Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz MajaG #28011 üzenetére

Ja hogy Mac Book... (Ezt azért írhattad volna..) ;]

1. A 2011 első felében gyártottakon SATA3-as a HDD ill. SATA2-es az optika. Az év második felében már mindkettő SATA3-as.

2. Én nem bántanám az optikát, inkább a mostani HDD-t tenném egy külső rack-be és azon lehet továbbra is nagyobb mennyiségű adatot tárolni, így a felszabadult SATA3-as portra mehetne az SSD. (Bár mint írtam, rendszersebességben nem fogsz észrevenni semmit a SATA2-SATA3 közt)

3. feltételezem ezek szerint MAC OSX-et használsz. Ennek az OS-nek nem tudom mekkora a hely igénye, de megkockáztatom, hogy 64G-n azért simán elfér. Ha a 2. pontot esetleg elfogadod mérlegelés után ( bár írtad, hogy nem hordoznád magaddal a hdd-t), akkor egy 64G-s SSD-vel nem 3-4000-et spórolnál. (Bár feltételezem, ha futotta ilyen kütyüre, akkor anyagilag jobban el vagy engedve) ;]

4. V200-ban nem gondolkozz, valahogy furcsa lett ez a Kingston széria. Ahány user, annyi sebességet lehet mérni vele, néha több sec-re megdermed a rendszer/nem indul alkalmazás stb, szvsz inkább hanyagold, nem lennék meglepve ha ennek is valami FW gondja lenne
    (Nagy tapasztalatom nincs vele, csak 3-4 fordult meg a kezem alatt, de a régebbi v+100-asok nem így viselkedtek...)

MiB
    RAID0-ba valóban dupla a sebesség, de ez az adatbiztonság rovására megy...

Aktív témák