Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abrion
senior tag
Hali
három kérdés
1. hogy jegyzi meg az adatokat? van benne egy elem?
2. mi a leggyakoribb hiba a Kingston a400 120gb SSDknél?
3. valaki azt mondta hogy az SSD kb 5 évig bírják, igaz ez? -
Abrion
senior tag
válasz Frawly #31325 üzenetére
hát ja 5 év múlva tuti a normál tárhelyméret 2TB lesz és HDD szerintem addigra nem lesz kapható.
Már 5 éve kifutott termék volt a HDD, nem tudnak változtatni a sebességen(#31327) Pécsi gyerek
Nekem egy régi pcm van új alaplapban
ASUS P8B75-V | INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 | 2x 2GB 1333 MHZ Ram | Sapphire Ultimate 3850 512MBHa ez a SSD betölti a windows 10 et 30 sec alatt teljesem boldog leszek
-
Abrion
senior tag
tényleg ezeket az SSD lehet raidba rakni? és add + sebességet ha lehet raidba rakni?
-
Abrion
senior tag
válasz Pécsi gyerek #31374 üzenetére
lol elég régi vinyo, de milyen közel van hozzád
Samsung HD103SJ
8 éve adták ki kb szal már 6 éve használom Samsung úgy tűnik jó márka
-
Abrion
senior tag
válasz Piftuka #31397 üzenetére
te most komolyan megbízol egy ilyen cégben? ha nekem ennyi ideig húznák az időt, soha többé nem vásárolnák tőlük.
Egy garanciális vizsgálat max 25 naposnak kell lennie, de ez már tényleg a max. 60 nap nem normális.
És az hogy ez a második tárgy ami első használatnál is rossz, intőjel. -
Abrion
senior tag
válasz Piftuka #31403 üzenetére
Sok cucot vettem már a gépembe, de eddig 1x sem romlott el egyből, a leggyorsabb tönkremenésem egy WD HDD volt 7 évvel ezelőtt, kb 4 hónap után purcant ki, és vittem vissza a boltba, a szervizben túl sokáig kellett várni rá, valami okból, de a boltos adott egy másikat. azóta is tőle veszem a cuccokat, a csere is kipurcant 2 évvel később, azóta nem vásárlok WD.
Visszatérve a Aquahoz, itt Fehérváron is volt ezt a cég, egy elég aktív bevásárlós helyen, a Skála mellett, még is csődbe ment.
Azt akarom ezzel mondani, a cég választja honnan veszi a cuccokat, mint mondjuk ahol én veszek, tuti 5 csillagos beleszállítottól veszi, és mint a tiéd valszeg nem olyantól, hogy spóroljon mindenhol.
És ez elképesztő amit írtál, egy nagy cég nem kockáztatná a népszerűségét az anyagiasság felé, régen lehet megmerték volna ilyen csinálni, egy bizonyos hiba szám után a beszerzők limitálnák a vásárlást, szóval ne mondj ilyet, a negatív beszállított otthagyják a vásárlók.
Szal mindent amit árulnak, csak jó minőségben veszik ill ajánlják a jó minőségű gyártott.[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Oh tényleg, nem találom a neten se a manualban hogy az alaplapom sata 2 vagy 3, annyit találtam róla hogy van rajta 5x3GB/s és 1x6GB/s Sata csatlakozó.
"ASUS P8B75-V"Most akkor Sata 2 vagy 3?
-
Abrion
senior tag
még 1 kérdés, ha megveszem azt a kingstom SSD, mindegy melyikre rakom rá? mármint nem fogom elérni a 3GB/s et vele, ugyan olyan sebességen fog menni, vagy nem?
-
Abrion
senior tag
válasz Piftuka #31432 üzenetére
Tudod kinél vásárlok? Bio Comp az árus elég kedves, olcsóbban árul mint a legtöbb bolt itt fefárvárom és meglepő, mellette egy bizonyára neked is ismerős pc bolt van sarlo, mérföldekre van a Bio Comptól garanciában és árban is, fél éve vettem egy alaplapot és sarlóban ami 16 éve van ott, 2k többe kellett volna fizetnem ugyan azt az MBt és fél garanciával, 1 és fél éves garanciával, nem 3 al.
Ha megbizható árust keresel, Bio Compot ajánlom a kórház melletti kereszteződéstől nem mesze van.[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Mi a véleményetek a Kingston SSDNow UV400 120G-ról? rosszabb mint az A400? 120GB terén
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
válasz Frawly #31526 üzenetére
teljesen tisztában vagyok azzal hogy a 128GB pont elég a windows 10-nek, de ha most veszek egy nagyobbat mondjuk 1 samsung 240GB és ara menne rá a windows és a játékok, az úgy nem lenne annyira jó mint két SSD.
Érted ugye? 1 SSD amit a Windows megy, és egy másik amit a játékok, stabilabb lesz mindkettő windows is és a játék is. -
Abrion
senior tag
válasz Frawly #31535 üzenetére
Félre értettél, én csak két különböző SSD akarok egyet a windowsnak meg a feltelepített programoknak, és egy másikat amire valszeg 240-250GB SDD lesz, ara meg mennek a videók és a játékok.
Te most komolyan a drágaságra céloztál? amikor egy alaplap 50k ba kerül és egy jó proci 200 ezerbe? és 20kba kerül egy 8gb ddr4 ram?Még 1 kérdés
Olyan házam van amire tudok kislemez meghajtott rögzíteni, oda lehet az SSD rögzíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Ez a teszt eredmény teljesen jó? nem csak a Sequentialra értem
ADATA SU800 128GB[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
-
Abrion
senior tag
válasz Abrion #31859 üzenetére
még furcsább, ara gondoltam hogy a régi hdd lassítják be a betöltést szóval lecsatlakoztam az összes régi HDD és ami ezután jött az nagyon meglepett , a windows 38 mp alatt töltött be 3x próbáltam és mindig annyi idő alatt töltött be te jó ég
AHCI modeban van a gép.
Ja igen I5 2400 3 GHZ proci és 2x2GB Kingmax Rammal, nem hiszem hogy a gép
lassú lene, inkább egy optimalizáló kell.ahogy írtam welcome kép 10 sec 15re meg bejön az asztal, valami lelassítja a betöltést, talán avast vagy onedrive, valszeg a onedrive mert az első töltéstől megy.
-
Abrion
senior tag
válasz Frawly #31875 üzenetére
teljesen friss telepítés, és windows 10 home box.
T-Home netem van, amin alapból be van tárcsázva a net, és semmit nem kellett alapból tennem hogy a net megvalósuljon, nem tudom milyen gyorsan ismeri fel a windows a lanra csatolt routert. de szerintem azonnal.
Azt akarom mondani hogy sok progi nézi a neten a frissítést? ezért lassul be a teljes betöltés?
Megpróbálom azt is, minden háttér proginál is kikapcsolom a netes frissítés keresést.De tudod mit, lecsatolom a lanról a netet ha az lassítja be a betöltést akkor tuti nagy sebesség változás lesz ha nem lesz net
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
pár napja azon gondolkodom, levegyem e a SSDröl a virtuális memóriát és csak ara raktam a memóriát, hagyjam?
Nem tudom menyi GB adatott ír az SSDre, folyamatosan megy egy játék a gépem, 7/24 en megy a gép és a játék is.[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
Hali
A HD Sentinel az Adata Su800 SSD re 52 hőt ír, az magas? próbáljak beszerezni egy ventilátort?
-
Abrion
senior tag
válasz Abrion #32104 üzenetére
átcsoportosítottam a vinyokat, legalul van egy 1GB HDD két üres slot után az SDD, kicsit közel van a VGAhoz, és egy slottal arrébb egy másik HDD, bekapcsolás után a sentinel 47 fokot ír.
üres járatban 42-44 fok. a többi HDD 37 foknál áll.
De ahogy elnézem a weblapot 40-85 fokig írja, akkor minden rendben.
-
Abrion
senior tag
nekem gyári tuningos vgam van és egy bazi nagy borda van rajta, nincs venti szóval azért nem nagyon melegíti, ami a vga fölött van hdd az pont annyira meleg mint az alján lévő, nem hiszem hogy nagy hőt adna le az ssdnek, ami a vga alatt van.
de lehet meggondolom a hűtést ssdre, biztos nem kerül sokba egy. -
Abrion
senior tag
Gondoltam egy kicsit ránézek ere a HD Sentinelre, jó kis program, a legrégebbi vinyom és az SSDre minden okés de az 1GB Samsung vinyon a Raw Read Error Ratere 4730 errort ír, ne törődjek ezzel?
Vagy 2000 Nap használatot ir a progi."A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem."
-
Abrion
senior tag
válasz Doky586 #32122 üzenetére
ja, most ébredtem, bocsika még fél álomban, de remélem a képet azért jól csináltam meg
Samsung HD103SJ 1TB 2044 óra működési idő 4421 indítás/leállás szám kondíció végig 100% 3 partícióra van osztva, egy a videóknak és még egyéb fájloknak kép stb, a másikon meg a telepített programok vannak, a harmadikon meg a régi Windows 10 található.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Android szakmai topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- PlayStation 5 Pro teszt
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- RAM topik
- További aktív témák...
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest