-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
válasz mephi666 #3538 üzenetére
Nem teszek a fazékra fedőt. A gőz +fajhője segíti a jobb hőátadást. A fazék néha római tál vagy nagy jénai. A víz mennyisége a hőingást gátolja, mint a tízkilós lemezjátszótányér a sebességingadozást.
Fontos a jó, hőálló sütőzacskó és hogy alkoholos pácot ne használjunk, ha 70 fok felett szuvidolunk. Az extraszűz hidegen préselt olívaolaj is kerülendő, ha két- három óránál tovább tart a vízfürdő. Fémes íz lehet a mellékhatás.. Max halak esetében jó.
Trükköm az, hogy csapi legforróbb vizet (60C) teszem bele a sütőbe. Így hamar bemelegszik.
A zacskózott cuccot is csapi melegvízbe rakom a bemerítésig, hogy ne hűtse vissza a rendszert.
De lustában is csináltam már. Összeraktam mindent. Felöntöttem hideg vízzel. beállítottam 65 fokra (ami 70C a sütőn) és magára hagytam este-éjjel. 10-11 óra múlva lekapcsoltam, mikor megébredtem és kávéztam. Délben kivettem, felszeltem, megöntöztem olajos grillvajjal és 10 perc alatt ropogósra pirult a grillben. (egyszer megfordítottam) ez 3 db egykilós császárhús volt.
Halak-3-4 óra 55-60 fokon, fiatal csirke 4-5 óra 65-70C, öregebb-6-7 óra, hasonló melegben. Sertés az 8-10 óra, marha is olyan 10.. Az az igazság, hogy alacsonyabb hőfokon nem lehet csúnyán túlfőzni a dolgokat. Inkább az a benyomás, mintha semmi nem történt volna a hússal, csak ázott a melegvízben. Kóstolva meg jó. Rápirítva meg fennnséges....A vákumfóliázás nem hülyeség, de ha a pácleves becsomagolt húst légmentesre kiszivattyúzom, tehát a páclé az összetekert zacskóban bubimentesen felfut, akkor nincs benne levegő. Nem fog felpuffadni alacsonyabb hőfokon. Lapos kavics van a konyhaablakban, ha le akarom nyűgözni..
(Azt meg nekem senki ne mondja, hogy a hivatlos vákumfóliázoott zacskóban lévő húsban alacsonyabb az oldott vérgázok nyomása, mint a zacskón kívül. Ehhez túl sokat búvárkodtam..)[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
A szuvidálóra kifejlesztett saját megoldásom:
A príma kis hőlégkeveréses sütőnk ugye 50C- tól melegen tart, 240-ig meg melegít. Fogtam, beletettem egy fazék vizet és ételhőmérővel megnéztem, mennyi az annyi. Például 75 fokon (50-100 között) a víz 68 fokos, stabilan. +-3C tűréssel be tudok állítani stabil hőmérsékletet a forráspontig. A szuvidálandó húst nagyobb méretű sütőzacskóba teszem. Szabadtüdővel légtelenítem. Ha páclé is van, tökéletesen sikerülni szokott. A zacsit megtekerem, bekötöm. Megy bele a vízfürdőbe. Császárhúst, oldalast, marhaszegyet csináltam eddig.
Aztán a végén az elektromos grillel kérgezem, vagy szeletre vágva serpenyőben vaj-libazsír keverékével..
100 fok felett meg van ősi kuktafazekam 130 fokig.Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Ma reggel 8 perc alatt csináltam hússalátát. 613-tól 6.21-ig.
40 dkg majonéz, 2 dl tejföl, 15 dkg csemege ubi apróra vágva. 25 dkg sonka centis szeletkékre metélve, 15 dkg reszelt sajt, füstölt sajt. Evőkanál mustár. Só, hogy szomjas legyél utána.
A könnyed konzisztenciát az uborka levével állítottam be. Legvégén csipetnyi fehér borsot kapott. Pirítóssal tolta a nép. Elfogyott.
(a lidl-es nyegyvendekás volt a minta..)[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Megosztom veletek a szent grál receptjét. Mekis szósz deluxe,
- Négy egység (tömegarány) rendes, (nem light) majonéz.
- Három egység ketchup
- Két egység mustár
- két egység finomra kockázott lilahagyma (3x3mm)
- egy egység finomra kockázott csemege ubi
- egy egység porcukor!
- fehér bors (fél literhez kb. csapott, pici kávéskanálnyi)Literszám fogy...
[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest