Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: Nóta állj!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- potyautas: Gépjármű ügyek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
krizmo_ #6928 üzenetére
Hát egy kicsit sótlan lett és talán egy picit szárazabb, mint kéne, szóval legközelebb szaftosabbra csinálom. A recept ilyen mindent is elolvastam, aztán majd lesz valahogy típusú.
Szóval a libamellett lesóztam, borsoztam és ment rá egy kevés majoranna is. Hagytam állni egy órát a pulton.
A kacsacombot egy nagy fazékba felraktam főni egy nagy adat egész feketeborssal és 1 darab babérlevéllel és 4 gerezd fokhagymával. Kb. 1,5 órát rogyogott forrás után. Ekkor ment bele fehérrépa, sárgarépa, karalábé és zellergumó. Só nem. Hiba.
Tk. főztem egy kacsahúslevest...aztán amikor minden puha volt, kiszedtem hűlni. Menet közben a habot leszedtem és a végén egy tonna zsírt is, egy olyan 3 deci biztos lejött a tetejéről.
A libamellett alaposan körbepirítottam egy száraz forró serpenyőben, a bőrös részt jó sokáig, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Aztán bedobtam egy tepsibe, ment rá alufólia és 30 percig sütőttem így 200 fokon. Majd levettem a fóliát, mellédobtam 4 darab csirkemájat és egy 10 percig pirítottam. Amikor készen volt kiszedtem hűlni.
Amikor már semmi nem égette le az ujjamról a bőrt, minden kockákra vágtam, külön a húst és külön a zöldséget. A húst mégegyszer megsóztam.
Egy magasfalú serpenyőben egy fej finomravágott hagymát megdinszteltem a levesről leszedett zsíron, rádobtam vagy 5 darab szeletelt gombát, 25 dkg előgőzölt barnarízs és köles keveréket és fél pohár fehér rizst. Sóztam, borsoztam és ment rá egy fél tasak szárított petrezselyem. Majd elkezdtem főzni, mint egy rizottot, egy merőkanál leves, közepes lágon rotyogtatás, amikor kezdett fogyni még 1x és így tovább. Kb. a 3. körnél beleszortam vagy 2 marék fagyasztott zöldborsót és belekevertem a húst. A legvégén meg a főtt kockázott zöldséget. Meg még egy fél zacsi petrezselymet. Utána lefedtem egy fél órára.
A libamellnek csak a felét raktam bele, a másik felét vacsira fogyasztottam vékonyra szeletelve, hidegen.
A kacsacomb bőrét meg a kutya folyasztotta el lelkesen.
Nem tudom, finom lett, de talán valami erősebb fűszer még elférne benne, lestyán, majoranna, valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest