Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Methox91 #149771 üzenetére
Az összebújás film közben garantált?
Amúgy elég gyenge a mozis felhozatal. Ha romantikus akkor 2 esélyes "Vegyél el" vagy "Gyűlölök és szeretek". Egyik se tűnik eget rengetően jónak. Van még a "Szexfantáziák" de azt is eléggé lehúzzák
Gucci-házat semmikép se javaslom.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz oriic #149750 üzenetére
Amúgy egyszer mikor újra akartam nézni véletlen A köd (2005) sikerült kiválasztani. Néztem is az elején hogy miafranc, elkezdtek hullák kijönni a tóból az első jelenetben. Nem is néztem tovább
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz lezso6 #149696 üzenetére
Nekem tökre tetszett a Quiet Place. Én is sokáig húztam a megnézését mert valami gagyi ijesztgetős horrornak tűnt. A második rész viszont már semmit nem adott hozzá.
-
paatrick
őstag
Ez a Tomato meter már vagy jó 5 éve hulladék. Önjelölt "kritikusok" játszótere akik bármit leírnak egy kis pénzért. Vagy a saját hülyeségükből adódóan elkezdenek fejtegetni meg belelátni valamit a filmekbe ami nincs is benne.
Az audience score ér valamit de akkor már olyan mindegy hogy ez vagy imdb. Ott is be lehet lőni honnan kezdődik az értelmesebb filmje.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Szellemirtók: Az örökség / Ghostbusters: Afterlife (2021)
Szellemirtók: Az ökörség cím jobb lenne. Komolyan még azt érzem a női szellemirtókon is jobban szórakoztam. Az legalább nem vette magát komolyan.
Ez annyira semmilyen volt. Történet igazából nem volt.
Valami retro 80-as évekbeli feelinggel akarták eladni a modern világgal keveredve.
Ez a Paul Rudd elég gyenge színész, ráadásul tavaly még a legszexisebb férfinak is megválasztották. Pff hahaha
Bár a többiek se brillíroztak, a szövegkönyvért meg az akció koreográfiáért is kijárna egy pofon.Az inkák titka / Secret of the Incas (1954)
Én alapból szeretem a régi kalandfilmeket, így mikor ez feldobódott meg is örültem, aztán jó nagy pofára esés lett belőle.
Semmi kaland, semmi akció. Charlton Heston amúgy a főszereplő, ez a film még eléggé a karrier elején készült. Viszont ahogy egyre több filmet láttam tőle, az az érzésem hogy nagyon egydimenziós színész volt, vagy a rendezők adták neki kb ugyanazt a szerepet csak épp más névvel.
Kb mint Ryan Reynold manapság, aki szintén ugyanazt nyomja minden filmjében.
Na de vissza ide, az inkák titka nem derül ki, mivel nem is volt nekik van 2 pusztítóan hosszú éneklős rész, mint írtam akció nuku, kaland nuku. Nem is értem hogy áll ez 6,0-n imdbn.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #149588 üzenetére
Az eredetihez úgyse fog felérni:
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz lezso6 #149364 üzenetére
Nana, a régit láttam vagy 3x oda-vissza, szerintem nagyon fontos sorozat volt tabudöntögetésben. Egyedül Carrie volt aki olyan hülyítős álomvilágban élt, de rengeteg ilyen nő van a valóságban is.
Viszont ezt az újat csak megkérdeztem egyik barátnőmtől aki elkezdte de azt mondta hogy baromság és semmi köze a régihez a szereplőkön kívül.
-
paatrick
őstag
válasz k-adi #149330 üzenetére
Nekem nem sok poén maradt meg a játékokból. Inkább olyan káröröm féle beszólások rémlenek.
Itt van mondjuk a repülőből kiesős jelenetnél egy: "OMG I'm so sorry" mikor a gonosz(?) leesik - ez túl pókember.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Ez csak nekem néz ki irdatlan szarnak: videó
Egyrészt ha csak a téli olimpiát promózzák akkor minek? Ha meg a filmet akkor minek?
-
paatrick
őstag
Nah jóóóóóó, ezt tudtátok? videó
Amúgy talán múlt héten ment a Jurassic Park 2 a TV-ben és én még mindig nem értem hogy juthattunk el a tökéletesen valósághű dínótól a mai cgi izékig.
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #149115 üzenetére
Ennek a 2 filmnek köze sincs a dologhoz. Drámában, történelmi műfajban simán lehet 3 órás filmet lerakni mert ott az a lényeg hogy lassan csordogál a történet. Halálsoron kb 1 helyszínen játszódik végig.
Ellenben egy Batmant akármennyire próbálunk drámának beállítani még mindig egy gonoszokat püfölő jelmezes lesz, macskanővel, szuperautóval meg tonnányi elvárt akciójelenettel, amit nem lehet kibalanszolni.
Szerintem a watchmen lenne a minta, de ott se igazán működött.Ettől még én is várom, és meg fogom nézni, de őszintén a tököm ki lesz ha 20 percen át azt fogjuk nézni hogy a szülőket lelövik meg beesik a kútba. Hányszor láttuk ezt már? 4?
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #149112 üzenetére
Mert legtöbbször a hosszú játékidő azt jelenti hogy a rendezőnek fogalma nincs mit kéne csinálni, kivágni, ezért mindent benne hagy és lesz belőle egy elnyújtott unalom sok felesleges sallanggal.
Főleg szuperhősfilmeknél. Még a 2 órát is nehéz kitölteni.
Batman se egy bonyolult sztori. 1 karakter és puff.
Ott van a Batman felemelkedés, az eddigi leghosszabb batman film(?) szerintem bőven lehetett volna 20 perccel rövidebbre vágni és az csak 2:45 volt.Ha hasonlítom akkor a Bosszúállók végjáték volt kb ilyen hosszú, ahol 10 főszereplő, sokszor 4 párhuzamos szálon, sok különböző helyszínen vitte a történetet.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Karácsonyra terveztem ezt a rewatchot de nagyon máshogy ment az idő
A Bourne-rejtély / The Bourne Identity (2002) - imdb: 7,9
A Bourne-csapda / The Bourne Supremacy (2004) - imdb: 7,7
A Bourne-ultimátum / The Bourne Ultimatum (2007) - imdb: 8,0Nem is venném külön őket, mert így egyben az akciófilm/összeesküvés műfajnak az egyik alfája.
Aki esetleg nem látta, gyorsan pótolni.
Kezdjük az elején vagyis a végén: Moby - Extreme Ways - hirtelen nem is tudok mondani más ilyen ikonikus zenét ami ennyire összeforrt a filmjével, mindegyik film vége ezzel zárul egy kicsit változó hangszerelésben. Sose fogom elfelejteni.Külön zseniális hogy az első két film úgy van lezárva hogy egyik se kiált folytatásért, és ennek ellenére a folytatások megint ugorják a szintet, és értelmesen építik tovább a történetet.
Adjunk hálát hogy jó időben csinálták a filmet, így még nincs benne semmi felesleges baromság mint a mai "akciófilmeknek" (John Wick, Halálos iramban stb).
Az első filmben konkrétan egy lerúgott Minivel autósüldöznek manapság meg a legújabb fényesre nyalt szponzorautót kell ripityára törni lehetőleg úgy hogy a fél várost felrobbantjuk közben
Emellett Jason Bourne a 3 film alatt összesen ha 10 töltényt ellő
Tökéletes. Ja és mindhárom 2 órán belüli játékidővel.Érdekes hogy a 3. filmet értékelték a legjobbra nekem az tetszett legkevésbé, kicsit már túlkapták benne az üldözéses jeleneteket.
A szinkron az mondjuk valami pusztulat, főszereplőt kivéve nagyon BJason Bourne (2016) - imdb: 6,6
És akkor itt a feketeleves. Ezt a címet is előkapták pénzlehúzásra, hát olyan is lett. Anno mikor láttam nem is állt össze az előzőekkel. Most hogy egymás után láttam sokkal jobb. Viszont még így is az előző 3 filmből van összevágva.
0 új ötlet, szegény Bournenak szinte egy karaktergyilkosság.
Ott van 3 tökéletes film, pont az értelmes részeket hagyták ki, és teletették az épp aktuális akciófilm baromságokkal.
Megvan az autósüldözés 100 kocsit szétcseszve, legújabb Dodge Chargerrel, vonatot megszégyenítő SWAT autóval, a verekedésben a koreográfiát kiváltották a másodpercenkénti 10 vágással és akkor a hülye oda-vissza bosszútörténetet ne is említsük.
Kár volt érte, reméljük 2026-ban nem nyúlnak megint hozzá.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #149007 üzenetére
Most miért, ha megnézed 1960-as években volt kb 3-4 milliárd ember a Földön. Akkor Thanos nagy visszaesést nem generált itt, mondjuk 200 év alatt újra lesz 7-8 milliárd. Az örökkévalók meg itt
hesszelnek 7000 éve, szóval tök mindegy volt nekik hogy most vagy 200 év múlva. Főleg ha eddig se avatkoztak be egy népirtásba se. 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Rákerestem és lehet hogy még erről senki se írt?
Ez egy igazán fura Marvel film lett. Olyan kanapéba besüppedős. Sokkal hosszabbnak tűnik mint ami, pedig így is 2,5 óra.
Viszont nem tudnám megmondani hogy jól vagy rosszul sült el. A történet inkább a szereplők körül forog, ellenben a legtöbb eddigi csihipuhi akciós Marvellel. És ugye főszereplőből meg van 6-7-8. És valamiért az egyik ugyanúgy néz ki mint Dr Strange segédje de nem az
Mondjuk végig lekötött, a kerettörténet ellenben nem nagy durranás. Viszont a trailernél felmerült "Miért nem segítettek Thanos ellen??" kérdésre tökéletes a válasz.
A Marvel földi univerzum tágítása viszont nekem már elért a WTF részhez hogy most már ?galaxisépítő gigaóriásrobot van a Föld belsejében
Mivel a sok szereplő miatt fokozatosan épül a dolog így viszont nem igazán van kifejtve a történet. A beharangozott deviáns szörnyek olyan szinten elsikkadnak a filmben hogy rossz nézni pedig a film felénél hogy világmegváltó dolognak kellett volna kijönnie belőle.még olyan boostok kaptak
Egyszerűen nem bírt el a film ennyi konfliktust és azok kifejtését így aztán egyikből se lett igazán semmi nagyívű.
Na meg eljutottunk oda hogy egy Marvel filmnek sincs igazán súlya. Úgyis a jó győz, végén mindenki happy lesz.A történelmi részek nagyon tetszettek, a CGI is rendben lenne de a szörnyek így fél évvel a Holnap Háborúja után, meg a Holnap Határa is felsejlik elég bénán néznek ki. Vagyis olyan copy-paste. Amúgy a történetben is vannak áthallások. Na jó a stáblista utáni jelenet az kritikán aluli CGI
Természetesen a kötelező meleg szálat nem hagyhatták ki, teljesen felesleges baromság volt, de legalább lehetett 2 csávót tolálban mutatni amint csókolóznak.
Angelina Jolie mintha nem is lenne ettől függetlenül szerintem angolul megéri nézni mert az idősebb indiai faszi epic. Nem hiszem hogy szinkronban vissza tudnák adni.
Szóval mint a fentebbi írásból is látszik hullámzok vele rendesen. Érdekes volt de mégse. Talán jobban rámehettek volna a lelki részre, de akkor meg nem lesz elég akció.
-
paatrick
őstag
válasz modflow #148707 üzenetére
Olyan már volt hogy felesége lett és kilépett az MI6-től. Ilyen mint a mostani még nem. De ahogy a mostani filmben simán átadták a 007-es jelzőt is másnak, a nevet is tovább fogják vinni.
-
paatrick
őstag
válasz modflow #148690 üzenetére
Eddig is többféle James Bond volt, és kb addig tartott a szerep amíg a színész ugyanaz volt. Jól elkülöníthető mindegyik. Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnan is kb ennyi filmet nyomott egymás után.
A James Bond mára egy márka, ahogy megtalálják a következő színészt indítják is a következő pár filmet.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #148685 üzenetére
Igen amit itt leírsz az maga a karakterpusztítás. Ennyi erővel csinálhatunk egy Keresztapa 4-et Al Pacinoval, amint az öregek otthonában éldegél, minden este bepisil, bekakál, és a nővérek egymást közt röhögve beszélik hogy folyton írogat magában valami szar könyvet, mikor drogos volt és hajléktalan akkor találta ki a "keresztapát" de soha nem érdekelt senkit.
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #148676 üzenetére
Ne viccelj, a Pókember sokkal komolyabb történetet tett le mint a Mátrix 4. És mindkettő a nosztalgiából merített, csak a Pókembernél jól sikerült, a Mátrixnál meg nem.
A Pókember karakterépítés, a Mátrix meg karakterpusztítás lett.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Louro #148626 üzenetére
"A pénzpiacot is jól mutatja, hogy egyet böffent pl. Musk és megbolondul a részvénypiac. Igazán természetes jelenség, ugye?"
Részvénypiacra semmi hatása, max a Tesla részvényekre. Ott meg nagy óbégatást nem mer csinálni mert a végén kirakják a saját cégéből A kriptopiacra igaz amit mondasz, ez mondjuk be is árazza mennyire lufi az egész. Lufik meg mindig voltak, idővel mind kipukkant.
Egyébként én meg vagyok róla győződve hogy Musk ezekből saját számlájára dollármilliókat termelt. Mivel nem szabályozott piac így meg is teheti.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Sir Pocok #148614 üzenetére
Ennek semmi köze az intelligenciához. Egyszerűen ennyivel nőtt a népesség. 2 milliárdról lassan 8 milliárdra. És hiába stagnál a fejlett EU, USA, Kanada stb, ha a fejlődő világ már nem elégszik meg azzal hogy a szalmakunyhóban terelgesse a birkát és álmodozzon a színes TV-ről.
És mondhatja Greta Thunberg hogy "how dare you" a boomereknek, a valóság az hogy a mostani fiataloknak van mindenkinek mobil, laptop, PS, XBOX, saját TV, klímás lakás, minden biszembaszom 20 Ft-ért rendelve Kínából stb.
Másrészt nem mondhatod azt hogy ok akkor fordítsuk vissza a folyamatot. Paks elbírja a magyar áram 40-50%-át, akkor azt jelenti hogy a háztartások kapnak heti 2 napot amikor lesz áram, emellett a folyamatosan áram alatt kell levő létesítmények mehetnek állandóan. Ilyet nyilván nem lehet megcsinálni.
Az ember a folyamatos alkalmazkodással maradt életben, így ha tovább akar élni akkor ezt is meg fogja oldani. Akár kimegyünk az űrbe, akár a tenger alá, akár visszafogja a fogyasztást valami lesz.
A nép mindig arra ment amerre kijelölték neki fentről az utat, ebben régen se voltak okosabbak, tudatosabbak, most se azok. Akkor királyok mondták hogy mi legyen, most politikusok.#148613 w.miki
Ha jól emlékszem pont azt mondja hogy most vagyunk a csúcson és innen kezd majd csökkenni. Talán a sok robotika miatt.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #148599 üzenetére
Nagyon népszerű hozzáállás lett a világhoz ez a "milyen hülye lett az emberiség", csak mikor indokolni kéne hozzá akkor elfogy a lendület.
A 2. vh óta az emberiség a legjobb legokosabb legfejlődőbb időszakát éli, és ezt semennyire nem befolyásolja hogy éppen melyik sztár mit ír ki twitterre vagy facebookra.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz thesound #148591 üzenetére
Én azt mondom hogy bármelyik irányból hozzá lehetett volna nyúlni (előzmény, utófilm) a Mátrixhoz úgy hogy ne bántsa a trilógiát. Ehelyett csinált egy ilyen izét ami után már újra se akarom nézni az eredetit se.
Sajnos úgy jártunk mint sok más ilyen várt filmmel, a teóriák hogy miről fog szólni jobbak voltak mint a film amit kaptunk.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
A szerelem illata / Love Hard (2021)
Ez az egyik aktuális netflixes karácsonyi film. A felütés egész jó volt bár semmi újdonság. Utána viszont a szokásos szerelmes film sztori, most kis karácsonyi hangulattal. Tanulság túl triviális és sajnos nem életszerű
Egyszer meg lehetett nézni.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz k-adi #148494 üzenetére
Ma már nem fog akkorát ütni mint mondjuk ha a 2000-es évek elején nézed, szerintem érdemes pótolni, nem is hosszú. Viszont ahogy öregedett lettek benne olyan poénok, szituációk amik ma lettek igazán a helyükön, akkor csak nevettél rajta hogy de hülyeség ma meg már valóság .
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Fitzgerald #148444 üzenetére
Nyugodtan meg lehetett volna közelíteni ezt a mai mátrixot a közösségi média függés/telefon stb vonalról hogy ezért se akarnak kilépni a népek, de ezt is sikerült kihagyni
-
paatrick
őstag
válasz Mik76 #148435 üzenetére
A minőségi történet még a nosztalgiából is meglehetett volna (lásd Pókember), az első 30 perc még tök érdekes is, aztán valami érthetetlen irányba viszik az egészet. De úgy is mondhatom tökéletesen beleillik a mai átlag filmek közé, színes vicceskedő de szagtalan, íztelen semmi.
A Mátrix anno meg pont hogy újat tudott mutatni.Egyébként a trailerrel megint jól átvertek minket
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Mátrix Feltámadások / Matrix Resurrections (2021)
Szeretném kérni a kapszulámat kezelő robotot a robotvárosban hogy azonnal törölje az elmúlt 2,5 órát a fejemből. Köszönöm
Minek kellett ez? 1,5 óránál megállítottam hogy -uhh mennyi van még???- és még volt 1 óra.
Mellesleg ezután a film után már senki nem mondhatja hogy Keanu Reeves vámpír és nem öregszik... csak a szakáll+hosszú haj kombó öltönnyel előnyösen elfedi a valóságot.Aki szépen akar emlékezni a 3 filmre az jobb ha ezt kihagyja, én is próbálom mihamarabb elfelejteni.
-
paatrick
őstag
válasz oriic #148389 üzenetére
Meh, valaki kérdezte hogy melyik pókember filmeket kell megnézni a mostanihoz, aztán jól belevittük a Venomba is szegényt.
Nem láttam a what if-et de szerintem úgy fogják megcsinálni a filmeket hogy érthető legyen mindenféle sorozat nélkül is. Lokit láttam, semmi hatása a filmekre. Ott az irány a pókverzum, hát az is csak Elején is ott volt egy másik sorozatmegemlítve volt, hogy biztos van valahol fekete pókember is. cameo 1 perc és annyi. Teljesen érthető volt ezek ismerete nélkül is.Daredevil [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Pókember: Nincs hazaút / Spider-man: No way home (2021)
#értékelés6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #148367 üzenetére
Wow ez a film még csak 5 éves? Tisztára úgy emlékszem mintha tizensok éve láttam volna.
Akkor egyébként én nem vittem bele semmi ilyen fejtegetős mi mit jelenthet történetet egyszerűen csak "hehe lány enni hús nyamnyam" horror és jólvan. Talán a szexualitás felől közelíteném a dolgot, de már nagyon kevésre emlékszem belőle.Ha már szexualitás, Shame (2011) megvolt már? Durva hogy ezt is 10 éve láttam, újra kéne nézni most biztos mást adna. Bár nem épp karácsonyra való
-
paatrick
őstag
válasz Predator2 #148277 üzenetére
Nem írtad konkrétan hogy képben vagy-e a Marvel többi filmjével is vagy nem, szóval "Amerika kapitány: Polgárháború"-ban is benne van már egy kicsit, a "Bosszúállók: Végtelen Háború", "Bosszúállók: Végjáték" is benne van és össze is kapcsolódik a "Pókember: Idegenben"-nel.
Amúgy a 2 Venom filmben nincs benne Pókember mint karakter, de mivel ugyanaz a képregény így később találkozhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Kergeboci #148246 üzenetére
Szerintem 10/10 eddig.
Ha a történetet nem viszik a gyökér szörnyes vonalra mint a játékokban akkor egy jó kis kalandfilm lehet belőle. Pont amit a múlt héten beszéltünk hogy az utóbbi 10 évben nem volt egy se.
Neked mi nem tetszik benne?
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz KISDUCK #148127 üzenetére
Mostanra jól kihalt ez a kincskeresős kalandfilm kategória is
Múmia 1-2 (1999, 2001)
Nemzet aranya 1-2 (2004, 2007)
Karib tenger kalózai 1-2-3 ( 2003, 2006, 2007)
~ Da Vinci Kód (2006)Ha már Dwayne Johnson akkor Amazonas kincse (2003) Stiflerrel , de TV film kategóriából még a Titkok könyvtára 1-2 (2004, 2006) is bármikor megnézem ha adják. Bár azt hiszem Alföldi Róbert gagyogós szinkronja nagyon sokat hozzátesz
Utóbbi 10 évből már nem is jut eszembe egy sem.
-
paatrick
őstag
válasz bagyulajuve #148123 üzenetére
Legjobb CGI ever
-
-
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #148040 üzenetére
Nem igazán tudom az írásod után hogy most egyetértünk vagy nem én a kor bemutatásra arra gondoltam hogy a férfiak kora az asszonynak kuss a neve. És leginkább itt is nem a főszereplő nő a lényeges, mert neki túl direkt a szerepe. Hanem mondjuk a királynő, a gróf asszonya a 8. gyerekkel, az ágyasok egy egy rezdülése a háttérben ami szerintem jó lett.
A 3 történetben 2 részlet volt ami hozta azt a bemutatást amire én vártam volna egy ilyen szempont bemutatásos filmnél az egyik az eleje
a Limoges-i csata. Ahol egyik fél önfejűen harcba indul hogy ne öljenek ártatlanokat, majd a másiknál kiderül hogy ha elvész a híd akkor elvész a város is. A másik a gyerekszületés ünnepségen a tánc. A fekete hajú lovag azt hiszi hogy rámosolyog a nő és flörtöl vele, közben a női szempontból meg kiderül hogy csak "egy mosoly többet hozhat a haragosságnál még ha csak színleled is".
Ezen a 2 helyen éreztem azt hogy tényleg ugyanazt látjuk és nincs semmi ferdítés. Csak annyi a különbség hogy a 2 szereplő másképp értelmezi ugyanazt. Sajnos viszont csak ez a 2 ilyen rész maradt meg bennem, a többi helyen felesleges ferdítések mint korábban írtam.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Az utolsó párbaj / The Last Duel (2021)
Igencsak pozitív értékelése miatt kezdtem bele, annyit tudtam róla hogy Ridley Scott meg középkor. Most megnézve a trailert hála az égnek hogy nem előtte láttam, szinte az egész filmet lelövi
Szóval nagyon voltak a remények, aztán ahogy indították a történetet már csökkentek is. Mivel az első szakasz végére összeáll a kép, a további 2 szakasz szinte csak időhúzás, főleg a középső. Pont azt nem sikerül átadni amire az a fejezet létrejön az ártatlanságot. De legalább lehetett pucér nőket mutogatni.
A koncepciót a 3 történetről értem. A megvalósítást nem. Egyrészt
az utolsónál már ki is mondja hogy az az igazság. Így az első kettő nagyrészt érvényét veszti, másrészt direkt úgy vágták össze hogy az első kettőben fontos részeket nem mutatnak. Persze lehet azt mondani hogy mert az az "ő igazsága", ettől még nincs így. Sokkal jobb lett volna ugyanazt elmesélni 3 szempontból ferdítések nélkül. A kort jól bemutatja, a társadalmi berendezkedést is. Ennyi mindenképp jó ha valaki szereti az ilyen középkori filmeket.
A képet a szürke és a barna árnyalatai uralják, alapból komor, nem túl kellemes nézni.Nekem ez egyszer elég volt.
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #147973 üzenetére
Nekem ez a Daddario sosem tetszett, mondjuk ha valaki rá gerjed akkor a Rock-os földrengéses filmben benne van, meg a Baywatchban is lengébb ruhákban. Viszont most nézem hogy 35 éves azt hittem még bőven 20-asban jár.
-
paatrick
őstag
válasz VIPowER #147961 üzenetére
Ő jelenleg az aktuális túlhypeolt színésznő, 2 év múlva jön a következő "csillag"
Akikre így emlékszem az évek során, de egészítsétek ki nyugodtan kinek mi maradt meg:
Jennifer Lawrence -> Emilia Clarke -> Anya Taylor-Joy[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Major Lion #147886 üzenetére
Én csak azt nem értem minek csinálni egy filmet egy nagy hatású személyről ha nem az igaz történetet mutatja be.
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #147881 üzenetére
A probléma hogy valós személyről csinálnak hamis filmet, amit végül a valós személy nevével és ismertségével adnak el. És nagyon sok ember azt fogja hinni ez a valóság.
-
paatrick
őstag
válasz k-adi #147873 üzenetére
Még anno nyilatkozott egy királyi család szakértő hogy a film nagy része fantázia semmi köze ahhoz ami/ahogy történt.
Nekem ennyi elég is volt hogy ne érdekeljen[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Tunnelen / The Tunnel (2019)
magyar cím: Norvégiában mindenki gyökér!
Egészen megörültem mikor megláttam ezt, elvégre ott a Bolgen (2015) ami reális mutat be egy általunk elképzelhetetlen katasztrófát, aztán ott a folytatása a földrengéses Skjelvet (2018) ami már sokkal gyengébb de még éppen nézhető kategória.
Szóval így álltam neki ennek.
Történet: Norvégiában jó sok alagút van, pár km hosszúak, az egyikben baleset történik és a népnek ki kell jutni.Senki ne nézze meg.
Nem sok ilyen filmet tudok mondani amikor annak szorítasz hogy mindenki ott pusztuljon el ahol van. Egyszerűen mindenki idegesítő, nincs olyan karakter akivel együtt érezhetnél.
Komolyan örülsz mikor a parasztot a füstben elüti egy autó mert kiment faszagyereket játszani az út közepére
Minden helyzet túldramatizált, a szereplők a lehető leglogikátlanabb döntéseket hozzák.
Borzalom.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz dellfanboy #147841 üzenetére
Melyikből hagytam ki? Bár igaz mindkettőben van és mindkettőben nagy klisé csak másképp.
-
paatrick
őstag
Tolvajok hadserege / Army of Thieves (2021)
Én a zombifilmből már szinte semmire nem emlékszem, ez bizonyítja milyen jól sikerült ez meg annak az egyik eredettörténete lenne. Hát ezt is hamar elfelejtem majd.
Olyan 40 percig amúgy tök rendben van, érdekes is. Aztán olyan lejtmenet jön hogy az már szakadék. Egyszerűen nem tudom felfogni hogy a Netflixben nincs olyan ember aki tud gondolkodni??? Hogy próbáljunk meg egyszer valami újat alkotni? Nem, jöjjön a klisétenger a jórosszfiú vonallal, aztán koronázzuk meg egy akkora logikai rettenettel amilyet nagyon rég láttam. A széfet úgy kell feltörni hogy Most komolyan?egy katonai kamionban szaggatnak le a havas hegyről természetesen összevissza kacskaringózva az úton, miközben a fülét rá kell tapasztani a széfre hogy hallja a kattogást, és még mellé telefonról bömböl a komolyzene. ÉS MINDEZT AZÉRT KELL ILYEN SIETVE CSINÁLNI MERT 1,5 ÓRA ELŐNYBEN VANNAK A RENDŐRÖK ELŐTT. Free Guy (2021)
Erről már többen írtatok így nem eresztem bő lére. Nekem a film közben az jutott eszembe hogy ez a gyerekeknek szóló Mátrix.
Aztán persze ott a Ready Player One is időben közelebbről. Nagy csodák ebben sincsenek, végig kiszámítható a történet, ettől függetlenül egész jól szórakoztam.
Talán annyit tennék még hozzá hogy nekem mindenből kevés volt. Se nem csinálták igazán viccesre pedig a játékos közönség adva lenne, se az NPC "lelkivilágot" nem bontották ki, se a való életbeli hatását. Mindent visszafogtak egy egységnyi szintre így olyan semmilyen lett.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz bubuska10 #147796 üzenetére
Megkíméllek, nem fog sikerülni. Az fps a baj de nem tudod mennyihez lett készítve így hiába írod be hogy a mostani videódnak mennyi, mivel nem tudja az eredetit így ki se tudja számolni pontosan mi a váltószám. Abban se vagyok biztos hogy Subtitle Workshopban jól működik ez a funkció. Próbáld meg megkeresni a felirathoz tartozó videót. Vagy marad a folyamatos tologatás.
(Anno az animézés hőskorában sokat lehetett ezzel szívni, valaki megcsinálta magyar feliratot beírta hogy XY anime 5. rész felirata, de amúgy videóból meg volt legalább 5 féle változat, szóval ha nem azt szedted le amihez ő csinálta akkor szívás volt. Előbb megtanultál angolul mint hogy beidőzítsd mindet)[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Akkor már érdekesebb hogy a fekete pókember
időmágus is? 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz KISDUCK #147731 üzenetére
Nem a szilárdságával van bajom hanem a rögzíthetőséggel. A fém/alu cuccok egymásra illeszkednek így nem tud elcsúszni, ugyanígy a palló se csak oda van rakva, hanem ha lerakod akkor fix.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Major Lion #147727 üzenetére
Rossz látni hogy ilyet még engednek
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz PuMbA #147722 üzenetére
Jó egy ilyen 4 emeletes épületnél még elnézem, de a filmben brutál magasan volt. Meg idő szerint 2026-7-ben (?) járunk. Úgy látszik megállt a technológia
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Shang-chi és a tíz gyűrű legendája / Shang-chi and the legend of the ten rings (2021)
Én erre csak annyit tudok mondani hogy ezt is láttam. Az elmúlt 10 év szuperhősfilmdömpingjében szinte már kellemetlenül üressé váltak ezek a százalékra kiszámolt majd összerakott filmek. Kezdve a kötelező cukiskodás szőrös szárnyas akármi állattól, a vicceskedésen, önfeláldozáson, felemelkedésen át egészen a cameokig. Csak itt most ázsiai környezet van. Ennyi az újdonság.
Szerintem semmivel nem jobb mint a hasonló lebegve kardozós, harcművészetes ázsiai alkotások.Amit viszont nagyon nehezen viseltem hogy a húg karaktere nagyon koravén. Nem tudom hogy a haja miatt-e, de baromi zavaró volt. Megnéztem 34 éves a színésznő, csak összehasonlításként az anyját játszó 39
Másik ami olyan hülyén jött ki, bár ez sokaknak csak ilyen kötekedés lehet, de komolyan egy felhőkarcolót bambuszból állványoznak fel amit utána harisnyával kötnek össze amin 30 centis pallók szabadon vannak lerakva? Nem tudom Makaón milyen építési biztonsági előírások vannak de ez eléggé gáz volt.
Szerintem 2 hét múlva már semmire se fogok emlékezni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Soderes #147699 üzenetére
Gyerekként annyiszor megnéztem ezt a filmet hogy anyukám a végén elvette a videókazettát mellesleg ezen film hatására annyi felülést csináltam hogy azóta is kockás a hasam.
Régi jó idők[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Mint a topik önjelölt James Bond szakértője itt a megfejtés a címre:
James Bond: No Time To Die / Nincs idő meghalni (2021)
Szóval egy korábbi trailernél már írtam hogy a film a Dr. No átiratának tűnik, és most megnézve az is. A címet így kell értelmezni: Dr. No - Time to die. Szóvicceltek vele. Nyilván a magyarnak semmi értelme 100% hogy olyan fordította aki nem látta az eddigi filmeket így ezt az utalást se tudta megfejteni. A Dr. No volt az első James Bond film 1962-ben, és tudva a mostani hercehurcát hogy 25. JB film, utolsó Daniel Craig, lehetett tudni hogy nagyot akarnak gurítani. Tekintsetek úgy rá hogy Dr. No a kezdet és a vég. Kb a film is ezt adja vissza, az eddigi Craig rebootok is bőven merítettek az előző 20 filmből.
A film már nem sikerült ilyen szellemesre. Nekem a legrosszabb Daniel Craig változatai közül pedig a Quantum csendje se volt nagy eresztés.
Nagyon hosszú, sokszor unalmas is volt. A "főgonosz" teljesen súlytalan, pont úgy mint a visszatérő Blofeld is.
Az akciók se voltak nagy számok és valahogy nekem a hangulat se jött át. A főgonosz filozofálásai egyáltalán nem illettek a filmbe.
Zenékben szinte semmi. Még az ikonikus JB dallam se volt?
Ja az külön vicces volt hogy Ana de Armast hogy besztárolták egyes helyeken aztán szerepelt vagy 3 percetHa már ti is írtátok a kedvenc JB filmet, itt az enyémek: akciófilmként - A magányos ügynök (1989), a retro vonalról - Oroszországból szeretettel (1963), Goldfinger (1964), modernekből - Casino Royale (2006)
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #147678 üzenetére
Nekem meg tökre bejött. Olyan Indiana Jones+Nemzet aranya+Ocean's sok utánérzés. És végre a csavarokat se tudtam megmondani már a film felénél. Van benne netflixes akciófilm klisé de ezen könnyen átlendültem. Reynolds karaktere nekem már unalmas, mintha minden filmjében ugyanazt játszaná.
Ettől függetlenül én ajánlanám hétvégi esti mozinak.
-
paatrick
őstag
válasz Kergeboci #147545 üzenetére
Ne nézd újra, inkább nézd meg ezt helyette: A hasonmás. Ez is csak 1,5 óra
-
paatrick
őstag
Én úgy érzem az előző 4 filmje ilyen másolat. Becstelen Brigantyk = Django elszabadul, Aljas nyolcas = Volt egyszer egy Hollywood.
És míg mondjuk a Ponyvaregényben, Kill Billben folyamatosan tudta adagolni az akciót a történet mellé, az utolsó kettőben már baromi rossz az arány.
-
paatrick
őstag
válasz gbors #147467 üzenetére
A nem pontszerű öregedésre ott volt a hallás, látás. De amúgy ezt másképp jelenleg nem is lehetne megcsinálni. Max ha az egész film CGI. De hát az meg a kanyarban sincs a valósághoz képest a mostani technikával.
A fürdőruha:nyilván nem lehetett egy bögyös csajra a 11 éves kori fürdőruhát nyújtani mert mennyit takart volna (legalább így megoldották hogy tudja mindenki hogy az ugyanaz a szereplő csaj) de a fiúnál pl az anyja mondta hogy vegye le és ő egy ideig csak egy törölközőben volt. Amúgy tudományos magyarázat nem volt hiszen mindent csak a szereplők ötletelnek, csak annyi a biztos hogy öregednek a helyen. Ahogy az is feltevés hogy 30 perc egy év, nem tudni hogy tényleg annyi, vagy lineáris az öregedési ráta, de inkább nem mert a gyerekek gyorsabban nőttek az elején mint 30 perc.
Akkor már érdekesebb felvetés:
Hogy már a vízben se öregedtek, de erre nem jöttek rá. A vízi hullák ugyanolyan állapotban jöttek vissza mint ahogy bementek, viszont a parton egyből beindultak. Tehát a vízben koralltól függetlenül is lassult a folyamat.
És erre a megoldást is megtalálta a néger csajcsak pont akkor halt meg. A kis úszócuccal ki lehetett volna menni és akkor nem fulladnak vízbe ájuláskor. [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #147462 üzenetére
Csajnak az anyja adott másik fürdőruhát még mondja is neki:
"kicsit hoztam egy másik fürdőruhát magamnak de talán most te felvehetnéd"
A haj köröm kombóra meg az ápoló adott választ:"a haj meg a köröm már elhalt sejtek, itt meg csak az élő sejtekre hatott a gyorsítás" Jöhetnek még a problémák hátha megfejtjük őket
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #147446 üzenetére
Már nem a filmről beszéltünk hanem a valóságról
Amúgy igen a filmben az is egy szempont hogy a szereplők kb lefedik nagyrészt az amerikai társadalmat:
alsó munkás osztály - ápoló
középosztály - a család
felső osztály - az orvos vezető
+ az ismert ember.
Ugyanígy etnikumban is:
6 fehér
2 latino
2 fekete
1 ázsiai.
Csak ezek sok embernek fel se tűnnek[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #147444 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, csak ahogy látom ezek a szerelmek nem a 45 éves 200 ezret kereső átlagférfi és a 23 éves 300 ezret kereső pénzügyes/marketinges jócsajok között szokott kialakulni. És én ilyen próbálkozásból láttam már párat
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #147432 üzenetére
Én is most néztem és nekem meg tökre bejött, végig lekötött
Sőt egyes részeken még a hideg is átfutott a hátamon persze nem azt mondom hogy váó milyen jó volt, de sokkal több negatívat kap mint érdemel.
Érdekes a téma, szerintem jó hogy nem horrorba vitték el, de ezért nincs is annyi akció, lassú folyású film. Talán ez a legtöbbek baja.
A felnőttek öregítése viszont nem sikerült túl jól, vagy csak nem figyeltek oda a vágásnál hogy melyik jelenet mikor jön. Az anya mintha néha visszafiatalodott volna.
2 helyen éreztem azt hogy ez most nagyon gáz, mikor a gyerekekfelnőttek és arról beszélnek mikről maradtak le, "nem volt bálunk, érettségi stb". Közben meg 6 évesek voltak fejben, ez a rész nem volt jól megoldva mert a tudás a tapasztalatból/tanulásból jön, nem pedig azzal hogy megöregszek. A másik a szőke nő végjátéka a barlangban mikor már mindenfelé álltak a végtagjai Ha annyit elindít a fejekben hogy mindenki megöregszik már volt értelme megcsinálni a filmet. Mert túl sokszor tapasztalom hogy 40-50 éves faszik azt hiszik magukról hogy még mindig 20 évesek, aztán írogatnak a huszonéves kolleginának hogy menjen már el vele randizni, meg de jól néz ki
Másrészt olvastam pár hozzászólást, értékelést a filmről és mikor egyesek azt vetették fel hogy "az orvos már az elején is őrülten viselkedett" meg "nem is kaptak gyógyszert" akkor kétségbeestem. Itt ez a film, minden szájba van rágva és emberek ennyit nem tudnak összerakni ami 1,5 óra alatt történik. Lassan már olyan filmeket kell csinálni, ahol a végén még összegzést is fel kell olvastatni a szereplőtől hogy mindenki megértse mi van.
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz gyuromoj #147288 üzenetére
Hát ez max akkor nézem meg ha imdb 8,5+ lesz amire 0 esélyt látok. Amúgy se értem minek kell ez még, azon kívül hogy a TS1 gyerekei mostanra felnőttek és elvihetik a gyereket egy mesére amivel ők is kapcsolódnak
Hollywood a teljes ötlethiány mostanra.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Én se nézetném vele. Nem feltétlen az erőszak miatt hanem mert nem fogja érteni mi miért történik
Amúgy vannak benne olyan dolgok amik lehet a felnőtteknek se tűntek fel elsőre. Pl a harc előtti "keresztelkedésnél" kb 30-40 ember van fejjel lefelé kifeszítve hogy kifolyjon a vérük, és azt kenik fel a harcosokra
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Én meg azt mondom a Dűne lehetne a példa hogy kellett volna hozzányúlni az Alapítványhoz. Dűnéből lett egy hangulatos, elmerengős film, az Alapítványból meg sikerült egy ki-kivel dug, romantikus, "kiválasztott szupererőm van" szart csinálni aminek semmi köze a könyvhöz a címén kívül. És 1 évad alatt így sikerül eljutniuk az első könyv kb 100. oldaláig. És az Alapítvány "látványvilágáról" meg a modernizációjáról ne is beszéljünk. Vicc.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
inkább kiszedtem a képet
Várjuk az értékeléseket. Imdb-n 1,2. 12 ezer szavazatból Port.hu már ölik egymást a szimpatizánsok.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #147066 üzenetére
Nyilván idősebb mivel nem lehetett egy gyereket castingolni de a trailer alapján az a rész megy amikor megtalálja a gyűrűt, találkozik Sully-val stb. akkor meg erre a gyerekre kell hasonlítson nem a 20 évvel későbbi kigyúrt faszira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- YI Pro 2K biztonsági kamera, új, bontatlan 2 db (egybe csomagolva)
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Új utángyártott hp töltők
- Vadonatúj Tengoo HP-15 fűthető mellény, 15 fűtési zónával, mértprobléma miatt eladó, XL-es
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest