Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• gban

veterán

válasz Sk8erPeter #35430 üzenetére

Rendben, olvastam itt eleget, és valóban nem olyannak ismertelek meg egyikőtöket sem, de pont ezért sem tudtam hova tenni.
    Akkor egy kis témába vágó kérdés, bármennyit is olvasgattam, nem teljesen tiszta a következő.
    Ha XP alá akarok venni SSD-t, akkor a TRIM az ugye alapból kihasználatlan marad (így nem gond a hiánya ha ilyenbe fut bele az ember - de tudom, már amúgy is ritka az ilyen).
    Ez mennyiben van rossz hatással az élettartamra?
    Sebesség tesztekkel nem nagyon foglalkoznék, túlzásba nem is vinném az XP állítgatását, de átfutottam az 1. hozzászólásban linkelt oldalt - mindent figyelembe véve XP alá is jó választás a rendszernek az SSD (mellé háttértárnak maradna egy HDD), figyelembe véve a sebesség-növekedést, a várható meghibásodás esélyét pl. TRIM hiányában?
    Ugyanez hogy alakul olyankor ha egy olyan felhasználó vesz XP alá SSD-t aki inkább csak felhasználó, és úgy kezelné mint egy sima HDD-t, vagyis tesz rá egy partíciót, telepíti az XP-t, de semmi egyebet nem tesz hozzá a dologhoz a driverek telepítésén kívül?
    Rövid időn belül károsodhat az SSD? Hibázhat? Belassulhat?
    köszönöm

Aktív témák