- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csudri
őstag
Köszi a választ. Nagy gaznak nem tolom, csak gyep van, viszont sűrű.
Veszek akkor vastagabb vezeteket, de felmerül bennem a kérdés, hogy ha mondjuk a teraszkonnektorba csak 1.5-os kabel van (meg szerintem a kliman kívül mindenhol a hazban), akkor mi ertelme van ebbe beledugni egy 2.0-as madzagot. Vagy a táv miatt kell a nagyobb atmero, hogy kisebb legyen az ellenállás? -
csudri
őstag
Sziasztok!
Makita ELM4621 ma kétszer is lefulladt. Mennyit számít a teljesítménynél, hogy milyen hosszabbítóról megy?
https://www.obi.hu/kabeldobok/kabeldob-fem-talp-1-lengo-aljzat-27-3-m/p/4006540
Egy ilyet használok most, bár kizárt, hogy ennyiért vettem anno, mondjuk két év alatt megdrágulhatott. -
csudri
őstag
Ma felkerekedtünk a kisfiammal és megvettük a 4621-et. Ez egy tank!
Összeraktuk, de mivel zuhogott az eső, így csak a kocsibejárón próbáltuk ki, hogy milyen a hangja, nem vészes, viszont meglepódtem, hogy milyen bazigyors az önjáró (sosem használatm még ilyet). Remélem a fűben nem fog így rohanni, mert nekem ez gyors lesz, lehet maradok a tolásnál. -
csudri
őstag
Sziasztok!
Mi most a bestbuy 100k-ig vezetékes elektromosban?
Eddig kézi hengerkésessel vágtam (heti 2-3x), de agybajt kapok hogy nem ér semmit a fűgyűjtője, úgyhogy néha "összeporszívózok" utána egy Agrimotorral.Kb. 300nm, brutálsűrű gyep, kinéztem egy Makita ELM4621-et. Láttam, hogy bazinehéz, de mivel önjáró, így lehet a nejem is eltologatná, sajnos munka miatt sokszor gép előtt ragadok (kötetlen munkaidő ugye...).
Akkusban azért nem gondolkodom, mert ami ezt a gyepet bírná szerintem a duplájából jönne ki, annyi nincs rá.
-
csudri
őstag
válasz
Steady74 #4819 üzenetére
A Lux szépen vágta? Én is agyaltam erősebb (2000W-os) elektromoson a mostani 1300W-os Agrimotor helyett, de mivel a penge is nő, ezért rohadtul nem vagyok vele előrébb. Nálunk is sűrű gyep van és szanaszét tépi a forgókéses.
Pár hete vettem egy kézi hengerkéses Al-ko Razor Cut 28.1-et 22 ropiért és gyönyörű azóta a dolog. Nem szálas a teteje, nem sárga, zseniális cucc. -
csudri
őstag
Nálam is két nyírás van, a mostani nyíróm nem bírja, kinéztem egy 2000W-os Black &Deckert. Sajna szíjas, nem direkt. [link]
Illetve agyalok most, hogy esetleg kézi hengerkésest vegyek, mert a forgókéses mindig tépni fogja, nem pedig vágni, így a vágáskép sosem lesz az igazi, hiába élezem, hiába vágom felesbe. Viszont sajnos nem elég sima még a kertünk, anno nulla tudással álltunk neki füvesíteni, így most homokozgatjuk apránként simára. Hepe-hupás talajon viszont úgy tudom a hengerkéses csúnya dolgokat tud művelni, esetleg picit venni belőle 28-30 cm-est és akkor kevésbé tényező a buckás talaj.
-
csudri
őstag
Ezzel a Yatoval annyi gondom van, hogy kép alapján egy az egyben ugyan az, mint a Fieldmann FZR 2046-E és a Fieldmannhoz nincs bizodalmam. Anno vettem tőlük búvárszivattyút és egy fospumpa.
Az a Powerplus nem néz ki rosszul, de nem sok infó van róla a neten.
Ezek gondolom mind szajhatásúak, nem direkt, mint az Agrim.
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Kb. egy hónapja vettem egy Agrimotor FM3813-at, úgy gondoltam elég lesz. A terület, amit nyírni kell kb. 350 nm (korábban garázdálkodtam a topikban, akkor 450-et írtam, de most lekorrigáltam belőle mindent
).
Szóval olyan szépen sikerült a tavaszi gyepindítás, hogy kevéske az Agri. Az egy dolog, hogy 1 óra a nyírás, de ugye heti kettő van belőle. Ahol nagyon tömött a fű, ott többször is észrevettem, hogy néha küzködik és ugye a fű egyre sűrűbb lesz, ahogy azok a magok is beindulnak majd a keverékből, amik későbbi indulásúak.
Annyiban elégedett vagyok a géppel, hogy faék egyszerű, nagyon halk, viszont a vágáskép valami elképesztő ronda, holnap megélezem, nem tudom mennyit fog ez segíteni illetve félig sincs az amúgy sem éppen nagy fűgyűjtő, amikor már el-elhagy csomókat, tehát nagyon sokszor kell ürítenem.
Az árukeresőt böngészgetve úgy látom nem is gyártanak tyúkbeles gépet igazán nagy méretben (50+ centi), benzineset viszont nem szeretnék, mert a karbantartáshoz továbbra sincs se kedvem, se affinitásom, sem a hangjára nem vágyom. Akksis horror és tök jól elvagyok a kábellel, jól bejáratott útvonalam van a nyíráshoz, nem kell kerülgetnem a madzagot. Egy Black&Deckert találtam 48centisben (LM2000), 75 ropi, 2000W, lehet ez már nem kínlódna, de a 25%-kal nagyobb vágásátmérő azért annyira nem nagy diff. Nyilván ha a teljesítmény miatt szebben is vág, akkor az más tészta, meg ha meg is tölti a puttonyt.
Szóval van valami ötletetek vagy így jártam? Marad a benzin és a 100k feletti gépek, ha 50cm+ kell? Úgy látom az alábbi néhány hozzászólásból, hogy ott van azért küzdelem sűrű gyep esetén, tehát az X lóerő sem garancia semmire?
-
csudri
őstag
Sziasztok! Kb. 450nm-hez keresek fűnyírót. Egy barátomnak MTD Smart 46 PO-ja van, próbáltam, rohadt jó, de akkora disznó nagy gép szerintem nem kellene és picit húzok az elektromos irányába.
Keret max 70ezer, de nem lenne baj, ha 50ezerből meg tudnám úszni. Most még nincs tele mindenféle akadállyal a kert, de később ez változni fog, így inkább valami kisebbet keresek.Van ami ajánlható az elektromos gépek közül és nem egy halom fos? Az árukeresőn olvasott vélemények elég lesúlytók még a 30+ezres gépeknél is. Ennyire azért ne legyen már egyszezonos-eldobható egy fűnyíró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest