- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
guminyúl
tag
Szerintem max. 1 jegyű számokról van szó (0-9) és a feladvány inkább így néz ki:
+ ABCDE
+...BCDE
+.....CDE
+.......DE
+.........E
---------------
= 55.555
Ha úgy lenne, ahogy #1-ben szerepel, E-nek akkor is 5-nek kéne lenni, mert egyes helyiértékben csak az szerepel, akkor viszont nem lenne megoldható a feladat, tekintve, hogy ha kétjegyű számokat használsz, eltolódik a helyiérték.
[Szerkesztve] -
[Kovi]
tag
Az 5-ös feladatban szerintem egy K3,3 gráf van ami az Euler féle poliéder tétel szerint nem síkbarajzolható, szóval szerintem (és a diszkrét matek könyvem szerint
) nem megoldható.
[Szerkesztve] -
mzprox
aktív tag
ebben a feladványban nem találtam trükköt, pedig valószínűleg van benne...
elvileg, ha ,n' a kritikus emelet magasság, akkor egészrész((n+1)/2) próbálkozás szükséges a magasság meghatározásához.
pl: a magasság 6: elkezdek dobálózni-2-es,4-es, 6-os emeletről (itt még egyben van)8-as-törik egy, 7-es a másik is, tehát a 6-os a keresett magasság, mert ott még egyben volt.
Gondolom, hogy nem ez a megoldás -
Sirpi
senior tag
Még egy feladvány, csak hogy ne unatkozzatok:
Van 2 szabványos strucctojásunk, és egy 36-emeletes házunk. A szabványos azt jelenti, hogy van egy adott emeletmagasság, ahonnan kibírnak akárhányszori leejtést, de ha magasabbról dobjuk le őket, eltörnek. Ez a kritikus magasság megegyezik a 2 tojásra. Cél: meghatározni a kritikus magasságot minél kevesebb leejtésből. El szabad törnünk mind2 tojást, de ha ez bekövetkezik, meg kell tudnunk mondani a kritikus magasságot.
[Szerkesztve] -
Sirpi
senior tag
Nem állok neki (nagyon) matekozni, de létezik. Van egy tétel, miszerint minden számtani sorozatban, amiben az első tag és a differencia relatív prímek egymáshoz, tartalmaz végtelen sok prímet.
Ennek felhasználásával meg vegyük a 10^60*k + 1 sorozatot, ebben van végtelen sok prím, bármely kettő különbségére teljesül, amit írtál.
Amúgy ebben nem tudom, mi a fejtörő, ez tiszta egyetemi matek, de te tudod...
(remélem, nem az a vicces megoldásod van, hogy vegyük kétszer ugyanazt a prímet, a különbség 0, amire teljesül, hogy utolsó 60 helyiértéke 0). -
maddog
tag
egyik kedvencem:
letezik-e ket olyan primszam amelyek kulonbsege egy olyan szam aminek utolso hatvan helyierteken 0 all? -
chicken
senior tag
válasz
concret_hp #30 üzenetére
Hát ha én rakhatok először, és leteszek pontosan középre egy bármilyet, akkor ő akárhova is rak, annak lesz egy középpontra szimmetrikus ''megfelelője'' az asztalon, tehát én oda téve válaszolok mindig.
Ezért ha ő tud tenni, én is. Ha meg már nem, akkor nyertem
MOD: persze mindig ugyanolyat is rakok, mint ő, a középpontra szimmetrikusan.
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #30 üzenetére
senki?
-
LOTR
addikt
válasz
concret_hp #30 üzenetére
gyere érettségire készülók topikjába
-
concret_hp
addikt
Ket ficko a kovetkezo jatekot jatsza: Rengeteg 1, 2, 5, 10, 20 es 100 forintos ermejuk van es felvaltva raknak a, teglalap alaku, asztallapra egyet-egyet. Az nyer, aki az utolsot teszi le, ugy hogy a masiknak mar nincs hely (egymasra nem lehet tenni). Van-e nyero strategia?''
-
bigdewil
csendes tag
Nyert!)))
Akko itt a másik: A zöld szoba titka:
http://www.rpg.hu/jatek/viridian/ -
Pötyi
őstag
Parszor elhuzod gyorsan ide-oda a fuggonyt, kihull belole egy gyuru.
Egy kulcs a cd lejatszo talcajaban, ahoz kell a kábel a fiókból. Egy kis fémlap az ágy elején, a párnához közel, ja, a párna alá is nézz be, illetve egy ceruzaelem az ágy végénél az ágy és a fal közt.
A kis piros doboz egy vetitőgép, ami akkor nyílik ki, ha betetted a két gyűrűt és a fémlapot a tetején lévő nyílásokba. Ha kinyílt, tedd bele a kazettát és a 2. ceruzaelemet. Elkezd vetiteni egy filmet, amiben egy emberke táncol. A tánc végén a fal egy bizonyos pontjára mutat, ahol feltünik egy kereszt. Vidd oda az egered, de még ne nyomd meg! Türelmesen várd ki a vetítés végét, mert a flash eltűnik, oszt várhatsz megint.. Ha befejeződött, nyomd meg a falat ott, ahol a kereszt volt. Előtűnik egy rejtett széf A papírcetlin levő linken találsz egy webcímet, ahol megtudhatod, mióta áll fen a Takagashi. Ez az évszám a széf számzárjának a kódja. A nagy kulcs is kell, az nyitja ki effektíve a széf ajtaját. A széfben találsz egy csavarhúzót. (Biztos értékes csavarhúzó, különben nem tartanák széfben....Vagy az is lehet, hogy fáziskereső?
) A csavarhúzóval szereld le a szoba ajtajának zárját és már kint is vagy...
-
bigdewil
csendes tag
A bibor szoba titka. Feladat: Kijutni a megtalált tárgyak segitségéwel a szobábol. Ha sikerál,küdjed a megoldást,me már jo rég agyalok rajta. Aztán küdöm a köwetkezö fejtöröt.)))
http://www.rpg.hu/jatek/crimson/ -
mormota
senior tag
válasz
concret_hp #20 üzenetére
hát... aki kiváncsi a megoldásra, annak ottvan a link a hozzászólás elején
(egyébként kímélve az egeredet: igen, valóban nins megoldása)
a lámpásat meg lehet csinálni, sikerült is egy lehetséges választ adnia rája azt hiszem joghurtnak
a 13-asat oda is irtam, hogy nem csináltam még meg
joghurt: a zsákos igy jo ahogy van... hidd el
#8: nem mondtam, hogy ugy kell megcsinálni, de azt se mondtam, hogy nem szabad.)) -
concret_hp
addikt
az 5-ösbe ér az ha a ház alatt viszem a vezetékeket? mer' különben szerintem nincs megoldás, úgy viszont van.
-
mzprox
aktív tag
Ajánlom figyelmetekbe:
www.7wrz.uw.hu
Fórum/rejtvények -
A többiek majd nem néznek ide, de ímhol a megfejtés:
Átmegy az 1-es és 2-es, ez két perc.
Visszajön pl. a 2-es, ez még két perc (össz. 4).
Átmegy az 5-ös és 7-es, ez még hét perc (össz. 11).
Visszajön az 1-es, ez még egy perc (össz. 12).
Átmegy az 1-es és 2-es, ez még két perc (össz. 14). -
-
-
KERO_SAN
aktív tag
Ehhe, a 3-as tuti hibas, mert:
Ha 2en atmennek lampaval, akkor a lampat vissza is kell vinni vkinek, es ha ezt figyelembe vesszuk, akkor nincs elegendo ido. -
De bosszúból itt az egyik kedvenc fejtörőm, ami amúgy japánban óvodásoknak felvételi kérdés. (A hülye RI/OS szét fogja túrni a rajzot, mert még mindig nincs [PRE] tag, de copy-paste a Notepad-be. A pöttyökért elnézést, azok is emiatt kellenek.)
+--+--+--+--+
|..|..|..|..|
+--+--+--+--+
|._......._.|
+/o\_____/o\+
Ez itt egy autóbusz. (Maga a rajz teljesen szimmetrikus igyekszik lenni.) A kérdés: melyik irányba indul el a busz?
[Szerkesztve] -
-
mzprox
aktív tag
11: elfelejtette felrázni a gyógyszert...
-
buci_
tag
ha mar fejtorok, akkor:
Bővebben: link
a kedvencem, csak kar hogy angol -
Szia!
Nem fikázni akarlak, de.
A 2. feladat szövege biztosan nem így teljes. Gondolj csak bele: A feltételekbe belefér, hogy legyen egy zsákod mondjuk 100 igazi pénzzel, egy másik zsákod meg 200 hamis pénzzel. Ezeket sehogyan sem tudod megkülönböztetni. Lusta vagyok levenni a polcról az ilyen könyveket, hogy kikeressem ennek a feladatnak a pontos szövegét.
A 12-est Einstein feladványának is szokták hívni.
A 13-as szerintem sem kóser. Egyrészt a szövegezésből nyelvtanilag úgy tűnik, mintha a másodiknál hiányozna az X a hektár szó elől. Másrészt meg három mezővel túlhatározott a feladat (azaz vagy az egyik felesleges adat, vagy emiatt nincs megoldás). Ugyanolyan ütemű füveket, és ugyanolyan hektár/hét étvágyú juhokat feltételezve adott számú juh mellett az idő csak a terület nagyságától függ. -
mormota
senior tag
ja, és szeretettel várom a feladványokat, és a megfejtéseket emilben, vagy a feladványt ide megfejtés nélkül ofkósz
[Szerkesztve] -
mormota
senior tag
felbuzdulva hobizoli logikai feladványain énis közzé teszem a logikai feladványaim gyűjteményét. ime:
megfejtéseket: hmmm nem is tudom ...
Bővebben: link
címen megtalálod (csak becsületesen)
tehát a feladványok:
1:
ABCDE
BCDE
CDE
DE
+ E
--------
55555
Milyen számok az A,B,C,D,E, úgy, hogy minden számot csak egyszer használhatsz fel?
-o-
2:
Van 100 zsákod, mindegyikben legalább 100 pénzérme, nem tudjuk mennyi, Van egy zsák tele
hamis érmékkel. Tudjuk, hogy a valódi érmék súlya 2 gramm, a hamisé pedig 1 gramm.
Egy olyan mérleged van, amelyen csak egyszer mérhetünk, de akkor gramm pontossággal.
Hogyan állapítjuk meg, hogy melyik zsákban vannak a hamis érmék?
-o-
3:
Van egy régi hiányos fogú függőhidunk, van egy lámpájuk, 14 percnyi világítóolajjal,
van 4 ember, aki át akar jutni ezen a hídon. Az első ember 1, a második 2, a harmadik
5, a negyedik pedig 7 perc alatt ér át a hídon. Mindig egy lámpás, és egy nem lámpás
ember megy át, de mindig a leglassabb sebességével. MIlyen párosításban jutnak át a
túloldalra embereink?
-o-
4:
Van 9 pontod. Kösd össze őket 4 egyenes vonallal úgy, hogy nem emeled fel a ceruzád.
o o o
o o o
o o o
-o-
5:
Van 3 házunk, és be akarjuk kötni mindegyikbe a vizet, a gázt, és a villanyt is.
A vezetékék nem keresztezhetik egymást. Hogyan oldjuk meg a problémát?
H H H
Víz Gáz Villany
-o-
6:
Egy fiókban van 28 db piros és kék zoknid. Hány db-ot kell kivenni ahoz, hogy legyen
közte két egyforma?
-o-
7:
Van egy 5 emeletes ház aminek meg akarjuk mérni a magasságát. Van egy barométerünk.
Hány féle képpen lehet megmérni a ház magasságát?
-o-
8:
Sivatag közepén egy raktár, benne egy ember felakasztva kötélre. Ahova fel van kötve
az ember, nem lehet felmászni se oldalról, se felülről. A raktár előtt áll egy
teherautó nyitott rakodótérrel, egy lábnyom vezet a kocsitól a raktárig.
Hogyan történt?
-o-
9:
Van egy emberünk aki reggel, mikor még sötét van, elmegy otthonról. Besötétíti a házat,
és mikor este hazaér, mielőtt még felkapcsolná a villanyt látja, hogy valaki járt
a házban. Felkapcsolja a villanyt, és látja, hogy nem lett elmozdítva semmi.
Honnan tudja hogy jártak a házban?
-o-
10:
2 embert megmentenek egy lakatlan szigetről. Díszvacsorát rendeznek a tiszteletükte.
Az egyik töltött káposztát rendel, a másik pedig fajdot. Mikor az, aki fajdot rendelt,
beleharap a húsba elsápad, majd szól a rendőröknek, hogy tartóztassák le a másikat.
Miért?
-o-
11:
Egy ember bemegy a dokihoz valamivel, vagy valakivel. Kijön, felszálla a vonatra, mikor
vonat beér egy alagutba, az ember fölpattan, és kiugrik a vonatból. Meghal.
Miért ugrott ki?
-o-
12:
01. Van 5 ház, s mindegyiknek egy színe;
02. Mindegyik házban különböző nemzetiségű személy lakik;
03. Mindegyik lakó egy bizonyos italt részesít előnyben, egy bizonyos cigarettamárkát szív, és egy bizonyos háziállatot tart;
04. az 5 személy egyike sem iszik azonos italt, nem szív azonos cigarettamárkát, és nem tart azonos háziállatot, mint a szomszédai.
Kérdés: kié a hal?
Kijelentések:
01. az angol a piros házban él
02. a svéd kutyát tart
03. a dán szívesen iszik teát
04. a zöld ház közvetlenül balra áll a fehértől
05. a zöld ház tulajdonosa a kávét szereti
06. az a személy, aki pall mall-t szív, madarat tart
07. a személy a középső házban, tejet iszik
08. a sárga ház tulajdonosa dunhill-t szív
09. a norvég lakik az első házban
10. a marlboro-dohányos amellett lakik, aki macskát tart
11. az a személy, aki lovat tart, amellett lakik, aki dunhill-t szív
12. a winfield-dohányos a sört szereti
13. a kék ház mellett lakik a norvég
14. a német rothmanns-t szív
15. annak, aki marlboro-t szív, van egy szomszédja, aki vizet iszik
ki tart halatM?
-o-
13:
Newton feladványa
Három mezőn mindig egyenletes bőségben, folyamatosan nő a fű.
Az egyik 1/3 hektár, a másik hektár, a harmadik 24 hektár területű.
Az elsőt 12 juh 4 hét alatt, míg a másodikat 21 juh 9 hét alatt legeli le.
Hány juh legeli le a harmadik mezőt 18 hét alatt?
(ennek a megoldása nincs meg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest