Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
Ebbe a listába ez a videó is nagyon odaférne...
Samsung SSD Awesomeness -
didyman
őstag
Egy lényeges dolog kimaradt a tiltandó dolgok listájából, ez pedig az NTFS által naplózott fájl utolsó hozzáférési dátuma történet. Egy regkulcs az egész, létrehozandó DWORD-ként/állítandó 1-re a HKLM/System/CurrentControlSet/Control/FileSystem/NtfsDisableLastAccessUpdate bejegyzés. Esetleg, ha nincs rá szükség, a jelen lévő 8.3-as nevek képzése is tiltható.
Végignéztem az MS-illetékes ember válaszait, és pár dologgal vitatkoznék.
NTFS töredezése. Töredezik, és igen, hosszútávon az ütemezett töredezettség-mentesítés előnyös HDD-k esetében, érezni a hatását. Sokáig volt ez téma itthon is, végül az ismét engedélyezett ütemezett feladatok (függőség) után több, mint érezhető volt a hatása. SSD-nél valóban lényegtelen, értelmét veszti.
Lapozófájl tiltása: Én ugyan a netezős gépen tiltom, de elég sok alkalmazás függőségi, illetve teljesítmény/erőforrás viszonyban van vele, ami miatt általános megfejtésben nem illik tiltani. Célszerűbb valami fix, alacsony értéket hagyni neki, így kevés terület lesz érintett, az elektronika könnyebben tudja az adatok ide-oda szórását végezni.
Klf indexelések: Az indexelés sosem áll meg, az újonnan lemezre kerülő tartalmak indexelése rendre megtörténik. Hogy őszinte legyek, egy SSD-n fájlkeresés tekintetében azért nem akkora érvágás, ha nincs indexelt adatbázis, de nyilván ezt a használati szokások döntik el, én például TCMD alatt célirányosan keresek fájlt, ritkán több 2-3 másodpercnél, ha valamit keresek, így abszolút tiltom és a legtöbb ügyfél gépén is tiltott, egyszerűen nem keresnek olyan gyakran a gépen akármit, minek reszelje a lemezt.
SSD-nél is van buffer, igen. Ennek szervezése, használata kevésbé napirendi kérdés, én sose foglalkoztam vele, de nyilván van írási gyorsítótárazás.Élettartam. Hááát...maradjunk szkeptikusak. Amennyi pendrive-ot és egyéb, tömegtermelt flash alapú áramkört látok tönkremenni, én nem mernék annyira megváltóként nyilatkozni róluk. És nem az írási ciklusok miatt van ez a kétkedés bennem, hanem egyszerű elektronikai és gyártási törvényszerűségek miatt.
Aktív témák
- SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO 1TB M.2 Heatsink Gen4 OEM SSD
- Western Digital WD Blue 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EZRZ) 100/100
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő