogy:
"két napig használtam volt benne WiFi-n böngészés 1-2óra, GPS 15perc, kb 1óra filmnézés, olvastam is este.. és még így is maradt 30%, szóval nagyon jó az akksija".
(persze nem pontosan idéztem, de kb így szokták "mérni" és még publikálják is ezt az "eredményt" a konklúzióval, hogy az akksi nagyon jó.)Amúgy tényleg jó cucc szép, stabil, okos, gyors stb
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Panasonic Toughpad FZ-G1 -I5-4310U - Ütésálló tablet- Ceruzával- AKÁR 11 órás akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest