Új hozzászólás Aktív témák

• Runner_fxr

Ármester

válasz Fred23 #79 üzenetére

A sok kávé károsítja a szívet és a keringési rendszert, szóval nem javaslom ,hogy ilyen módszerekkel kísérletezz. Azt a gondolatmenetet sem értem, hogy gyorsan akarsz regenerálódni, de saját bevallásod szerint is sz@rul étkezel.
    Én valamit alaposan megtanultam a bodys évek alatt. A fejlődés 3 tényezőn múlik, megfelelő mennyiségű edzés, megfelelő mennyiségű táplálék és megfelelő mennyiségű pihenés.
    Ennyi! Ha valamelyik tényező csorbát szenved, akkor az rányomja a bélyegét az egész kinézetedre, fejlődésedre.
    Én amikor besétálok egy edzőterembe és végignézek az embereken, szinte ránézésre megmondom ki tartja be ezt a 3 tényezőt. Mert hiába edz valaki sokat, hiába használ valaki például szteroidot, azzal nem lehet kiváltani sem a helyes táplálkozást sem a pihenést. Ha átlagon felül akarsz kinézni, akkor ehhez átlagon felül is kell élni. Ha átlagosan élsz, átlagosan is fogsz kinézni. Azt meg kell érteni, hogy nagyon sok minden a konyhában dől el, nem az edzőteremben. Persze fontos az edzés is, de egy jó fizikum nem csak az edzésről szól, hanem egy életvitelről is. És ha fontos neked az, hogy viszonylag gyorsan elérd azt a fizikumot amit kitűztél célul magadnak, akkor lehet jobban járnál ha inkább a hagyományos testépítésre koncentrálnál, mint erre a CF edzésre. Persze biztos jó az is, de szerintem egy alap masszát hamarabb szedsz fel a bodyval mint ezzel a CF-el. Én szerintem egy jó bodys múlttal több értelme van belevágni ebbe a CF-be. Egy alapvetően vékony embernek nem hiszem, hogy ez lenne a jó, hogy ilyen brutális gyakorlatokkal kezdje el gyötörni magát ,amik például ebben a CF féle edzésmódszerben vannak. Engem egyedül a TRX fogott meg mint újdonság, ebben tényleg sok potenciált látok, de amúgy abszolút a body mellett vagyok, ha az izomzat fejlesztése a cél. Ennek a CF-nek még alig van múltja, az is lehet néhány év múlva kiderül, hogy túlterheli az ízületeket, egyébként nem lepődnék meg ezen. Ne érts félre nem tartom hülyeségnek, de szerintem nem kezdőknek való edzésmódszer.
    Persze ez az én véleményem, nem kell egyetérteni velem és a te testedet te ismered, ez is fontos dolog, hogy érezd mi az ami még jó és nem sok a te testednek, ez nagyon fontos.

Egyébként 1 év alatt az a 3 kiló izomnövekedés nem egy nagy dolog. Ha ennyi nem tudsz fejlődni úgy, hogy még ha jól értem 75 kiló se vagy, akkor ott komoly problémák vannak az említett 3 tényező valamelyikével, vagy akár több tényezővel is. Ha megalszod a napi 8 órát és eszel eleget, meg persze edzel is rendszeresen minimum heti 3-at vagy 4-et, akkor 1 év alatt 8-10 kilót is lehet fejlődni szteroid nélkül is. Azért én sem voltam szent, sok hibát elkövettem, például sokat jártam bulizni, ami nem tett túl jót az edzésnek. :)
    És arra is rá kellett jönnöm, hogy a sok csajozás, meg szex bizony nagyon vissza tudja vetni a fejlődést. Talán ez az a dolog amit a legnehezebb betartani. :) De erre tisztán emlékszem, hogy amikor megparancsoltam magamnak, hogy heti egy ,de maximum két szex lehet, akkor robbanásszerűen el kezdtem fejlődni. Ezt a kúrák alatt is nagyon szigorúan alkalmaztam. Volt például olyan is, amikor 2 kedves barátom összehozott egy eléggé nimfomániás csajjal, tudván, hogy már régóta "cölibátust" fogadtam. 2-3 hétig nagyjából minden nap szex volt és nem is akármilyen. :) Pontosan 5 kiló ment le rólam mindössze pár hét alatt! Amikor ráálltam a mérlegre, majdnem infarktust kaptam. Szóval oda kell erre is figyelni ha nehezen megy a fejlődés.
    Tehát áldozatokat kell hozni a cél érdekében, de szerintem megéri, mert csodás érzés egy jó fizikum, ezt szerencsére tapasztalatból tudom mondani.

spammer: Hát a konyhában sok minden eldől. :) Nyáron nyilván senkinek nincs olyan jó étvágya mint hűvösebb időben, de a nyár az nem is annyira a tömegnövelésről szól. Edzeni sem tanácsos annyit mint normál hőmérséklet mellett. Rengeteget kell inni az a lényeg, aztán amikor jön a kellemesebb hőmérséklet, meg a hideg, akkor lehet keményen fejlődni, edzeni. Én azt észrevettem, hogy a nagy dózisú vitamin, különösen a B vitaminok, étvágyat növelnek.

A testalkatról: látatlanban nyilván nem tudom neked milyen a testalkatod, de ha zsírosodsz, pláne fiatalon és vékonyak a végtagjaid, akkor annak a testalkatnak nem sok köze van az ektomorfhoz, de a mezomorfhoz se. Viszont nem is érdemes ezen sokat agyalni, bárkinek lehet jó fizikuma ha betartja szükséges szabályokat és elég kitartó.
    Egyébként szerintem a leg atletikusabb test az az ekto-mezomorf. Klasszikus ekto-mezomorf például Frank Zane, Flex Wheeler

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés