Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
scope2007
addikt
válasz CoolBoy323 #47600 üzenetére
hidd el ha be van állítva a ramdisk akkor az se lassít
engem csak ez zavart már.. mert volt hogy napi 5giga csak a net cache volt.
ennyit én azért megtettem, hogy ne lássam
1órája megy a gép, igaz operát is nyitottam, de csak ennyi történt.CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
scope2007
addikt
válasz CoolBoy323 #47602 üzenetére
az megint furcsa akkor.
nekem ha nincs áthelyezve a firefox temp ramdiskre, akkor egy óra alatt 1-2gigát összehoz.
pl YT hd videók, képgalériák...CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
hogyan tudom ellenőrizni, hogy a partícióm megfelelően lett-e alignálva?
-
Bodor
veterán
válasz audi100td #47609 üzenetére
Ha a Win7/8 telepítőjével formáztuk az SSD-t, akkor rendben kell lennie, de nem árt leellenőrizni. Legegyszerűbben az ingyenesen letölthető AS SSD Benchmark programmal győződhetünk meg róla.
Nem fontos a tesztet lefuttatni, elég, ha elindítjuk a programot, és az SSD típusa alatt sorrendben felülről lefelé haladva a következő adatokat máris láthatjuk:Az SSD-n lévő firmware változata
- Itt könnyedén leellenőrizhetjük, hogy milyen firmware-el szállították az SSD-t.
SATA vezérlő típusa
- Ha "pciide - bad" sort látunk, akkor ugye nem AHCI módban van a SATA vezérlő, hanem IDE módban. Ez csak akkor nem jelent gondot, ha egyébként sincs a BIOS-ban AHCI mód, mert ha a fentebb linkelt cikk alapján helyesen telepítettünk, akkor rendben lesz a TRIM IDE módban is.
Egy számsor zölden OK-val a végén
- Ez jelzi azt, hogy az alignálás rendben van-e, ha OK akkor igen.
Amennyiben piros színű számsort látunk BAD-del, akkor nem jó az alignálás, újra kell helyes formázással telepíteni az oprendszert (vannak más módszerek is az utólagos javításra, de azok szerintem sokkal időigényesebbek, mint egy új telepítés).A partíció formázott kapacitása
[ Szerkesztve ]
-
batt
aktív tag
Valaki akinek van MSI Z77A-G45 alaplapja megosztaná a bios beállításait? (ssd-hez)
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Tudja esetleg valaki, hogy SSD-re hogyan telepíthetek biztonságosan WinXP-t, hogy ne nyírja ki a meghajtót?
-
Bodor
veterán
válasz Vegitaa #47618 üzenetére
Nem az XP telepítése nyírja ki a meghajtót, hanem az XP használat, de egyébként ez sem igaz így, csak annyi a lényeg, hogy XP-vel nem megy majd a TRIM, ezáltal belassul az SSD, és a TRIM hiánya miatt több írás keletkezik rajta, ezáltal rövidül az élettartama valamelyest.
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Tud valaki segíteni, ebben:
Egy SSD sebességét szeretném lemérni, úgy hogy:
- nem a rajta lévő op.rendszerről boot-olok
- más op.rendszeres meghajtón nincs
Milyen megoldás + progi van erre?
Köszi a válaszokat!ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
MiB
tag
Sziasztok
Mi kell 2 sdd raid0-ba kötéséhez hogy bootolható legyen? Egy z77-es alapba lenne ez egy 3770K-val. Kell hozzá vmi raid kártya, és ha igen mit tudnátok ajánlani(elég lenne 4 portos)? 2 samsung 840es 128gb-os ssd-t szeretnék raid0-ba kötni. Trim-et lehetne vhogy használni? Köszi
-
viktor82
őstag
Lenne egy lamai kérdésem,lenne 2x60gb ocz agility a gépemben raid0-ba kötve ,ha még egy add-t bekötnék éreznek valami gyorsulast?egyáltalán lehet 3darab ssd-t raidba kötni sehol nem találtam rá választ.köszönöm
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
vendingo
veterán
Köszönom sz.j.-nek a nagyon hasznos infót!
Sikeresen végrehajtottam a klónozást.
A V200-ról brutál jó érzés áttérni a 830-as samsungra!
Nincsenek fagyások íráskor és legalább 3x-r gyorsabb lett minden.A V200 gyengébben muzsikál mint az 5200-as vinyóm!
Ezek jó eredménynek számítanak 128gb-os 830-nál
Sequential Read : 479.459 MB/s
Sequential Write : 340.613 MB/s
Random Read 512KB : 327.898 MB/s
Random Write 512KB : 328.931 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 19.381 MB/s [ 4731.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 73.448 MB/s [ 17931.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 302.586 MB/s [ 73873.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 119.110 MB/s [ 29079.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 42.2% (50.4/119.2 GB)] (x5)
Date : 2012/12/05 15:53:40
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
félisten
válasz andrasko #47621 üzenetére
Az egyik lehetőség, ha készítesz egy Ubuntu Live CD-t vagy Pendrive-ot, arról bebootolsz és az Ubuntuban alapban megtalálható Disk Utility-t használod. Ha megnézed a linkelt oldalon a képeket, akkor láthatod, hogy minden alapinfót kijelez és sebességmérést is tud "elkövetni". 4K és 4KQD32 szegmensben nem mér ugyan(és őszintén szólva Linux alá nem is tudok hirtelen mondani ilyen app-ot), de azért a sebességeredményekből ill. az access time-ból kiderül, hogy gond van-e a meghajtóval.
A másik lehetőség a WinPE alapú boot lemez (ISO) legyártása, arról egy boot cd vagy pendrive készítése, majd erről bebootolva futtatni pl a Crystal Disk Mark portable(hordozható) változatát.
(Nekem is így van, igaz még Vista-s a boot ISO, lassan itt az ideje egy W7-es WinPE legyártásának)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
apro
senior tag
válasz potyi23 #47628 üzenetére
Hali
Innen leszeded A dataram Ramdisk-et,(http://ipon.hu/utils/Dataram_RAMDisk )ott a kép is ha sok ramodvan akkor KB 1Gb.-ra állitod, és áthelyezed a böngésző Chese-t, ill a Temp mappát, az egész FF- et ,is rálehet tellepíteni.Sokkal gyorsabban műk a Ff.böngésző Így kell áthelyezni.
"Hogyan helyezzük át a Firefox gyorsítótárát (cache) ?
1. Írjuk be a címsorba: about:config majd Enter.
2. Jobb gomb -> Új -> Karakterlánc. Neve legyen browser.cache.disk.parent_directory , értéke pedig a kívánt cache elérési címe (pl. d:\temp )
3. Indítsuk újra a Firefoxot."
Hali
[link][ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz potyi23 #47628 üzenetére
Ezen az oldalon a 190.-tőll érdemes elolvasni a hozzászólásokat. Én is innen lestem, kaptam az infókat. Mint ahogy ott láthatod, nekem most a Softperfect ramdisk-je fut, így 2 nap után azt mondom nincsen semmi baj vele, megy, ahogy kell.
Dataram ramdiskje pl. nem működik WIN8-on.
SSD RAID rendszerekről az a saját tapasztalatom, hogy csak azoknak éri meg, akik nagy ( 5-10 GB-os ) fájlokkal dolgoznak ( és megfelelő gyorsaságú forrásmeghajtóval is rendelkeznek) ,általános felhasználók semmit extra gyorsaságot nem kapnak . Szóval inkább egy nagyobb SSD, mint két kisebb RAID-be kötve.
Tulajdonképpen ennek a cikknek is ez a konklúziója.
(#47624) viktor82: Lehet 3-at is RAID-be kötni, de minek is? Gyorsabb nem igen lesz...
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
hali van egy samsung 840ssd 120gb, de már alapból 111gb kezdett, menyit hadjak szabadon, vagy ennek már nem kell?
-
zeix
senior tag
-
félisten
Ha a BIOS-ban pl 2 sata vezérlő üzemmódja RAID-re van állítva és a deszka RAID menüjével van kialakítva az adott RAID tömb, az a hardveres RAID.
Ha az OS (pl W7) lemezkezelőjével, az a szoftveres.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zeix
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #47642 üzenetére
Akkor jól gondoltam.
-
Proci85
senior tag
Ékes példája annak miért számít, hogy a HDD-nél megszokott cilinderek, szektorok (SSD-nél cellák) és a fájlrendszer blokkjai milyen viszonyban vannak egymással: Kulcsszó az "alignment".
[ Szerkesztve ]
-
jukiokin
csendes tag
Sziasztok!
Mi az a swapfile.sys (win8 alatt) az SSD c: gyökerében? (kb.olyan 256 megás a file)
A lapozófájlt már átraktam a HDD-re, igaz az pagefile.sys-ként van.
Úgy látom minden bekapcsoláskor újra létrejön, mert a dátuma a bekapcsolás dátuma lesz.
Persze lehet, hogy csak a dátum aktualizálódik.
Okoz ez sok felesleges többletírást az SSD-n?Üdv.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok! Elsőre ide teszem fel kérdésem mert szerintem az SSD-hez kapcsolódik. Remélem jó helyre.. Tehát néha olyat csinál a számítógépem bekapcsolásnál , hogy nem bootol be hanem egy olyan üzenet fogad "Reboot and select prober the boot device" aztán press any key de nem történik semmi. Restart után tökéletes minden. Olyan helyen van a gép ami miatt nagyon lehűl. Nagyon hidegen lehet elsőre nem érzékeli az SSD-t ?
Ha nem jó helyen vagyok irányítsatok valamerre kérdésemmel
KösziAz OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
bozig
tag
válasz HartgeH3-2.8 #47649 üzenetére
Nekem ezt akkor csinálta az SSD, mielőtt megpusztult.
Déjà vu: Állapotfüggő asszociatív paradoxon.
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android másképp: Lineage OS és társai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RAM topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest