Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4951) hanee válasza t1 (#4950) üzenetére


hanee
senior tag

Szerintem ha megbeszéled anyukáddal, hogy szeretnél fogyózni, biztos segíteni fog ő is és majd úgy főz, hogy az jobb legyen neked is ;)

(#4952) t1 válasza hanee (#4951) üzenetére


t1
addikt

ebben azért én nem vagyok biztos mert 5-en vagyunk ( 2 tesó is ) és nem az a nagy konyha tündére, de szerintem megcsinálom magamanak ha majd olyanra kerül a sor, nem véletlenül tanulok szakácsnak :)

(#4953) L|zsidoboz válasza t1 (#4948) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Az ilyen főtt kolbász és hasonló kajákat sztem hanyagold.
Tele van zsírral.

Good to be good, but better to be lucky.

(#4954) Vandit.


Vandit.
addikt

Pénteken láttam a tv-ben,hogy Norbi kitalálta a fogyasztó tortát. ;] :Y

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#4955) harry válasza t1 (#4952) üzenetére


harry
veterán

Én ezt úgy oldottam meg, hogy magamnak főzök. Diéta alatt meg főképp, akkor nem bíznám másra. De a kolbász nem épp jó, tiszta zsír, kenyeret szinté ne. Reggelire ehetsz zabpelyhet, zöldségeket, pufirizst, stb, amúgy hal, pulyka/csirkemell rizzsel, esetleg főtt krumpli. Minden másban mivel több zsír van ezért inkább ne (egyéb hús, tészta, tojás sárgája, vaj, péksütik, cukros cuccok). Lehet egyoldalúnak tűnik meg szigorú, de nem ünnep van, hanem diéta. Illetve a mennyiségek is fontosan, idővel nem árt egy mérleget beszerezni (azért nem mindegy, hogy megeszel egy fazék rizzsel, vagy csak 100g-ot naponta).

Vandit - na, erről beszéltem :D

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4956) harry válasza t1 (#4948) üzenetére


harry
veterán

Egyéb - gyömülcsöt nem vinném azért túlzásba a fruktóz tartalom miatt (az is ch), de kevés mennyiség mehet. Másik, hogy a 3 átlag kajáról átállnék többre, mondjuk 3 óránként kaja. Ez úgy npai 5-6, nem tudom mennyit vagy fent. Nyugodtan ehetsz este 10 kor is, kérdés, h mit - fehérje (pl husi) és zöldségek mehetnek, szénhidrát (ch) fogyasztást ~18-tól elvenném.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4957) L|zsidoboz válasza harry (#4955) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Ha valaki 110 kiló, nem kell egyből így megszorítani a gyeplőt, attól még tud fogyni eleinte.

Good to be good, but better to be lucky.

(#4958) harry válasza L|zsidoboz (#4957) üzenetére


harry
veterán

Igaz persze, egyelőre az is elég ha sikerül a kajálást nagyjából rendbehozni, de idővel nem árt kicsit pontosítani az étrenden.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4959) t1 válasza harry (#4955) üzenetére


t1
addikt

oksa.. vhogy lesz elöször az a lényeg kevesebbet egyek és szokjam az adagot.

Ebéd:
-1 vékony szelet rántott hús
- rizs ( nem sok)
- vmi alma köret
-uborka
- 1 tányér leves

Tervezem hogy fél 5 fele bekapok egy túró rudit ha nem is azt akkor narancsot

(#4960) harry válasza t1 (#4959) üzenetére


harry
veterán

Gondolom a túrórudit csak nassolásnak tervezted (az egy dolog, hogy túró, de félzsíros + csoki). Inkább a narancs. Az ebéd így jó.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4961) t1 válasza harry (#4960) üzenetére


t1
addikt

akkor a narancs lesz :)

Estére mi legyen? Tojás? illetve a suliba mit vigyek magammal csak gyümölcsöt?

(#4962) harry válasza t1 (#4961) üzenetére


harry
veterán

Mint írtam is, alapvetően, sovány hús, rizs, krumpli és zöldségek a kaja, este összedobod, másnap berakod kis kajahordó dobozba és viszed suliba. Illetve reggel felkelés után/indulás előtt ennék egy adag zabpelyhet.
Tojás - a fehérje jó, a sárgáját inkább ne a zsír miatt. Én ezért is nem szoktam tojást enni, mert a sárga résszel nem tudnék mit tenni.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4963) t1 válasza harry (#4962) üzenetére


t1
addikt

Vmi konkrét kajákat tudsz mondani amit hamar ellehet készíteni?
Zabpehelyből milyet?

(#4964) t1 válasza t1 (#4963) üzenetére


t1
addikt

Közben megvolt a vacsi...
1 szelet kenyér ( sajnos fehér)
Vékony vaj réteg
Páriszi ( fokhagymás )
Uborka és 1 pohár tej

(#4965) LOTR


LOTR
addikt

zabpehelyből a legolcsóbbat, plus-ban lehet venni, nem kukoricapehelyről van szó, de véleményem szerint egyél nyugodtan natúr gyümölcsös müzlit - és itt sem a csokis és egyéb felesleges cukros változatokra gondolok, szintén pluszban lehet venni eprest, csak 5g zsír van benne, teljesen jó, és legílább van íze, nem olyan, mint a sima zab

felvágottak sem igazán jók ár/érték arányuk egy nagy 0
már többször is elhangzott, de a legfontosabb, hogy kerülni kell a feldolgozott ételeket

ha nagyon nem tudod megoldani sziéntén plusban lehet venni rozskenyeret, bele egy szelet hús (natúr, nem panírozott, fűszerezni lehet vagy valami joghurtos, vagy nem zsíros pácban csinálva, cs/pmell a legjobb, de ha egyszer-egyszer eszel mondjuk disznóhúst, az sem baj), meg valami zöldség/saláta

One Ring to rule them all

(#4966) LOTR válasza t1 (#4964) üzenetére


LOTR
addikt

itt most csak csupa olyat ettél amire kb 0 szüksége van a szervezetednek, legalábbis ilyen formában - az uborkán kívül

este már ne nagyon egyél ch-t zöldségen kívül, a zsírt mindig kerüld, amennyire szükséged van azt úgyis megeszed a különböző étkezések alatt - mivel feltételezem egyik napról a másikra úgysem állsz át egy versenydiétára
egy vacsora tipp: hús+zöldség
diéta nem olcsó mulatság, de ha meg tudtál venni naponta 4 energiaitalt, akkor annak az árát húsra költöd és meg is van oldva

One Ring to rule them all

(#4967) t1 válasza LOTR (#4966) üzenetére


t1
addikt

hát látom h ez nem lesz olcsó... van itthon kenyér sütő gép azzal is jó a rozs kenyér?
az a baj nem csak rajtam múlik mert 5-en vagyunk a családban és ugy vásárolnak

(#4968) L|zsidoboz válasza t1 (#4967) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

A kolbász, chips, energiaital... árán lehet venni normális kajákat. ;)

Good to be good, but better to be lucky.

(#4969) t1 válasza L|zsidoboz (#4968) üzenetére


t1
addikt

a kolbászt nem én vettem :) a többit én szoktam ha van 1 kis pénzem

de tényleg vmi konckrét receptet adhatnátok vagy vmi, mert mindenki azt hajtja h hús, de abból is mennyi? pulyka? mell? halat szabad-e? pl konzerben?

az a baj nem én döntöm mit vesünk hanem a sülők és igy kicsit kiszolgáltatott helyzetben vagyok, pedig szivesen ucsinálnám ahogy írjátok

(#4970) harry válasza t1 (#4969) üzenetére


harry
veterán

Amit itt találsz az egy sportoló/testépítő számára lett kitalálva, de szerintem nem árthat elolvasnod.

Amúgy már írtuk párszor (neked is, és amúgy is a topicban). Reggelire ehetsz tojásfehérje rántottát, túrót, pufi rizst ,vagy zabpelyhet, Plus-ban van Morning Sun, 500g kerül 150ft-ba, nem drága, ebből reggelire mehet, hát esetedben nem tudnám megtippelni, legyen 100g, majd a többiek kijavítanak. Mehet rá tej, vagy vízben megfőzöd zabkásának. Ez egy kaja, van még mondjul 5. Ebből amik esetig vannak (tehát pl 16ig) sima párolt rizs vagy héjában főtt krumpli, hozzá csirke-/pulykamell/hal. Simán megveszed hentesnél, kis olajban lepirítod (tesflonnnál nem igazán kell), majd felöntöd vízzel és megpárolod. Ha puha és belül fehér a hús akkor kész (de otthon biztos segítenek az ilyen apróságokban). Ha hal konzerv akkor a zolajat mosd le róla. Este (~18 után) már ne egyél rizst/pufirizst vagy krumplit mivel ezekben van szénhidrát, amire este már nincs szükséged, marad a hús, soványtúró, zöldségek, esetleg kevés gyümölcs. Főzési problémák: egyerű, magadnak főzöl. Zabpelyhet írtam, 1kg rizs 150ft körül, zöldség csak van otthon, a hus drága igazából, viszont ha azt nézed a felvágott sem olcsó, vaj kilőve, és rengeteg egyéb kaját elhagysz, így összességében nézve talán nem is olyan költséges. Mennyiségeket nem igazán tudnám belőni, nem tudom fél kg cs.mell mennyire megfelelő, majd a többiek eldöntik.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4971) L|zsidoboz válasza harry (#4970) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Zabpehelyből sztem 50g is bőven elég, azzal is jól lehet lakni.
Esetleg még joghurttal is lehet enni.

Húst én először párolom, utána pirítom.
Konkrét receptet nem írok, elvégre egy szakácsjelöltnek tudni kell.

Van külön diétás kajás topic, ott vannak jó dolgok, pl. tonhalfasírt...

Ha csirkemellre nem futja a ktg.vetésből, a felsőcomb sem annyira rossz választás, mint a "szemét" kaják.

Good to be good, but better to be lucky.

(#4972) hanee válasza harry (#4970) üzenetére


hanee
senior tag

Reggelire ehetsz tojásfehérje rántottát, túrót, pufi rizst ,vagy zabpelyhet, Plus-ban van Morning Sun, 500g kerül 150ft-ba, nem drága, ebből reggelire mehet, hát esetedben nem tudnám megtippelni, legyen 100g,

Reggelire ennyire fehérjedús táplálék nem megfelelő, még fogyókúrázónak sem. Úgy hiszem a műzli jó, de a tojás, túró helyett inkább felváltva a műzlit teljes kiőrlésű kenyérrel enném. Szintén a plus-ban kapható 1 kg-os kiszerelésben gyümölcsös műzli. Az tejjel jó reggelire, én gyakran eszem (és ettem akkor is amikor fogyóztam). Szénhirdátra is megfelelő mennyiségben szüksége van a szervezetnek, ráadásul ő iskolába is jár, ahol teljesítenie kell. 17 éves, ezt is vedd figyelembe.

mivel ezekben van szénhidrát, amire este már nincs szükséged, marad a hús, soványtúró, zöldségek, esetleg kevés gyümölcs

Itt van egy kis fogalmi zavar. Szénhidrátra a szervezetnek mindig szüksége van, ráadásul összességében cirka 60%-ban a többi tápanyaghoz képest, arányos leosztásban (25%-20%-25%-15%-15% öt étkezésre bontva). A szénhidrátoknak van több fajtája, pl. a gyümölcs és a zöldség is szénhidrát alapú élelmiszer, csak más fajta szénhidrátok találhatóak benne különböző arányokban a rosokkal és más dolgokkal. A gyümölcs és gyümölcs között ne tegyünk egyenlőség jelet, mert pl. egy narancsot én nem javasolnék estére, mivel a gyümölcscukor tartalma viszonylag magas, ellenben a rosttartalma nem, de egy zöld, savanykás almát akár bármikor.

A zabkorpával és zabpehellyel, puffasztott búzával kis mennyiségben úgy hiszem nincs semmi gond, mivel olyan mennyiségű rostot tartalmaz mindegyik, hogy a szénhidrátnak csak egy része - és lassan tud felszívódni. Szénhidrátra mindig, este is szüksége van a szervezetnek, csak nem olyan nagy mennyiségben, mint mondjuk reggelire, hiszen nem vagyunk aktívak. Ráadásul pl. a zabkása zabkorpából tejjel készítve nagyon laktató is, 3-4 dkg-val jól lehet lakni + egy kevés zöldalma mondjuk.

És azt se felejtsük el, hogy annak, aki nem body buildingezik és nem izmot akar építeni, nem kell annyi állati fehérje. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha már negatívumokat akarunk felhozni az update ellen, annak is az az egyik legnagyobb hibája, hogy túl sok fehérjét etet az emberrel (és az nem számít véleményem szerint az update ellen szóló indoknak, hogy sok fölösleges süteményt gyártat a Norbi, mert ez csak egy "kifogás", hogy legyen miért utálni). Természetesen ehet nyugodtan vacsorára húst, de mondjuk akkor ebédre ne azt egyen szerintem, mert ennyi fehérjét fel sem tud használni a szervezete. A főzelék például jobb választás szerintem ebédre.
Az pedig merő hülyeség, hogy ne egyen vörös húst. Nyilván a diéta idején csökkenteni kell az ilyen étkezések számát, de köztudottan a vörös húsokban van olyan fehérje is, ami csak abban található és a szervezet számára hasznosak. Vörös húsból is választhat pl. disznó karajt, vagy marha combot, mindkettő meglehetősen sovány húsnak számít és egy hónapban egyszer-kétszer még egészséges is csirke és pulyka helyett ilyet fogyasztani.

A zsíradéktól sem kell félve rettegni, ugyanis arra is szüksége van a szervezetnek. Nyilvánvaló, hogy kerülni kell a zsírban tocsogó ételeket, és az olajban sült dolgokat, de pl. a vöröshúsok zsírtartalmától még nyugodtan le fog fogyni, sőt annyi még kell is.

Én pedig diéta alatt főtt rízsből maximum barna rízst ennék (és egyszerre keveset, max. 3-4 evőkanállal / étkezés), és a krumplival egyetemben csak ritkán, mert ezeknek magas a szénhidrát tartalmuk, ráadásul a fehér rízsben lévő szénhidrát viszonylag gyorsan felszívódik.. a keményítő egy fokkal jobb, de az se sokkal.

A body.builder weboldala nagyon hasznos, én régebben sokat olvasgattam, de egy kezdő könnyen elveszhet a cikkekben és tanácsokban, ráadásul ez elsősorban testépítőknek készült, szóval szerintem óvatosan ajánlott egy olyannak, aki nem tud a témáról semmit.

hanee

(#4973) L|zsidoboz válasza hanee (#4972) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Na, erre kiváncsi vagyok:
- Miért rossz reggel a fehérje?
- Miért jó a pufi búza? Másabb búzából készül, mint a kenyér?

Rizst meg krumplit nyugodtan lehet enni diéta alatt, csak max. 2 étkezésben, és akkor sem normál mennyiséget. Diéta elején úgysem kell annyira levinni a ch-t, mint a végén, szóval nyugodtan belefér mindkettő.

Abban viszont teljesen egyetértek, hogy nem mindenkinek kell egyből bodys diétát javasolni.

[ Szerkesztve ]

Good to be good, but better to be lucky.

(#4974) harry válasza hanee (#4972) üzenetére


harry
veterán

Én meg 19 éves és tanuló - na és? Tudom, hogy szüksége van szénhidrátra, ezért írtam a zabhelyhet, és későbbiekben a rizst vagy krumplit. Miért, milyen probléma léphet fel 'ekkora' fehérje mennyiség fogyasztásánál? Fél kg hús, zabpehely, esetleg pár tojásheférhe ~130g fehérje környéke, ami szerintem abszolút rendben van egy átlag embernek is (tekintve, hogy nekem kéne ilye időszakban kg 2-3g /tskg, ami pedig 160-240g, ami azért kicsit több, bár testépítői szemmel azért minden más). Így legalább elég kevesebbb husi is, de erre írtam, hogy ezt a mennyiséget nem szeretném én belőni.

Köszönöm, hogy elmagyarázod mi az a szénhidráttartalom. De este akkor sem indokolja semmi, hogy mindenképp fogyasszunk. Vagy mi olyan megterhelőt végzünk, hogy energiaszükségleteinek fedezéséhez szénhidrátot kell bevinnünk? Gyümölcs - ebben valóban nem mélyedtem el annyira, azt viszont mondtam, hogy a fruktóz miatt eleve nem ennék sokat diéta alatt, rost marad zöldségből. Amúgy diéta alatt ez a ch-fehérje arány inkább fordul, amúgy valóban. Ha valaki megterhelőbb sportot végez, ahhoz kell a szénhidrát, egy sima aerob tevékenység a zsírt használja, fehérje meg az izomzat fenntartása miatt (ami jelen esetben nem játszik fontos szerepet, de baj sem igazán lehet belőle).

Mennyiségeket nem akartam írni, tekintve, hogy nem testépítő a kolléga és így ezeket a mennyiségeket nem próbálnám kitaláni (míg pl esetemben grammra pontosan be tudok állítani egy működő és megfelelő diétát - amit természetesen nem magamtól találtam ki, szakértők tapasztalataira hagyatkozva kell összeállítani egy megfelelő kaját). Ezért írtam, hogy ezt a többiekre bíznám.

Nem mondtam, hogy ne egyen vörös húst, de mivel abban több a zsír (ami ugyebár diéta alatt nem a legszerencsésebb) ezért nem ajánlottam.
Norbi - na most jó lenne eldönteni, hogy mihez is használjuk az update termékeket. Egy átlag étrendben valóban jobb lehet az átalag termékeknél, tekintve, hogy kevesebb zsírt/cukrot mittomén mit tartalmaz. De most diétáról van szó, és onnantól, hogy eleve van benne, a célra nem megfelelő. Ha végzett a diétával, nyugottan egyen update majonézt és ne simát, de fogyás alatt igenis bírja ki, hogy pár hónapig ezt mellőznie kell (vagy csak nagyon néha).

Zsír - igen, szintén tudom. És én elsősorban a telített zsírsavakról beszéltem, vagy azokról amik nem megfelelőek (vaj, sok olaj, stb). De pl a zabpehely tartalmaz szükséges (telítetlen) zsírsavakat, ami jó, emellé esetleg lenmagolaj, de ne állati zsiradékot fogyasszunk.

Rizs - direkt azért esszük, mert magas a szénhidrát tartalma (70% körül). Következmény: nem kell belőle sok. Ezt is szépen ki kell számolni. Míg krumpli 20% körül asszem, persze lehet ezt is fogyasztani, csak szerintem macerásabb meghámozni, meg több kell, stb ezért mondtam rizst.

BB cikk - igen, ezért is írtam, hogy ne akarjon egyből erre átállni, de azért érdemes lehet átolvasni, mintegy iránymutatás képpen. Persze a legegyszerűbb az lenne, ha elkezdene súlyzós edzést végezni, és máris elég lenne az ott leírtakat betartani ;]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4975) hanee válasza harry (#4974) üzenetére


hanee
senior tag

De este akkor sem indokolja semmi, hogy mindenképp fogyasszunk. Vagy mi olyan megterhelőt végzünk, hogy energiaszükségleteinek fedezéséhez szénhidrátot kell bevinnünk?

Hát például lélgezünk, kiválasztunk, agyi tevékenységet végzünk, működik a májunk, vesénk, tüdőnk, meg úgy amblokk az egész szervezet. És ennek folyamatos szénhirdátellátásra van szüksége. Persze itt lehet, kicsit erős túlzásnak hangzik a dolog, mivel a szénhidrátellátás mennyisége már nem mindegy. Ezért nyilván este nem eszünk kenyeret, de valamennyi szénhidrát igenis kell, ha másért nem hát azért, mert éjszaka is működik a szervezet (akármilyen hihetetlen), és akkor is szüksége van némi gyorsan-közepesen felhasználható szénhidrátra, amit - tévedés ne essék - nem fog a fölösleges zsírból lebontani, mert a létfontosságú szervek fenntartásához olyan energiaforráshoz nyúl, ami gyorsan lebomlik.

Ha valaki megterhelőbb sportot végez, ahhoz kell a szénhidrát, egy sima aerob tevékenység a zsírt használja, fehérje meg az izomzat fenntartása miatt (ami jelen esetben nem játszik fontos szerepet, de baj sem igazán lehet belőle).

Ez egy tévedés. Aerob sporttevékenyéség esetén a test elsősorban az izmok glükogén raktáraiból bontja le az elraktározott szénhidrátot, majd a tevékenység befejezte után pótolja azt a szervezet tartalékaiból, akár zsírból is, ami egy lassabb, sokkal lassabb lebontási folyamat. A tevékenység során ugyanis a szervek felgyorsult működését és megnövekedett energia- és oxigén igényét gyorsan kell lekövetnie a szervezetnek, és mire lebontaná hozzá a zsírt, már el is ájulnál kb. Éppen emiatt egyébként fontos a fruktóz is, és nem szabad mellőzni, csak ésszel kell "élni vele", mert a fruktóz a máj glükogén raktáraiban raktározódik és onnan adagolódk folyamatosan a vérbe, nem okozva ezáltal hirtelen vércukorszint emelkedést. Viszont a fölösleg egyből zsírrá alakul. De csak a fölösleg, ami nem fér el a raktárakban!

Nem mondtam, hogy ne egyen vörös húst, de mivel abban több a zsír (ami ugyebár diéta alatt nem a legszerencsésebb) ezért nem ajánlottam.

Valóban nem jelentetted ki, de azt sugalltad, hogy csakis csirkemell, ami zsírmentes. Ennyi állati zsíradék kell, főleg ha felhagy a többivel és a növényi zsiradékok közül is áttér olivaolajra például.


Egy átlag étrendben valóban jobb lehet az átalag termékeknél, tekintve, hogy kevesebb zsírt/cukrot mittomén mit tartalmaz. De most diétáról van szó, és onnantól, hogy eleve van benne, a célra nem megfelelő

Ebből látszik, hogy mennyire nem vagy tisztában azzal, hogy melyik Update termék mit tartalmaz pontosan, vagy amit tartalmaz, az micsoda. Én sem állítom mondjuk, hogy mindegyik jó, például az Update 1-es linzert a gyerekemnek nem adnám oda jó szívvel, mert az E-betűk egy része nem éppen egészségse benne, de ugyanakkor van olyan termék, ami a normálnál egészségesebb, tehát használható akár egy diétában is. Például ott van a műzliszelet, ami kapásból tutira jobb, mert nem glükozsziruppal készül, hanem fruktózzal, vagy a felvágottak egy része, ami bár drága, de nem tartalmaz pár káros dolgot és nem utolsó sorban például cukrot. Természetesen például a felvágottak kiválthatók más, jó minőségű felvágottal is, hasonló árszinten (tehát mindegy, melyiket veszed végső soron a jobb fajtákból, mert mind drága).

Hidd el nekem, hogy az emberek nagy része (főleg akik meghíztak) nem olyan kitartóak és "elvakultak" mint egy testépítő. Én is ismerek testépítőt és tudom miket eszik, de erre egy normál átlag ember képtelen. Te be tudod tartani a diétádat, a kitűzött célért, de erre az emberek többsége nem képes ilyen szinten és ennyire egyoldalúan. Az emberek többsége nem képes arra, hogy lemondjon hosszú hónapokra egy kis édességről, ami nekik boldogságot okoz. Vagy még ha képes is lenne, nem igazán akar, mert ha már egyszer van rá lehetősége, minek mondjon le róla teljesen? Ez önsanyargatás. A diéta nem feltétlenül azt jelenti, hogy meg kell mindent vonni magunktól. Ráadásul a diéta fogalma elég tág, sokminden beletartozhat. Lehet így is, és úgy is diétázni, de én garantálom neked, ha megeszik minden nap egy norbis csokipudingot uzsonnára, attól még le fog fogyni, csak mondjuk boldogabb lesz, mert nem kellett lemondania erről sem teljesen és ezért sokkal kitartóbb is lesz, amíg csinálja a diétát, mert látni fogja az eredményt amellett, hogy jut neki egy kis finomság is. A dolog nyitja hosszútávon ebben van, mivel az emberek 90%-a nem motiválható hosszú távon minden jótól mentes diétákkal. Ezért (is, meg még más miatt is) van az a rengeteg yoyozó ember, akik mindig lefogynak és visszahíznak.

hanee

(#4976) hanee válasza L|zsidoboz (#4973) üzenetére


hanee
senior tag

Miért rossz reggel a fehérje?

Nem rossz, sőt kell is, csak sokkal kisebb mennyiségben, mint később, estefelé. Reggel sokkal szénhidrátdúsabb táplálékra van szükség, mivel este lemerülnek a test készletei és azokat pótolnia kell + kezdődik a nap, rohanás, iskola, intenzív az ember reggel általában, és biztosítani kell az energiát hozzá.
Ráadásul - bár ez már nem tudományos annyira - ha reggel rendesen eszel, akkor később napközben nem érzed úgy, hogy felzabálnád a hűtőt, tehát egy diéta/fogyókúra alatt is célszerűbb a reggelire-tízóraira hangsúlyt fektetni.

Miért jó a pufi búza? Másabb búzából készül, mint a kenyér?

Igen is, meg nem is. A sima fehér kenyér teljesen tisztított, finomított búzából készül, amiben gyorsan felszívódó szénhidrát van.
A pufibúza pedig teljes szemekből készül, ami nincs megpucolva mindentől, rajta van a külső része, a rost, vitaminok nagy része benne tud maradni, ráadásul a puffasztás miatt egy szelet viszonylag kevés szem búzát tartalmaz, ergo egy szeletnek (ami helyettesíthet egy szelet kenyeret) sokkal kisebb a szénhidrát tartalma. Persze grammra nem, de sokkal laktatóbb a teljes kiőrlésű és a puffasztott, a rosttartalma miatt. Két kis szelet teljes kiőrlésű kenyér például pont annyira laktató mint súlyra 2x annyi fehérkenyér.

hanee

(#4977) philoxenia válasza hanee (#4976) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Reggel magasabb az ember vércukorszintje, /mérve! / , a fehérje viszont nehezen emészthető, inkább a tevékenységtől függ, mit reggelizzen az ember, erős fizikai aktivitás esetén, nem javasolt a fehérje előtte, irodában viszont a vércukorszint leeshet, ha abszolút nem eszel szénhidrátot. A legjobb mindig a vegyes táplálék, kis adagokban, ha lehet.Nagyon jók a gyümölcsök, alma narancs pl. mert nem hirtelen emelik a cukrot, rosttartalmuk meg hasznos az emésztésben. Teljes őrlésű kenyérhez sok helyen nagyon nehéz hozzájutni, én is magamnak sütöm, most gyúrja a gép. :) Erős fogyókúrában nekem bevált a fejes saláta üresen, esetleg főtt tojással, egészséges és megtölti valamelyest a gyomrot.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4978) hanee válasza philoxenia (#4977) üzenetére


hanee
senior tag

Egyetértek! :K

(#4979) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

A fogyókúra csak akkor hasznos, ha utána más táplálkozási rendre tér át az ember, ha visszatérünk a régi ételeinkhez, csak idő kérdése, mikorra jönnek vissza a kilók. Nagyon fontos, hogy ne áldozatként élje meg az ember a táplálkozási szokásainak megváltozását, mert akkor evés lesz a jutalom is, a legjobb fokozatosan áttérni egy egészséges étrendre, ha megszokik valaki egy jobb minőségű természetesebb táplálkozási módot, akkor lassan eléri úgyis azt a súlyt, amely még nem káros az egészségére. Esztétikai okokból viszont nem érdemes fogyókúrázni szerintem. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4980) Vandit.


Vandit.
addikt

Este,akkor is felesleges a ch,ha nem végzünk aktív fizikai munkát.Mivel fekvés alatt van ideje zsírhoz nyúlni a szervezetnek,ergo nem kell + cukrot bevinni.
Amúgy meg megeszek egy kanál glutamint estére és máris be van töltve a májam. :)
Hasznosabb,mint cukrot enni és betölti ugyanazt a funkciót.Esetleg megtoldhatjuk bcaa-val és az éhség érzet is csökken. ;)

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#4981) philoxenia válasza Vandit. (#4980) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nézd meg ezt az előadást, érdekes dolgokat tudhatsz meg, a zsírok lebontásáról. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4982) Vandit. válasza philoxenia (#4981) üzenetére


Vandit.
addikt

Ok,de ettől függetlenül nem tartom indokoltnak az esti ch fogyasztást. :)
A módszeremet már leírtam.Bár én este edzek és az edzés után kötelező a ch is napszaktól függetlenül,viszont pihinapon ezt csinálom. :)

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#4983) philoxenia válasza Vandit. (#4982) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Általában nem érdemes véleményem szerint akkora feneket keríteni a táplálkozásnak, csak, ha komoly egészségügyi oka van. Jó alapelvek mentén, mértékkel azt egyen az ember, ami éppen jólesik, vagy van otthon.Az update dolgok alapvetően a megélhetést szolgálják, nem a mások egészségét. ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4984) hanee válasza Vandit. (#4982) üzenetére


hanee
senior tag

Mit értessz CH fogyasztás alatt?

(#4985) philoxenia válasza hanee (#4984) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Gondolom CarbonHydrate amúgy magyarosan ;]

mod: Svájci autók lehetnének még esetleg. :DDD

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4986) hanee válasza philoxenia (#4985) üzenetére


hanee
senior tag

De jogos a kérdésem hidd el, mert úgy veszem észre, hogy sokan CH fogyasztás és pl. kenyér evés közé egyenlőségjelet tesznek, pedig a zöldség is CH alapú élelmiszer..

mod.: szóval én szerencsésebbnek tartanám nem dobálózni a CH-fogyasztás kifejezéssel, mert ez összességében azt jelenti - szerintem -, hogy bármilyen CH tartalmú étel fogyasztása - ami eléggé leszűkíti a lehetőségeket :U

hanee

[ Szerkesztve ]

(#4987) philoxenia válasza hanee (#4986) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Sok zöldségféle szinte 0 szénhidrátos, nekem meg kellett tanulnom sajnos. :(
A nálunk használt zöldségekből jószerével a krumpli az egyetlen, amelyik CH forrásnak tekinthető.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4988) hanee válasza philoxenia (#4987) üzenetére


hanee
senior tag

Meg a hüvelyesek (bab, lencse), kukorica, sütőtök.

hanee

(#4989) philoxenia válasza hanee (#4988) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A kukorica gabonaféle, a pázsitfűfélék családjába tartozik, igazából a hüvelyeseket sem sorolom a zöldségek közé személy szerint, pláne a szárazakat, sütőtököt meg nem nagyon eszik az ember naponta.

Például

Vagy ez

Általában én a zölden fogyasztott növényeket értem e fogalom alatt. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4990) hanee válasza philoxenia (#4989) üzenetére


hanee
senior tag

Oké, bocsánat azt nem tudtam, hogy a zöldség fogalmát különböző képpen értelmezzük, bár abban igazad van, hogy a kukorica gabonaféle :D

(#4991) philoxenia válasza hanee (#4990) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A lényeg az, hogy a megemészthetőség határáig lehet enni, zöldféléket általában, a zöldborsó lehet cukorbetegségben határeset, bár nyersen fogyasztva, valószínűleg az sem.
Minél több zöldet eszik a fogyókúrázó, annál jobban jár szerintem. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#4992) hanee válasza philoxenia (#4991) üzenetére


hanee
senior tag

Igen így van!
Végül is szerintem nagyjából azonos a véleményünk ;)

(#4993) L|zsidoboz válasza philoxenia (#4979) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Aha, mert csak nehezen emészthető fehérje létezik. Jólvan akkor. :U

Hanee: A pufirizs sokkal jobb ch forrás, mint a pufibúza. Ennek bárhol utána olvashatsz.
Az meg hogy mennyi vitamin van benne ugye azt te sem gondolod komolyan.

Good to be good, but better to be lucky.

(#4994) hanee válasza L|zsidoboz (#4993) üzenetére


hanee
senior tag

És hol van az a bárhol? ;]
Nem véletlenül írtam a puffasztott búzát, a pufi rízs jobban hízlal, ha úgy tetszik, éppen azért, mert a benne lévő szénhidrát gyorsabban felszívódik. Egy fogyókúrázónak jobb a pufi búza. Szerintem.

Jelentősebb mennyiségű vitamin a teljes kiőrlésű lisztben van, elnézést, ez talán félreérthető volt..

hanee

(#4995) ithomas


ithomas
őstag

A Norbis témához szólnék 1-2 szót... :D
Én annó testépítő diétával adtam le 14 hét alatt 15 kg-ot,napi 240-260g fehérje bevitellel...nameg persze súlyzós eddzésekkel.
Az étrendem viszonylag spártai volt,de időnként mégis megtettem hogy olyan dolgokat is elfogyasztottam,ami amúgy elméletileg nem fért volna bele.
Ilyen volt pl a Norbi Ketchup...rengeteg tojásrántottát ettem,kb 2 naponta az volt a reggeli.(Persze a sárgáját nem ettem meg,max 1-2t.)én erre mindíg tettem ketchupot...méghozzá sokat...mégsem gátolt semmiben.
Palacsintát is fogyasztottam időnként...persze nem a hagyományosat,hanem zabpehelyből ,norbi lisztből, édesítőszerrel, és 0,2%-os zsírtartalmú túróbol,ami amúgy is egy kiváló kazeinforrás.
Meg néha-néha ettem norbis kész ételt is pl csirkemell brokkolis-sajtmártásban.
Szóval időnként felemelő volt a változatosság,mégse kellett ehhez bűnöznöm.
Nem rosszak ezek a dolgok,csak sajnos a rendszeres fogyasztásuk kész anyagi csőd,ez a legnagyobb baj vele.

Real eyes realize real lies!

(#4996) L|zsidoboz válasza hanee (#4994) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

BB.hun keresgélj egy kicsit. ;)
Én is ott olvastam anno.
Ott is a másodlagos szénhidrát források között pufirizs van.
De biztos a Norbi jobban tudja... :))

csigusz: senki sem mondta, hogy minden terméke szar.
Csak vannak parasztvakító termékei, mint pl. a karnitines ásványvíz, a majonéz, a somlói galuska, a fogyasztó torta...
Lisztje meg amúgy tök ugyanaz, mint a 30 forinttal olcsóbb sima cimkés liszt. ;)

[ Szerkesztve ]

Good to be good, but better to be lucky.

(#4997) ithomas válasza L|zsidoboz (#4996) üzenetére


ithomas
őstag

Nem tudom hogy az a liszt mennyire kamu!
Lehet hogy az! :)
Ami még érdekes lehet(legalábbis számomra)az a panír!
Norbi azt állítja hogy pl az ezzel a panírral készült rántott hús olyannyira nem hízlaló(gyakorlatilag alig szívódik fel)hogy akár szigorú diéta alatt is fogyasztható még közvetlen lefekvés előtt is!
Az a baj hogy ez túl szép ahhoz hogy igaz legyen...! :D
Felüdülés lenne ha diéta alatt rántott húst is lehetne enni... :U

Real eyes realize real lies!

(#4998) hanee válasza L|zsidoboz (#4996) üzenetére


hanee
senior tag

Nehogy azt hidd, hogy én az információimat Norbitól szedem.. Norbi amúgy nem nagyon nyilatkozik asszem a puffasztott dolgokról, csak azt, hogy 1-es és 2-es.

A somlói galuska miért is parasztvakítás?
A liszt pedig nem ugyanaz, mint a bolti liszt, elhiheted.. csak sajnos nem 30 Ft-al drágább, hanem 700-al kb..

hanee

(#4999) L|zsidoboz válasza hanee (#4998) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Miért, miből készül a somlói galuska?

dióbél: kimondottan diétás, együk két marokkal
tejszín: abban sincs zsír
cukor: édesítőszerrel helyettesíthető
tojássárgája: kimondottan diétás, 0% zsír
rum: abból nem kell sok, de az is diétás
liszt: az mondjuk lehet teljes kiörlésű
...

Akkor a lisztet én keverem valamivel, vagy van neki több fajta lisztje.
Mi itthon szoktunk kenyeret sütni, és határozottan úgy rémlik, hogy norbis lisztet is vett anyám. Őt nem úgy ismerem, mint aki 800 Ft-ért vesz lisztet.

Good to be good, but better to be lucky.

(#5000) philoxenia válasza L|zsidoboz (#4993) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A szénhidráthoz képest igen, határozottan. Egyél meg fél kiló bármilyen fehérjét, aztán láss neki edzeni, kíváncsi lennék a hatásra. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.