- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Balázs2: Gmail
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dareal
tag
válasz
Cypresss #15529 üzenetére
idővel meglesz, mármint korrekt lesz a mozgás
most egy kis csalás miatt nem az, a librain nem támogatja a lineáris törlést, csak a körköröst. namármost az nekem nem jó.
így pivot pont kb a pokolban, inner és outer rész meg jól felhúzva. csak sajnos ezzel a törlőfelület is nőtt, így kb mintha 20x olyan vastag lenne a lapát.
egyeztetve a fejlesztővel, lesz lineáris törlés támogatás, akkor pöpec lesz!és igen! nagyon fontos, hogy az igen kis szeletet lefedő szimulátoros közösség ne fújjon egymásra azért, mert van akinek z, van akinek y jön be. örüljünk, hogy van mivel repülni, van választási lehetőségünk!
egy ismerősöm mondta mindig - igaz, mobil operációs rendszerekre - , hogy mindegyik szar, csak mindegyik máshogy -
-
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss #15481 üzenetére
Meg változik közben szép lassan minden... ha jól látom most már standard lesz Európában is a SID/STAR feltüntetése flightplan-ben? Korábban még direkt kérték, hogy ne (mondjuk ahogy néztem pl EGLL LOGAN-ról még mindig több verzió van, forgalom függvényben kiosztva, na akkor most hogy terezzünk). Vagy van erre valakinek friss infója?
-
LWhite
tag
válasz
Cypresss #15466 üzenetére
Én is gyakran benézek ha van új bejegyzés.
Úgy látom, hogy a 'maradi' társasághoz tartozom, (két) hetente igyekszem repülni egyet, hogy aktív maradjon az IVAO accountom, meg ennyi kikapcs azért kell is. Mostanában inkább a VFR a menő.
Az utolsó (legalábbis amiről tudok) szimulátorozás emlékére egy kép. Lehet, hogy még annak a hatása, hogy mindig a VFR megy nálam?
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Cypresss #15466 üzenetére
BUÉK!
Repülés évek óta nincs, sok munka és lemondás után, tavaly végre sikerült elkezdeni az építkezést.
Azért öröm az, hogy jó helyen sikerült telket venni, a kertünkböl nézhetem a fel és leszálló gépeket.
Na nem JET-ket, hanem kisgépeket, de már ez is jó ( nekem biztosan), néztek is furán a szomszédok, amikor azt ecseteltem, hogy milyen frankó lesz ez....
A pedál, a kormány stb. a dobozukban várják, hogy majd egyszer újra felemelkedjünk a virtuális felhők közé.
Addig is, ha van egy kis időm ETS2-vel megyek egy-egy kanyart.Minden jót nektek!
Tazi
-
sqpp
őstag
válasz
Cypresss #15461 üzenetére
Nagyon adja, én jövőre leszek hasonlóképpen csak Dell-es monitorokkal, az ívelten még nem gondolkodtam egyébként.
Hogy érdemes P3D-ben a többmonitoros témát megoldani?
A szögre gondoltam, meg hasonló pozíciókra, hiszen vegyük az A320-at, én nálam a légfontosság a kapitány ülése lenne előttem, balra lévő ablak, illetve a középső FCU, stb, felette pedig az Overhead (ami majd TV-n lesz, jó nagy állat XD)
viszont már 2 monitornál nálam gond volt az egész megoldással, ezt hogy érdemes beállítani? van valami útmutató erre?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Cypresss #15445 üzenetére
volt olyan pillanat, amikor egy kézzel lógott
És el is szakadt azon a kezén a bicepsz ín. Pont ezért nem tud az ember
"l'art pour l'art" ilyen dolgokat, mert az agya letilt, így elkerüli a sérülést.
De ha az életed a tét, akkor inkább szakadjon le, de nem fogod elengedni.Nagyon durva volt végignézni.
Kommentek közt vannak viccesek.
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #15428 üzenetére
Ez most gonosz volt... Azért, mert én még XT-n nyomom az FS-t Hercules monitorral, már nekem is 64 bites a DOSom. Ráadásul már nem piros színű vidikarim van. Az Atari XE meg eddig sem 32 bites drivert használt :-/
Amúgy valóban, 1050Ti és 16GB-tal egy i7-es, szóval ez a dolog nem annyira érint (sőt, én már 128, mit 128... 256 bites Windowst használok). Viszont köszönöm a rám gondolást
-
Razor18
tag
válasz
Cypresss #15412 üzenetére
Megnéztem a videot. Bár a 21:9-től fázol, inkább 3 db 4:3-as képernyőt teszel fel, gyakorlatilag 12:3 arányt elérve, mintsem hogy 21:9-es arányt nézz, mint az alábbi képen?
Vagy így a szélek behajthatók, emiatt jobb a Tied, mint ez? Nem kötekszem, csak a logikát keresem...
Bocsi a méretért, a tré minőségért és a DCS-ért a polgári topikban -
RCH663
aktív tag
válasz
Cypresss #15403 üzenetére
Én 3x32 ívelt samsung felé mozdulnék, következő kritériumok szerint:
Boltba bemegy, ívet, kávát lemér, hazamegy.
Régi karton dobozokból megfelelő méretű lapokat kiszab, íveltségnek megfelelően hajlít, és egymás mellé rak.
Lvl2: szinesben valami szimes képet kinyomtat, ráragaszt.
Akkor jó az íves, ha a 3 kijelző gyakorlatilag egy képzeletbeli hengerpalást vetületet ad, és te a henger alapkörének középpontjából nézed a képet. Így a szemed folyamatosan egy fókusztávolságra néz, nem fárasztja a szemed a folyamatos újra fókuszálás. Ha ez nem így van, az baromi fárasztó tud lenni. Ha ezt meg tudod valósítani, nagyon tuti élmény lesz. A perifériás látásoddal csak mozgást érzékelsz, és ha jól matekozom, a két szélsőn ekkora méretben csak perifériát szolgáljuk ki. De ha valami érdekes van ott, és oda kapod a szemed, nem fókuszálsz újra, így megteremti az ablakon kitekintés végtelen fókuszú illúzióját. Mivel periférián is megfelelően érzékeled végtelen fókuszon a mozgást, így ténylegesen mozgás illúzióját kelti a szimuláció. ( még lehet hogy jön a tengeri betegség is
)
Szerintem kísérletezz kicsit a papírmaséval, nagyon sok dologra rá lehet jönni hogy mi jön be és mi nem. És csak a végén költs.
A vékony káva előny, annál jobb az illúzió.
-
LWhite
tag
válasz
Cypresss #15403 üzenetére
És egy vagy két ilyen 32:9-es?
Persze ez árban más, kb mint a 3 x 21:9-es együtt. -
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #15360 üzenetére
Most akkó' nem értem... Vigyem el a konzolt, hogy minőséget is lássatok, vagy hogy jön ez ide?!
Sarcasm off
Én benne lennék, mennék megkukucskálni, máskor úgysem jutok el, nomeg olyankor olyan jókat lehet röhögni a társaságon. Nem a szakmaiatlanságon, hanem hogy néha idijóták vagytok jó értelemben
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #15259 üzenetére
Nem, úgy tűnik valami nagyobb kalamajka van, úgyhogy inkább újrahúzok mindent (még nem nagy varázslat ez, nomeg a sceneryben kikapcsolás nem vezetette eredményre, törlés sem
). Nem tudtam, hogy akkor is akadnak, ha nem átfedő területről szólnak (ORBX-ből csak a demo Izlandot tettem fel), lehet, hogy inkább ez a freemeshx okozta a gondot. Mindegy, nem építünk várat az ürülékből
Kezdem tiszta lappal
Ragaszkodni csak annyira ragaszkodom, hogy ezt megvettem, így ha már pénzt adtam érte, akkor használom.
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #15257 üzenetére
Köszönöm!
Közben ide-oda nézegettem, feltettem az Izland demót kipróbálni, hogy na mégis mit, merre, miért, majd a vége az Ultimate Terrain X Eu v2.1 megásárlása lett... Hátőőőő... Persze, lehet hogy ezzel is ráfutottam, mert bár előtte/alatta/mellette feltettem a Freemeshx-et is (aztán töröltem is), most igencsak trágya lett az FSX-emEltűnt kb. minden textúra kishazánkról, az autogen megbolondult, a shader felborult, stb, stb... Ma este egy újratelepítés lesz, még úgyse nagyon laktam be újra a konfigot. Azt a néhány csillió kiosztást a Saitek paneleken meg majd újratákolom
-
dareal
tag
válasz
Cypresss #15192 üzenetére
ha minden jól megy, hamarosan gépet cserélek, végre!
az autóforgalom este, naplementében nagyon durva, amikor az autók fényszórói meg-megtörnek az út menti fák lombjai mögött. na az a brutál
ma kiadásra kerül a gép, egy utolsó videó róla (fps valamivel jobb, nem zsúfolt a környék
)
-
wolruf
őstag
válasz
Cypresss #15192 üzenetére
Istenem, hát nem hiszem el... Először amiatt csesztetsz, hogy G1000-es csak az igazi repülőmben van (nem, nem mutatok képet, bibííí :-P ), másodszor pedig a maci alatt az alakomat érted?! Hát már személyeskedünk is?!
Harmadik pedig... Szóval az FSW igen gyorsan takarodott le az SSD-mről. Ha egyszer valami használható lesz belőle, majd a Steam emlékszik rá, hogy volt egy ilyen döccenő az életemben és újra felteszem, de inkább ment vissza az FSX:SE
Egy élmény újra (addonokkal kiegészítve) azzal mókázni. Tény, ami tény, ennyi idő alatt mindent elfelejtettem, szóval először csak néztem ki a fejemből, és mint egyszeri kezdő, default runwayről nyélgázzal felszálltam és rángattam a yoke-ot. Érdekes profilja lett az iskolakörömnekVissza kell szokni, már semmire sem emlékszem. Ha most feltenném újra az Airbus X Extendedet is, lehet, hogy még sírnék is
Szóval köll az idő (nem, nem lett több)
Viszont népek! Nincs megint affinitás egy szimulátorközpontos összejövetelre? Tudtam régen egy helyet, dehát olyan zsúfolt manapság... ;-)
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss #15194 üzenetére
Jó, mondjuk szép helyszín meg minden, meg a közönség is azok közül kerül ki, akik költenek azért rendesen, sőt ki tudja milyen messziről repülnek oda... De ilyen drágán, elővételi kedvezménnyel belépőt árulni... egy pár kupont össze kell kalapozni a kiállítóknál, hogy megérje - szerintem. Aztán ki tudja, USA-ban lehet csak egy normál hétvégi program NFL mérkőzés helyett...
-
-
fatal`
titán
válasz
Cypresss #15088 üzenetére
Nem csak PMDG-vel, FSLabs se működik, FSUIPC-ből is csak valami korábbi verzió, ENVTEX sincs még frissítve, Envshadehez már kijött az update. AS is csak béta, várni kell evvel még
(#15089) sqpp: Ezdok helyett a későbbiekben a ChasePlanet választanám inkább, de ez sem 10 eurós kategória.
Esetleg envshade ha kicsit fel akarod dobni a shadereket, az 8 körül van, én megvettem.
-
-
Korcsii
őstag
válasz
Cypresss #15037 üzenetére
"the XP11 price for an airport will either match or be less than the FSX/P3D equivalent."
Ez a bajom nekem most a P3D-vel igazából... ha torrenteznék, lehet az lenne.Például a PMDG lassan a VGA-k árazását fogja követni. Értem én, hogy study level, de kéthetente egyszer repülve nem éri meg - valószínűleg nem is én vagyok a célcsoport.
Topik nevét illetően, ha a technikai kérdéseket nézzük, akkor nincs sok köze a kettőnek egymáshoz, úgyhogy szerintem egy külön topik lenne a legtisztább (nem beszélve az url-ről
). Esetleg még egy harmadik repülő szimulátoros beszélgetős offtopik, de annyira meg lehet nem éri meg elaprózni, ez az egyetlen topik se pörög annyira (bár az a 15k hsz az na).
-
LimaBravo69
tag
válasz
Cypresss #14996 üzenetére
Verziószám: 1.20.8465, a PMDG Op. Center szerint ez a legfrissebb verzió.
Próbáltam mindkét javaslatod, volt repair és teljes uninstall/install (mármint a PMDG, az FSX-hez nem nyúltam), továbbra is az a helyzet hogy multiban nem megy, free flightban minden gond nélkül repülök vele
Ha nincs más ötlet, írok a supportnak, kösz a linket.
Van tapasztalat esetleg, mennyire gyorsak? -
aviator
tag
válasz
Cypresss #14973 üzenetére
Hali,
Mesh témában szerintem elbeszélünk egymás mellett, vagy én küzdök fogalomzavarral, úgyhogy tisztázzuk, mert mostmár érdekel a dolog
Szóval az én olvasatomban a mesh az a domborzatnak a váza, amire rákerülnek a textúrák, ettől lesz valósághű a dolog. Biztos van az FSX-nek vagy a P3D-nek is valamilyen default mesh-e, de alapvetően ha a "semmire" húzod rá az ORBX textúrákat (Base, Vector openLc) akkor az nem ér sokat. Korábbi posztomhoz csatoltam egy képet egy ORBX dokumentumból ott jól látszik miről van szó.
Ha csak mesh kiegészítőt (FsGlobal) használsz önmagában, a textúrák hiánya miatt ez is kevés.
Én eddig használtam az FSGlobal-t is és az ORBX-et is, mert így láttam értelmét, IFR-nél sem árt, ha egy bonyolultra sikerült megközelítés során szépeket látsz odalent.
Javítsatok ki ha nagy marhaságot mondtam.
Szerk:
Az alapkérdés egyébként arra vonatkozott, hogy a tapasztalatok alapján megéri-e az árát egy FsGlobal, vagy nem nyújt sokkal többet egy default mesh-hez képest, de erre a linkelt video megadta a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- World of Tanks - MMO
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- További aktív témák...
- Megkímélt állapot!! Kisebb karcok, kijelzőn!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG
- ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- gigabyte 5080 aorus master videokártya
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest