Hirdetés
Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #25700 üzenetére
Nehéz volt kihámozni , hogy mit akarsz ezzel, bár lehet a pár sörnek van köze hozzá, amit magamba tettem.
Most akkor aztmondod, hogy akkor érdemes meghagyni ezt, ha outlookzol, meg ilyesmi?
Pl Outlookot használok.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Jack@l
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #25702 üzenetére
Még nem vettem észre semmi lasssulást, pedig tiltva van (igaz nem is haszánlok outlookot).
Start menu-s search programs is azt használja? (mert az irtó gyors igy is vinyóhoz képest)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Dictator^
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #25702 üzenetére
Kicsit be vagyok lassúlva, de a másik topicba válaszoltam közbe
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
tlac
nagyúr
a Kingston SV100S2N-es ssd-k, amikhez jár egy usb-s rack is, ezek simán működnek egy darab usb kábelről?
routerhez kellene egy ssd, tehát külső áramforrás az nem igazán megoldható -
SVLaller
senior tag
válasz Suprax #25660 üzenetére
Köszi, sikerült végül linux alól megoldani, a megfelelő FW verziót rakta fel. Az SSD-ről futó win alatt fut az intel RST, amiatt sem látja nekem az SSD-t az OCZ Toolbox.
Egy kérdésem lenne még, vajon lassíthatja az SSD-t vagyis a SATA 3 portot, ha a két SATA 3 port közül az egyiken az SSD van a másikon pedig 1 SATA 2 winchester?
Érdemes lenne a winyót átrakni egy SATA 2 portra?mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
Dictator^
veterán
Windows 7 saját gép , SSD tulajdonságainál van lent egy ilyen rész: "Allow files on this drive to have contents indexed in additiion to file porerties" - ezt is ki kéne kapcsolnom?
-
Kroni1
veterán
válasz Mauzes #25712 üzenetére
Nem tudom, de szerintem a samsungok és ez is ugyanúgy ajánlható! Mindenki mondja hogy a samsung megbízható és gyors, nahát én pár kingstont már beleépitettem haverok gépébe, mind tökéletes, gyors és megbízható! A samsung persze kb. ugyanolyan ár mellett tényleg jó választás, de ha a legolcsóbb megbízható ssd -t keresed ez a kingston a te "embered" ugyanis a papiron meglévő sebesség különbséget egy force3 120GB-hoz képest sem vettem észre normál használat közben, ergo ez is olyan gyors hogy csak na!
-
nagyúr
Sziasztok. Neharagudjatok, hogy nem olvasom el azt a rengeteg hsz-t, de feltennék egy olyan kérdést(nem találtam másik topicot rá, max a milyen winchestert vegyek), de tudnátok segíteni, hogy most melyik lenne a jó választás? Sata2-ben gondolkozom, hiába van 3-as csatlakozóm(bár ha belefér a keretbe akkor az is lehet) Néztem az OCZ Vertex 2-t, de olvasgattam, hogy abból is elég sok meghibásodott. Láttam a Kingston SSDNow 96GB-sét az nem olyan rossz, de nem tudom, hogy Vertex 2-höz képest milyen. Keretben nem szeretném 30eFt fölé menni. Köszönöm.
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ssdt, müködik is szépen gondoltam megnézem hd sentinellel az állapotát.
http://noob.hu/2011/11/01/ssd.pngMi lehet a baj? Miért inaktiv a TRIM? ez az első ssd-m, annyira nem értek hozzá.
Köszönöm
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
user137
őstag
sziasztok! egy WinXP-ben használok egy WD N1x SSD-t (SLC-s), de finoman szólva eléggé belassult. olvasásra még hozza a 150-170MB/s-et, de írásra 30MB/sec alatt van. Az XP sajnos adott, céges laptop.
Ha kiveszem a vinyót és betolom egy Win7 gépbe másodlagosnak, elindul rajta a TRIM? Vagy lehetne valahogy forszírozni ezt?
-
félisten
válasz radi8tor #25722 üzenetére
Szerintem valami külön "remek" alkalmazás gyárthatja őket, ami képes pl a szabad terület karbantartására SSD-n. De ez csak tipp, mert Én sem találkoztam ezzel a "jelenséggel"...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz KaiotEch #25724 üzenetére
Szerintem egy Samsung 470 64G-ért reális a 27k. A piac egyik olyan terméke, amit csak beraksz a gépbe és megy, nincs firmware gondja (nem is adtak ki hozzá újat eddig), nem érdekli a Marvell vezérlő, jó utility-je van (az OS és az SSD optimalizációja pár kattintás) és minden szolgáltatás megtalálható rajta, ami egy modern SSD-től elvárható, valamint kellően strapabírónak is bizonyult.
Szóval ezek fényében nem, egyáltalán nem iszonyat drága...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
-
félisten
válasz KaiotEch #25727 üzenetére
Hát ha a 256-ost 55k-ért adják, akkor linkeld az oldalt, mert veszek egy-két tucatot...
Én 92k-ért találtam legolcsóbban a 470-es 256G-st... (98k meg 830-as 256-os)
Szerintem valamit benéztél...Szerk
Az 128-as, nem 256-os...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #25728 üzenetére
Jogos, bekevertem a 830-ast, az volt 256-os
3 között a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
tag
Hi !
Gondoltam frissitem az ssd-m firmware-ját, követtem az utasításokat, mégis bukta lett.
Boot cd-t kellett csinálni a megadott iso filebol, arról indítva a pc-t IDE-módban. Majd amikor kiválasztottam a meghajtót, utánna igen, elkezdte csinálni, majd a végén kiírta, h. update error.
1.0-ról akartam 1.7-re cserélni a firmwaret. Ha ujrainditom a firmwares toolboxot a cd-ről, kiírja h. ott van méghozzá, h. 1.7-es ként, de kiválasztáskor invalid ssd-t ír ki, meghogy nemtudja olvasni.
Ezt még helyrelehet hozni valahogy?
Ocz vertex turbo az ssd. -
Márk
senior tag
Sziasztok!
Körülbelül irtam már egy hónapja a topikba SSD vásárlás témában segitséget kérni, azóta picit változott a helyzet.
Mégsem lesz új SATAIII-as alaplapom (mert a BF3 akadásmentesen megy a konfigomon, igy nincs értelmes új platformnak). Tehát még jóideig SATAII-t fogok használni. Körülbelül 25-30 ezret szánnék az SSD-re. Ezek tükrében ti milyen meghajtót ajánlanátok?
Eddig a Samsung 470-es illetve 830-as sorozatával szemezgettem, de néztem még a PH által tesztelt Kingston SSDNow V+100 96 GB-ot.
Üdv.:Márk
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
SVLaller
senior tag
válasz Zap-Em #25730 üzenetére
nem tudom mit befolyásol de azt írja:
Note: Current FW must be v1.6 before flashing to v1.7ami a vicc, hogy az oldalukon nincs már fent az 1.6, ezt kéne valahonnan beszerezni.
a leírásban már ez van pirossal:
Do not flash to 1.7 unless you are on the 1.6 FW. You cannot flash from 1275, 1370, 1.10, 1.3, 1.42, 1.4xB, or 1.5 FW to 1.7
[ Szerkesztve ]
mindenki jó valamire, ha másnak nem elrettentő példának :-)
-
-
félisten
válasz Zap-Em #25730 üzenetére
Az oldalról letölthető az 1.6-os firmware
OCZ_GC.exe works best with:
- Intel chipset IDE mode = Intel driver
- Intel chipset AHCI mode = Microsoft driver
- Intel chipset raid mode = Intel driver
- AMD chipset IDE mode = Microsoft driver
- AMD chipset AHCI mode = Microsoft driver
- AMD chipset raid mode = AMD driver
- NVIDIA chipset IDE mode = Microsoft driver
- NVIDIA chipset AHCI mode = Microsoft driver
- NVIDIA chipset raid mode = NVIDIA driverMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Dictator^
veterán
Crystalmark ami kiirja a napi írásodat bekapcsolás óta?
Vagy erre van valami más program?(Megállás nélkül megy fel az írt adat, HD Sentinelnél , bár lehet a winupdate ami még fut...Ha kész azért ránézek megint.
/Most restartoltam a gépet és már 1.2 Gb-nél tartok 3 perc alatt és csak a Net Framework 4.0-át szedte le.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Fire/SOUL/CD #25735 üzenetére
-
félisten
válasz Zap-Em #25738 üzenetére
A nulla a kilépés gondolom... Passz... Megpróbálok utánanézni, hogy mit lehet ilyenkor tenni, aztán ha találok valami érdemlegest, akkor írok.
B]SVLaller
Igen, bocsesz lehagytam az infót. Igen Garbage Collection-t jelenti, azért tettem be, mert az többen panaszkodnak, hogy idővel belassul az OCZ SSD-jük és annak ez az egyik lehetséges oka, pl Intel vagy AMD chipstetes deszkáknál, AHCI üzemmódban az MS drivererét javasolja használni az OCZ, nem mást...[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Zap-Em #25738 üzenetére
1.7es firmware van rajta neked. 1.6ost akarod feltenni 1.6-os jumperes megoldas szerintem megoldana: [link] 2. hsz.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
válasz ro_bert17 #25740 üzenetére
Igen, és a toolbox-nak van optimizer funkciója, és az gyárt fájlokat a gyökérbe. Ha ezt használtad, akkor megvan a bűnös. (Ezt az optimizert akkor kell/lehet használni, ha XP vagy Vista alatt használod az SSD-t, mert ott nincs TRIM)
wwenigma
Én is pont ezt az oldalt linkeltem, ezt követően írta, hogy továbbra sem jó...[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Fire/SOUL/CD #25743 üzenetére
A jumperest probalta? Amikor le kell bootolni winbe, es onnan kell futtatni az updatert.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #25743 üzenetére
Ezek szerint W7 alatt felesleges lenne ezt használnom, vagy én értelmezem rosszul?
(#25718) ZS3NI: Ez mondjuk engem is érdekelne. Szerintem csak a hdsentinel ír vissza mást. Szintén kezdő ssd-s vagyok. A W7 vissza üzen a helyes trim parancsról, a crystaldiskinfo szerint, meg az ssdlife szerint is supportálva és engedélyezeve is van a trim. A hdsentinel szerint meg inaktív.
Igaz a hdsentinel a noti gyári vinyójával sem volt jóban eredetileg. Vadi új lemez esetén is hibát jelzett. Megnézte külön a fejlesztő, de nem lehetett tudni miért írta azt vissza.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #25747 üzenetére
Tehát ha megveszem a Samsung 470-esét, akkor simán csak berakom, felhúzok rá egy W7-et és öröm, bódottá? (Gondolom azért Trim-et aktiválni kell[ha nincs], lapozó fileokat átrakni másik vinyóra, ??...)
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #25747 üzenetére
És melyik szolgáltatását? Mert nem nagyon enged választani. [link], [link]
Szerintem inkább user error lehet a részemről (ismét), mert akkor épp az indexelést kapcsolgattam ki-be. A böngésző előzményeire ugyanis nincs szükségem, viszont keresgéléskor jól jön a search az outlookban, vagy a fájlok közt.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Proxmox VE
- BestBuy ruhás topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple asztali gépek
- Honor 200 Pro - mobilportré