Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz SOAD19 #47050 üzenetére
Majd ha olyant vesz, olyan eredményt is kap.
Különben is, még mindig ez a csúcs: 24 SSD RAID 0-ban[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Steady74
addikt
sziasztok
24/7re, folyamatos iras olvasasra ok-egy ssd? nagyjabol 0-24ben kellene dolgoznia nagyobb meretu fajlokkal, relative gyorsan.ha egyszerre kell irni es olvadni, a megadott teljesitmeny kb 50%a elvarhato szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
az a baj egy idő után már a gép nem tudja kihajtani az SSD-t
gondolok itt főleg a 4k értékekre
én szabályosan érzem hogy a notimban a 64-es Samsung 830 nem tud úgy pörögni
mint unokatesóm Dell Vosto-jában amiben egy 2,5GHz-es i5 volt az enyémben meg egy P6100-as Pentium...
hiába van 6GB RAM-om itt biza néha már a vas gyenge ahhoz hogy többet tudj kihozni az SSD-bőlsebaj majd a köv. laposba is jó lesz ez a Samsung SSD
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CHIPman
nagyúr
Tud valaki Samsung Magiciant Win8 x64-re? A gyári nem hajlandó feltelepülni, azt mondja hogy nem telepíthető WinNT version 6.1 SP5-nél újabb rendszerre.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Kingspec SSD-kről mi a véleményetek?
konkrétan erről lenne szóPsn ID: sefter_hun
-
Tidus
addikt
Samsung 830 128 Gb-s SSD-men Win7 van, Win 8-at akarok rá telepíteni, mi a legjobb megoldás a gyalulásra, újra telepítésre?
-
-
potyi23
senior tag
hali.SSD melle kotottem egy 2 TB hadd -t. de winbe latni a 100 mb s particiot.Mit csinaljak vele? Winbe Particionaljam ujra a 2Tb hdd t ? Eddig mindig win7 cd vel oldottam meg.
-
félisten
válasz potyi23 #47070 üzenetére
Mármint a HDD-n látni a 100MiB-os partíciót? Ha igen és biztosan nem onnan indul a rendszer(mert ssd-re telepítéskor nem húztad le a hdd-t), akkor egyszerűen újraparticionálod a HDD-t.
(A 100MiB-os partíciót el lehet távolítani a rendszermeghajtóról is, de nem csak úgy simán, hogy letörlöd, mert azt se w7 hibajavítása se semmi egyéb nem tudja orvosolni)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Melorin
addikt
válasz zetecR #47068 üzenetére
Nem SATA-n csatlakoztam mint írtam, hanem külső HDD-vel USB-n keresztül.
De már megtaláltam a megoldást. Amikor kéri az illesztőprogramot, a mégse-re kell nyomni, majd visszalépni a telepítő elejére. Ezután át kell dugni egy másik USB portba és megint rákattintani az Install gombra.
Ekkor már nem kér semmi illesztőt és megy gyönyörűen... -
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #47072 üzenetére
Igen,ha bennevagyok a tendszerbe,akkor latom.telepitesnel csak az ssdm volt a gepbe.mar probaltam ugy ahogy az egyik kollega irta,h win7 telepitojevel elmentem a particionalasig,es ott kitoroltem,de majdnem egy orat szivtam vele,h visszahozzam,megjavitsam ,mert bott mgr hibaval leallt az inditas elott. Az lessz h beboot ssd rol a tendszerembe ,es egy particionallo programmal ujraosztom a hdd t.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz potyi23 #47074 üzenetére
tehát akkor adott egy ssd, telepített rendszerrel és az SSD-n létezik a 100MiB-os partíció és azt szeretnéd eltüntetni?
Ha igen, akkor bejegyzésem végén, a 6. pontban van leírva a menete lépésről-lépésre.
Hozzáteszem, nem kötelező törölni, ha ott, van akkor ott van, csak arra kell ügyelni, ha pl egy backup progival készítenél mentést, akkor a rendszerpartíciót a 100MiB-os partícióval együtt kell menteni.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
potyi23
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #47075 üzenetére
Adott egy ssd rendszerrel,es melle van kotve egy hdd ami 3 particiobol all plussz a 100 mb s. Es azt akarnam eltuntetni.a lemezkezelesnel akkor megoldom.koszi
[ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
Nem is tudtam, hogy ennyit számít, ha kikapcsolom a bios-ban a CPU energiatakarékossági cuccokat.
A proci melegebb lett kb. 5C-kal, de az nem érdekes. Az eredmények magukért beszélnek, főleg a 4KB olvasás, +11MB/s.C3/C6/C7 State bekapcsolva:
Sequential Read : 499.957 MB/s
Sequential Write : 512.751 MB/s
Random Read 512KB : 443.306 MB/s
Random Write 512KB : 460.453 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.160 MB/s [ 4921.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 348.995 MB/s [ 85203.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 138.663 MB/s [ 33853.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 281.394 MB/s [ 68699.7 IOPS]C3/C6/C7 State kikapcsolva:
Sequential Read : 534.102 MB/s
Sequential Write : 516.625 MB/s
Random Read 512KB : 468.472 MB/s
Random Write 512KB : 473.449 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 31.270 MB/s [ 7634.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 377.966 MB/s [ 92277.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 142.752 MB/s [ 34851.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 344.875 MB/s [ 84198.1 IOPS][ Szerkesztve ]
-
framling
tag
Üdv!
OCZ Agility 3 120 Mb @ sata2 IDE módban (fix 0-val tesztelve, win7, crystaldiskmark x64):
seq read:237,2
seq write:255,0
512k read: 232,3
512k write: 253,1
4k read: 30,58
4k write: 84,75
4k QD32 read: 36,14
4k QD32 write: 104,4TRIM működik (Sentinel kolléga szerint ), a firmware frissítés csak AHCI módban volt sikeres.
-
kmarcell
csendes tag
Sziasztok!
830as samsung ssd 64gb és 256gb sebessége között van különbség?
vagy van olyan ssd ami 64gb "kiszerelésben" gyorsabb mint a 830as?
sata 2 es alaplapom van ez megoldható hogy sata 3 as ssd teszek bele?válaszotokat/segítségeteket előre is köszönöm!
Becsületen nyugszik a pusztai békesség.
-
fagy53
nagyúr
válasz kmarcell #47080 üzenetére
Szerintem SATA2 alaplapba teljesen mindegy sebesség szempontjából, hogy milyen ma kapható SSD-t teszel be. SATA3-as lapban van mérhető különbség közöttük, de ez bármekkora is, a gyakorlatban észrevehetetlen marad.Csak az ár, a gyártó és a tárhely igénye dönthet, a sebesség jelentéktelen tényező a vásárlásnál. Mindegyik gyorsabb, mint ami egy átlagos felhasználónak kell.
[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
ED-ban vége a Samu 64-es SSD-nek 15k-ért ha jól látom
-
kmarcell
csendes tag
köszönöm válaszotokat akkor 64gb 830as lesz a nyerő
Becsületen nyugszik a pusztai békesség.
-
_seth_
veterán
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Bodor
veterán
Ha valakit érdekel esetleg, akkor nem árt tudni, hogy a CHIP magazin egy éves előfizetése mellé ( 27.900 Ft) , a következő ajándékokat adják: 1 db Samsung 830 64 GB SSD, 1 db korlátlan licenc az O&O SSD Migration Kit szoftverhez.
Az akció 2012. 12.31.-ig vagy a készlet erejéig érvényes. -
vlevi
nagyúr
válasz kmarcell #47080 üzenetére
"sata 2 es alaplapom van ez megoldható hogy sata 3 as ssd teszek bele?"
A többit már megválaszolták, és ezt én is csak alátámasztani tudom. Egy 128G-s Samu 830 SSD-t használok ASUS P5QL-Pro lapban, ami csak SATA2-t tud. Ebből annyit érzékelek, hogy a tesztekben a szekvenciális írás-olvasás értékek megállnak 250M környékén. De ettől függetlenül olyan mértékben gyorsult fel a rendszer a HDD-hez képest, hogy azután, ha SATA2-ről 3-ra váltasz, akkor az az elméletileg dupla sebesség már annyira nem fog feltűnni. De az, hogy a HDD-n az apró fileok 1M/sec olvasási sebessége helyett az SSD itt is hozza a 100-150M/sec sebességet, azt bizony észreveszed... -
potyi23
senior tag
Hali. Valmi eleg rendesen ir az SSD mre.Tegnap este a sentinel szerint 312 Gb nel jartam,ma pedig 374 nel vagyok.Semmi masra nemhasznaltam,csak 5-6 ujrainditas es internet. 2 programot tettem fel ami ossz -vissz 150 MB .
A bongeszomnel (FF) ez van beállítva :Browser.cache.disk.enable / FALSE legyen
Eztis megkellene ? : (ma bekerult egy HDD is melle )
1. Írjuk be a címsorba: about:config majd Enter.
2. Jobb gomb -> Új -> Karakterlánc. Neve legyen browser.cache.disk.parent_directory , értéke pedig a kívánt cache elérési címe (pl. d:\temp )
3. Indítsuk újra a Firefoxot. -
TeeJay
félisten
bár még 840Pro-ból nincs 64gigás de ha jól olvastam a bejelentésekor írták hogy később megjelenik abból is a 64gigás verzió
addig marad a 830 128GB vagy 840Pro 128GB bár utóbbi elég drága még sajnos
sima 840-et meg nem vennék az fixMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Tidus
addikt
válasz potyi23 #47092 üzenetére
Ne a böngészőt nézd, abból nem igazán tudsz meg semmit. A futó alkalmazásoknak és a Win.-el induló alkalmazásoknak nézzél utána.
Egyébbként, egy biztonsági rést kihasználva nem hitelesített támadók távolról behatolhatnak a rendszeredbe, és teljesen, v. részben átvehetik annak irányítását. Használhatják.
-
gabe_
őstag
Hali!
Ugyanez a problémám, azzal a különbséggel, hogy naponta egyszer-kétszer csinálja a linken leírt jelenséget.
Egy Packard Bell TK81 laptopban van, OCZ Agility 3 60Gb SSD. Van rá valami értelmes magyarázat, vagy megoldás?
(Trim ok, új telepítés Win764bit, a fontos dolgok beállítva)Sovány szakácsban sose bízz!
-
04ahgy
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest