Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
...és az milyen kemény volt, amikor az új jelszavammal próbálkoztam.
A sztori röviden:
Volt egy időszak amikor egyáltalán nem használtam a bankkártyámat. Kb 8-9 hónap. Egyszer szükségem volt az ATM-re, odalépek hozzá, behelyezem a kártyát, írom a PIN-t. Nem jó. Agyalok ezerrel, "csak ez lehet" beírom, nem jó. OK, két próba megvolt, tranzakció megszakít. Next time!
Próbálom másnap. Gondolkodom, gondolkodom. 100%, hogy az a PIN ami ösztönösen beugrik, amit beírtam. Naponta nekifutottam a dolognak, mindig 2x, semmi. Nagyon bosszantott!
Igényeltem a bankban egy új PIN kódot, meg is érkezett levélben, kibontom és az a számsor szerepelt rajta amivel napok óta próbálkoztam!
Aztán évekkel később beugrott a régi PIN-em. Egy szám különbség van a két kód között, de tény, hogy én az újat irogattam be.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Thulcandra #61 üzenetére
És visszajött?
Én azóta se találtam meg....Azért voltak nagyon jó időszakaim....... sőt.....a legjobbak...
-
Thulcandra
senior tag
Látom, hogy nem igazán ilyen irányban haladt a topik régebben, de olyan dolog történt velem az előbb, ami elég rendesen felidegesített most.
Az összes jelszavamat a fejemben tartom, nincs leírva sehova se semmi, mindegyik fontosabb egy komplex, de számomra teljesen könnyen megjegyezhető karakterkombináció. (Csak nem létfontosságú oldalaknál használok egyszerűbbeket.)
Soha nem felejtettem el egyiket sem, de most előbb, pár perccel azután, hogy beléptem egy helyre, amit évek óta használok, több mint ezerszer megadtam a jelszót, egyszer csak hirtelen felötlött a kérdés bennem: "Mi is ide a jelszavam?". Utána meg egy nagy üresség, nagy semmi. Na mondom, most meg mi van... Olyan volt már régebben is, hogy nem ugrott be azonnal egy jelszó, de ez most teljesen más érzés volt, nem volt ott a háttérben az, hogy "uhh tudom ám, mindjárt mondom, pillanat" ami után jött is a jelszó, nem most nem volt semmi.
Gondoltam semmi gond, pillanatnyi elmezavar, kilépek, ha ott van előttem a login egész biztosan beugrik! Nos, nem így lett. Az agyam több jelszót is dobott, ami úgy cseng mint az oda való jelszavam, de egyik sem az.
Megtaláltam a reset gombot vajon? Vagy a 12 év során elfogyasztott töménytelen mennyiségű alkohol? Esetleg az a finom marhavadas amit 2 hete ettem? Vagy egy területen csak ~1500 olvasást bír az agyunk? Alzheimer?Szerintetek ha alszom rá egyet, holnapra visszajön?
-
padee
tag
Teljesen nem lehet elfelejteni semmit, csak ideiglenesen, nem foglalkozni vele,
egy varatlan pillanatban barmikor elotorhet.
Vannak modszerek amik segitenek abban, hogy kezelni tudd a problemakat es akar
evekre ''tunetmentes lehetsz''. Ha van kedvetek folytatni a topikot akkor GO!
ujraelesztoUPproba -
Tom5
addikt
Rövid élető egy topic volt...sajna...
Azért UP neki... -
Tom5
addikt
Behalt a topic?!
Rejtett UP! -
Tom5
addikt
válasz
burgatshow #54 üzenetére
Ez kemény...ennyien ugyanabban a cipőben...Nálad vége?!És ,hogy viseled?!Kitartást hozzá!!!
-
Szitya
tag
Kár hogy behalt ez a totyik!!!
Pedig jókat lehetne elmélkedni!!! -
BobChemistry
őstag
valahol ott, annak a közelében amire az alkohol hatni szokott...de csak ideiglenesen
mikor kijózanodsz, emlékezni fogsz rá, hogy mi a probléma, arra esetleg nem hogy mit tettél részegen
aludj sokat, de komolyan
a national geoprachic/discovery channel csatornán láttam egy műsort, hogy mi zalkij alvás közben az agyban:
első 3-ad: felszínes alvás szakasza
2. 3-ad: mélyalvás
3. 3-ad: itt a lényeg: az információk rendeződése, a felejtés és a memorizálás.
az nem világos számomra sem, hogy a kettő hogy mehet párhuzamosan...
és hogy mi dönti el, hogy mit felejtünk el, és mit nem -
Thyb
senior tag
Amit irtál részben igaz, de nem minden esetben tudsz megoldani dolgokat. Elég sok mindent láttam és átéltem, de sajnos sokmindenen már nem lehet módositani. Átéltem és kész. Halottakat visszahozni, nyomorékokat lábra állitani nem megy.
Ha reset gomb nincs is, de pszichoterápiával meg lehet tanulni olyan módokat, amelyekkel a hirtelen feltörő rossz emléket elrejtheted a háttérbe. Sajnos ezek a rossz dolgok mint minden más is elássa magát a tudatalattiba és a legfurcsább időben a legfurcsább szituációban tudnak előjönni. Ha az ember lefoglalja magát olyasmivel ami leköti a figyelmét, akkor el lehet róla terelni a gondolatot, de ha egyszer visszatérnek a figyelem középpontjába, akkor sajna ugyanolyan élesen fogják belevájni karmaikat a lelki nyugalmadba. -
Szitya
tag
Az elektrosokkot kifelejtetted!!!
Pedig az sem kutya!!! (szerencse, hogy már nem alkalmazzák!)
Az agyban azért nem lehet, és nincs is reset, mert nem adatott meg, hogy újraindítsuk az életünket a legutóbbi helyes beállításokkal.Ez a játék egyszeri és végig KELL játszani!!!
Ha valami folyton előjön és rossz akkor nem törölni, hanem megoldani kell!
Erre van is megoldás, ami bennünk van!
El kell utaznunk önmagunkba és megoldani a dolgokat.Gondolok itt különféle lelki gyakorlatokra pl meditáció. (kereszténységben úgy hívják:Elcsendesülés).
Resetelni azért sem érdemes, mert ezek a dolgok azért vannak, hogy fejlődjünk, ha pedig töröljük nem fejlődhetünk. -
KERO_SAN
aktív tag
srácok, az LSD tulajdonsagaiba kar lenne itt belemenni, az sokkal tobb annal mint amit te itt leirtal. Tobb tiz eve foglalkozik vele szakirodalom, tobbszaz (ezer? ) konyv jelent meg rola, es a pontos hatasmechanizmusat, a kivaltott hatasokat maig nem kepesek felterkepezni.
Azt hiszem ezek utan ''rovarirto'' szerre degradalni eleg nagy baromsag.. gratulalok! -
Tom5
addikt
Nagyon érdekesek a hozzászólások...elgondolkodtatóak!Látom mások is járnak ebben a cipőben nem csak én!Tényleg talány mit hoz a jövő,mert ha visszagondolok erre a három évre...hát egy Brazil szappanoperát megfilmesíthetnék...és még nincs vége
Érdekes dolog ez a szerelmet egyedül is meglehet élni,ezen még nemgondolkodtam,de most,hogy belegondolok nagyon igaz!!!De azért jobb ha van aki viszontszeret...ez a reset gomb téma meg...ha nagyon fáj akkor ha lenne megnyomnám,mikor nem akkor... -
GombócArtúr
senior tag
ja, ha már a bölcsességeknél tartunk, szép idézet a Mátrixból:
''Everything that has a beginning, has an end.'' -
GombócArtúr
senior tag
'az élet olyan mint a motor: ha nem megy be kell rúgni''
hát ez nagyon tettszik!
meg az utána levő magvasabb gondolatok is, a tóparti lenyugvás.
Tökjó, hogy elméletben olyan szépen le lehet vezetni az egészet, és annyira logikus, hogy nem kéne marcangolnunk magunkat, de amikor ott vagy abban a helyzetben... hát az bbbrrrr. Nagyon bántó dolgokon ideig-óráig, vagy legalább hogy el tudj aludni este segítenek vizualizációs mp3.ak, meditálás, relaxálás. Persze ehhez is egy kis akarás kell, szenvedni egyszerűbb és kézenfekvőbb
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
néha jól jönne egy reset gomb, vagy egy merengő (a'la Harry Potter).
Nagyon tré érzés amikor az agyad be van állva egy bizonyos problémára, amin nem is tudsz változtatni, csak emészt (vagy te emészted a dolgot, nézőpont kérdése), és bármit csinálsz mindig visszatér. (velem épp most van ilyen) -
SAMYka
senior tag
Ha ez esetleg segít valakinek akkor én is leírok egy pár sort. Elsődleges dolog az életemben: ''lesz@rom'' című jelmondat, ''az élet megy tovább'' kiegészítéssel. Ez az esetek kb 50%-ban be is vállik (több éves gyakorlás). Aztán jön ha valami még sem megy ilyen egyszerüen. Elmegyek és jól berugok, ''az élet olyan mint a motor: ha nem megy be kell rúgni'' címszóval. Ha ez sem segít akkor másnap reggel kíkúrálom magam hogy ne öljön meg a fejfájás a másnaposságtól és beülök az autómba vagy felülök a mocimra és góóóó. Elmegyek amíg van annyi benzinem hogy haza is tudjak menni. Lehetőleg keresek egy nyugis helyet ahol nincs senki (pl tópart a semmi közepén) és leülök és csak nézek ki a fejemből és átgondolom az életemet. Ilyenkor általában arra szoktam jutni hogy mi hülye vagyok hogy ilyen dolgokon emésztem maga (ilyenkor általában az első mondat érvényesül). De engem megnyugtat az a dolog hogy egyedül vagyok egy nyugis helyen és nézem a madarakat vagy a vizet pl. Aztán fogom magam és hazatérek. Ilyenkor jön a csattanó mert mikor újból járműre kéne szállnom akkor kiderül hogy porzik a tank és arra a következtetésre jutok de nagy marhaságot csináltam, de mégsem mert kicsit megnyugodtam. Aztán ebből a hatalmas kavalkádból kikászálódva azt veszem észre hogy az egész egy hatalmas körforgás és nincs értelme rajta rágódni.
Remélem érthető volt és segített.
Mod: most olvastam GHOsT hsz-ét ezell kapcsolatba jutott eszembe még egy rövíd kiegészítés: Egyszer az történt hogy egy srác járt egy lánnyal. Ez a srác összejött egy másik lánnyal, de úgy gondolta nem lesz ez így jó és eztért a régebivel szakít. Oda ment hozzá és a következőt mondta: ''Egyszer mindennek vége''. Ezzel ő le is tudta a dolgot a csaj meg csak pislogot. Azóta én is ezt vallom : egyszer mindennek vége, vagy előbb vagy utóbb de vége. Ha ezt el tudod fogadni akkor úgy tudod alakítani az életed hogy nem kell elfelejtení semmit...
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Talán csak annyi, hogy a mindent nem magadon kívül kellene keresned. Nem személyhez, tárgyhoz, érzéshez kellene kötnöd a boldogságod, mert ezzel megfojtod saját magadat és észrevétlenül azt is, akihez olyannyira ragaszkodsz.
Minden elmúlik egyszer: a barátság, a szerelem, a kötődés... Közhely, de igaz: semmi sem állandó. Ha azt veszed észre, hogy valami már nem olyan, mint régen, akkor csak hagyd, hogy elmúljon, vagy átalakuljon. Ne állj neki ellen, mert a hatása alá kerülsz!
A szerelem ott van benned. Mindig... Hol fellobban, hogy egyik pillanatról a másikra emésszen el, hol pedig szikraként bújik meg szíved mélyén. De Te - természetednél fogva - csak akkor érzed ezt a csodás érzést, ha van kihez kötnöd. Ha van valaki, akit magadénak tudhatsz, ha a benned lévő világot megmutathatod a _társadnak_. Mert így jutsz energiához, mert ez tart életben... Pedig a szerelmet meg lehet élni egyedül is... -
Drizzt
nagyúr
Na, akkor én is meséljek valamit? Mert volt pár ilyen sztori... Először ami ilyen barátságos volt, az kb. 4 éve kezdődött, s két évvel ezelőtt sikerült letennem róla... Az is csak annak köszönhető, hogy máshova költöztem... Hát, annál a csajnál is voltak ilyen jelek felém, s én is szépen felmorzsolódtam...(tudod ilyen, bárcsak veled lettem volna, s nem azzal a sráccal, meg ilyen szövegek)... Aztán amikor átköltöztem, egy idő után megtetszett egy csaj egy ideig, de mivel megtudtam, hogy 7 éves kapcsolata van, nem rondítottam bele a dologba... Aztán megismertem egy másik csajt, na bele szépen lassan nagyon beleestem... Végül is nem alakultak rosszul a dolgok, de soha nem jöttem vele össze, bár volt olyan alkalom, amikor közel álltam hozzá(legalábbis azt hiszem, ehe), aztán így mentek a dolgok... Közben a másik csaj szakított a barátjával egy harmadik srác miatt, aztán abból nekik nem lett semmi... Aztán pár hete már eléggéközvetlen volt velem a lány, folyton átölelt, ilyesmi, megfogtam a kezét, bár igazából nem akartam végülis semmit, így ennél tovább nem is mentem, de ugyanebben a buliban felbuklkant egy srác... Nah, az a csaj, akibe nagyon beleestem, sajnos túl jóban van ezzel a sráccal.
És főleg azért idegesítő, mert azért ezt a lányt sem csak úgy a távolból figyelem, hanem mindig táncolok vele, ilyesmi, aztán mégis, nahh mindegy, áhhhh, elegem van... Amúgy tudja, hogy szeretem, dehát ezt nagyrészt ki is mutatom... Mondjuk most szilveszter jó volt. Az utóbbi időm egyik legboldogabb pillanata volt, amikor vele lassúztam(persze igen, nem voltunk épp józanok...
), dehát úgyse lesz ennek se semmi folytatása... Váhh, elég már!
-
Gh0sT
addikt
Film ajánló: Egy makulátlan elme örök ragyogása
Érdemes megnézni... Egy ''lehetőség/módszer'' a felejtésre... Nagyon tanulságos történet... -
Tom5
addikt
Mintha Én írtam volna le a sztorimat...Félelmetes!!!MINDEN!Csak én úgyvoltam vele,hogy megismerkedtünk és már az első beszélgetésnél olyanokat megdumáltunk amiket ilyenkormég nemszokás!Jóbarátok lettünk...Akkormég semmit neméreztem iránta,sőt Én segítettem akkori Barátjával összejönni..akkor fél évig nemtaliztunk,és egyszer karácsonykor jött egy sms...onanntól indult minden...nemírom le..volt minden!Sárga földig ivás,kezem rommávertem mert a falat ütöttem már kínoban...és elmondtam neki mizu..ez a lényeg!Nemlökött el..eleinte nemtudta mizu legyen aztán végülis a Barátságnál maradt...Ő..én nem..ígytartott a kapcsolatunk...neki volt barátja,de szinte mindig velem volt!Egy nyarat lehúztunk így..aztán szakítás a barátjával,új Barát,bonyodalmak,szenvedés...2005ben volt hogy megszakítottuk a kapcsolatot májustól szeptemberig...ami kellett!!!Már nemfáj annyira mással látni,sőt,holnap is jön dumálni,sőt együtt Szilvesztereztünk(úgyhogy van barátja),sőt...tudnék még mesélni...és mégsem...Barátok vagyunk!De tényleg..semmi olyan nemtörtént köztünk!Többekvagyunk mint barátok de nem szerelem...eztszoktuk mondaniDe legbelül mélyen,a szívem örökre az övé...nemtom mithoz a jövő...mostcsak sodródom,és szerencsére nincsenek problémák,elvagyunk nagyon jól egymással!!!De más lány...akad aki teccik,de...ott ez a De...
-
padee
tag
Kedves Gézengúz!
Az a Reset amire te gondolsz tényleg nem létezik. De van egy hozzá hasonló ''gomb''...
ami minden embernél más... Irtad hogy nem szereted az alkoholt, ami teljesen természetes.
Nekem például sokszor segít, ha valamit nehez tudok feldolgozni, akkor rendezek egy ronda éjszakát és ha másnap nem is, de utána örülök hogy élek és azzal foglalom el magam hogy hogyan juthatnék feljebb egy szintel.(előrébb egy lépéssel).
Én pl. igy kezdtem el olvasni(rendszeresen)... (olyat csinaltam amit addig nem).
Ez is egy nougy volt, vagy inkabb onertekelesi ugy, mar jópár éve; vettem egy konyvet ami megtetszett és azóta rendszeresen olvasok, ami szintén segít, akár az alkohol, vagy a zene.
A zenével pl. nagyon le tudom nullázni magam(hogy milyen stílus, azt embere válogatja).
Konkrét választ nehéz adni ugy hogy nem tudjuk miről van szó, bár valószinű akkor sem tudnánk, csak tanácsokat amivel enyhíthetnéd a fájdalmad.
[Szerkesztve] -
pyrannha
senior tag
Velem is ugyanez a helyzet! És még az idő is stimmel! Én is 3 éve vagyok így egy lánnyal. Pedig amikor megismertem, akkor Ő volt az, akit talán a legjobban utáltam a világon. Aztán 2 évig semmi és egyszercsak elkezdtünk egymással poénkodni, kötekedni(csak viccesen), stb. Aztán ez átalakult egy nagyon jó(később a legjobb) barátságba. Mindent elmodtunk egymásnak, ha történt velünk valami érdekes, akkor rögtön egymást hívtuk. A végén már mindenki azt kérdezgette, hogy miért nem járunk egymással, meghogy annyira összeillünk, stb. De mind a ketten nagy bőszen hírdettük, hogy csak barátok vagyunk. Pedig ez nem így van. Legalábbis a részemről... És azóta is nagyon sokan azt hiszik, hogy járunk. Még a saját rokonai közül sem tudták sokan, hogy mi is van közöttünk valójában, annyira félreérthető a viselkedésünk egymással. Csak egy probléma van! Nem tudom, hogy mi lesz ebből a végén. Volt olyan is, hogy azért jöttem össze egy lánnyal, mert olyan volt mint Ő(belsőleg), de pár hónap múlva szakítottam vele, mert mégsem volt teljesen olyan.(azóta sem tudom, hogy hogy képzelhettem azt, hogy létezhet mégegy olyan lány mint Ő) Pedig nagyon jól összeillettünk, de Nekem akkor is csak egy lány kell, pedig lehet, hogy sosem lesz az enyém! Nehéz helyzet... nagyon nehéz! Az lesz még egy rohadt érzés, ha összejön valakivel! Az biztos hogy nagyon rossz érzés lesz nekem.
[Szerkesztve] -
Icewind
aktív tag
Nem mondta senki hogy pozitív következtetést... túl tárgyilagosan veszitek ezt a következtetés dolgot.
Inkább úgy mondom, hogy minden tud építeni, ha nem csak 1 szemszögből, általánosan nézed. Nem mondom hogy jó dologként fogod látni, mert nem. És nem fájdalom mentes az eszmésztés. De hasznos. Saját magunk miatt.
De mondom, az igaz, hogy ez is esemény/személyfüggő, sokak valszeg nem tudják ezt egyből így lejátszani magukban, az idő is sokat segít. -
Tom5
addikt
Te jó ég, hány ilyen volt már nekem?
De akkor Te igazán szerelmes voltál??Mert én már 3éve nyögök egy ilyen kapcsolatot...jó,de egyben hatalmas szenvedés is...de elveszteni ŐT...nemakarom!Persze kacsingat az ember másfele...de vhol mindenkiben Ő-t keresem!Hogy milesz ennek a vége
-
The DJ
addikt
Te az alteregóm vagy vagy mi a fene?
Ezt a hsz-t akár én is írhattam volna.
Kb. ugyanezt és ugyanezekkel a szavakkal fogalmaznám meg.
Én sem tudok felejteni...de nem is akarok.
Ha valami fájdalom vagy szomorúság ér, legyen bármennyire is keserves akkoris inkább kielemzem, rágódom rajta, mert az segíthet csak igazán.
Az csak egy felszínes megoldás, hogy minél gyorsabban el akarjuk zárni a lelkünk mélyére.
Kezdeti javulást gyorsan el is érhetünk ezzel, de örökre ott lesz belül az a feldolgozatlan kínzó fájdalom.
Sokat segít, ha valakinek őszintén és igazán nyíltan beszélhetünk arról, ami belül van.
Nekem pedig akkoriban az segített rengeteget, hogy leírhattam minden érzésemet és gondolatomat (+1 közös dolog és szintén nő ügy) -
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a sok hozzászólást nagyon jól esett látni mikor hazajöttem ..... mert ez volt az első dolgom, csak éppen 12-ben melózok!! Konkrétumokat direkt nem akartam írni csak nagyon szerettem volna tudni ki hogyan vélekedik erről a dologról!
Volt egy-kettő aki majdnem fejen találta a szeget...
Ja és egyáltalán nem ''öngyi'' topicnak szántam csak úgy felébredtem hajnalban és ez villant be........ha megnézitek a témaindítás időpontját egyből látjátok....
Azt hiszem elég jó dolgokat firkáltatok....inni nem iszok '' alcoholt'' lehet kellene de egyáltalán nem szeretem 1-2 órára lehet segít de egyébként nem látom értelmét vagy lehet napokig kellene vedelni???
De azt talán jó ötletnek tartom, hogy olyan dologgal kell foglalkozni amivel előtte keveset vagy egyáltalán nem......... majd kiderül......
Még egyszer köszönöm mindenkinek, ha tudtok még hasonló okos dolgokat ne tartsátok vissza magatokat... -
Den
veterán
a felejtés nem elrejtés. a felejtés az egy folyamat része, akárcsak a felejtendő dolog feldolgozása. felejteni kell, mert az élet megy tovább és egy mindig előjövő rossz emlék megnyomorítja az ember életét.
Az első lépés, hogy meg kell élni a tragédiát, tehát nem szabad úgy csinálni, mintha misem történt volna, lehet sírni, őrjöngeni, stb, ami jön, ez már tompítja a dolog élét. Ezután visszamarad egy mindent eluraló folyamatos rossz érzés. Na itt jön az esemény feldolgozása, pontosan meg kell magunknak fogalmazni, mi is az érzés_fő oka_, mi történt, mi a legrosszabb az egészben, aztán hogy mi okozta ezt, hogy történt, és kinek mi a volt a szerepe benne (és nem bűnbakot kell keresni, hanem őszintén, önkritikusan értékelni).
Ha pedig ezen túlvan az ember akkor tovább kell lépni, igyekezni nem gondolni a dologra, egy idő után pedig szépen elhaványul az emlék, és nem zaklatja az embert. -
Sir Pocok
őstag
Akkor csináljuk a legrosszabbat, ha ezeket a dolgokat elnyomjuk magunkban. A felejtés azt jelenti, hogy már az adott dologgal már többet nem foglalkozunk. Fel kell dolgozni a rossz történéseket magunkban. Elemezni kell, és konzekvenciákat kell levonni az esetekből. Ez elősegíti a természetes bölcsesség kialakulását.
