Bedobom akkor ide a leggyakoribb ebédem abból az időből, mikor ketóztam, elég érdekes lesz, és bár mosléknak tűnik, nekem nagyon bejön az íze:
1 dl tökmagolajat vagy napraforgóolajat teszek egy nagyobb bögrébe, ebbe jön aztán 3-4 gerezd fokhagyma lereszelve, rá egy kávéskanálnyi oregánó, ugyanennyi őrölt füstölt paprika, aztán 20g chia mag, végül pedig úgy 1 evőkanálnyi Delikát ételízesítő. Ezeket összekeverem a bögrében alaposan, aztán dobok az egészbe úgy 40-60g mustárt (mikor hogy, ízlés szerint), és megint összekeverem az egészet. Az így előállított alapot tányérba szedem, és rakok mellé egy 250g-os túrót. Kedvemtől függően maradnak így külön, egymás mellett a tányéron, vagy lesznek ezek is összekeverve, de innen már csak az evés a lényeg.
Biztosan nagyon durva ez így sokaknak, de sok kísérletezés eredménye ez a recept, és szerintem nem csak ehető, de kifejezetten finom is.