Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
nagyúr
-
-
flash-
veterán
sziasztok
Használ valaki SSD-t úgy,hogy pci-e sata 3 vezérlővel van összekötve?
Tapasztalat sebesség terén?
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Új firmware a Corsair Force szériához.
Apróbb javítások, de lehet, hogy valakinek megváltás
-
Balage76
senior tag
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Legyetek szívesek segíteni a választásban:
Minden modellnek a 120GB példányára gondolokCorsair Force 3 vagy Corsair Force GT vagy OCZ Vertex3 vagy OCZ Agility3
Köszönöm!
i9 / 4080 / 32"
-
james008bond
őstag
válasz pigatt #25459 üzenetére
Ha pl Vertex 3-ra cserélném a Vertex 2-met / 50 GB--->90 v 120 GB ), Sata II alaplapomban, akkor lenne sebesség növekedés/esetleg csökkenés? Úgy egyáltalán, Sata III alaplapban érzetre gyorsabb egyáltalán? Mert ha veszek mostanában, akkor nem tudom, érdemesebb-e III-ast venni a II-es helyett? Később esetleg alaplapot cserélnék, nyilván Sata III-ast. A mostanival egyébként 100% meg vagyok elégedve, csak kezd kicsi lenni a 46.6 GB...
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
zetecR
addikt
válasz pigatt #25459 üzenetére
Asszem a Vertex 3 még mindig a leggyorsabb SSD a piacon és elvileg már totál stabil is, mert az OCZ is/már javította a 2. generációs SandForce vetérlők hibáját.
De a 120-as Force GT sem egy lassú darab.
Amúgy meg érzésre nem nagyon lesz köztük különbség.
-
zetecR
addikt
válasz james008bond #25460 üzenetére
Ha nem használod ki a magasabb szekvenciális írást, akkor nem éreznél a mindennapokban sebességnövekedés se a V3-ra, se a SATA3-ra váltás miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
-
aclandiae
senior tag
válasz samu74 #25425 üzenetére
Viszont pont Te írtad, hogy vannak rossz tapasztalataid a Kingstonal, még linket is írtál.
Ezzel pedig elbizonytalanítottál.
Ha egy 90GB-ossal számolok, kb. 40GB a W7-nek meg a különféle Program XXX-einek amiket feltesz a "C-re". Marad 50GB, ide felmegy a WoW legalább 30GB helyet adni kell neki, marad 20GB, amit pedig tartaléknak kell meghagyni. Kevés is lesz a 90GB...
120GB- pedig 43k-ért? SATAII-es nincs olcsóbban? -
TwentySix
aktív tag
válasz james008bond #25460 üzenetére
Nemreg teszteltem a sajat Vertex2 es a Vertex3 SSD-met, az alaplap egy ASUS Sabertooth P67:
Ez alapjan eldontheted mekkora sebessegnovekedesre szamithatsz. A Vertex3 termeszetesen Sata3-as porton van.zetecR: azert van itt nemi sebessegnovekedes.....
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S9+ / TomTom HD6000 HDTraffic / Garmin Montana 650T offroad/
-
Horvi
őstag
Hali!
Most gondolkodtam hogy az ssd mellé használok ramdisket is és arra kiraknám a temp cuccokat meg a böngésző cache-t. Az lenne a kérdésem hogy a ramdisk méretét mekkorára érdemes állítani?
KösziHello darkness, my old friend...
-
félisten
-
TwentySix
aktív tag
válasz zetecR #25470 üzenetére
Valoban semmit nem lehet erezni, nem is irtam ezt..... Par sec vagy tizedmasodpercekrol van itt szo, semmi jelentosege. Kerdeztek, es tesztadattal feleltem.
A Vertex3 120-as, csak 60 GB particio van a Win7-nek levalasztva. A masik 60 GB-os particio az Elder Scoll: Skyrim-ra var uresen :-)A harmadik SSD-m, egy Corsair Performance3 vegleg megadta magat 2 honap utan, semmit sem tudok vele kezdeni. Scandisk es/vagy format-nal mindig lefagy az egesz gep 60%-nal.
Viszont minden dobozat eldobtam anno, igy elfogadjak gariban vajon?Samsung Galaxy S9+ / TomTom HD6000 HDTraffic / Garmin Montana 650T offroad/
-
shteer
titán
válasz FireKeeper #25467 üzenetére
nem. ennek lehet az az oka, h nem monitorozom az fps-t
szerintem jónak tűnik..
-
samu74
addikt
válasz aclandiae #25466 üzenetére
Nem kell parázni annyira a helytől,elég sokminden ráfér a 90-es ssd-re is(ami leformázva picit kevesebb).Mert ugye a 96-os is 89,3 kb.