-
jagada
addikt
válasz
Drótszamár #18 üzenetére
''Nincs reset csak DEL, de ettől csak a lomtárba kerülnek a dolgok. Ezt a lomtárat pedig nem lehet kiüríteni.''
erre megoldás lehet a SHIFT+DEL -
Drótszamár
őstag
Sajna nincs az agyon reset... De miért is lenne. Újra akarod kezdeni az egészet a megszületéstől? Mert én néha úgy érzem jó lenne.
Nincs reset csak DEL, de ettől csak a lomtárba kerülnek a dolgok. Ezt a lomtárat pedig nem lehet kiüríteni. -
Tom5
addikt
Egy reset gomb nagyon jóljönne...bizonyos dolgok feledéséhez!Kíváncsi lennék Ti mit tennétek akkor ha van egy ember az életetekben aki számotokra a mindent jelenti...Megértitek egymást,jók a közös progig,azaz tökéletes a Barátság,de hirtelen az egyik fél érzelmei megváltoznak...Mit kell tenni,hogy megmaradjon a Barátság?!De közben eltudd viselni,hogy a másik éli életét...látni nap mint nap...és téged belül őröl az az érzés...de nemtudsz kiszállni belőle...mit kell ilyenkor tenni?!Tudom..tanul az ember,ezálltal erősödik és ami nem öl meg az ugye megerősit...de,ottvan ez a DE...ami felőröl belülről...mit kell ilyenkor tenni!?!?
-
tildy
nagyúr
Kíváncsi vagyok így gondolkodnál-e, ha:
-szüleid úgy neveltek volna, hogy bármi olyan, ami neked tetsző dolog volt, pl felmásztála kerítésetekre /fára puff egy pofon.. Ha valamit nem úgy csináltál, ahogy ők mondták, szintén.(Pl. nem porszívóztad fel a lakást )
-ha kiskorodban valamelyik rokonod molesztál
-ha nem csak az a legnagyobb bajod az életben , hogy puff elhagyott a kedves...
Igen ezeket frankón meg lehet oldani, ugye
Ja , el kell fogadni, mi, hogy pl. a rokonok már csak ilyenek... Vagy hogy a szüleid ilyenek...
(A fennt leírt dolgok fikciók, ámbár valakinél biztos megtörtént esetek...)
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
még egy hogyan legyünk öngyík topik?
Az akadályokat/problémákat nem megkerülni kell, hanem elfogadni, hogy vannak és azokkal karöltve menni tovább és egyszer csak azt veszed észre, hogy már meg is oldottad őket! -
Icewind
aktív tag
Mért, elrejteni könnyebb? Képzeld ha neadjIsten több ilyen dolog is történik, és mindent csak bedobsz egy ''ládába''.
Nem azt mondom hogy ezekre kell gondolni, mert nem, de szerintem nem az a megoldás, hogy inkább ''elmenekülünk'' a dolog elől. Nem kell erőltetni a ''megemésztést'', de... nehéz téma, velem is történtek már rossz dolgok, de úgy igazán semmit sem akartam még elfelejteni.
Volt egy kapcsolatom, ami a második felére elég csúnya lett, nyáron azon gondolkodtam hogy miként öljem meg magam. És ez nem amolyan kis szerelmi csalódás volt, elég bonyolult story... a lényeg hogy nem akartam félretenni és mással foglalkozni - pedig megtehettem volna - inkább szendvedtem, rengeteget szenvedtem, minél mélyebbre merültem ebben az egészben, és egyre mélyebben éltem meg.
A mai napig nem bánom, ezzel is több lettem, erősebbnek érzem magam.
És 250 A4es oldal született belőle. Majd egyszer kiadom
De lehet hogy csak én vagyok ilyen mazoista
Rendben, módosítom a fentebbi hozzaszólásokat: Szerintem alapvetően jobb mindent megemészteni és megérteni, de (!) vannak olyan emberek, akiknek jobb, hogyha inkább elteszik - legalább néhány évre - magukban, mert a fájdalom túl erős.
Magam részéről meg állítom, hogy mindent el lehet fogadni, csak rengeteget, rengeteget kell foglalkozni vele, millió oldalról megszemlélni, mire megértjük, mért történt, vagy elfogadjuk valahogy.
Tudod nekem az az alapelvem, hogy semmi sem lehetetlen, csak lehet, hogy sosem találjuk meg a módját
Üdv
Ice -
-
Icewind
aktív tag
Ha valamit elfogadsz és megbékélsz vele, az sokkal jobb - akármilyen nehéz - mintha örökre ottmaradna valahol benned, mint egy láda amit próbálsz bezárni, s örökké attól félsz, hogy mégis kinyílik.
-
Icewind
aktív tag
Szerintem felejteni NEM SZABAD.
Bármi történt velünk, akár jó, akár bármilyen rosz, alakítanak, formálnak minket, a velünk történt dolgok és emlékek miatt lettünk azok, akik.
Nem elfeledni kell, hanem más szemszögből megnézni, megérteni, elfogadni, emészteni, és nem utolsó sorban TANULNI mindenből, hogy ha legközelebb hasonló dolog ér, talán könnyebben tudod majd kezelni.
Én így vagyok ezzel.
Üdv
Ice -
tildy
nagyúr
Felejteni , főleg rosszat szerintem nem lehet. Megpróbálhatod azért ''Szibériába elúzni'' ezeket a gondolatokat, de szerintem előbb -utóbb valamilyen formában előjönnek. Nekem is voltak ilyen dolgok, éveki száműztem valamit a fejemből, de úgy jött vissza, mint égbőla villámcsapás...Egyébként az, hogy nincs olyan dolog a közeledben, ami emlékeztet , az sokat jelent.
-
tomi_mod
aktív tag
Hááát tényleg könnyebb lenne, ha leírnád mi is a konkrét probléma, de részemről ha nagy általánosságban vesszük akkor olyan dolgot kell csinálni, amire addig a legkevesebb időt szántad. Legyen az bármi akár szabadisős akár másmilyen tevékenység, lényeg, hogy ne legyen egy megszokott dolog! Így nagy valúszínűséggel tényleg kikapcsol...
Szerintem a nagytöbségnek már megvan a bejáratott módszere erre, van aki csak nagybúsan ül a szobában, van aki zenét hallgat, vagy mint én is ha valami miatt berágok akkor kimegyek bringázni...
De ami állítólag a legjobb: elmondani a problémád! Sokan magukbafordulnak, és nemhogy kibeszélnék magukból, inkább azon rágódnak mi lett volna ha...nem bizti, hogy a legjobb megoldás másra zudítani a gondjaid, de ze is egy megoldás...
Az emberi elmével az a baj, hogy felejteni ''nem tud''. Ezalatt azt értem, hogy szerintem nincs olyan általad említett reset gomb amivel hipp-hopp eltüntethető bármilyen rossz emlék, itt tényleg csak az elszenvedő személyen múlik, hogy hogyan bír tullépni...akármin!
Elég fura lehet ha azt mondom, hogy ha valamire nem akarsz emlékezni, akkor a tudatalattid ''arra gondol'', hogy arra ne gondoljak! Nemtom érthető-e?!?
.
.
. -
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Nem találtam hasonlót bár lehet nem kerestem eléggé...
Arra lennék kíváncsi ebben a topicban, hogy ha felejteni akartok valamit, valami nagyon rosszat ami veletek történt és azt szeretnétek, hogy ez a rossz emlék többet ne jöjjön elő vagy ne zaklasson fel akkor azt ki hogyan teszi...???
Meglátjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Androidos fejegységek
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest