- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Rap, Hip-hop 90'
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peterhappy #150786 üzenetére
hát, így végig nézve sem én fogom meghozni ehhez a kedvedet.
Hotaru no haka
Szentjánosbogarak sírjaGhibli stúdió filmje, akit én eddig Miyazaki Hayao-hoz és első sorban a Totoro és Mononoke-hime animékhez tudtam kötni. Így a rajzolás stílusa és egy ponton a természethez való közeledése nem volt újdonság számomra. Ezekre nagyjából számítottam is. Tudtam azt is, hogy dráma elé ülök le, de reméltem lesznek felemelő pillanatok, reményre okot adó események, mondanivaló és talán némi katarzis.
De nincs. A film első pillanatában megkapjuk a történetet: egy gyermek halálát fogjuk végig követni. Mind aztán kiderül, kettőét. A film első fél órája levisz az életről. A gyújtóbombák okozta pusztítás bemutatására, a tömegsírokra, a férgek rágta halálra égett édesanya képére nem voltam felkészülve, kellett is az a fél napos szünet ez után. Így végül úgy ültem vissza a film elé, hogy fel voltam készülve a folytatásra. Mely korántsem lett befogadhatóbb.
Nagyon hasonlított a Két nap az élet vagy A Nap birodalma regényekhez, de ami nekem könyvben tudott működni, az rajzfilmben nem. Nem tudtam azonosulni a főszereplővel, érzelmileg nem tudott behúzni annál jobban, mint hogy nézzem és szörnyülködjek a helyzeten. Látni véltem benne értékeket, például a már fent említett animáció remek stílusa, a felépítés és a képi világ kettőssége (pl a szentjánosbogarak csodája éjjel, és halála nappal), de megkaptuk az empátia nélküli társadalom éles kritikáját is. Kicsit túlzottan is.
Nehéz film, és soha többet nem akarom újra nézni. Ajánlani.. talán egy alapos felkészítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Baby design smart sportbabakocsi
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 16/1TB QUADRO P520 2GB FHD
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest