Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paltom
tag
nem 100%, de egy fórumon olvastam hogy a preloadot ha leszedi az ember és beleteszi a demo exe-et akkor elindul a teljes játék...
-
morfondőr
addikt
-
morfondőr
addikt
válasz
KisTücsök
üzenetére
2 Gb Vram manapság már nagyon kevés, max, ha mindent low-ra állítasz és eleve jól optimalizált a játék. Microlagok pedig attól is lehetnek, hogy a memóriába nem fér el minden, ami kell. A teljes megjelenésre lehet, hogy javítanak rajta, de azért csodát ne várj! De a demó pont erre jó, hogy el tudd dönteni, hogy kell-e neked!
Arra, hogy mennyi időt lehet egy játékkal ellenni, van egy jó oldal: howlongtobeat.com.LnB: várható volt a denuvo, mindent be akarnak biztosítani. Szerencsére ez engem nem érint, mert eredetiben fogom játszani!
-
.LnB
titán
Frissült a steam oldala a játéknak:
"Incorporates 3rd-party DRM: Denuvo Anti-tamper"
-
KisTücsök
addikt
Hali!
Kipróbáltam a demót. Alapból a grafikát átlagosra raktam és bár az fps-em megvolt, de folyamatos volt a mikrolagg. Ez a videókártyámnak köszönhető, ugye? GTX960 2Gb. Levettem minimumra és így jó volt. Gondolom ez nem fog változni a teljesre. Volt még néhány furcsaság. Olykor egyes dolgoknak nem volt hangja (pl amikor egy kocsi ment el mellettem), meg itt-ott nem volt feliratozva a dialógus. Ezek ilyen "bugok" a demóban?
Egyébként tetszik. Az átvezetők közti töltés meg állandó xp kiírás kicsit olykor kizökkentett a sztoriból, de ez van.
Egyébként mennyi játékórát garandtál?
-
.LnB
titán
Most hívott a cd galaxis, hogy késik a Magyar szállítmány, így csak szerdán tudják küldeni a játékot. Az egész országban, késik nem csak náluk. Rendesek mert megkérdezték, hogy így is érdekel e? Mondtam nekik, hogy nem gond az az egy nap. Mit be nem vállalok azért a 25ft-os tokért.

-
.LnB
titán
Pedig az ilyen oldalak vagy aznap, vagy előző nap küldik ki a kulcsokat tapasztalatom szerint. 1Mb/s-mal fogod szedni egy ideig..
Egyébként, bár számokat nem tudok, de viszonylag nagy lehet a kereslet a játék iránt (pc-s változat), mert a cd galaxis tegnap már le is vette a honlapról. Szóval elfogyott az összes előrendelésben. Kíváncsi lennék ez mennyi darabot jelenthet.
-
paltom
tag
Hát remélem nem a megjelenés napján fogja a GMG kiküldeni a kódot, jó lenne leszedni az én 1mb/s-es netemmel előre.
-
.LnB
titán
-Elvileg már elő is lehet tölteni a játékot. Én nem tudom ezt letesztelni, de elvileg hivatalos. szerk.: Steamen tölthető. 75.5Gb De a pre-load letörli a demo-t! Szóval ezzel vigyázzatok!
-Fél hivatalos, hogy lesz FF VII Remake Cloud mod a játékhoz. Gondolom Noctis-t cseréli majd le. Fanmade mod, szóval a model-t fogja érinteni.
(#881) Bad Pritt Délelőtt írtam nekik. Visszaírtak, hogy "hamarosan" küldik az értesítést a megrendelés megerősítéséhez. Rá 5 percre küldték is.

-
Bad Pritt
félisten
Jaaa, hogy nem előrendelted.
Akkor nem tudom, én mindig előrendeltem és akkor az ugyanúgy történt, mint egy rendes megrendelésnél, csak nem másnap vagy két nap múlva szállítják ki, hanem megjelenés napján.Fogyatékosságod másnap nyilvánul meg, szerencsére az internetbe olyan ügyesen szálltál be, mint Vágási Feri.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Félreértesz. Nem arról van szó, hogy nem tudok megrendelni egy csomagot.
Az a fura, hogy az előjegyzést visszaigazoló emailen kívül nincs semmi. Semmi rendelésről szó sincs jelenleg. Még a címem sincs meg nekik, mert az előjegyzéskor nem kérik.
Szóval várnék valami hívást, vagy email-t, hogy akkor tuti kérem a játékot?! Ez így szokott menni.
A mai nappal együtt 3 munkanap van a megjelenésig, ezt furcsállom.szerk.: Szóval igen ide akarom hozatni melóba, mert itt tudom átvenni. De a címig még el sem jutottam.
szerk2.: Lassan 3k privi után annyira fogyatékosnak nézel, hogy nem tudok megrendelni egy játékot?! Felháborító!

-
-
paltom
tag
Dobozosan akarod venni? mert ha nem a green man gaminget ajánlom, ott sokkal olcsóbb.
-
.LnB
titán
Nos, úgy látom egy kicsit elgurult a gyógyszer az Origin-es extra tartalom elkészítésekor.

Meg is érdemli aki Origin-en veszi meg.
Bár szerintem a moddolhatóság miatt hamar elérhetőek lesznek ezek a tartalmak mindenki számára.
És ezzel együtt a Sims4-ben is "játszható" lesz Noctis..na mindegy is nem akarok erről beszélni...
Blog bejegyzés: [link]
Youtube videó: [link]Más: Azt viszont még mindig nem értem, hogy 5 nap van a megjelenésig, előjegyezve a játék, de még mindig nem hívtak, vagy kerestek, hogy fizessem ki. Ez normális szerintetek?
-
.LnB
titán
válasz
morfondőr
üzenetére
Ezt a tool-t megtaláltam már tegnap előtt. De nem mertem állítgatni, mert azt néztem, hogy ott teljesen más beállítások szerepelnek mint amit én a játékban beállítottam. Szóval látszott, hogy nem olvasta ki a file-okból az aktuális beállításokat. Ezért féltem, hogy elrontok vele valamit, vagy nem fog indulni a játék ha belepiszkálok.
Mondjuk nem hiszem, hogy szükségem lenne 800%-os árnyék felbontásra.
Azt nem láttam, hogy FXAA-val a fű vibrálna. De Noct haja valamiért furcsa volt az átvezetőkbe. Nem is villogás az, hanem mintha ugrálna, váltogatna két állapot között. Mint ha a hajának a beárnyékolása tűnne el, vagy nemtom.. Nem tudtam rendesen megfigyelni.
-
morfondőr
addikt
Én azt vettem észre, hogy FXAA-val a fűszálak vibrálnak (turf effekt), míg TAA-val nem. TAA minimálisan mosottabb, de az összkép jobb vele, úgyhogy én is azon hagyom.
Más: Final Fantasy XV Windows Edition Luminous Engine Tool Grants Access To Extra Graphics Settings
-
.LnB
titán
Nagyon kíváncsi leszek milyen modok lesznek a játékhoz. Már így vizionálok magamba pár dolgot. Mint, hogy a 4 srác modelljének a cseréje, új kocsi (bár az animációk miatt az se lesz egyszerű), még durvább textúra csomagok. Kíváncsi leszek. Azért bízom benne, hogy nem áll meg a dolog olyan hülyeségekben mint a kaktusz-os poén.

(#841) morfondőr Megnéztem tegnap az FXAA-t, és rájöttem, hogy tv-n nem látok különbséget. Elég messziről nézem szóval teljesen mindegy melyik AA van bekapcsolva.
-
.LnB
titán
Tegnap befejeztem végül a demo-t. A végén a videó rendesen felcsigázott. Szerintem letolom majd még egyszer Japán szinkronnal és angol felirattal, megnézem úgy milyen. Lehet a teljes változatot is úgy fogom nyomni.
(#858) Ittyke Szívesen. Ha bármi kérdése van és tudok, akkor segítek.
Csak tegnap is még melóban voltam, azért válaszoltam későn. -
-
paltom
tag
van hard fokozat a teljes játékba? 15 szinttel nagyobb orrszavukat simán levertem...
-
.LnB
titán
Van a demo-ban egy 34-35-ös szintű szörny, a benzinkút felett a térképen. Gondoltam megpróbálom, mert miért ne? Leverte az egész csapatot a francba.
Jó nem lepődtem meg, csak gondoltam érdekel valakit. Okosan lehet le lehet verni úgy egy óra alatt kb. 
paltom Ja akkor úgy lehet állítani. Nekem jól fut, lesz hely is a 155Gb-os verziónak.
-
paltom
tag
Ja közben utána kerestem, ez talán segit: There is no explicit way, at least that I've been able to find. Just make sure the High End Asset option is turned on (the option that you have to return to the Title Screen for) and that your TRAM is set the highest you can (looking through the Config tool Ultra seems to be 8000 MB, which should work on a GTX 1080 in theory). That is about all you can do really. HQ assets On enables them, but it also depends on your TRAM setting. The highest you have it set at the more "4k textures" will be used. It's basically the textures Level of Detail setting.
Ebböl azt veszem ki hogy a TRAM legyen a legmagasabb beállitásokon, illetve az Assets legyen bekapcsolva. Akkor használni fogja a 4k textúrákat.
-
.LnB
titán
Igazából persze az a 4k. De itt most a textúrák felbontásáról van szó. A 4k-s textúrák sokkal nagyobb méretűek, de sokkal kidolgozottabbak, élesebbek is.
A játékban ezt nem lehet állítgatni.Ezt írják hivatalosan:
"The download size is 21GB & contains the high-res 4K textures. These are automatically enabled if your PC meets the required spec"
-
paltom
tag
Felbontást állitottam, az nem az?

-
paltom
tag
Na legalább a demo jó volt arra hogy megnézzem, felesleges leszednem a 4k-s verziót, mert ha bekapcsolom a 4k-t 20-30 közé esik az fps, anélkül 60. Úgy látszik a gtx 1060-as kártyám nem birja. De sok különbséget mondjuk nem látok.
-
Shing
őstag
+1
Nem érdekel a játék, de a felvezetése tényleg példaértékű. Benchmark, demo, egyedi effektek. Remélem a végleges verzióig még többet faragnak rajta. A benchmark igaz felesleges volt, mert nem igazán mutatta meg a valós teljesítményt, de elhiszem hogy nem könnyű a teljes játékból összeollózni.A PC-s platformot is felmérhetik ezzel, úgyhogy akit érdekel az mindenképp vegye meg.
-
törölt tag
Üdv ha volna olyan kedves valaki megnézné nekem hogy a demo támogatja-e az 1280x1024 monitor felbontást ?
-
.LnB
titán
válasz
cyberkind
üzenetére
Én mikor bejelentették már akkor eldöntöttem, hogy meg fogom venni. Szóval ezeknek a fejleményeknek csak külön örülök. Persze nem az NV feature adja el, de például a HairWorks itt tényleg látványos. Főleg az állatok szőre.
Azt nem tudom Cindy bájai külön effektek e, de ahh. Jól meg vannak csinálva.

-
cyberkind
félisten
Én is ugyanezt gondolom, ha nincs a demo, olyan könnyedén kihagyom ezt a játékot pár hónapig ahogy annak a rendje, de így ,hogy van, és nagyon jól is megy, meg is vettem a játékot és támogatom a készítőket, hogy még több ilyet csináljanak így PC-re, a benchmark után nem hittem volna ezt.
Az NV ficsör meg jó, hogy van, de nem mintha ez adná el, illetve az viszont fura, hogy van NV ficsör de jónak tűnik a port nagyon is, ahogy írtad nem ez a megszokott.
-
.LnB
titán
Szerintem nem mehetünk el szó nélkül az mellett, hogy a Square Enix mennyire kitett magáért ezzel a PC-s megjelenéssel/port-tal. Mi PC-sek egyáltalán nem vagyunk hozzászokva az ilyen bánásmódhoz. És szerintem abszolút példaértékű az odafigyelésük, és a sok munka amit ebbe belefektettek. Benchmark, ami igaz nem tökéletes, de szinte példaértékű. A demo, nem is emlékszem mikor játszottam utoljára demo-val. De a demo minősége, és tartalma is elképesztő. Aztán ott van a három féle megjelenés, külön bónuszokkal. És az NV is kivette a részét a munkából, szinte az összes NV feature támogatva van. Persze a gépigényt szépen belőtték 1080/1080Ti-re, de ha ez az ára..hát legyen. A másik oldal úgy hallom kicsit szív is emiatt, de magára vessen aki még mindig kitart mellettük.
Remélem a végtermék is ilyen kifogástalan lesz, az előjelek nagyon jók.
(#841) morfondőr FXAA jól hangzik, majd megnézem.
-
morfondőr
addikt
Droppal másnak is volt baja, pl. 1080Ti-vel is az átvezetőknél beesegetett 2 fps-re is. Én villódzást csak a fűszálakon láttam, turf effektet kicsit még hangolniuk kell. Egyébként teljesen jól fut a játék, az én gépemen csak az átvezetőknél van drop, a 40 fps játék közben stabil, én arra korlátozok általában mindent, mert TV-n nem látni nagyon a különbséget. De a 60 fps is kipréselhető belőle egy 1070-el. FXAA is van benne, én arra állítottam egyből. Ha ez tényleg a 4K-s változat, akkor én is azt fogom letölteni, elég részletesek a textúrák, szóval örülünk, hogy nem egy sima ctrl+c-ctrl+v konzolportot kapunk.
-
.LnB
titán
válasz
morfondőr
üzenetére
Nekem szerencsére semmilyen teljesítménybeli problémám nem volt míg játszottam. A hang problémát olvastam én is, nálam nem volt, mert csak átküldtem tv-re. Amit észrevettem, hogy néhol "remegtek" a textúrák vagy a modellek. Pl: Noctis ruhája néha, meg a kocsin is volt valami. De egy idő után megszűnt.
Én dobozosba veszem a cdgalaxis-nál. Bár előjegyeztem már az első körben, de azóta semmi hír róla. Nem tudom mikor kell fizetnem. Tudom, hogy csak egy steam install lesz a lemezen. De van ez a hülyeségem, hogy pár játékot szeretnék birtokolni valamilyen fizikai formában is. Szóval kell az a tok.
Bár ez nem sűrű,
mert legutóbb a The Division-t vettem így. Ide rendelem melóba, aztán ha megjött akkor távoli asztallal elindítom otthon a letöltést majd.Egyébként a textúrákat nem tudjuk összehasonlítani úgy látom. Mert a demo 4k-s, de nem is lehet szerintem a sima FHD textúrákat állítani benne. De mivel így jól fut, majd a 155Gb-os verziót töltöm le.
Ma megnézem még milyen élsimítások vannak benne, mert annyira én nem vagyok oda ezért a TAA-ért. Homályosít a képen. Ha van benne "élesebb" alternatíva akkor azt használnám inkább.
-
morfondőr
addikt
Benchmarkban nem volt nagy durranás a látvány, de itt viszont tényleg elképesztő! Nekem este egy bő fél órát volt időm kipróbálni, de már így is láttam, hogy sokáig barátok leszünk a játékkal. Természetesen van még rajta mit javítani, átvezetők előtt/alatt/után nem kicsit lagos, meg ami a leginkább bosszantó nekem, hogy 5.1-re állítva nincs hang, csak sztereóban
Remélem ezeket még javítják megjelenésre. Nekem ez az első FF játékom, még egyet sem próbáltam eddig. A sztori részen pedig idő közben helyre hoztak pár dolgot, ahogy olvastam több átvezetőt is bele tettek, hogy kerekebb legyen.
Jelenleg szerintem ez a legolcsóbb ár érte: GMG 28 font -
KaitouP
nagyúr
Filmet megnézted már? Ha nem, MINDENKÉPPEN nézd meg. A játékhoz ugyan nem kapcsolódik erős szálakkal, de az évtized legjobb CGI filmje.

Ja meg a Brotherhood anime is érdekes, kicsit bemutatja a karakterek előéletét.
PC -n meg persze szép a játék, ha van hozzá vas.
Ha meglesz az új gépem, én is ránézek a PC -s verzióra. 
-
.LnB
titán
Tudom tudom... Sokan végig toltátok már itt konzolon, és megvan a véleményetek. De engem ez az 1h15perc most teljesen levett a lábamról. Teljesen! A benchmark alapján sokan mondták, hogy nem szép a játék. Na ez nevetséges. Ez a game baromi jól néz ki. Minden maxon+nv effektekkel fhd-ben sima 60fps. Gyönyörűen fut. Kicsaptam tvre, befeküdtem az ágyba, kontroller a kézbe (omg de elvagyok szokva a kontrollertől amúgy) és nyomtam. Lenyűgözött, sok apró részlet amire nem is gondoltam, hogy lesz a játékban, magával ragadó világ, jó harcok.. Nem tudom mit mondjak, tuti vétel, alig várom már a jövő hetet!
Persze olvastam picit a teszteket, és félek a sztoritól, ezért szép lassan fogom nyomni. Megcsinálok benne mindent, minden mellékküldit meg amit lehet.
Végig se nyomtam az egész demot. Most megyek Insomnia-ba. Lehet nem is fogom, megvárom a teljes játékot, de lehet nem bírom majd ki.

Ja és az elején tökre összezavarodtam a sztorit illetően, de nem kérdezek rá, nem kell a spoiler.

-
.LnB
titán
Segítsetek "komoly problémám van"

A kicsi még lehet fent lesz egy órát, de én már úúgy kipróbálnám a gamet TV-n. Szal van valami nagyon erőszakos, ijesztő, véres, vagy ilyesmi az elején? Egy démon még belefér, meg egy kis csihi-puhi vér nélkül.
Tudom mondjuk, hogy nem PG3-as a game. De hátha nem durva az eleje.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amíg nem jön fel rendesen Steamen, addig így tölthető:szerk: Látom már szeditek.

-
.LnB
titán
Win Store-ban már elérhető a demo,
steamen még nem.Steam link: [link]
-
.LnB
titán
Jött ma új NV driver a játékhoz: [link]
-
ldave
félisten
Azt tudja valaki hogy konzolra lesz-e Royal Edition upgrade vagy csak a Season Pass marad?
-
paltom
tag
Előtöltésről valami hir? Jó lenne 3-4 nappal előtte. De lehet a demoval együtt akarják meginditani.
-
.LnB
titán
Most jut eszembe, ma jön a demo mi?
-
.LnB
titán
Final Fantasy XV - Art Book
[link]
Elég kívánatos darab. -
oriic
HÁZIGAZDA
4 DLC jön még 2019-ig. [link]
-
.LnB
titán
Van rá esély, hogy használható lesz a mentés. De nem hosszú a chapter 1. Nem lesz gond újra letolni.
"Papíron" ugye nincs értelme FHD-s monitoron a 4k-s textúráknak. De láttunk már példát erre is és arra is. Pl a Rainbow6 Siege nagyobb textúráinak semmi értelme FHD monitoron. Viszont Witcher 3 és Fallout esetében is tölthetőek le nagyobb textúrák amik igen látványosak. Remélem erre választ kapunk a demóval. Ez engem is érdekel. De mivel lesz mod támogatás, lehet egyébként is lesznek sokkal szebb textúrák a játékhoz. -
paltom
tag
Vajon a demóbol át lehet majd vinni a mentéseket? Akinek nincs 4k-s monitora annak érdemes majd leszedni azt a verziót?
-
.LnB
titán
válasz
morfondőr
üzenetére
Átolvastam még egyszer. Megkapja mindenki aki a steames verziót veszi. Mindegy, hogy hol. Később lesz még az Origineshez is plusz külön bónusz. A játék direktora kiadott ezzel egy időben egy videót a youtube-on, amiben elmondja, hogy a Full HD-s verzió 100Gb lesz, a 4K-s 155Gb.
Én nem estem hanyatt ettől a HEV ruhától. Érzékeny téma ez a HL nálam mióta a Valve ilyen töketlen.
-
.LnB
titán
Aki Május 1.-ig a Steam-en veszi az a következőt kapja még bónuszba:

Szerintetek ez a dobozos verzióra is érvényes? Az is steames. Vagy itt a steam store vásárlással lehet összekötve?
Február 26.-án pedig játszható demó fog megjelenni. Amiben benne lesz az egész chapter 1.
Forrás: [link]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Inkább csak érdekesség:
-
morfondőr
addikt
Azért a 720p-s "blur" sok mindent ápol és eltakar
A benchmark alapján nem lesz az ide csúcs grafika győztese a játék, de bőven néz ki olyan jól, hogy a grafikára érzékeny embereket sem fogja zavarni. Részemről ez lesz az első FF, amivel játszani fogok, nagyon remélem, hogy nem bánom meg a vásárlást! Eddig amit láttam belőle nagyon tetszett (talán a szereplők fizimiskája nem, de az szvsz szokható lesz). Szóval várós a megjelenés!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fogyjunk le!
- Gyúrósok ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arc Raiders
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az a +1 nap meg nem számít, kinőttem már a türelmetlen korszakomat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó mindegy is, de a címem sincs megadva nekik. Csak keresnek, hogy hova küldjék..

Remélem ezeket még javítják megjelenésre. Nekem ez az első FF játékom, még egyet sem próbáltam eddig. A sztori részen pedig idő közben helyre hoztak pár dolgot, ahogy olvastam több átvezetőt is bele tettek, hogy kerekebb legyen.