Sokkal olcsóbban nemnagyon lesz azoktól,esetleg még ez .A ramjaik elég jók,szóval nagyon nem nyúlnál mellé.shteer: nem. ennek lehet az az oka, h nem monitorozom az fps-t
Az adatlapodat látva,meg is értem.[ Szerkesztve ]
-----------
-
flash-
veterán
használ valaki SSD-t sata 2ről?ha igen milyen olvasás/írás eredményeket értetek el így teszttel?
-
félisten
válasz flash- #25482 üzenetére
Én nem használtam, csak kíváncsiságból átállítottam a SATA3-as portot SATA2 üzemmódra
OCZ Vertex 3 240G: ~290/280 MB/s
(Azóta az a konfigom és a benne található volt 2 darab Vertex 3-asom sincs már meg, mert eladtam a komplett konfigot)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
atesss
addikt
A #24922-ben feltett kérdésem első része továbbra is aktuális: [link]
A második rész úgy néz ki megválaszolódott, legalábbis e szerint a teszt szerint a Lenovo Thinkpad T520-ban mSATA/mini-PCIe slot van:
The mSATA slot is located underneath the keyboard and accessed the same way as the top memory slot. With the keyboard removed using the same instructions listed above in the System Memory section, you will find an open mSATA/mini-PCIe slot near the middle of the keyboard opening. If your notebook was equipped with WWAN from the factory, this slot may be in use, so some road warriors will have to factor in which feature they prefer in their notebook.
To install the card, first remove the included retention screw, then insert the mSATA SSD at a slight angle in the open slot and screw it down to hold the card in place. Then reassemble your notebook, change the BIOS boot order to boot from the mSATA device, and install your OS to the new mSATA SSD.Tehát vagy mSATA SSD-t raksz bele, vagy WWAN kártyát.
Bár az ettől még nem teljesen biztos, hogy az a WWAN kártya nem valami speciális típus.
Vagy pl. nem csak USB-re van kötve.
Bár akkor nem biztos, hogy helyes lenne, ha mSATA/mini-PCIe slotot írnak.
Ami még kiderült, hogy a Biosban be lehet állítani, hogy mSATA-ról bootoljon. Vagyis akkor ilyen szempontból is kell Bios támogatás hozzá.
Ebbe belegondolva, ez az első kérdésemhez is kapcsolódik: ugyan asztali gépeknél természetes dolog a "Boot from bootable Add-In Card" opció, de notebooknál már nem annyira...Nincs valakinek ötlete az első részre ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintetek egy Corsair SSD mitől produkálhat ilyen értékeket? Főleg a 4k-s értékek siralmasak elsősorban, de az 512-es írás is inkább áll, mint lassú. Sajnos nem tudom megnézni közelebbről a konfigot, mert haveré, aki Londonban él, szal távgyógyítást igényel.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
félisten
Ennél egy kicsit több infó is jól jött volna, pl az SSD pontos típusa, milyen deszka, milyen OS... Elsőre (ha feltételezzük, hogy az SSD kifogástalan és firmware gondja sincs), akkor nem lett alignálva, nem AHCI módban lett telepítve az OS, rossz minőségű/"rágott" sata kábel...
atesss
Összefoglalnád röviden, hogy mi is a kérdésed?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #25491 üzenetére
Az infó lassan csorog. ASUS P6TD Deluxe deszka, az SSD típusa nemsokára érkezik, Win7 64 bit az OS.
Az eddigieket köszi, rákérdezek! Sajnos SSD-hez nem értek, csak használom.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
atesss
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #25491 üzenetére
A #24922-ben feltett első kérdésem:
A Mini PCle csatlakozású (ami elektronikailag is - tehát nem a mini-PCIe "alakú" mSATA-sokra gondolok) SSD-k tényleg működnek bármilyen notival, amiben van egy szabad(/felszabadítható - pl. WWAN kártya van benne) mini-PCle csati ?
Pl. a Supertalent CoreStore MV-re gondolok: [link]Második kérdés:
Amit még leírtam az előző hsz-em végén, abból arra gondolok, hogy ha működik is, bootolni nem fogok tudni róla. Szerintetek ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz atesss #25493 üzenetére
Pár dolgon szaladjunk végig, ha másért nem, akkor hátha másoknak hasznos infó lesz
1. mSATA - sajnos 2 külön dolgot szoktak így rövidíteni (hibásan) és ez nem mindegy. A microSATA az tipikusan az 1,8" SSD-ken megszokott dolog, míg az "újabb őrület" az miniSATA néven fut és ezt illene mSATA-ként jelölni.
2. Most, hogy fogalmak tiszták, akkor már írhatom, hogy az mSATA-s SSD-ket nem lehet csak úgy válogatás nélkül minden laposba beledugni, amiben van mini PCIe, csak az erre felkészítettekbe.
3. Az általad linkelt SSD az nem mSATA SSD, csak egy sima mini PCIe csatis SSD, amit minden mini PCIe foglalatos laposban lehet használni.
4. Mivel a Lenovo T520 mSATA SSD-ket is támogat, ezért annak a BIOS-ában kell lennie olyan opciónak, ami engedélyezi az mSATA-ról történő boot-olást.
Egy dologban nem tudok segíteni, nevezetesen, hogy ahogy olvastam, a T520-asok kiépítettsége között is van különbség, így nem tudom, hogy a legkisebb (a legolcsóbb ha úgy tetszik), abban van-e egyáltalán mini PCIe port avagy az mSATA komaptibilis-e...UI: Megpróbálok valami manuált keresni hozzá, csak van vagy 15 féle T520-as és az sem biztos, hogy a BIOS-t részletesen tárgyalják-e benne (hordozható kütyük manuáljai igen gyérek szoktak lenni ebből a szempontból)
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #25494 üzenetére
Én azért nagyjából tisztában vagyok a dologgal, de összefoglalni tényleg hasznos.
Sőt szerintem ha írnánk egy jó összefoglalást, az első hsz-be is jó lehetne berakni.Másik topicban már visszaírtak, és kiderült pár dolog: [link]
Az előbb wikipediáról is megtudtam pár dolgot, de az sem mondható tökéletes forrásnak: [link]1.) Igen, természetes az "új örületre" gondoltam. Csak inkább az az őrület, hogy miért nem támogatja ez már minden 2011-ben megjelent noti.
2.) egyértelmű
3. Az általad linkelt SSD az nem mSATA SSD, csak egy sima mini PCIe csatis SSD, amit minden mini PCIe foglalatos laposban lehet használni.
Ez lett volna a fő kérdésem. Biztos ez ?
(Persze bootolni nem lehet majd róla, de ez még nem olyan nagy gond.)4.) a T520-asok kiépítettsége között is van különbség, így nem tudom, hogy a legkisebb (a legolcsóbb ha úgy tetszik), abban van-e egyáltalán mini PCIe port avagy az mSATA komaptibilis-e...
Ha nem lenne az, az elég nagy szemétség lenne.
Amellett ez az alapon múlik, abból meg kétlem hogy emiatt kétfélét csinálna a Lenovo. Na meg persze BIOS támogatás is kell, de abból szintén kétlem hogy többféle T520-ashoz való lenne. Már csak az összekeverhetőség miatt is.
De aztán lehet én ezt csak naivan gondolom, és a gyakorlati tapasztalat meg nem ez.Köszi, ugyan nem érdekel annyira konkrétan a T520-as, de az előbb írtban jó lenne bizonyosságot szerezni. Bár attól még nincs garancia, hogy ez minden mSATA-t támogató (vagy legalábbis ilyen kiépítéssel is kapható) notinál így lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz atesss #25495 üzenetére
3. Biztos, legalábbis az általad linkelt oldalon (ami a gyártó oldala) ott az van az érdeklődésed tárgyát képező SDD-nél megadva, hogy Mini PCIe. (mSATA-t külön fel kell tüntetni és van is egy abban a táblázatban)
Természetesen mielőtt megveszed, akkor kérdezd meg a szakit is, hogy mi a véleménye, ha Te egy xyz típusú laposba szeretnéd belevarázsolni.
(Nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy semmi akadálya)Miért ne lehetne bootolni róla? Simán látni fogja a BIOS csak a bootsorrend elejére kell tenni.
4. Az a T520-as amit linkeltél korábban biztosan gond nélkül kezeli, mert mini PCIe és mSATA kompatibilis SSD-ket is kezel. (Az Intel 310 SSD az mSATA-s)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz atesss #25495 üzenetére
Bocs, csak közben még egy gondolat jutott eszembe, nevezetesen, hogy nem csak kompatibilitási gondok lehetnek, hanem méretbeliek is. Magyarul egyszerűen nem szerelhető be az adott SSD egy adott laposba, mert pl csak half mini PCIe SSD-knek van hagyva hely.
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
hali.
azon gondolkozok, vennem kellene egy SSD-t, lassan korára érett. Nézegettem, de nagyon sok féle van.
Azért akarok mert olvastam, hogy gyorsabb boot, meg a winben is gyorsabb minden mint hdd-val.
A gépemmel, most másfél perc a boot idő, meg ha valamit másolok, csomagolok, konvertálok, dvd-t irok, a mozillának fél perc kell mire betölt...ezt nézegetem, ez milyen: http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_96gb_sata2_ssd_25_ssdnow_v_100_svp100s2_96g/165067 ?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest