- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
attiati #12119 üzenetére
A reddit-es linken nagyon jó értekezések vannak. Az élelmiszer mérnök srác is jól leírja.
A keményítő lebontása a lényeg.
A - hosszú idejű - áztatás során is végbemegy ugyanúgy a keményítő lebontási folyamat, mint főzés során, de vélhetően nem teljesen ugyanolyan mértékben és emiatt vélhetően jobban megterheli az emésztőrendszert. Hacsak nem tejben történik az áztatás és erős a fermentálási folyamat.
"When you make overnight oats, you do gelatinize the starch somewhat, but not to the degree you would if you cook. Many chemical reactions still occur without heat, they just proceed hundreds of times slower than they would with heat."
Azt írja, hogy a zabban a keményítő 3%-a rezisztens, tehát nem bomlik le (valószínűleg sem főzéssel, sem áztatással). Csak a bélrendszerben a jó baktériumok tudják lebontani (és számukra nagyon fontos táplálék).
Ezért is érdekel engem, hogy mi fő ki a fazék aljára? Az lehet a rezisztens keményítő?
Ha igen, akkor azt nagyon nem kellene kihagyni a tányérból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest